Skip to content

Vlastnosti - váš hod

2»

Comments

  • MadokMadok Member Posts: 46
    1) vypnuté v nastavení
    2) dříve ano, nyní ne...ale u Icewind Dale mě nezapsaný Fireball dost mrzel :/
    3) taktika, zloděj ve stínu a střílí otrávené šípy - výborné proti baziliškům ;)
    4) souhlas s Bukvou, je to trapné...sice je hlavní postava polobohem, ale tak aby trochu odpovídalo i atributům společníků
    5) opět taktika, používám
    6) dle potřeby, pokud potřebuješ kouzla
    7) další taktika :) ještě když tam stihnete hodit třeba smrtící mrak a pak rychle zabouchnout :)
    8) to ani nevím, že jde
    9) podle typů nepřátel

    Jinak další lahůdkou může být nechat vykouzlit mága tím, že budete při jeho seslání utíkat pryč z lokace (ven z baráku atd.) U Irenica sice nešlo zdrhnout, ale vím jak si vyplýtval všechny kouzla, tak sesílal jen trapné magické střely pořád dokola :)
    Dále je dobré pro ulehčení hry si nakrást různé střelivo :) Nebo i teoreticky top věci prodat a zase si ukrást např. v Nashkelu a hned letět koupit drahé věci tam, kde se nedají ukrást.
    Obecně cheaty, návody a podobné zjednodušující utilitky nepoužívat, ničíte si dojem ze hry! Mě by to prostě nebavilo...
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    edited November 2013
    cheat je podle me to, kdyz zamerim kurzor na nepritele, pak vyvolam prikazovou radku, tam napisu "kill" a dana postava zemre, a ne kdyz clovek pouziva save/load...kdyz budu chtit hardcore zazitek, tak si v prvni rade zvednu obtiznost
    Dudo
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Nic z toho není cheat, jediné co nemám rád je minmaxing, ale to je na každém. Kraviny tipu save/load při učení kouzel nebo maximum životů za úroveň řeším přes BG2 Tweak. Ve svém věku už na to mám nárok, anžto zamlada jsem vanillu dohrál x-krát :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Heh, teď mě tak napadá, pokud člověk už opravdu znát BG a všechny jeho mechaniky, tak dokáže přijít s celou řadou triků, fíglů nebo vylepšováků. S takovou komplexní znalostí celého systému by se pak dala považovat celá hra za cheat, ne?

    Jedná se bohužel o můj případ, protože já BG neumím hrát špatně a s mýma znalostma už prostě vím jaké jsou nejlepší kombinace, nejlepší taktiky a různé další triky. Proto neuvěřitelně oceňuji módy, jako byl třeba BG Tactic, který ze hry udělal MNOHEM větší výzvu.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Jo, Tactics a Ascension jsou skvělé mody, někdy si to s nima zase musím zahrát :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @tatok
    Myslím že nebude trvat dlouho a oba vyjdou i pro BG2:EE
    tatok
  • mlokomloko Member Posts: 26
    taky je dobrá výzva BG hrat za solo postavu, hrál jsem tedy pouze zloděje :o)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mno výzva, je to větší zábava, ale jakmile si osvojíš určitou taktiku, tak to je pak spíš o metodě a hodu kostkou :) Já to prošel dvakrát se stopařem a jendou s čarodějem, čaroděj byl lehčí, díky plošákům a štítům
  • Rad_BbridgeRad_Bbridge Member Posts: 48
    edited November 2013
    @PJ_Trewor
    1) HP na level. PC dávám omezení na 7 pokusů, pak vezmu to nej. Ale "božský" Charname a bere jen -1 či max ;-). Tady nehraju "jen" za hrdinu, ale skutečně za poloboha. Tak proč si to pro jednou neužít? Až to budu hrát po X té, jako někdo, taky přitvrdím.
    2) S&L při zapisování kouzla, jenom na vzácné kouzla.
    3) postupné ničení nepřátel, to je sporné, záleží na situaci.
    V bitvě proti semknuté tlupě by to bylo nelogické a navíc zdlouhavá nuda.
    Ale na druhou stranu lákání silných příšer pomocí zloděje, nebo hraničáře do pasti, je už něco úplně jiného a má to vlastní atmosféru i logiku, která se hře nepříčí. Je škoda, že hra nepoužívá nějaký atribut skupinový sluch, pak by se nebylo o čem bavit. ("Sluch" má potencionál ovlivnit i např. variabilní chování různých druhů příšer dle své povahy. Ale chápu, je to už starý engine a tohle nemůže umět, jeho přednosti jsou jinde.)
    4) min/max při vytváření postavy. Tady souhlasím s tím, že by to nemělo jít do extrému. Dle mě, bez vážného důvodu, není nutno dávat do žádné vlastnosti méně než 8b i když budu někde jinde muset šetřit a vystačit se 17kou i u relativně důležité vlastnosti.
    Jako vážný důvod beru, že postava dostala příliš mnoho ran do hlavy ;-), pak ale dávat k Int.5 např 16, 17, 18 do moudrosti je opravdu pitomost.
    5) házení mraku... mimo viditelnou oblast, pokud to průzkumník prošel, tak to určitě není cheat. Ale měla by následovat i bitva, je to RPG a ne partyzánská válka. Pokud to, ale někomu vyhovuje i to je možnost. Cesty k přežití jsou nevyzpytatelné, ale musí být zábavné.
    6) přespávání na "nereálných" místech. Opět záleží na situaci. Já např. se většinou odsunu kousek dál, ale obecně, jde jen o úsporu času. Přece není nutné neustále odbíhat až kdoví kam, hra hlavně nesmí nudit. Pokud tam nependlují stráže nebo příšery, což obvykle dělají v lesech, je to jen jejich problém.
    7) zavření nepřátel za dveřmi. Záleží jak bytelné mají ty dveře být. Je fakt, že běžné dveře by rozzuřené skuruty asi dlouho nezadrželi, ale mohly by je zapřené zdržet dost dlouho pro účinek nějakého mraku a pod. Když není kouzlo, jsou na řadě meče.
    8) nabíjení kouzelných hůlek. To musím vyzkoušet... Proč by to mělo být cheatování, někdo ty věci přece vyrábí ne?
    9) buffování před těžkým bojem. Od toho jsou v partě průzkumníci, aby všem řekli na co se mají připravit, to není cheat, ale feature. K té hře prostě patří.
    Post edited by Rad_Bbridge on
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    To můžeš považovat i cheat to, když nahážeš pasti někam, kde víš že dojde k boji. Viz týpek co ti udělá lidskou kůži. Položíš 5-6 pastí,pokecáš, vezmeš zbroj a obereš 4 mrtvolky.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244

