Skip to content

Baldur's Gate 3

1356

Comments

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Bladesip
    Souhlasím s tvým vysvětlením, ale osobně nesouhlasím s tímto konceptem.

    Vezmi si, jak třeba roste v podobných hrách sílá. Lidské tělo má své limity a nemělo by jej být možné vylepšovat do nekonečna. Ve hrách ale není nic nenormálního že budeš mít 50x větší fyzickou sílů než jsi měl na lvl 1. Stejně tak meč, jehož úder má sílu 50 úderů obyčejným mečem. Podobné věci mají v herním světě své místo a tím jsou diablovky a MMO. Nikde jinde by se to tahat nemělo.

    Každopádně, je dnes už smutnou zkušeností, že nepřátelům a výbavě prostě přidají procentuální posílení. Něco jako +20% životů a 20% dmg za každou úroveň nepřátele a +20% armoru a +20% zranění za každou úroveň dropnuté neb koupené výbavy.

    Pak se vývojáří můžou úplně vysrat na nějaký balanc nebo strategii, protože celá hra prostě pojede podle tabulek. :(
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Udělali docela zábavné video v Larianu... Naznačuje to že se opravdu chtějí držet loru, je to zábavné, ale nějak nevím, tento druh humoru já osobně v BG nechci... Tak uvidíme co časem vypustí.

    Idaho
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Edvin
    Já s tebou naprosto souhlasím. Se svou vysvětlující vložkou, kterou jsem předtím napsal, se osobně také neztotožňuji, jak jsem říkal, nelíbí se mi to, mám mnohem radši ty malé hodnoty a malé krůčky při zvyšování. Jen jsem chtěl poukázat na to, jakým způsobem na to dnes kouká většina vývojářů, a proto se bojím, aby něco podobného nebylo i v BG3.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited August 2019
    Není sice nejnovější, ale je tam pár cenných informací.

    https://www.gamebro.cz/baldurs-gate-3-bude-mamutim-projektem-ktery-ale-na-prvni-dva-dily-nenavaze-preview/

    Pro ty komu se to nechce číst:

    "Přestože hra svým názvem Baldur’s Gate 3 evokuje návaznost na předchozí dva díly, skutečným pokračováním série nebude. Autoři se rozhodli nevycházet ani z fragmentů chystaného, ale nikdy nevydaného Baldur’s Gate 3: The Black Hound, které vznikalo ještě ve studiu Black Isle. Namísto toho Larian Studios naváží na nejnovější události kolem stejnojmenného města v rámci pen and paper univerza Zapomenutých království."

    "Teprve nedávno oznámila společnost Wizards of the Coast novou pen and paper D&D kampaň Baldur’s Gate: Descent into Avernus, která má vyjít 17. září 2019. Ta hrče provede městem Baldur’s Gate až do Avernusu, což není nic jiného než první úroveň devíti pekel. Příběh Baldur’s Gate 3 na tuto kampaň naváže. “Jde o další kapitolu v příběhu města Baldur’s Gate. Každopádně se můžete těšit na mnoho odkazů na předchozí hry série,” uvedl Swen Vinke."

    81O-yxnlVDL.jpg



    No, ačkoliv by mi trochu přímější pokračování vůbec nevidalo, tohle rozhodně nevypadá špatně.

    Nabídnu vám 10 veselých informací ze své hlavy:

    1) Avernus je první a největší ze všech pekel.
    2) Vzhledem připomíná naše tradiční peklo (síra, oheň, vulkanický povrch) ale má (rudé) nebe.
    3) Bylo to bojiště války krve, která relativně nedávno skončila.
    4) Z dývodů čísla 3, není vyloučené, že se tam kromě ďáblů, budou poflakovat i nějací démoni.
    5) Obývá ho mnohem větší počet ďáblu, než kterékoliv jiné peklo.
    6) V této válce bojoval i Bezejmený a není vyloučeno, že se bude v Avernusu někde poflakovat.
    7) Avernus vede Arciďábel(ka) Zariel, která je padlý anděl (nejspíš žena na obrázku nahoře).
    8) Pilíř lebek z Planescape Torment se nachází v Avenrnusu.
    9) Tiamat, pětihlavá bohyně draků se nachází v Avernusu.
    10) Minsc je stále naživu a stále aktivní a plný síly!

