Skip to content

Baldur's Gate III: Enhanced Edition

EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
Jaký máte názor na případnou hru?

Uvítali by jste jako hlavního hrdinu opět dítko Bhaalovo?
Nebo raději někoho jiného (třeba jeho potomek)?

Mělo by se to odehrávat okamžitě po BG2?
Nebo pár let po BG2?
Nebo desítky let po BG2?
«13

Comments

  • PeccaPecca Member Posts: 2,208
    No, asi by to nebyla "enhanced edition" kdyby byla zbrusu nová. :) Já ale nejsem moc zastánce BG3, podle mě sága dospěla do epického konce a neměla by se prodlužovat. Pokud by ale vývojáři chtěli za každou cenu využít atraktivní značku, tak bych byl pro nějaký spin-off.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No, technicky do své konce možná ještě nedospěla.
    Knižní bhaalspawn Abdel Adrian odmít božství, dožil se 136 let a prožil ještě spoustu dalších dobrodružství.

    Jsem si jistý, že by se to dalo ještě nějak našroubovat i v případě že bychom měli postavu která božství přijala. Cyric mohl nějak využít toho, že né všechny bhaalovy děti jsou mrtvé a my ještě nemáme tolik síly jako on. Mohl nás třeba dočasně zbavit naší síly (třeba nějaký dlouho zapomenutý artefakt), ale netroufal si nás zabít (podle rozkazu nevyššího boha Ao, bohové NESMĚJÍ přímo zasahovat do záležitostí bhaalových dětí). Nastane čas ještě jednou shromáždit co zbylo ze starých spojenců a vydat se do poslední bitvy.

    Dovedete si představit, jak by bylo vtipné, kdyby jste třeba potkali vlastní kněžky, nebo navštívili vlastní chrám? :smiley:
  • PeccaPecca Member Posts: 2,208
    edited April 2016
    Tak příběh se určitě prodloužit dá milionama způsobů, ale já myslím, že byl zakončen dobře a prodlužovat by se prostě neměl (a myslím tím herní příběh, knižní je mi u *** :) ). Ať radši začnou novou ságu.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Nechal bych už původní ságu spát. Klidně ať se to jmenuje BG3, klidně ať se tam v omezené míře objeví postavy z původních dílů, ale Bhaalovo dědictví už by měla být uzavřená kapitola, je čas na něco novýho.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Mirak
    Například?
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Ale však cokoliv, vždyť původně plánovaný BG3 neměl mít s prvními dvěma díly nic společného. Vůbec bych se opět nebál děj zasadit někam jinam, než do BG, však už je to za ty roky víc značka, než město.

    Ani netuším, jak moc by fungovalo něco na způsob KOTORu 2, který z hlavní postavy z jedničky v podstatě udělal jakousi mýtickou ikonu. Řekl bych, že spíš moc ne. Děj BG jako celku už je myslím dostatečně hutný a pěkně uzavřený, tudíž se mi příčí na to nabalovat další a další události.
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Taky bych spis nechal puvodni sagu tak jak je a i kdybych uvital BG3, radeji novy pribeh, nejaky cas po udalostech BG1/2. At se tam objevi postavy z BG1/2 jako odkazy, at se hrac dostane k legendam o Hrdinovi z BG, ale tot vse. Novy pribeh, novy hrdina, novi spojenci.
    (I kdyz teoreticky, elfove se dozivaji dlouho, mohli bychom porad potkat treba Viconii, nebo Xana...nebo starickeho Minsce s sedym, starickym kreckem...)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tak o "sesazeném bohu" jsme se už kdysi bavili a určitě by to šlo udělat a dokonce dobře ba přímo výborně.
    Ale...
    Dneska je jiná doba. V době BG1 to byl pěkný příběh, dneska je to už neskutečné klišé. Nevím jak vy ostatní, ale mám plné zuby "cheaterů" co se narodili jako vyvolení či se superschopnostma.
    Mnohem raději bych tak příběh ve kterém bych se mohl více stotožnit s postavou. Obyčejný člověk. Třeba obchodník, který se se svým týmem nechává teleportovat na nějaké vzdálené místo, ale probíhající rituál nějakého kultu v horách přeruší přenos a on se objeví na obětním oltáři. Nebo ještě lépe - zjeví se v jejich chrámu a oni ho budou považovat za stělesnění svého boha. To by byl docela fór :D
    Co se názvu týče, možná bych pokračoval v základní ideie a pojmenoval to podle místa kde se bude příběh odehrávat... Těch fanoušků už je dneska tolik, že by to určitě bylo funkční, nemluvě o tom, že se všude stejně bude psát o "pokračování baldurs gate"
  • BladesipBladesip Member Posts: 200
    Já už bych bhaalovy děti taky nechal odpočívat. BG série byla pěkně ukončená, je podle mě čas začít nějaký nový svěží příběh. Klidně bych se nebál toho, co už tu bylo psané, mít ve hře odkazy na to, co se v BG stalo, včetně odkazů na různé známé postavy, ale více bych je do nového dílu už nemíchal, své role už si odehráli. Jinak osobně by se mi líbil příběh s nějakým více osobitým cílem, jak už tu bylo několikrát zmiňováno, zápletka o záchraně "světa" už je děsivé klišé a už jsem toho také přejedený. Vážně bych byl rád za to, kdyby dokázali vymyslet něco originálního, co by mě osobně třeba vůbec nepřišlo na mysl. :)
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    edited April 2016
    chce to novy pribeh, ale zase i nejake hlubsi spojeni mezi starym a novym BG


