Nasze postacie
Skoro to jest - chyba - kategoria off-topowa, przeznaczona dla polskojęzycznych użytkowników, czemu by nie pochwalić się w niej naszymi najlepszymi postaciami
Moja najlepsza postać to Wojownik / Mag / Złodziej, którym "załatwiłem" Baldur's Gate Trilogy z Opowieściami z Północy Wybrzeża Mieczy, The Darkest Day, Tactics, dwoma albo trzema innymi dużymi modami, których po prostu nie pamiętam, oraz wieloma drobnymi modami. Z racji tak dużej ilości modów mogłem wyśrubować postać do oporu. A dzieki Wyssaniu Życia Daer Ragha, ósmopoziomowego czaru maga z Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy osiągnąć tyle punktów HP, ile chciałem
Tak więc, podciągnąłem HP do 1024 (wiem, że przegięcie, ale to i tak była druga gra na tej postaci, bardziej dla zabawy)
Str 25
Dex 24
Con 25
Int 25
Wis 19 (podciągnięte z minimalnej wartości za pomocą przeklętej szaty z OzPWM)
Char 20
TraK0 trochę średnie, bo -16 na pierwszą i -14 na drugą
KP -26 (któryś z modów to umożliwiał, ale tylko w dwóch zestawach przedmiotów, akurat znalazłem jeden z nich )
Potężna postać, którą mogłem siekać wszystko. I wszystko osiągnięte bez użycia Shadow Keepera, i chociaż używanie Wyssania Życia Daer Ragha może wydawać się trochę nieuczciwe, to miejscie na uwadzę to, że solowałem Tacticsa, oczywiście na najwyższym poziomie trudności
Kiedy już będę miał Windowsa zamiast Ubuntu zainstaluję BG i wrzucę screeny. Dla chętnych mogę odkopać plik postaci
Jeszcze co do przedmiotów - użyłem najlepszych itemków z obu części i ze wszystkich zainstalowanych modów, stąd tak wysokie staty
Moja najlepsza postać to Wojownik / Mag / Złodziej, którym "załatwiłem" Baldur's Gate Trilogy z Opowieściami z Północy Wybrzeża Mieczy, The Darkest Day, Tactics, dwoma albo trzema innymi dużymi modami, których po prostu nie pamiętam, oraz wieloma drobnymi modami. Z racji tak dużej ilości modów mogłem wyśrubować postać do oporu. A dzieki Wyssaniu Życia Daer Ragha, ósmopoziomowego czaru maga z Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy osiągnąć tyle punktów HP, ile chciałem
Tak więc, podciągnąłem HP do 1024 (wiem, że przegięcie, ale to i tak była druga gra na tej postaci, bardziej dla zabawy)
Str 25
Dex 24
Con 25
Int 25
Wis 19 (podciągnięte z minimalnej wartości za pomocą przeklętej szaty z OzPWM)
Char 20
TraK0 trochę średnie, bo -16 na pierwszą i -14 na drugą
KP -26 (któryś z modów to umożliwiał, ale tylko w dwóch zestawach przedmiotów, akurat znalazłem jeden z nich )
Potężna postać, którą mogłem siekać wszystko. I wszystko osiągnięte bez użycia Shadow Keepera, i chociaż używanie Wyssania Życia Daer Ragha może wydawać się trochę nieuczciwe, to miejscie na uwadzę to, że solowałem Tacticsa, oczywiście na najwyższym poziomie trudności
Kiedy już będę miał Windowsa zamiast Ubuntu zainstaluję BG i wrzucę screeny. Dla chętnych mogę odkopać plik postaci
Jeszcze co do przedmiotów - użyłem najlepszych itemków z obu części i ze wszystkich zainstalowanych modów, stąd tak wysokie staty
1
Comments
Pewnie i tak tutaj nie sprawdza, więc doublepostuję z ważną poprawką, którą sobie uświadomiłem podczas oglądania meczu - szata podwyższała / zmniejszała zarówno mądrość jak i inteligencję do 19 (bodajże) punktów. Ale znów - w związku z Wyrmową Koroną (czy jakoś tak), która dodaje +1 do każdej cechy, miałem i mądrość, i inteligencję na poziomie równych 20 oczek
"Magia robi wrażenie, ale teraz Minsc jest dowódcą. Miecze dla wszystkich!" - świetne motto mojego stylu gry.
Co do statystyk, to na pewno nie przypomnę, chyba, że może coś na stronach CoB'u się coś uchowało :P
Ale gdybym miał wybrać hymm..... Najbardziej wciągające było pierwsze podejście paladynem ale nie mogę nazwać tej postaci mocną;p
Kozacko się grało w dwójkę barbem lub bardem ale największe spustoszenie siał chyba Kensai/Mag.
W drużynie razem z Korganem, Sarevokiem, Anomenem ( nie lubię go ale to chyba najsilniejszy NPC w całej sadze), Edwinem i Janem (dla klimatu i jako takich umiejętności złodziejskich)- to była miazga. Kensai/Mag wyspecjalizowany w katanach z furią niebios i ostrzem dakona/broń kwasowego kensai z modów...
Owszem była to chyba najsilniejsza moja drużyna, ale czy ciekawa? Grę znało się wtedy już jak własną kieszeń i przechodzenie jej na zasadzie cięcia wszystkiego co się nawinęło nawet z modem tactics nie dawało już takiej frajdy.
Po zdobyciu Kostura Magów było z górki
Oczywiście nie był najlepszą postacią jaką można stworzyć (oraz wykorzystywał coś co jest moim zdaniem bugiem w grze - kumulację czarów), ale naprawdę mi się podobał, gdy zostawiając drużynę w tyle szedł solować smoki.
Kto nie grał gorąco polecam