Skip to content

Sword Coast Legends

IdahoIdaho Member Posts: 608
Ale no tak kluci! A holko (myslím, že tu jedna běhá).
RPG hra z forgotten realms a tady se o tom nikdo nezmíní?

https://www.youtube.com/watch?v=ByNCxY3QDag

https://swordcoast.com/

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Njn, ale vypadá to jako hnusný arkádový pseudo-rpg.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2015
    Vím o tom už HODNĚ dlouho, ale láká mě to čím dál méně.

    Grafika je na úrovni Neverwinter Night 2 (hádám, že je to úplně ten samý engine), takže je už 10 let stará. To by nebyl zas tak velký problém, ale postavy se pohybují kostrbatě a podle všeho to má být spíše tupá rubačka, než nějaké komplexní RPG se zajímavým příběhem a poutavými dialogy.

    Každopádně je to vyvíjené studiem n-Space, které nikdy nevydalo žádné ani průměrné RPG a přineslo takové úžasnosti jako třeba hru "Hannah Montana: The Movie" a další podobné klenoty :smiley:

    Proto se není co divit, že se o tom moc nemluví a skoro nikde nepíše.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited September 2015
    Já si říkal, že v tom bude háček... ovšem na videu mě zaujalo to vytváření dungeonů...

    Každopádně nebyl u beamdogu či tormentu problém s licencí? Jakto že takovýhle očividně "horšá" studio tu licenci dostalo a kde na ní vzalo?

    EDIT: mrknul jsem na video a nezdá se to být tak špatný, dost se mi líbí ten dabing. Ovšem počkám na nějakou kloudnou recenzy... kdyby byl ten multiplayer použitelnej....


    https://www.youtube.com/watch?v=AOiZGWeGxVI
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    On je rozdíl jestli chceš licenci na svět forgoten realms nebo licenci na sérii Baldurs gate.
    Taky si počkám na recenze, ale moc velké naděje to ve mě nevzbuzuje.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Tak jsem jen tak prošel nějaká fóra a hned dvě věci mě tedy zklamaly. Za prvé prý neexistují žádné non-combat spelly ani skilly, čili mimo boj není možné používat žádná kouzla ani schopnosti. A za druhé, že všechna kouzla a schopnosti jsou omezené pouze cooldownem, takže žádné omezené množství kouzel/schopností jako v bg, dokonce ani mana nebo něco takového tam není. :-/ Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube no, ale tohle mi dosti srazilo očekávání.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Tak Sword Coast Legends legends je venku. Už jste to někdo zkoušel? :smile:
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Hlavně, pokud by se @Edvin nebo @irenicus či @Bladesip nudili, tak by se mohl některý z nich vrhnout na překlad SCL. ;-)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Mno, nwm kdo se skrývá pod tvým irenicus, ale jsem-li to já, tak dokud nebude zřejmý, že ta hra za něco stojí, tak do toho nejdu. Překlad Peeria mám sice už hotovej, ale normální placený práce se hromadí taky dost, takže s časem na tom nejsem nejlíp. Pokud to ale bude úspěšná hra, tak uvidim :smile:
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    No, měl jsem na mysli tebe, ale spletl jsem si nicky. ;-)
    Ta hra zní až moc dobře a pořádný Dračák s kamarády jsem si nezahrál aspon min. 15 let, jelikož kluci jsou přestěhovaní do různých koutů a tohle by mohla být šance, jak si s nimi zase zapařit, sic OnLajn.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    edited October 2015
    Co jsem četl ohlasy, tak zatím bohužel převládají ty negativní. :( Souboje prý postrádají taktickou část, je to téměř skoro pouhá rubačka, jako např. Diablo. Navíc neexistuje žádná mana ani jiný resource systém, všechny schopnosti jsou omezeny pouze cooldownama. Příběh prý není špatný, ale gameplay je po krátké době celkem stereotyp. :-/ Co se týče toho dungeon master módu, tak je prý hodně omezený, nejde ani tvořit své vlastní dungeony, pouze upravovat interiér a monstra dungeonů, které si necháte náhodně vygenerovat (tohle by se ale podle vývojářů mělo v budoucnu změnit). Tak zatím se mi do toho teda moc jít nechce. :-/
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Hele asi takhle - pokud se vytvoří nějakej tým překladatelů, klidně se poloaktivně přidám.
    Pokud by sme měli ten tým vytvořit my, tak ještě počkám.