    dokazu si predstavit situaci kdy zacinate s novou postavou, ale v parte mate zase Iomen, tentokrat o poznani starsi, v roli vasi mentorky a radkyne, vazala by se k ni pak nejaka dlouha linie vedlejsich questu, ktere by zakoncili i jeji pribeh, to by bylo cool
    Post edited by Lynx29 on
  • STBorgSTBorg Member Posts: 66
    Nemám tušení co by mělo být za hlavní postavu, spíš bych hrozně rád viděl několik prvků, které mi u dnešních her chybí a několik, které si myslím, že měli hrát u BG série větší roli. Například více cestování po sférách, svět FR je ohromný, viděli jsme z něj nic. Mnohem větší interakce a minulými díly. Umím si představit, že bych nahrál final save z jedničky a dvojky a dostal ohromné množství referencí na akce charname, ať už bych za něj v trojce hrál, nebo ne. A především bych nestál o 3D, prostě ne.

    A první co mě napadlo když jsem viděl název topicu bylo, že by stálo za to udělat něco jako platinovou podprsenku, nebo tak něco... BMU musí pokračovat.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Beamdog na twitchi tvrdil dvě věci.

    1) Jejich ultimátním cílem je BG3
    2) Chtějí zanechat infinity engine v takovém stavu na něm běžely hry ještě dalších 20 let.

    Vzhledem k tomu, že se jedná o nejpopulárnější sérii pravidel a že UI a ostatní věci jsou už téměř dohnané k dokonalosti, myslím že je možné dočkat se od nich i více her. Klidně třeba i nějaké trilogie.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Neeee Imoen už neeee. Sorry ale tohle cpani starých postav všude možně je ve výsledku spíš limitující.

    Jinak FR není o cestování po sférách. Stačí hru umístit do jiné části Faerunu a ne se pořád motat po Mecovem pobřeží.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited April 2016
    No, co se týče příběhu

    Probouzíš se v nějaké místnosti. Ta ovšem divoce mění barvy, klepe se. Otevře se dialogové okno a obrazovka se vycentruje na postavu před tebou.

    "Teda kamaráde, ty vůbec neumíš pít!"
    1. Echrm...
    2. Blueeee!
    3. Co to?

    "To nic, trpasličí brajgl dokáže i zabít. Na, vypij tohle a bude ti líp."
    1. [Vypít nápoj]
    2. Nepotřebuji žádné...dryáky!
    3. Už sem v pohodě.

    Barvy se vrátí do normálu. Zjišťuješ, že jsi ve stájích.
    "Hehe, vypadáš strašně. Můžeš chodit?"
    1. [Spustit tutorial]
    2. Myslím, že ano.
    3. Nechci si ty svý blbý kecy

    "Jak mylíš. Asi by jsi sebou měl hodit, za chvíli letíme."
    1. Cožeto?
    2. Jo jasný, už jdu.
    3. Hleď si svýho

    Po kliknutí na jedničku:
    "Ty fakt neumíš chlastat. Zaplatili jsme Garmalovi, aby nás teleportoval do Hlubiny, kůli tomu obchodu s s gnómy... tak dělej."
    1. Kdo je to "my"?
    2. Jasný, jdem.
    3. Strč si ty svý řeči někam.

