Skip to content

Off Topic

1131416181932

Comments

• SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Na druhou stranu "Nearest Neighbour" je nazev matematicke funkce na zaostreni (sam jsem neco podobnyho kdysi programoval). Nestacilo by to nechat jako nazev v anglictine? Anebo pak uz teda oboji ... "Linear scaling" by mohlo byt "Linearni zvetseni/zmenseni" a Nearest Neighbour by bylo neco jako "Interpolace dle nejblizsiho sousedniho bodu".
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Southpaw
    Ano, když tam napíšu "Interpolace dle nejblizsiho sousedniho bodu" tak to bude všem hned jasné :smiley:
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Edvin said:

@Southpaw
    Ano, když tam napíšu "Interpolace dle nejblizsiho sousedniho bodu" tak to bude všem hned jasné :smiley:

Ať to přeložíš, jak to přeložíš, stejně to pochopěj jen lidi co se v PC "trošku" vyznaj. Což rozhodně neni většina populace :D
    edited May 2016
    @irendie
    Myslím, že "Zaostření postav" nebo "Zaostřování postav" dokáže pochopit i PC idiot :wink:
    Post edited by Edvin on
    Edvin said:

@Southpaw

:smiley::smiley:
    Nojo... tak tam dej neco jako "Super extra special zaostovani postav pri extremnim priblizeni ve kterem to neni mozne hrat". :smirk:
    To se tam nenarve :D Bys musel pak strašlivě rolovat v nastavení :D
    edited June 2016
    Hraje tady někdo DnD 5E? Konečně sem po dlouhý době (5 let) sehnal skupinu na P&P RPGčko, ve který nemusim dělat PJ já, ale můžu hrát jako normální hráč. Nějak se vůbec nemůžu rozhodnout co budu hrát :smiley:
    Post edited by irendie on
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Můžete mi někdo říct prosím, proč se mi nezobrazí komentář s nějakým linkem, že prý potřebuje schválení. Co to je, nikdy předtím jsem si toho nevšiml. dík
    ? tak to se mi jeste nestalo...
    @Southpaw zkoušel jsem přes dva prohlížeče, to samé. Vlevo dole hláška, nedalo se na nic kliknout, nic nepřišlo do mailu...
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Zdravím všechny. :-)
    Chci se zeptat, kdo z vás hrál a komplet celý Dragon Age II a může mi poradit, kde najdu a naberu do party Fenrise.
    Vždy mi a naprosto spolehlivě poradil @Edvin , ale toho jsem se už naotravoval více než dost a také při těch svých všech rozdělaných projektech nemá čas mi radit a odpovídat na kdejakou moji blbost, tak se obracím na vás ostatní a hlavně na toho, kdo je schopen a především ochoten mě navést správným směrem.
    Všechny ostatní postavy jsem objevil a nabral do grupy, ale na Fenrise jsem měl předtím smůlu a při projití všech lokací a všech aktů jsem o něm nenašel ani jednu jedinou zmínku. :-(
    Díky moc za tipy.
    Nepamatuju si jak to bylo v češtině, ale během prvního aktu dostaneš dopis od vůdce žoldáků, nebo vůdce pašeráků (podle toho koho jsi si zvolil na začátku) jménem "Bait and Switch" (Jestli to máš v CZ, tak se to asi jmenuje Háček a návnada, nebo něco v tom smyslu). Dopis dorazí po tom, jakmile ti Varric oznámí, že je třeba najít dobrý vstup do hlubokých cest a že slyšel že ve městě je nějaký šedý strážce.
    Asi to bude Quest: Nalákat a podvést a mám se setkat s nějakým Ansem v noci v PodHradí, jenže když jsem ten úkol poprvé přijal, tak Avelině se to moc nelíbilo, což je celkem logické, takže proted jsem tomu nevěnoval vůbec pozornost.
    Ted mám za úkol propašovat qun. mága Stínovem a Avelině se to zase nelíbí. :-D
    To neřeš, jestli si pamatuji dobře tak Fenrisovi se nebude líbit prakticky vůbec nic :-)
    edited September 2016
    Ještě, že jsem už Fenrise neměl v době, kdy jsem pomáhal templáři Thraskovi zachránit několik odpadlíků. ;-)
    To by asi hodně šílel ... :-D