    Budu hodně nasraný, pokud si nebudu moct do party nabrat i Sukubu :D
    Post edited by Edvin on
    Idaho
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Mně hlavně záleží na tom, aby Minsc měl s sebou Booa nebo jeho syna či vnuka Booa jr alias Vesmírného Trhače Démonů ... ;)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited August 2019
    Danny_S wrote: »
    Mně hlavně záleží na tom, aby Minsc měl s sebou Booa nebo jeho syna či vnuka Booa jr alias Vesmírného Trhače Démonů ... ;)

    No, věc se má tak, že v městě Baldurs Gate stávala socha Minsca.

    Vtipné je, že nikdo už si ani nepamatoval, jak se jmenoval, protože socha tam stojí už skoro 100 let a ti co ho kdy znali jsou už dávno mrtví (mimo pár jedinců s elfskou nebo trpasličí krví). Všichni ho proto znají jen jako sochu "milovaného hraničáře" a je to jeden z orientačních bodů ve městě. Něco málo před rokem od současného stavu herního světa se pozdě v noci před sochou bojovalo. Divoká čarodějka (začátečník) byla napadena skupinou vrahů. Během boje (který prohrávala a už bylo skoro po ní) jedno z jejich (velmi nepřesných a chaotických) divokých kouzel zasáhlo Minscovu sochu a "nějak" ji přivedlo k životu. Minsc je opět ve svých nejlepších letech a se svým věrným hlodavcem. Ale má trochu pochroumanou paměť a zdá se, že si nepamatuje nic po tom, co skončila hra BG1 (nezmiňoval nic z událostí v BG2, ale možná že si pamatuje obě dobrodružství). Možná to má něco společného s tím, že socha měla prezentovat Minsca z určitého období jeho života, takže jeho paměť sahá jen do tohoto období.

    Každopádně je živý, zdravý a kope síly zla do zadnice, kdekoliv na ně narazí.

    P.S.
    Dovedete si představit, že by Minscovi do ucha strčili jednu z těch larev, co vám mají sežrat mozek a udělat z vás mozkožrouta, jen aby ta larva po pár minutech z toho ucha zase vylezla a zděšeně se snažila od Minsca dostat co nejdál? :D
    Post edited by Edvin on
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Edvin
    P.S. Hehe … cha chá … :D
    Tak to mě totálně rozsekalo!!! :):D
  • STBorgSTBorg Member Posts: 66
    @Edvin Trochu offtopic, ale vžd když čtu tyhle random informace tak se dívím odkud přicházejí. Jsou tu nějaké hry o kterých nevím? Knižní série? Povídky na netu? Pen a paper hry s příběhem?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    STBorg wrote: »
    @Edvin Trochu offtopic, ale vžd když čtu tyhle random informace tak se dívím odkud přicházejí. Jsou tu nějaké hry o kterých nevím? Knižní série? Povídky na netu? Pen a paper hry s příběhem?

    Koukni na tohle:

    https://getcomics.info/run.php-urls/aHR0cDovL2ZvdXIuY29taWNmaWxlcy5ydS9PdGhlciUyMFB1Ymxpc2hlcnMvT3RoZXJzL0R1bmdlb25zJTIwJTI2JTIwRHJhZ29ucy9EdW5nZW9ucyUyMCUyNiUyMERyYWdvbnMlMjAtJTIwTGVnZW5kcyUyMG9mJTIwQmFsZHVyJTI3cyUyMEdhdGUlMjAlMjgwMDEtMDA1JTI5JTIwJTI4MjAxNC0yMDE1JTI5JTIwR2V0Q29taWNzLklORk8uemlw
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    To abys do té doby stihl dokončit překlad BG2 a malinkého zbytku BG1 včetně neofiko modů, vid? ;)
    Než se vrhneš na překlad BG3. :D
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Nejlepší jsou u ní ty obrázky z BG1 a BG2.

    Jinak vlastně v popisku už máme první minirecenzi :D "Hra pro PC - krabicová verze, žánr: RPG Baldur’s Gate III posune hranice žánru RPG a nabídne bohatý příběh s nebývalou hráčskou svobodou, důležitými volbami, unikátními společníky a pamětihodným bojovým systémem."