    Zase po jedničce:
    "No přeci kupecký svaz! Stávej, budeš to muset rozchodit. Nejsi jediný, kdo má v Baldurově bráně kocovinu."

    No a pak už to jede. Šef tě seřve, že seš zelenej a smrdíš. Vrazí ti do ruky tašku a začne se kouzlení. Teleport na velkou vzdálenost. Jeden podruhém mizí členové obchodní výpravy a pak i ty. A bum. Stojíš u oltáře v temném jeskynním chrámu. Světlo dodávají koše s hořícím dřevem a pochodně desítky fanatiků kolem. Sem jsi rozhodně nemířil, tady si přistát neměl.
    [Hod na odolnost]
    - Neúspěch. Pozvracíš jejich svaté relikvie a jdou po tobě.
    - Úspěch. Máš možnost se z toho vykecat. Předstírat, že jsi vtělením jejich boha [hod na inteligenci], nebo je poslat k šípku.

    Buď jsi tedy obklopen nepřáteli, nebo neutrálními postavami. Buď spadneš, svrhnou tě a nebo jsi nucen vstoupit do labyrintu zkoušky.
    Tam získáš nějakou základní výbavu díky předchozím pokusům. A nejen to. Zaútočí na tebe podivná éterická bytost. Nemůžeš se proti ní bránit a vecpe se ti do hlavy.

    Nakonec jsi se dostal z labyrintu a mezi částí kultistů nacházíš určité zastání (podle toho jak jsi zvládl začátek). Buď se tě snaží zabít všichni, nebo jen malá část. Ovšem záhy na chrám zaútočí vojáci. Buď se jim můžeš vzdát (nepůjde, pokud jsi přesvědčil kultisty, že jsi ztělesněním jejich boha) a oni tě odvedou pryč, nebo se budeš muset prosekat ven (přičemž hraje roly kolik vojáků zabiješ).

    Venku zjišťuješ, že šlo o muže místního vévody, který se rozhodl skoncovat s fanatiky jakéhosi zlého bůžka. Buď se můžeš vykecat, probít, nebo zdrhnout.

    Později ovšem zjišťuješ, že tu něco nesedí. Navíc se ti v hlavě ozývá podivný hlas který není tvůj a nutí tě dělat věci, které nechceš...

    Nemluvě o tom, že od doby co jsi vstoupil do kupeckého portálu uběhlo již několik let...

    A zbytek příběhu už jsem taky promyslel, ale asi si to nechám pro sebe, neb je to dobrý námět na knihu :D
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Tomuhle říkám článek a příběh do pranice! (y) :-)
    Hned to posílám klukům do BeamDogu, aby na základě tohohle udělali novou hru a Idaha si pozvali k další konzultaci jako svého nového scénaristu ... ;-)
    hehe ... :-D :-D :-D
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited April 2016
    Netlem se, i dospělí si můžou hrát :D
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited April 2016
    @Idaho - Pochybuju že by mezi fanouška BG bylo nějak extra nedospělejch lidí :smiley: Většina dnešních dětí a teenagerů kouká hlavně na grafiku a na to, aby to zvládli hrát levou zadní (vyjímky samozřejmě existujou, ale moc jich neni :( ).
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    To se nevztahovalo k BG, ale k tomu, že si tu blbnu s vymejšlením začátku nového RPG ;)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Idaho - To sem si všim, ale nějak sem si nemoh pomoct to sem napsat. A kdy to vydáš? Vypadá to slibně :)

    A clkově k BG3 - Klidně naprosto jiná část světa, import savu z ToB - třeba by se dal najít "božský artefakt" používaný původní družinou apod. Ale rozhodně ne zachraňování světa.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited April 2016
    IWD = Zachránili jsme od zkázy celé město a přilehlé oblasti
    IWD2 = Zachránili jsme od zkázy celé Desetiměstí
    BG1 = Zachránili jsme od zkázy celé Mečové pobřeží
    SoD = Opět jsme zachránili od zkázy celé mečové pobřeží
    BG2 = Zachránili jsme od zkázy celý elfský národ
    ToB = Zachránili jsme od zkázy celý svět

    To by mě zajímalo, co budeme muset zachránit v BG3. :smiley:

    Už by to chtělo taky nějakou hru za záporáka.
    The Drow rule supreme!
  • PeccaPecca Member Posts: 2,208
    Edvin said:

    Už by to chtělo taky nějakou hru za záporáka.
    The Drow rule supreme!

