Že bůh neexistuje se zatím neprokázalo, takže ohledně tohodle bych řekl, že jediná jistota je v tom, že pokud existuje, tak je to sadista.
Z mého pohledu bible sloužila především ke korigování společnosti a řadím ji mezi nástroje vládnutí/správy (ale jako téměř geniální kousek), nicméně to není důvod, proč jsem ji použil v onom přirovnání.
Tak jako bible, i PST bylo napsáno před dávnou dobou (ten časovej nesouměr je danej významem a kategorií obou děl) a mělo, má obrovský dopad na cílovou skupinu. Kdekoliv jinde bych se za to asi cítil hloupě, ale tady ne - Díky PST jsem získal určitý filozofický nadhled a začal náš svět chápat, vidět trochu jinak. Můžu říct, že to byla důležitá část která formovala moji osobnost. To neuvěřitelné množství práce, snahy a života co do té hry někdo vložil je... neuvěřitelné. Neuvěřitelně. A to je taky důvod, proč je prakticky nemožné na PST navázat, či ho rozšířit.
Pokud vložíš nějaký nový obsah, vždy to bude přečnívat. Nikdy se netrefíš do "tónu" minulých tvůrců. Dílčí úspěchy tam možná budou, ale zbytek bude působit jako třeba nové beamdog q v BGečkách (i kdyby ta kvalita byla vyšší). Pokud se pak nějakej blázen pustí do pokračování, tak jeho počin bude vždy srovnáván s původním PST (+ idealizované vzpomínky) a co hůř, bude se od něj očekávat minimálně stejná, pravděpodobně vyšší kvalita.
Nemluvě o tom, že budeš označen za parazita a chamtivce zneužívající odkaz mistrů. Podobně jako syn Franka Herberberta, kterému se jeho slátaninama podařilo narušit a "zkazit" celou otcovu sérii
Jo a ehm, tímto žádám všechny náboženské tentononcníky aby laskavě přehlédli těch pár vět o bohu a bibli. Děkuju pěkně, neměl jsem v úmyslu urazit něčí víru
Obojí je mnohými považováno za geniální dílo, obojí bylo ukončeno už dávno a obojí neslo určitě poselství, které bylo ve své době aktuální. Jenže okolnosti se změnili. Nyní už víme víc (Bůh neexistuje, člověk se vyvinul z opice a Válka krve skončila) a tak je poselství které v sobě kniha/hra nese neaktuální. Obojí nutně potřebuje rozšíření, jenž bude přizpůsobeno současné době.
Pane Bože, ať už jsi anebo nejsi, to je blábol! To je blábol... Kdybychom k tomu všichni přistupovali takhle, tak nikdo nenapíše novou řádku, protože máme 9000 let historie písemnictví k aktualizaci. To abychom se do toho pomalu dali.
@Idaho Souhlasím prakticky se vším co jsi řekl, ale nejsem takový pesimista jako ty, nebo @Mirak .
Připouštím, že kvalitně navázat na hru typu PST by bylo VELMI těžké, ale nevěřím že je to nemožné. Určitě na nás působí jistý závan nostalgie, ale to by nám nemělo bránit v objektivním hodnocení díla. Automaticky tvrdit, že nic nového NIKDY nemůže být stejně dobré, nebo lepší než staré, je dost omezený a zaostalý přístup.
@Kail Já jsem radikální ateista, ale na vysoké mě profesor donutil přečíst nový zákon, jinak by mi nepřidělil zápočet. To byly ale kecy...
@Idaho Souhlasím prakticky se vším co jsi řekl, ale nejsem takový pesimista jako ty, nebo @Mirak .
Připouštím, že kvalitně navázat na hru typu PST by bylo VELMI těžké, ale nevěřím že je to nemožné. Určitě na nás působí jistý závan nostalgie, ale to by nám nemělo bránit v objektivním hodnocení díla. Automaticky tvrdit, že nic nového NIKDY nemůže být stejně dobré, nebo lepší než staré, je dost omezený a zaostalý přístup.