    Akorát je trošku nejednoznačná, posunout hranice RPG žánru může špatným směrem, bohatý příběh neznamená že bude dobrý, společníci můžou být unikátně blbě napsaní a pamatovat si soubojový systém můžeme pro jeho špatný design :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mě by spíš zajímalo, odkud mají ten květen, když Lariani ještě nevypustili jednou kloudnou informaci a dřív než před koncem února nám ani nic neřeknou :D:D:D



    Aby měl podřadný obchod v naší chudé a zapadlé české zemičce lepší informace než zbytek světa...
    Nezdá se mi to moc pravděpodobné :p
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Tak 27. února bude odhalen první gameplay. :smile:
  • mlokomloko Member Posts: 26
    Ahoj všichni, tak co na to říkáte, ja mám problém s těma dialogama… todle není Dungeons & Dragons :o(
    Edvin
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK!
    Samozřejmě že zasraní Lariani z toho museli udělat Baldurs Sin.

    Prostě jen vzali svůj existující engine z Original Sins, pozměnili svět a nalepili na to nálepku Baldurs Gate. Dialogy jsou taky dělané hodně stupidním způsobem. Pro začátek mám problém s tím, že to ani nejsou dialogy :/ Vypadá to, že prostě jen vybíráte "rozpoložení" v jakém váš hrdina byl, když hovořil s danou osobou.

    Změnit hru na tahové RPG je pro mě masivní zklámání.
    To prostě není Baldurs gate.


    No nic, další sérii můžu odepsat.
    Alespoň mám pořád

    https://www.kickstarter.com/projects/owlcatgames/pathfinder-wrath-of-the-righteous

    a

    https://store.steampowered.com/app/957710/The_Waylanders/
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Jako Divinity není špatná hra ale prostě to není BG... Říkal jsem si přesně to samé když jsem koukal na ty screeny... :( Tahový systém by měl být dobrovolný, mělo by jít hrát i s klasickou pauzou.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Kokocudaci
    Hold dojí slavnou značku :(

    Kdyby to nazvali nějak jinak, tak nikdo neřekne ani popel, ale když už tomu říkají Baldurs Gate, tak by se měli připravit na to, že lidé očekávají že zůstanou věrni duchu série. Ačkoliv dávám přednost 2D mapám (Tyrany a Pillars of Eternity měli moc pěkné mapy), tak Pathfinder Kigmaker (ačkoliv byl úděsně probugovaný a i po vydání trvalo rok než ho úplně opravili) že se dá dobře pracovat s 3D postavami v 3D prostředí a přesto zůstat věrný starému dobrému reálnému času s možností pauzy. Zrovna Kingmaker je podle mě skoro ideální nástupce BG2 (mluvím o enginu a herním systému). Jako, je pěkné že během "dialogů" v Baldurs Sin bude datailní záběr na postavu a že společníci budou mít dabing i propracovanou mimiku tváře, ale to už docela dobře ukázal i Dragon Age Origins (ačkoliv boje tam nebyly úplně ideální, pořád to bylo velmi dobré).

    Já prostě větřím katastrofu.
    Není divu že tak dlouho čekali než nám něco ukázali.
    Obávali se reakce fanoušků.
  • mlokomloko Member Posts: 26
    tak po shlédnutí streamu mám problém s celou hrou, je sprostý takovému paskvilu dát jméno jako je legendární Baldur's Gate, ale bohužel peníze vládnou světu... kéž by to nikdy nevyšlo...
    kevin36
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Bohužel souhlasím s negativními názory. Stalo se přesně to, co jsem nechtěl, je z toho již zmiňované Baldurs Sin se všemi neduhy, které jsem na Original Sin nesnášel. Tahové souboje (do BG prostě nepatří) a hlavně zase šíleně moc možné interakce, která člověka odtahuje od samotné atmosféry, protože pořád přemýšlí, kde co by mohl udělat, místo toho, aby si užíval děj samotný. :( Styl dialogů mi ani nevadí, nezáleží mi ani tak na tom, jakým způsobem jsou podané, ale jak dobře jsou napsané. No, uvidíme, jak bude vypadat výsledný produkt, ale každopádně ducha série BG v tom nevidím. :( Upřímně ale, bylo naivní si myslet, že Lariani zahodí svůj odzkoušený engine a překopou ho do stylu BG.
    Shade512kevin36
  • Shade512Shade512 Member Posts: 42
    Mohli by tam dát možnost autopauzy - předělat soubojový systém tak aby šlo přepnout na autopauzu,teda doufám v to.(I když tomu moc nedávám) Jestli to nepředělají nemá cenu to kupovat a bude to kazit jméno celé BG sérii.Jak říkal Edwin- jinak nazvanou hru bych možná hodnotil mírněji,ale když už vzali takovouhle značku a jen jí hodili do "svého" odzkoušeného enginu.V Baldurs Gate byly základem brilantní dialogy s atmosférou a skvěle propracovaným příběhem.Tady mi přijde že polovinu věcí buď nedodělali nebo odflákli.Systém "dialogů" se mi tady vůbec nelíbí.Nějaké dobře udělané kamerové úhly hru fakt nezachrání,zvlášť když to není nic nového.Uvidíme jaký bude finální produkt.Za mě zatím fakt VELKÉ zklamání.A to jsem plánoval po dlouhé době sběratelku.Fakt díky Lariane za podělání Legendy
    kevin36
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Zajímalo by mě, jestli zkazili i levelování a zbraně/zbroje.

