Černý/Temný strážce
Ačkoliv je překlad "Black guard" jako černý strážce bezesporu správný, přijde mi, že temný by se k povaze jeho charakteru hodilo mnohem lépe ( zavázal se přece temným mocnostem, né černým mocnostem
), navíc to taky lépe zní. Rozhodnutí je opět na vás...

- Černý/Temný strážce42 votes
- Černý33.33%
- Temný47.62%
- Boo rules !19.05%
0
Comments
Může být jen jeden Černý strážce
Ono když chceš vytvořit dobrý název povolání, tak je dobré dobre si ho vyzkoušet v mužské i ženské verzi + v protikladné formě. Jak ti zní " Bílý strážce " ( Mě to teda zní jako z reklamy na čistící prostředek
Pokud je paladin strážcem světla, tak je Black guard strážcem temnoty, jednoduchá logika. Jak jsi ale řekl, je to hodně o osobním vkusu a já si povolání Black guarda spojuji spíše s temnotou než s černotou.
Heh teď mě něco napadlo.
" Černý strážce " = Elitní bojovním který díky svému chříchu padlo až na samotné dno. Střežte se před tím, kdo neplatí žádné daně z prací bokem a MHDčkem jezdí zadarmo. Obávaný černý strážce.
Vlastnosti: Rasa nastavena na Afroameričan.
BTW není lehké vytvořit název povolání, aniž by jsi v něm nepopisoval co dělá
Bojovník = Bojuje
Kouzelník = Kouzlí
Zaklínač = Zaklíná
Zabiják, Lučištník, Stopař, atd.
Já ti rozumím.
Když jsem projížděl texty, tak jsem na to párkrát narazil a řekl jsem si že by tu Temný sedělo lépe, tak jsem ten nápad hodil do davu, jak se s tím poperete :-)
Samozřejmě, že i když to změním, tak není na 100% zaručeno, že to projde přes Christofelese.
ale je to celkem jedno, ve skutečnosti by bylo potřeba vymyslet nějaké jiné slovo
na začátku v angličtině psali "black guard" i "blackguard", ale teď se to ustálilo na blackguard (a tohle je slovo samo o sobě, označuje člověka, který je fakt velký hajzl, původně to sice vycházelo ze strážců v černé uniformě, ale to už zapadlo)
Tady se vyjímečně shodneme, opravdu by bylo třeba vymyslet nějaké lepší slovo, mě však nic lepšího než "Temný strážce" nenapadá.
( Při nejmenším je to lepší než Černý strážce )
Každopádně, když označíme nějakou bytost za "černou", nutně to neznamená že je zlá ( a pokud jsi myslíš že ano, tak jsi rasista
Vzpomeň na hvězdné války: Light site / Dark site ( Ne "Black site" )