Tohle s pesmismem nemá vůbec nic společného. Nikdo netvrdí, že nic nového nikdy nemůže být lepší, naopak jsem pro, aby se vytvářely nové a nové věci, které budou kvalitou příběhu challengovat PST.
Pokračování PST nepovažuju za novou věc, považuju to za zbytečný pokus o pokračování něčeho, co bylo už skoro před 20 lety výtečně ukončeno z vlastní vůle tvůrců, kteří vždy říkali, že Bezejmenného příběh je uzavřen. Jen Edvin z ČR má pocit, že by mělo být explicitně vyřešeno, co dělal během a po Válce krve
Poselství PST je nadčasové. Jinak ta tvoje bizarní analogie s biblí a NUTNOSTÍ vytvořit pokračování pro obojí skutečně nelze popsat jinak, než blábolení. Ten zápočet bys měl vrátit ať už byl z čehokoliv
Není ateistů. :-) Věřící člověk věří, že Bůh existuje a obrací se k Němu s prosbami, s díky atd. Nevěřící člověk "věří", že Bůh neexistuje a tudíž mu nemůže mluvit do života. :-D
Edwine, to není zaostalý nebo zastaralý přístup, ale realismus. To je jako kdyby jsi měl v pokoji dvacet let starou barvu na zdech co kdysi někdo jiný namíchl a pak se pokusil domalovat nějaký malý kousek. Ten tón prostě neuhádneš a ještě k tomu na tom malým kousku budou vidět tahy štětcem oproti zbytku stěny protože tam to dělali jako celistvý kus. Prosím všechny aby si enchali veškeré komentáře o malování pokojů, barvách a malířském náčiní pro sebe. Tohle byl jen příklad
Další díl by šel kvalitně udělat jen formou "Bezejmený po dvaceti letech" a to už bude prostě něco jiného a nemá to význam. Vem si jak obsálé a filozofické myšlenky PST obsahuje, fakticky myslíš, že na to někdo jiný dokáže navázat? Pokračování bylo možné, ale tehdy před lety s víceméně stejnými lidmi, ne teď a ne ještě dál v budoucnu. Jak se říká "odejít na vrcholu znamená stát se legendou". PST je perfektně vybroušený drahokam a může se trochu naleštit, přebrousit, ale ne předělat, či z něj udělat další
@Kail Já jsem radikální ateista, ale na vysoké mě profesor donutil přečíst nový zákon, jinak by mi nepřidělil zápočet. To byly ale kecy...
@Edvin Napadlo Tě někdy, že ten neexistující Bůh třeba tak úplně neřídí každej tvuj krok, nemusel ani stvořit Slunce a Zemi, ale mohl například zařídit Velký třesk a vzájemný poměr gravitační, elektromagnetické a silné a slabé jaderné síly, protože kdyby po tom Velkym třesku až se všechno trochu sklidnilo byl poměr náhodou jinej, nemuselo by třeba vůbec docházet k jadernejm reakcím uvnitř hvězd nebo by nemusely držet pohromadě atomy?
To jen tak naokraj k zamyšlení. Nejsem ani přesvědčený věřící ani ateista. Akorát v těchhle věcech prostě radši postupuju opatrně. Je spousta věcí, kterým nerozumíme a nerad předčasně zavrhuju možnost jen proto, že se mi nelíbí.
@Kivan To jsou krásné úvahy, ale už dávno chytří lidé přišli na to, že je nemožné dokázat existenci téměř čehokoliv, natož boha.
Já se taky nesnažim dokázat jeho existenci. Akorát poukazuju na fakt, že nejde dokázat ani jeho neexistenci. Edvin píše, že víme, že Bůh neexistuje. Já jeho jistotu prostě nemám.