    Original Sin mělo totiž nechutnou vlastnost, že jsi musel každé 2-3 úrovně všechny zbraně (a i hodně součástí zbroje) prodat a koupit nové, jelikož rozdíl v DMG byl astronomický. Rovnež jsi si ani neškrnul proti nepřátelům, kteří byli o víc než 2 lvl výše než ty. Nejen že ti hra proti někomu takovému dala obrovské postihy, ale jemu navíc ještě bonusy.

    Říkejte si co chce, ale třeba dřevěná hůl, je prostě dřevěná hůl. Pokud není magická, tak je úplně jedno u koho ji koupíte. Aby občejná nemagická dřěvěná hůl stála u jednoho obchodníka 1 zl a dělal zranění 1-6, ale později ji ten samý obchodník prodával za 2000 zl a zranění se změnilo na 20-120, to je prostě pi*ovina.

    Jak někdo může dělat D&D hru a kašlat při tom na pravidla hry?
    kevin36
  • mlokomloko Member Posts: 26
    ono když se to bude jmenovat Baldur's Gate III tak se toho prodá mnohem více... už vím proč více jak půl roku od představení neukázali ani screenshot!
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Jen pro zajímavost, tady je spousta záběrů a cutscén které nebyly ukázané během prezentace.

  • mlokomloko Member Posts: 26
    co si o tom myslíte? Je možné, že vývoj BG3 není nápad Larian Studios, ale nějaké třetí strany... která dala peníze na animace first trailer,intro, animované dialogy (motion capture) a jiné srágory spojené s vývojem. Potom co hra vyjde tak se na tom bude chtít hezky přiživit... copak Larian Studios dělali nějaké takové animace, stačí se podívat na jejich vývoj her a animací od roku 1998. Už jen toto (Vývoj Divinity: Fallen Heroes zmražen, přednost má Baldur's Gate 3) svědčí o něčem...
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Jsem nespokojený. A to přesto, že mám Divinity Original Sin i přes své chyby rád (tahové souboje mě baví). Sem to ale nepatří a přijde mi to neskutečně líné, vždyť vše od tvorby postavy až po hratelnost je prostě D:OS. BG z toho nedýchá ani vteřinu. Posrali to.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @mloko
    No, tyhle věci jsou vlastně už dlouho známé :)
    (Tedy alespoň těm jako já, co za poslední půl rok četli každý článek a sledovali každé video co mělo co dělat s BG3)

    Lariani chtěli dělat na BG3 už po tom, co vydali Original Sin 1, ale WotC jim odmítli poskytnout licensi, protože se nejednalo o Áčkové studio a nechtěli tak známou značku poskytnout jen tak někomu. Mass Effect Adromeda nám dokázal, že stačí jeden zmršený díl a zabije to celou sérii, takže hádám že nechtěli něco takového riskovat. Po tom co vydali Original Sin 2 (a byl to obrovský úspěch) tak je kotaktovali z WotC a řekli jim, že jestli teda pořád ještě mají zájem, tak že teď jim tu licensi jsou ochotni poskytnout. Swen sám přiznal, že na BG3 začali dělat velmi brzo po vydání Original Sin 2.

    Original Sin 2 nebyla špatná hra (oproti prvnímu dílu se zlepšili skoro ve všem) ale ten taktický systém dost brzo omrzí, zvlášťkdyž nepřátelé pořád dokola opakují stejnou taktiku. Vlezeš do kaňovu, nepřátelé se objeví (materializují se ze vzduchu) na vyvýšených pozící a začnou na tebe střílet šípy a kouzla ze všech stran. Velmi nevyvážené, protože mágové (a lukostřelci, když už jsi hru jednou dohrál a hned od začátku víš jak si ho vytvořit) jsou neskutečně OP. Příběh tam byl OK, ale nic světoborného. Za mě zůstane jejich nejlepší hrou Divinity II: Ego Draconis která mě neuvěřitelně bavila co se týká příběhu i hratelnosti.

