Skip to content

Baldur's Gate: Enhanced Edition - pierwsze wrażenia!

ireniqsireniqs Member Posts: 104
edited November 2012 in Polski
Jako, że dziś wielka premiera, zakładam temat, w którym będziemy pisać o pierwszych wrażeniach z Edycji Rozszerzonej Baldura.

Pewnie część z Was będzie się dziś zagrywała do późna, więc piszcie co wam się podoba, a co ewentualnie nie w EE i ogólnie jakie są Wasze opinie! :)
«134567

Comments

• marcellussmarcelluss Member Posts: 34
    edited November 2012
    Wszyscy czekamy i liczymy, że bez problemów będziemy mogli ściągnąć pozostałą część gry.

Taka mała prośba na boku do moderatorów. Usuńcie z tematu emotikonke ":)" (jeżeli się da) - jakoś dziwnie to wygląda.
  • SmolinioSmolinio Member Posts: 9
    A ja mam takie jedno małe pytanie/prośbę: Może ktoś napisać kiedy gra będzie już grywalna do 15:30 w pracy siedzę i nie kryje jedno mi po głowie lata: BG:EE! :)
  • ireniqsireniqs Member Posts: 104
    edited November 2012
    @marcelluss: Edytowałem tytuł tematu. ;)

@Smolinio: Też jestem w pracy. Piszę ze smartfona. :P Premiera ma być o godzinie 21. ;)
  • TomaszTomasz Member Posts: 12
    http://pl.twitch.tv/rockalone/b/343496760
    Przesuńcie sobie na 1:04:00
    Koleś dostał przedpremierowo angielską wersje ;)
    @ireniqs ale ang wersja czy pl?
    Bo jeśli angielska to nie wiem wg. jakiego czasu oni biorą datę premiery zazwyczaj jest to godzina 00:01 danego dnia.
    @Smolinio: wersja pl ma być razem z innymi na premierę o 21:00 - to jest już czas polski. Przynajmniej tak pisały niektóre osoby w innym temacie.
  • ArwernArwern Member Posts: 53
    tutaj jest link do tematu:

http://forum.baldursgate.com/discussion/7267/when-does-the-game-go-live-you-ask#latest

Ma być o 21:00 u nas. Mam nadzieję, że nie będzie problemów ze ściągnięciem reszty plików.
    Dzięki wielkie ale cholera znów zarwę nockę przez kompa :-P
  • erathielerathiel Member Posts: 38
    Dzięki, ale wole poczekać na premiere by zobaczyc wszysko na własne oczy i nie psuć sobie zabawy :)
  • ArwernArwern Member Posts: 53
    Pewnie sam posiedzę do 3 w nocy by przetestować BG:EE i pośmigać swoją druidką :)

Mam nadzieję, że wydadzą ciekawe DLCki za rozsądną cenę :)
  • fridekfridek Member Posts: 113
    co do wrażeń to zwykła rozgrywka za wiele się nie zmieni w porównaniu do zwykłej starej wersji, i albo nic nie wniesie, albo rozgrywka w Baldura wejdzie na całkiem nowy ( lepszy? ) poziom
    edited November 2012
    @erathiel: Nikt nie każe Ci psuć sobie zabawy. ;) Pograsz trochę i napisz tylko ja Ci się podoba EE. Do tego jest ten temat. :P (Oczywiście jak będziesz chciał).

@fridek: Sama rozgrywka się nie zmieni i myślę że na pewno gra będzie tak samo dobra jak kiedyś, ale w tym temacie będzie można pisać też o zmianach. Czy się podobają czy nie i które zmiany są dobre, a które nie. No i oczywiście jest też nowa zawartość, tak więc jest o czym pisać i dyskutować. ;)
  • erathielerathiel Member Posts: 38
    Wiem, podziele się wrażeniami jak tylko chwile pogram :)