Jak jsem psal už prve, náboženství považuji spíše jako nástroj řízení a organizace. Ne nutně ve špatném slova smyslu - obecně se dá říct, že víra přinutila lidi vycházet s jinými lidmi (i když tomu je často i naopak) a některá přikázaní ohledně potravin mi příjdou spíše jako z příručky k přežití (vzhledem k době ve které byli napsány). Bůh a bohové jako myšlenka pak pravděpodobně vznikli díky nevysvětelnosti (bavíme se o počátcích lidstva) některých jevů jako je třeba oheň či bouře. Tenhle koncept se pak dál rozvíjel a pak ho někdo geniální uchopil a vystavěl na něm určitý řád pro fungování společnosti. Zároveň s tím je ale možné, že existují/existovali nějaká stvoření, která by se skutečně dali chápat jako bohové či bůh. Ono i dneska jde najít věci a tvory, který běžný člověk naprosto nechápe a příjdou mi neuvěřitelné, přesto existují. Také je možné, že jsme si bohy vymysleli a oni začali existovat na podobném principu jaký popisuje Pratchett ve své zeměploše, akorát už jsme je zase zlikvidovali, protože věříme spíše v církve, než bohy.
Tak či tak, já osobně jsem přesvědčen, že i kdyby existoval bůh, zcela určitě nedokáže ovlivňovat "osudy" 6ti miliard lidí a dalších tvorů. Svět funguje určitým způsobem a je v něm hodně prostoru pro náhodu a věci které se zdají jako náhoda jen nechápeme jak fungují (typicky třeba počasí které se zkazí ne kůli tomu, že nemáme detník, ale kůli procesům které probíhají v atmosféře). Lidský mozek je pak něco jako počítač a ten potřebuje mít věci zaškatulkované, nutí nás tedy vymýšlet vysvětlení tam kde žádné nevidíme (třeba kůli neznalosti ohně)
Přeruším tu trošku vaši teologickou debatu dotazem. V SoD ve starém Bhaalově chrámě (nyní Cyricově, po vaší návštěvě to už je spíš jen hřbitov) je uprostřed tajná místnost (viz spoiler). Nevíte jak se do ní dá dostat? Nebejt toho, že sem tam odkryl příkazem mapu (už ani nevim proč, možná při odchodu, jestli mi někde neunikly nějaký dveře, ale už to je dlouho co sem tam byl) tak o ní ani nevim.
Uvnitř je:
Celkem drsnej stínovej nepřítel a v truhle meč, kterym byl zabitej Bhaal.
Přeruším tu trošku vaši teologickou debatu dotazem. V SoD ve starém Bhaalově chrámě (nyní Cyricově, po vaší návštěvě to už je spíš jen hřbitov) je uprostřed tajná místnost (viz spoiler). Nevíte jak se do ní dá dostat? Nebejt toho, že sem tam odkryl příkazem mapu (už ani nevim proč, možná při odchodu, jestli mi někde neunikly nějaký dveře, ale už to je dlouho co sem tam byl) tak o ní ani nevim.
Uvnitř je:
Celkem drsnej stínovej nepřítel a v truhle meč, kterym byl zabitej Bhaal.
Musíš manipulovat s těmi výklenky ve stěně co jsou vidět na tom screenshotu. Našel jsi v tom úvodním dungeonu stránku ze Sarevokova deníku? Je tam nápověda.
Ale netuším proč to píšeš sem do offtopicu (leda bys chtěl přerušit tuhle šílenou debatu, v tom případě ti fadím)
@Mirak - Je to aktivní vlákno který lidi teď čtou. A neni to nic důležitýho. A ta debata se stejně bude táhnout donekonečna Stránku z deníku sem našel, ale musim uznat že sem do tý doby, kdy sem přišel do toho chrámu, uplně zapomněl. Díky SoD teď sice nehraju (čekám na 1.3.1 update Terrarie), ale pro příště to aspoň budu vědět. Sice ten mečík co sem se díval tak neni nijak extra, ale ujde
Existenci Boha jsem ochoten uznat pouze za předpokladu, že je dobrý a všemocný. Na světě je však mnoho zla, nemocí a nespravedlnosti. Z toho vyplývá jeden ze 3 závěrů:
1) Bůh neexistuje 2) Bůh existuje a má moc napravit tyhle svinstva, ale nechce se mu = Zlý Bůh 3) Bůh existuje, ale nemá moc věci napravit = Zbytečný Bůh
Dávám přednost bodu číslo jedna, ale i v případě druhých dvou, zlí a zbyteční Bohové si naši víru nezaslouží.