    Ale třeba vyjde pár patchů a za rok to už bude mit trošku lepší vyhlídky :smile:

    A @Danny_S - Dračák můžeš hrát klidně přes net - třeba Andor. Ale já teď poslední dobou preferuju spíš FATE (Web; Český překlad).
  • SlayaSlaya Member Posts: 4
    edited October 2015
    Předoobjednal jsem někdy v dubnu, teď tuším 20. to konečně vyšlo (dvě prodloužení termínu). Hra nicmoc, spíš nic, než moc... Talentové stromy jako ve WoWlike hrách, cooldowny na spellech (přičemž spelly se můžou kouzlit do nekonečna), absence spellbooku, dokonce i restu.. level up se nekoná, pouze získáte body do telentů, kde si můžete přidělat novou schopnost či vylepšit starou.. pauza v bojích spíš k smíchu než k užitku, postavy si v boji castí veškeré spelly a skilly dle svého uvážení, takže není vůbec potřeba.. Sem tam se hodí maximálně na rychlý heal. Smrt postavy není nic s čím by se nedalo poradit, po boji mrtvého druha normálně stabilizujete a je po všem. Opravdu moc jsem se těšil po těch letech na něco z DND, ale tohle má s DND společný jen název. Je pravda že v dialozích se hodně mluví o lokacích a postavách ze světa Forgotten realms, ale to je všechno. Klasické ARPG, ale otřes teda. 2/10, po dvou večerech jsem hru smazal. A boje, ty boje na nichž staví celá hra :D víc chaotické bitky jsem nezažil. AI postavy napadají každá jiného.
    Post edited by Slaya on
  • SlayaSlaya Member Posts: 4
    Jo, ještě abych nezapoměl, pouze 6 základních class, 4 rasy.. multiclass se nekoná. Zbytek asi chtějí dodat v nějakém rozšiřujícím DLC nebo ve formě mikrotransakcí, nevím tedy zda se jim to vyplatí. Tahle hra si možná fanoušky najde, ale jako zastánce klasických rpg si zahraji radši PoE, které má s DND společného víc než tenhle patos. Howk
  • SlayaSlaya Member Posts: 4
    edited October 2015
    Ale zas abych jen nekritizoval tak jsem hrál dungeon crawl, což je kooperace 4 lidí v dungeonu a to by mohla být dobrá sranda. Ale zas loot system, totální propadák, žádný group loot aneb vyhraje ten kdo předmět potřebuje.. prostě první co přijde a vylootuje tak je loot jeho :)) ninja style.. metascore 56, lehkej nadprůměr.. s dobrými rpg se prostě nemůže rovnat, to i titan quest je imho daleko lepší.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Tak mi nedalo a alespoň jsem to zkusil stáhnout a chvíli si zahrát, abych zjistil, jestli má smysl to kupovat, nebo ne. Bohužel mě to přesvědčilo, že ne.
    Stručné poznatky ze story módu, asi se budu dost opakovat po tom, co tu dříve napsal @Slaya :

    Celkové hrozivě řešené ozvučení hry. Zvuky boje jsou jen nějaké to tuc, duc, bum, hum, bzum a ve výsledku to do sebe ještě všechno koliduje, takže se to navzájem vyhluší a je z toho jen takový šumivý madlajz. Celkem otravné je taky to, že jakmile někdo mluví, tak všechny zvuky prostředí se na tu dobu okamžitě vypnou, takže při konverzaci slyšíte zvuk pozadí, pak začne mluvit dabing postavy, všechno se umlčí a pak to zase hraje. Je to strašně divné na poslech a děsně to kazí atmosféru.
    I ostatní zvuky mně přijdou takové "tupé", ne zrovna uchu lahodící.