    To bych nehrál, já jsem vždycky klaďas. Trochu hrabivej, trochu sobeckej, ale vždycky klaďas. :)
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Forgotten Realms je prostě lordoftheringsovska fantaska, se záchranou sveta/oblasti nemam v těchhle hrách vůbec žádný problém.
    A zrovna u BG2 je tohle označení dost nefer, protože první 3/4 gigantické hry se venujete defakto svým osobním problémům a děláte si co chcete.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Mirak
    Souhlasím.

    Kromě BG2, se ve všech těch případech dostanete do světa (města, oblasti) který je nějakým způsobem v prdeli a je na vás, aby jste to napravovali. Hádám, že asi proto je BG2 všeobecně považováno za nejlepší z výše míněných titulů.
  • STBorgSTBorg Member Posts: 66
    Za mě je to rozhodně tak, ohromná volnost a množství vedlejších questů bez následku pro hlavní dějovou linii je něco, co na BG2 zbožňuju.

    Mimochodem, Edvine, my jsme v ToB zachránili celý svět? Já jen, že nejhorší co by se stalo by bylo, že Melissan by se stala Bhaalovým následovníkem, ale jestli bych tomu říkal konec světa.. :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Zachránili jsme celý svět před hrůzami jaké by rozpoutál nový, šílený bůh zabíjení :smile:
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    edited April 2016
    No, já myslím, že BG2 je z nich sice příběhově nejsilnější, ale nejpopulárnější je imho prostě proto, že je celkově nejkomplexnější a nejlepší úplně ve všem. Dlouhé větvené questy, obrovský herní svět se spoustou lokací, výpravnost - hra vás v rámci ústřední linky potahá všude možně po Torilu, taky je to teprve druhá hra, která měla takhle moc propracované a "živé" společníky atd. atd.
    V mých očích BG2 dokáže kvalitativně konkurovat jen Fallout 2. PST má sice nejlepší příběh, dialogy a společníky, ale to z něj automaticky nedělá nejlepší hru (obzvlášť soubojový systém, kouzlení a další věci nejsou úplně nejlíp řešené a EE by to potřebovalo jako sůl).
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Opět souhlasím.
    Boje v PST jsou trochu těžkopádné.

    Vůbec by mi nevadilo místo toho vyskakujícího kulatého menu přidat podobnou spodní lištičku, jakou má BG. Dále bych nahradil některé prastaré 3D obrázky a použil 2D kresby (viz obrázek dole). S novýma společníkama by to ale asi bylo dost těžké. Jednak by se museli OPRAVDU hodně snažit, kdyby tam chtěli vecpat romanci (nejsem si jistý, jestli by to vůbec dokázali) a společníci v PST jsou nejméně 5x komplexnější než ti v BG, takže pochybuju že by tam byli schopni vecpat víc než jednoho, nebo maximálně dva. Hádám, že by se mohli více zaměřit na nové úkoly a nové oblasti.

    P.S.
    Tohle je moje pozadí na ploše https://i.ytimg.com/vi/CKhzMxQE40I/maxresdefault.jpg
    B)
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Kdysi jsem četl, že PsT je ta nejukecanější RPGamesa, která byla kdy vytvořena. ;-)
    Tohle mě naprosto minulo, takže mohu posoudit jen z řečí z 2. ruky. :-)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    IWD = Zhruba 600 normostran
    BG:EE = 647 normostran (bez SoD)
    BG2:EE = 2062 normostran
    Planescape Torment = Zhruba 2500 normostran
    Skyrim = Zhruba 3000 normostran
    Dragon Age 3 = Zhruba 3100 normostran
    Fallout 4 = Zhruba 4000 normostran
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited April 2016
    Planescape lidem připadá hodně ukecaný, protože je velké množství textů natěsnáno do relativně malého množství postav (právě proto jsou ty postavy tak kvalitní). Navíc tam není 5 prdelí magických předmětů, kouzel a knížek (jako třeba v BG2) na které se taky vyplýtvá hromada textu.
Sign In or Register to comment.