Bardziej chodziło o ten filmik gdzie można było zobaczyć BG:EE :)
    @ireniqs sądzę podobnie chociaż zasady d&d mnie interesują najbardziej bg1 było na 2,5 a teraz już jeśli się nie mylę obowiązuje 4 więc będzie na pewno o czym rozmawiać :)
  • LuckyLucky Member Posts: 645
    Pomimo, że jutro znów rano do pracy, to dziś koniecznie zimne piwo i po instalacji 'pssssssst' - małe świętowanie z nowym Baldurem. Dzisiaj pewnie już nie, ale jutro to coś napiszę, jakie wrażenia. Dobrze, że temat powstał.
  • O_BruceO_Bruce Member Posts: 2,790
    Czyli o 21. Kurcze, a miałem nadzieję że jak wrócę po 18 do stancji to sobie pogram. No ale trudno, poczekam te 3 godziny.
  • M6k3M6k3 Member Posts: 180
    #Smolinio Bg1 było na podstawie AD&D dopiero IWDII był na podstawie edycji 2.5
    @M6k3 IWDII było na podstawie edycji 3, o ile się nie mylę.
    edited November 2012
    BG 1/2 IWD 1 - 2 edycja ad&d
    IWD 2 NWN - 3 edycja
    NWN 2 - 3,5 edycja
    I nadal nie wiem na jakich zasadach będzie BG:EE :)
    @Smolinio 2 edycja ad&d
  • LuckyLucky Member Posts: 645
    edited November 2012
    Taka jak w BG1, czyli 2.
    czyli będzie tak jak było
  • cieniucieniucieniucieniu Member Posts: 24
    edited November 2012
    jak ktoś już pobierze brakujące pliki niech zrobi mirror'a, może za pomocą jakiegoś multiuploadera aby więcej źródeł było.

p.s też od kilku dni w pracy mam otwarte forum :P żona kupiła mi piwko na wieczór...
  • woytaswoytas Member Posts: 24

jak ktoś już pobierze brakujące pliki niech zrobi mirror'a, może za pomocą jakiegoś multiuploadera aby więcej źródeł było.

p.s też od kilku dni w pracy mam otwarte forum :P żona kupiła mi piwko na wieczór...

Nie sądze aby były kłopoty, gdyż tak naprawdę to wszystko jest rozprowadzane w systemie torrent więc jesli nawet znów się sypnie klient BG to mozna sciągać przy pomocy każdego dobrego klienta torrent
  • SluaghSluagh Member Posts: 22
    edited November 2012
    Myslalam, ze sobie pogram, bo dzisiaj dzien wolny a tu nic, o tyle dobrze, ze do pracy jutro ide na 13 to sobie pogram. Narazie mam przygotowana butelke coli i chipsy jako kolacje. Nic mnie nie oderwie :D
    @Sluagh: No ja niestety nie pogram zbyt długo. :P Jeszcze nie wiem ile dokładnie, ale na pewno idę spać po 23:00, bo jutro o 7 trzeba wstać do pracy... a i w pracy trzeba być w miarę trzeźwym na umyśle, tym bardziej że pogoda ostatnio nie nastraja do szybkiego działania... ;)
  • SelendisSelendis Member Posts: 168
    Sluagh said:

Myslalam, ze sobie pogram, bo dzisiaj dzien wolny a tu nic, o tyle dobrze, ze do pracy jutro ide na 13 to sobie pogram. Narazie mam przygotowana butelke coli i chipsy jako kolacje. Nic mnie nie oderwie :D

Jak ci od tych chipsów i coli tyłeczek urośnie to na pewno oderwać cie będzie ciężko ;D
    edited November 2012
    @ireniqs Ja mieszkam obecnie w Szkocji, tak wiec mam godzine do tylu a pogode tutaj mozna okreslic 'Latem deszcz jest lekko cieplejszy'. W sumie zazdroszcze mojemu znajomemu, wzial sobie tydzien wolnego, zeby pograc :/
    @selendis Widac tylko facetom wolno takie cos robic, bo oni nigdy nie tyja i wygladaja jak Adonis? :)
Sign In or Register to comment.