P.S. Tak jsem udělal ten úkol pro Ansa a kupodivu na konci tohohle toho Questu byl konečně Fenris. :-)
    @Edvin e, ještě jednou Ti moc děkuji za nakopnutí tím správným směrem a konečně budu mít všechny společníky. :-D
    Post edited by Danny_S on
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    cau, po nejake dobe mam zase chut si to zahrat a jako vzdy jsem si na netu vybral nejaky "svuj" portret a chci si o naimportovat, ale z nejakeho duvodu mi to nejde a nechapu proc,

v dokumentech kde mam BG2 jsem vytvoril slozku "portraits", do ni prekopiroval dva 24bit bmp obrazky, ale ve hre je stejne nedokazu nacist, nazvy tech obrazku jsou slozeny pouze z pismen a nemaji vic jak 8 znaku

absolutne nevim v cem je problem, delal jsem to v minulosti uz stokrat a vzdycky to fungovalo
    @Lynx29

1) Obrázek musí být ve formátu bmp (musíš to převést, nepomůže, když jenom přepíšeš zkratku)
    2) Doporučené rozlišení je 210x330 (standartní velikost všech portrétů), minimální je 169x266 (jinak se na to nepůjde koukat). Hra zvládne i větší, ale nic většího než 1024.
    3) Název obrázku nesmí obsahovat mezery.
    obrazky maji samozrejme bmp 24bit format, velikost 54x84 a 169x266, nazev neobsahuje mezery
    edited December 2016
    Lynx29 said:

obrazky maji samozrejme bmp 24bit format, velikost 54x84 a 169x266, nazev neobsahuje mezery

A dáváš to na správné místo?

C:/Users/Jmeno PC/Documents/Baldurs Gate II - Enhanced Edition/Portraits

P.S.
    Před časem odpadla nutnost dávat tam každý obrázek 3x.
    Nyní už stačí jen ten velký, střední a malý si hra vytvoří sama.
    uz to fungujem, musel jsem slozku portraits vymazat, ve hre jsem kliknul, ze chci naimportovat svuj obrazek, slozka portraits se vytvorila znovu automaticky, prekopiroval jsem do ni obrazky a ty pak byly rovnou v nahledu portretu ve hre...
  • DanitheangeldevilDanitheangeldevil Member Posts: 51
    @Lynx29
    Toto sa mi tiež stavalo, keď som začala hrať EE verziu. Pri starej hre som normálne tam, kde som inštalovala hru robila zložku portréty. Pri EE verzii nechápem, prečo do C, ale no čo už. A to som bola nervózna, že som v hre nemohla nájsť portréty, až kým som nenaklila medzi portrétov. :smiley:
    edited March 2017
    No, sice jsem po zpackané trojce neplánoval že bych se k této serii znovu vrátil, ale vypadá to jako dobrá parodie :smiley:

https://youtu.be/p-msmx9yW5Q

Na to jak je to velké (větší než všech 3 Mass Effecty dohromady) a jaký kolem toho dělají humbuk mají tedy dost nekvalitní animace a mimiku tváří.
    Post edited by Edvin on
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Mass Effect 3 jsem záměrně nedohrál, ale dvojka byla dobrá. Na Andromedu bych asi neměl železo a stejně počítám, že bude chodit hromada datadisků - takže až si napřesrok koupím komp a zahraju Zaklínače, zbyde snad čas i na Andromedu :)
    Chci zeptat, zdali jde v ME3 docílit toho, abych v DLC - Citadela měl na společném fotu všechny postavy.
    Vždy, když jsem hrál ME3, tak jsem si Citadelu musel nechat až na konec, abych tam měl Mirandu, ale do té doby mi umrel Thane a Mordin, takže ti jediní mi tam chyběli, ale když bych to hrál dříve, tak bych zase neměl na fotce Mirandu. :-(
    Asi jiná možnost není, vidte?
    objevila se recenze na Games, zrovna moc to nechválí. Ale nebude tak zle; odhaduju, že ty obličeje komunita do roka vylepší na únosnou mez. Když si vezmu, jaký děsy pobíhaly po Skyrimu a co se s nima dá dnes udělat pomocí několika málo stažených módů... po všech stránkách úplně jiná hra.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Ano, animace ksichtů bude určitě ten nejhorší problém, kterej ME: Andromeda má :)
    edited March 2017
    Mirak said:

Ano, animace ksichtů bude určitě ten nejhorší problém, kterej ME: Andromeda má :)

Teď nevím jestli to bylo řečeno sarkasticky, nebo ne :smiley:
    Hra má MNOHEM víc závažných problémů než animace ksichtů.