    To můžeš považovat i cheat to, když nahážeš pasti někam, kde víš že dojde k boji. Viz týpek co ti udělá lidskou kůži. Položíš 5-6 pastí,pokecáš, vezmeš zbroj a obereš 4 mrtvolky.

    To ještě není tak strašné, ale když hodíš 5 super pastí na místo kde se objeví Uvězněný a on hned po tom co se objeví dostane 100k10 ( což je čisté zranění 100-1000 ) tak už to přestává být sranda :D
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    teď je snad limit pastí 7, nebo je to 7 normal nebo 5 super?
  • beobeo Member Posts: 143
    Je to nahoda, ale hodilo mi to asi za 20 sekund 99.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited July 2014
    Tak sem dneska nahazoval elfího Divokýho mága. A musim se pochlubit co jsem si naházel:
    image
    Idaho
  • VulpesiusVulpesius Member Posts: 33
    Stopař 101 bodů po 2 minutách
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Pokud se nechci zdržovat s nahazováním, tak si prostě upravím postavu v ee keeperu na celkově 92 bodech, to je počet, který bych dřív nebo později naházel vždycky a ušetřím tak třeba dvě hodiny času, které můžu strávit třeba sportem nebo procházkou:) Pokud chci vyšší číslo, házím ručně. Co se týká cheatů, nikdo tu nezmínil určitý předmět, který snižuje jistou vlastnost a časem jí může zvýšit; je otázka, jestli je to cheat, když předmět se tak prostě chová...

    Jsou i další sporné taktiky. Třeba probodávání nepřátel a pak zdrhnutí s použitím bot rychlosti; uteče a znova se skryje ve stínech dřív, než někdo sešle kouzlo. Opuštění místnosti nebo patra, když někdo začne sesílat kouzlo, ale než ho sešle(např. v SoA lich v hospodě u brány). Nebo třeba vysílání kostlivců proti mágům, ať se na nich vyřádí kouzlem a pak na ně naběhnout a dorazit je. Ale myslím, že tohle je věc každého, aby si stanovil vlastní pravidla, co sám sobě dovolí používat. Osobně si radši připravím x kouzel pro zrušení ochran a zezačátku za sebe nechávám bojovat vyvolané potvory (ale nezdrhám nepříteli z dohledu).
  • BloodyBloody Member Posts: 2
    Taky se mi podařilo 101 za dual Hraničář/Klerik
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    povazovat za "spornou" taktiku kdyz clovek vyvola par priser aby pochytali nejaka kouzla...v tom pripade ja jsem cheater, protoze tohle delam bezne a s obrnenymi kostlivci kteri maji magickou imunitu!!! :neutral_face:
  • MetryMetry Member Posts: 6
    Tak před chvilkou po dvou dnech průběžného nahazování sem naházel 97 Divoký Mág Elf. Mám totální radost :))))
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Mám návrh. ;-)
    Co kdyby každý, kdo hodil velmi vysoké číslo s nějakou postavou, udělal hned po nahrání hry export postavy a vložil to někam na Web, aby to mohl použít další hráč a nemusel se mordovat hodiny. :-P
    Je fakt, že tohle lze si nastavit v EE keeperu snadno, ale pak už to nebude úplně čistá hra.
    Otázka také je, zdali by dalšímu hráči nevadilo, jako skilly a dovednosti si původní hráč nastavil. ;-)
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    ja ted hodil 92 za bojovnika (clovek, chlap, carodejobijec s lukem), neni to sice nic extra, ale na to jak nizky ma bojovnik zaklad...postavu jsem exportoval, tak ze bych ji klidne mohl nekam dat kdyby mel nekdo zajem
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Já vám nějak nevím, mě snad nejvíc baví to cvakání postavy a házení bodíků :) V poslední době jsem pak nehodil víc jak 89 a další postavu asi budu dělat až s dragonspearem
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Idaho
    Souhlas, hodinové nahazování je jedna z nejzábavnějších částí hry. :smile:
    Ten neuvěřitelně uspokojivý pocit, když se ti podaří hodit 106...
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Není těch 106 málo? ;-)
    Nebylo by lepší hodit rovnou 109 bodů? :-D
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Kolik je vlastně maximum? 120? :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Maximum je 108 (6x 18) ale myslím že to se ti hodit jen tak nepodaří.
    Těch 106 se mi podařilo jen jednou a to na mém kensaiovi.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Hodně blbé a trapné by např. u bojovníka bylo hodit 108 a mít Sílu jen 18/01. ;-)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Né, to by nebyl problém.
    Zaběhneš pro knížku a jsi v pohodě.
    irendie
Sign In or Register to comment.