Přepsání půl-orka má obrovskou výhodu, že je drow přímo uveden při vytváření postavy. Jinak to dělat neplánuju, ale půl-orka plánuju spravit (teď je ve hře jen tak napůl)
Hmmm...dalsi drow? Tak to me ten mod moc zajimat asi nebude, sorry panove. Uz ted si myslim, ze je ed casu Salvatoreho rasa drowu precenovana a romantizovana. (I OOTS si z toho delali srandu, ze ted uz je rasa drowu plna chaoticky hodnych postav, jenz se chteji vzeprit zlemu okoli...jako Drizzt. Z popisu chovani jejich spolecnosti se tomu tezko veri...)
Hmmm...dalsi drow? Tak to me ten mod moc zajimat asi nebude, sorry panove. Uz ted si myslim, ze je ed casu Salvatoreho rasa drowu precenovana a romantizovana. (I OOTS si z toho delali srandu, ze ted uz je rasa drowu plna chaoticky hodnych postav, jenz se chteji vzeprit zlemu okoli...jako Drizzt. Z popisu chovani jejich spolecnosti se tomu tezko veri...)
To je jako s upírama...Od té příšernosti Stmívání na nás všude cení zuby a přitom jde o smradlavý nemrtvý. Jsou krásně popsaní v knížkách Lovci monster, s.r.o., upíři jsou zlouni na entou a žádní vymazlení plyšáci. Viconia a Baeloth taky nejsou zrovna typičtí Drowové, že...
@Effiny - puvodne jsem myslel, ze pripomenes Anne Rice, jenz psala o upirech taky romanticky (ale taky zle) - viz napr "Interview s Upirem". Ale ano...stmivani je hnus...
Viconia je nahodou taky celkem jedovata na to, ze je NPC. A tu moznost udelat z ni True Neutral v ToB developeri taky napsali kvuli ...detem...
@Effiny Naopak bych Viconii klasifikoval jako příkladého drowa. Co se Baelotha týče... Narcistický šílenec s psychodepresivní poruchou a napoleónským komlexem
@Effiny Naopak bych Viconii klasifikoval jako příkladého drowa. Co se Baelotha týče... Narcistický šílenec s psychodepresivní poruchou a napoleónským komlexem
Pročpak? Že nebyla schopná podříznout lidské mládě? Co to je pro Drowa...Líbí se mi, že Drizzt je v tomhle jedinečný a tak by to mělo zůstat - Drizzt proti celému drowstvu. :-)
@Effiny - puvodne jsem myslel, ze pripomenes Anne Rice, jenz psala o upirech taky romanticky (ale taky zle) - viz napr "Interview s Upirem". Ale ano...stmivani je hnus...
Viconia je nahodou taky celkem jedovata na to, ze je NPC. A tu moznost udelat z ni True Neutral v ToB developeri taky napsali kvuli ...detem...
Jedovatá jo, ale tak to je hodně ženských, to nemusí jít hned o Drowy, že? Hehe...Interview s upírem je trochu moc sofistikované a romanticky pojaté, já ráda krvákoviny naší slavné K trojky - Kulhánek, Kopřiva, Kotleta. No, a teď do nich patří ještě americké C - Correia Larry (Lovci monster).
Viconia je mimochodem z rodu, který byl zničen v den Drizztova narození. Takže Viconia bude pravděpodobně starší než Drizzt a utekla od drowů dávno před jeho narozením, nebo záhadně přežila zničení jejího rodu. Nepředpokládám, že je její motivace k útěku někde v BG2 vysvětlená?
V BG2 jsou tuším ještě 3 další přeživší z jejího rodu. " Ano! Byli jsme věrní! Klan De Vir! Klan De Vir! " " Jsme utečenci z Dynastie De Vir. Věz, že i ty jednou můžeš upadnout v Lolthinu nemilost. "
Viconia je mimochodem z rodu, který byl zničen v den Drizztova narození. Takže Viconia bude pravděpodobně starší než Drizzt a utekla od drowů dávno před jeho narozením, nebo záhadně přežila zničení jejího rodu. Nepředpokládám, že je její motivace k útěku někde v BG2 vysvětlená?
Její příběh je popsán v romanci s ní - nebyla schopná při rituálu zabít lidské novorozeně, zdrhla, jako trest jí změnili bráchu na dridera (Viconia hodně naštvala Lolth) a Vicy se od té doby potloukala na Povrchu. Zavrhla Lolth a uctívá Shar.
...a kdyz mas v parte Viconii a Cernda, Cernd poukaze na to, ze utekla z Underdarku, opustila Lolth ale vybrala si uctivani Shar (chaoticke bohyne odplaty) - coz ji nedava moc nadeji a nema moc pro co zit (uz si to presne nepamatuju)
...a kdyz mas v parte Viconii a Cernda, Cernd poukaze na to, ze utekla z Underdarku, opustila Lolth ale vybrala si uctivani Shar (chaoticke bohyne odplaty) - coz ji nedava moc nadeji a nema moc pro co zit (uz si to presne nepamatuju)
Zajímavé, Cernda jsem měla asi jenom třikrát v partě, za celou dobu mého hraní BG, tudíž tohle si nevybavuju. Děkuji za příspěvek. :-) Já mám na BG hodně ráda to, že i když to hraju dobrých 15 let, vždycky objevím něco nového.