    Inventář je příšerný - podobný Dragon Age: Origins, ale mně přijde snad ještě horší (ale má aspoň větší ikonky předmětů).

    Tvorba postavy není tak hrozná, ale ať s tím charakterem děláte cokoliv, tak mimo barev ve výsledku vypadá skoro totožně jako ta základní předdefinovaná postava. Nějaké upravování výšky obočí atd. tam skoro ani nemuselo být.
    Celkem 6 class a 4 rasy je v dnešní době takový "základ" - chybí tomu prostě větší rozmanitost. Pak máte na výběr z několika "původů" postavy, které jí dají nějaký ten bonus a z celkem široké škály bohů, kterého můžete uctívat (z těch žádný bonus nedostanete, asi budou pro konverzační účely - nevím nenarazil jsem během toho krátkého hraní na nic, při čem by to něco ovlivnilo)

    Schopnosti postavy = systém talentů podobné WoWku, což je strašně depresivní u takovéto hry. Nejhorší na tom je, že valnou část aktivních schopností si vyberete právě hned při tvorbě postavy a pak je v průběhu hry jen vylepšujete, což na zábavnosti moc nepřidá. :-/

    Souboje jsou otřesné. Strategie = skoro 0. Zvuky boje děs a běs (viz. výše) a přehlednost taky stojí za pendrek.
    Všechna kouzla/schopnosti jsou de facto instant cast, takže kouzlící classy mohou práskat jedno kouzlo za druhým, pokud se jim budou stíhat dobíjet cooldowny (žádná mana nebo tak neexistuje).
    Celkově je systém soubojů taková kombinace Diabla + Dragong Age: Origins a od toho si ještě odečtěte resource systém (bez many atd.).
    Ve výsledku jsou ty souboje bohužel strašně nezáživné a jdete do nich s náladou "rychle, už abych měl ten souboj za sebou."
    Ovládání členů družiny při soubojích je celkem nepotřebné, stačí hrát za vaši hlavní postavu.
    Umřela postava (třeba i hlavní)? Žádný problém, u ostatních členů stačí mít oživovací soupravu a můžete oživovat klidně i v boji.

    Rozhovory jsou... OK řekněme. Není to žádný skvost, ale celkem to není úplně špatné.

    Questy jsou dělané stylem MMOček, čili na mapě je vidět jak Quest giver, tak to, kde je ten quest objective (ale ten se na mapě alespoň zobrazí až po tom, co objevíte tu danou část mapy, nemáte k němu naváděcí šipku, tedy alespoň ne k těm vedlejším questům).

    Interface je takový divný, ne moc intuitivní a na pohled "chudý".

    Příběh za tu chvíli hraní těžko hodnotit, ale podle toho začátku to vypadá na takový průměr. Ani neurazí ani nijak extra nenadchne. Třeba se to později ještě rozjede, ale na mě to bylo všechno takové moc honem honem.

    Co mě strašně frustrovalo, bylo to, že když najedete myší na okraj obrazovky, tak se neposune. Musíte posouvat buď držením prostředního tlačítka myši, nebo pomocí kláves wasd.

    O grafice toho moc psát nebudu, na tu já nikdy moc nehraju. Řekněme, že je dostačující.

    Hrál jsem to asi hodinu a rozhodně to kupovat nehodlám. Odinstalace už proběhla.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Hm, škoda, ale tak aspoň ušetřím. Díky moc ;)
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Pokud by si chtěl někdo přečíst optimističtější recenzi, tak na zingu tomu dali (podle mě nesmyslných) 7/10.
    http://www.zing.cz/recenze/1491/sword-coast-legends
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited October 2015
    @Bladesip - No, tak mi tak připadá, že ten kdo to recenzoval, neviděl BG, IWD nebo Torment ani dalekohledem...
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
  • DragoLordDragoLord Member Posts: 50
    Čeština je nebo se bude dělat ? Předem děkuji za odpověd
Sign In or Register to comment.