    Tahové módy nejsou automaticky zlo (Fallout 1 a 2, Arcanum, Shadowrun) ale značně omezují tvůrčí kreativitu. Například když bojuješ s bossem, tak máš na své straně velkou výhodu (což se v Original Sin 2 snažili eliminovat tak, že žádný boss nikdy nebojuje sám a má kolem sebe vždy hromadu posluhovačů) protože Boss může během svého kola provést jen jednu akci a ty máš tolik akcí kolik jen máš postav. Druhý tvůrčí problém je boj s velký množství postav. Představ si, že tvůj hrdina lvl 30 bojuje proti proti 50 goblinům lvl 1-5. Bez problémů je zvládne a nejspíš ho ani neškrábnout... Až na to že takový boj bude trvat VĚČNOST protože bude muset čekat až každý jednotlivý goblin vykoná všechny své akce. To máme pohybovou akci, útok, použití speciální schopnosti, lektvar, free akce... Takže boj co by v BG2 trval pár minut, bude teď trvat hodiny.

    Stručně řečeno, tahový systém není dobrý pro hry jako je Baldurs Gate.

    P.S.
    Představte si, jak dlouho by trvalo dobývání Gnolské pevnosti v BG1, kde jsou těch čubčích synů (to je poprvé co používám tuto frázi a vlastně to ani není urážka) celé mraky, kdyby jste to museli dělat v tahovém módů a čekat na každého jednotlivého gnola :D
    tatokkevin36
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Edvin Ano, přesně tak. Tahové souboje mi vůbec nevadí, např. v Shadowrunech jsem je miloval. Ale tady je to prostě problém v tom, že, jak už jsi zmínil, ty souboje jsou pak tak příšerně dlouhé, že to člověka už nudí. Navíc, pokud je to tužší souboj a povede se ti nějaký debilní misclick, tak můžeš třeba 20 minutový souboj prohrát kvůli jedné kravině a pak zase celé znovu... uh. A další věc, co jsem v Divinity nesnášel a tady to vypadá, že to bude stejně tak, budou člověka nutit využívat jimi nastražené výbušné barely, zápalný terén atd. Tohle mě prostě nebaví, nechci, aby mi někdo vnucoval nějaký soubojový styl, chci si hrát podle svého. Celkově mě na tom štve i to, že to pořád vypadá jako Divinity, ani se nesnažili změnit grafiku tak, aby víc seděla k tomu ponurému špinavému světu BG, všechno je strašně "shiny".
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited February 2020
    @Bladesip
    Jo s těmi nastraženými barely naprosto souhlasím a jak jsme mohli vidět z gameplay, tak to bude problém i v případě Baldurs Sin. "Barevnost" celé hry se s nima táhne už od Original Sin 1. Celkově se to jeví až příliš pohádkovým dojmem, což u hry tohoto typu působí nepatřičně.

    Manipulace s terénem byla (bohužel) polovina taktiky v každém boji v Original Sin 1-2, jenž jsi nemohl ignorovat, jinak by jsi některé bitvy prostě nevyhrál. Není mi známo, že by se kdy něco takového dělalo v D&D. Když už nic jiného, tak alespoň že už se s nepřáteli nebudete pořád navzájem teleportovávat do otrávených/podpálených/elektrifikovaných oblasí, protože teleportační kouzla jsou až na hodně vysokém lvl. Ačkoliv to vypadá, že teď se pro změnu do nich bude "šťouchat".

    Alespoň že teď už tam jsou předem definované classy, takže tyhle kouzla bude moct užívat jen čaroděj a né úplně každý jako v Original Sin. I když se vsadím, že tam určitě budou mít někjaké předměty co to umožní...

    Mimochodem, takhle nějak vypadala moje reakce, když jsem zjistil, že v Baldurs Sin může jakékoliv zbraně "namočit" do různých typů terénu a získat tak pro zbraň elementární útok :D (Což předvedli, když DŘEVĚNÝ luk vložili do ohně, a díky zomu pak stříleli ohnivé šípy.)

    Hmm, takže když opláchnu meč, tak bude asi dávat bonusové vodní zranění.
    To dává naprostý smysl...
    Post edited by Edvin on
    Bladesip
Sign In or Register to comment.