Vzhledem k její emociální vyprahlosti dávala i ta změna na neutrálku smysl. Jako, pro mě zůstává romance s Viconií jedním z nejsilnějších zážitků jaký jsem kdy ve hře prodělal. Viconia navždy bude největší kočkou z PC her.
@Pecca Já to nemyslel jako vtip. Beamdog má dost lidí a zdrojů na to, aby něco takového jako přidání dalších ras byl schopno udělat za jeden den. Pokud budou pracovat z již existujícíma statistikama, tak valná většina není nic těžkého. Nejvíc práce by měli asi s Drowem
A co těch běžných moderů týče... BG NPC projekt se začal předělávat na EE za pár dnů, co vyšla EE. Rok je pryč a pořád to není, stejně tak většina oblíbených módů. Možná, že můj odhad jednoho roku byl trochu moc skromný, byly by to spíše tak 2 roky.
Já si zrovna myslím, že u přidání nových ras to tak jednoduchý nebude ani pro Beamdog, protože ty současný jsou naprogramovaný natvrdo a nejde jen tak lehce přidat další. Proto @Pecca nahradil půlorka, místo aby přidal novou rasu, ne?
Vůbec nevím kde jsi to vzal. Kdyby to mohli udělat za jeden den už by to dávno bylo. Jde o to že se subrasami engine vůbec nepočítá takže by vyžadovaly nemalý zásah do zdrojového kódu, následně přizpůsobit obsah celé hry subrasám (skripty, flagy) a pak taky rozsáhlý beta test veškerého obsahu. To opravdu není práce na jeden den.
A kvůli zásahům do kódu se to nedá udělat přes mod.
@Pecca Už jednou říkali, že když už by je měli udělat, bylo by to bez vlivu ras na rozhovory. Takže by změnili kód ras, aby byl stejný jako kód povolání ( po rozkliknutí v nabídce by vyjelo víc možností ) a subrasy by byly ve všech okolnostech stejné jako původní rasy, jen by i nich bylo pár úprav, jako jsou drobné změny statů, nebo výchozích barev.
I tak je takový zásah do kódu obrovský kus práce. Vývojáři nesedí celý den s rukama v klíně, pořád makají. Možná stojí za to si uvědomit, že se ze EEčkama skrývají opravdu měsíce tvrdé práce.
Comments
Mod vypadá zajímavě, plánujete i verzi bez přepsání půl-orka?
Já jsem pouze chtěl, aby to potvrdil alespoň jeden člověk.
Každopádně díky za pomoc s testováním.
Tak to me ten mod moc zajimat asi nebude, sorry panove. Uz ted si myslim, ze je ed casu Salvatoreho rasa drowu precenovana a romantizovana.
(I OOTS si z toho delali srandu, ze ted uz je rasa drowu plna chaoticky hodnych postav, jenz se chteji vzeprit zlemu okoli...jako Drizzt. Z popisu chovani jejich spolecnosti se tomu tezko veri...)
Naopak bych Viconii klasifikoval jako příkladého drowa.
Co se Baelotha týče... Narcistický šílenec s psychodepresivní poruchou a napoleónským komlexem
" Ano! Byli jsme věrní! Klan De Vir! Klan De Vir! "
" Jsme utečenci z Dynastie De Vir. Věz, že i ty jednou můžeš upadnout v Lolthinu nemilost. "
Jako, pro mě zůstává romance s Viconií jedním z nejsilnějších zážitků jaký jsem kdy ve hře prodělal.
Viconia navždy bude největší kočkou z PC her.
@Effiny - Cernd me trochu lezl na nervy tema jeho hippie kecama...ale par rozhovoru s ostatnimi NPC to cele vylepsilo.
v IWD2 prece subrasy byly, jak tezke by bylo vzit to a naroubovat do BG?
Pro normální modery ? cca práce na jeden rok.
Já to nemyslel jako vtip.
Beamdog má dost lidí a zdrojů na to, aby něco takového jako přidání dalších ras byl schopno udělat za jeden den. Pokud budou pracovat z již existujícíma statistikama, tak valná většina není nic těžkého. Nejvíc práce by měli asi s Drowem
A co těch běžných moderů týče...
BG NPC projekt se začal předělávat na EE za pár dnů, co vyšla EE. Rok je pryč a pořád to není, stejně tak většina oblíbených módů. Možná, že můj odhad jednoho roku byl trochu moc skromný, byly by to spíše tak 2 roky.
A kvůli zásahům do kódu se to nedá udělat přes mod.
Už jednou říkali, že když už by je měli udělat, bylo by to bez vlivu ras na rozhovory.
Takže by změnili kód ras, aby byl stejný jako kód povolání ( po rozkliknutí v nabídce by vyjelo víc možností ) a subrasy by byly ve všech okolnostech stejné jako původní rasy, jen by i nich bylo pár úprav, jako jsou drobné změny statů, nebo výchozích barev.