@Mirak - Je to aktivní vlákno který lidi teď čtou. A neni to nic důležitýho. A ta debata se stejně bude táhnout donekonečna Stránku z deníku sem našel, ale musim uznat že sem do tý doby, kdy sem přišel do toho chrámu, uplně zapomněl. Díky SoD teď sice nehraju (čekám na 1.3.1 update Terrarie), ale pro příště to aspoň budu vědět. Sice ten mečík co sem se díval tak neni nijak extra, ale ujde
Jo, je celkem k ničemu, ale jinak se mi celý tenhle quest se Sarevokovým tajemstvím dost líbil.
@Mirak Celkově se mi SoD dost líbil. No co že tam je málo na výběr v dialozích. Pokud to člověk porovná s původnim BG1 a ne s BG2, tak to je i lepší. Příjemný osvěžení v některejch Q, slušná hudba, některý lokace nádherný (např. podzemí s lichem a další). Závěrečná kapitola humus, ale na druhou stranu to celkově to mezi BG1 a BG2 sedí. A pěkný předměty. Rád bych některý z nich viděl v BG2. Jen mě štve to, že pokud hraješ solo s odstraněnym XP capem tak prostě skončís s XP > 3.000.000. Což je blbý, pak hraješ BG2 na Bhaals Legacy, ale můžeš vyvolat už i v Irenicově dungu Celestiala...
DŮKAZ TELEOLOGICKÝ (1) Koukni na tenhle svět/vesmír/žirafu. Není to komplikované? (2) Jedině Bůh to mohl učinit tak komplikovaným. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ ZASTRAŠENÍM (1) Vidíš tuhle hranici? (2) Tudíž Bůh existuje.
DOREŮV DŮKAZ (1) Zapomněl jsem si vzít prášky. (2) Tudíž JSEM KRISTUS!! (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ KYTAROU (1) Eric Clapton je Bůh. (2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ AMERICKÝM EVANGELISMEM (1) Tvrzením lidem, že Bůh existuje, nekřesťansky bohatnu. (2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SLEPOTOU (1) Bůh je láska. (2) Láska je slepá. (3) Ray Charles je taky slepý. (4) Tudíž Ray Charles je Bůh. (5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ POSMRTNÝM ZÁŽITKEM (1) Pan X zemřel jako nevěřící. (2) Nyní si uvědomuje svou chybu. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ HRUBOSTÍ (1) Nasrat. (2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ NEVÍROU (1) Většina obyvatel světa nevyznává křesťanskou víru. (2) Přesně to Satan chtěl. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ CITOVÝM VYDÍRÁNÍM (1) Bůh vás miluje. (2) Jak můžete být tak chladní a nemilovat ho? (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DŮKAZEM (1) Bůh existuje. (2) [protiargument ateisty] (3) Ale existuje. (4) [protiargument ateisty] (5) Jojo, existuje! (6) [protiargument ateisty] (7) EXISTUJE!!! (8) [ateista to vzdává a jde domů] (9) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ LIDSKOU NUTNOSTÍ (1) Ateisté tvrdí, že nepotřebují Boha. (2) Což jasně ukazuje, že potřebují Boha. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ MATRIXEM (1) Nemůžeme dokázat, že nežijeme v "matrixovitém" světě. (2) Tudíž nemůžeme poznat skutečnost. (3) Je-li skutečnost nepředvídatelná, pak je všechno možné. (4) Tudíž Bůh existuje.
METADŮKAZ (1) Toto je důkaz Boží existence. (2) Dočte-li čtenář tento důkaz až do konce, bude mu existence Boha dokázána. (3) Je-li existence Boha dokázána, pak Bůh existuje. (4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ URÁŽKOU (1) Bůh existuje. (ateista protiargumentuje) (2) Tak teď jsi mě urazil. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ ČOKOLÁDOU (1) Čokoláda je Boží dar lidstvu. (2) Tudíž Bůh existuje. Lze obdobně utvořit důkaz pivem?