1) Umělá inteligence společníků je naprosto tragická
    2) Animace postav celkově taky stojí za houby (viz video)
    3) Planety (ač rozlehlé) jsou všeobecně kritizvány jako neuvěřitelně prázdné
    4) Možnost změnit si třídu a veškeré schopnosti postavy uprostřed boje je přinejmenším komická
    5) Příběh je sprostá recyklace Mass Effect 1-3
    Abychom zachránili galaxii před mocnou nepřátelskou armádou, musíme létat z planety na planetu a hledat zbytky prastaré civilizace, která skrývá klíč k jejich porážce :smiley: To jsem vážně ještě neslyšel...
    Kivan said:

Ale nebude tak zle; odhaduju, že ty obličeje komunita do roka vylepší na únosnou mez. Když si vezmu, jaký děsy pobíhaly po Skyrimu a co se s nima dá dnes udělat pomocí několika málo stažených módů... po všech stránkách úplně jiná hra.

S tím moc nepočítej.
    Tenhle engine neumožňuje takovýhle druh modifikací.

Zásahy jsou omezené na:
    a) Přebarvování (oči, vlasy, oblečení nebo třeba vložení vlastního obrázku)
    b) Nahrazování (přehodíš někomu hlavu nebo třeba tělo za nějaké jiné ve hře existující)
    c) Odstraňování (z obleku obstraníš kápi, nebo něco podobného)

Nic z výše míněného nemůže opravit nehorázně ošklivé společníky a animace ksichtů/postav.
    Mirak said:

no když jsem to nehrál, můžu hodnotit jenom ty ksichty a obecně vizuální stránku. Herní mechanismy musíš vyzkoušet a příběh neřeším, protože ho nechci znát dopředu. Ale ruku na srdce, většinou už automaticky očekávam záchranu světa nebo něco hodně podobnýho, co mi leze krkem. Takže v tomhle směru mne každý rpg-čko může překvapit jedině k lepšímu.
    Edvin: ne tak zápletku jsem fakt vědět nechtěl - ale jak jsem psal výš, v tomhle směru jdu do hry s nulovým očekáváním. Co se prázdnýho světa týká, čekám, že ho budou zaplňovat dlc. Kolik že jich to bylo v ME? Takže já budu čekat a rozhodovat se začnu nejdřív za rok, až se z polotovaru stane hra.

nedá se nějak ručně nastavit chování společníků?

grafika - uvidíme, zatím to není moc ke koukání. ale pokud by sprasili postavy s tím, že v budoucnu už nepůjdou moc vylepšit, byli by sami proti sobě.
    Kivan said:

Edvin: ne tak zápletku jsem fakt vědět nechtěl - ale jak jsem psal výš, v tomhle směru jdu do hry s nulovým očekáváním. Co se prázdnýho světa týká, čekám, že ho budou zaplňovat dlc. Kolik že jich to bylo v ME? Takže já budu čekat a rozhodovat se začnu nejdřív za rok, až se z polotovaru stane hra.

nedá se nějak ručně nastavit chování společníků?

grafika - uvidíme, zatím to není moc ke koukání. ale pokud by sprasili postavy s tím, že v budoucnu už nepůjdou moc vylepšit, byli by sami proti sobě.

No, nevím jestli to můžeš brát za spoiler když se to píše v každé recenzi, bylo to v traileru a je to obecně známá informace ;)

Chování se nastavit nedá a u společníku jsou jen 2 příkazy, stůj/následuj a útoč.
    (downgrade oproti předchozím dílům)

Co se týká zprasení postav tak se podívej na Mass Effect 1-3.
    Ani jedna hra neumožňovala rozsáhlejší úpravy. Nenajdeš jediný mód který by přidával nové společníky nebo výrazněji měnil postavy/prostředí. Mass Effect a Dragon age Inkvizce prostě není a nikdy nebude Skyrim.
Sign In or Register to comment.