Kopí nebo Oštěp ?
Tááákže, jak jste si už určitě všimli, ve hře máme převážně Oštěpy ( i kolonka zaměření na zbraň se jmenuje oštěp ). Jedná se o překlad slova "spear" což skutečně *může* být do češtiny přeloženo jako oštěp. Bohužel je dosti velký významový rozdíl mezi oštěpem a kopím. Vyznačuje se tím, že oštěp je o dost kratší než kopí a i když může být použito při kontaktní boji ( Co taky nejde použít v kontaktním boji ? Člověka klidně můžete udeřit i lukem ) tak je určeno především k házení, né k bodání. Kopí by jste sice taky mohli zkusit házet, ale na něco takového je příliš dlouhé, těžké a nerovnoměrně vyvážené. ( Mimochodem správné anglické slovo pro oštěp je javelin, né spear )
Nebylo proto těžké si uvědomit, že se jedné o špatný překlad a bude to třeba opravit. Jedná se však o velký zásah do překladu takže bych to rád udělal s vašim požehnáním. Pokud tam chce mít raději oštěp, je to vaše právo a já ho tam klidně nechám.
Nestyďte se k tomuto problému vyjádřit.
Nebylo proto těžké si uvědomit, že se jedné o špatný překlad a bude to třeba opravit. Jedná se však o velký zásah do překladu takže bych to rád udělal s vašim požehnáním. Pokud tam chce mít raději oštěp, je to vaše právo a já ho tam klidně nechám.
Nestyďte se k tomuto problému vyjádřit.
- Kopí nebo Oštěp ?43 votes
- Kopí !95.35%
- Oštěp !  4.65%
- Nevím, neumím, neznám, nezajímám se, budu blinkat.  0.00%
2
Comments
Doufám že jsem třetí volbu neudělal příliš lákavou
Věřili by jste že v BG skutečně existují vrhací oštěpy ? ( Narazil jsem na jejich popisek ) Zajímalo by mě proč je nikdy nezapojily do hry...