DŮKAZ TERORISMEM (1) Teroristi unesli letadlo. (2) Cestující se pomodlili a napadli teroristy. (3) Letadlo spadlo na pole a všichni umřeli. (4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ AMERIKOU (1) Bůh žehnej Americe. (2) Pamatujte, jste buď s námi, nebo proti nám. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ GEORGEM HARRISONEM (1) George Harrison napsal "My Sweet Lord." (2) Je to jedna z nejhezčích popových písniček všech dob a jedna z mála věnovaných Bohu. (3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ NACISMEM (INVERZNÍ GODWIN) (1) Hitler nevybudoval křesťanskou teokracii. (2) Tudíž Hitler byl ateista. (3) Hitler byl nejhorší vůdce všech dob. (4) Tudíž všichni ateisté jsou špatní. (5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DIVNOSTÍ (1) Ty vypadáš divně, ateisto. (2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SVĚDKŮ JEHOVOVÝCH (1) Bůh nás vyzývá, abychom byli jedineční. (2) Přestaň se smát, bezvěrče. (3) Abychom si zachovali svou vlastní jedinečnost- (4) Povídám, nesměj se. (5) Musíme být sami pro sebe. (6) To znamená, že nesmíme poslouchat nikoho, kdo věří v něco jiného než my, protože to by poskvrnilo naši jedinečnost. (7) Jestli se nepřestaneš řehtat- (8) (Aha, musím ukončit důkaz.) (9) Tudíž Bůh existuje. (9a) A Bůh obzvlášť existuje, protože se nám nevěřící smějí, a tudíž jsme persekuováni, a tudíž jsme jedineční. (10) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SPAMEM Z DISKUSNÍHO SERVERU (1) [teista se zaregistruje a naloguje] (2) "BŮCH EXISTUJE A VI FŠICHNI NEVJEŘÍCÍ ATEJISTI SE BUDETE SMAŽIT F PEKLE!!!!!!!!@#3FD" (3) [teista se odloguje a už se nevrátí] (4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ METEORY (FALWELLŮV DŮKAZ) (1) Bůh nemá rád teplouše. (2) Bůh je milosrdný. (3) V Disney Worldu se konal průvod homosexuálů. (4) Bůh mohl potrestat Disney World sesláním hurikánů, zemětřesení a třeba i meteoru na Floridu. (5) Bůh to neudělal, čímž dokázal výroky 1 a 2. (6) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DEFENESTRACÍ (1) Jestliže Bůh existuje, pak mě ochrání, když skočím z tohohle okna ve třetím patře. (2) Ty ale takové štěstí mít nebudeš, bezbožníče! (3) *strk* (4) Vidíš? Bůh tě neochránil, přesně, jak jsem řekl! Máš protiargumenty, kacíři? (5) Ne? Tedy Bůh existuje.
DŮKAZ HOUBAMI (1) Ta smaženice chutná nějak divně. (2) Ta růžová lama na stropě žongluje cirkulárkami. (3) Růžové lamy neumějí žonglovat cirkulárkami. (4) Musí to být zázrak! (5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ MONTY PYTHON (1) Graham Chapman hrál ve filmu, kde si dělali srandu z Ježíše. (2) Graham Chapman zemřel na strašnou a neléčitelnou nemoc. (3) Tudíž Bůh existuje. (3a) A nemá smysl pro humor.
@Danny_S Pokud je toto vrchol argumentační a humoristické snahy věřících, tak všichni ateisté mohou v klidu spát s vědomím, že jejich řady porostou ještě rychleji.
@Mirak Celkově se mi SoD dost líbil. No co že tam je málo na výběr v dialozích. Pokud to člověk porovná s původnim BG1 a ne s BG2, tak to je i lepší. Příjemný osvěžení v některejch Q, slušná hudba, některý lokace nádherný (např. podzemí s lichem a další). Závěrečná kapitola humus, ale na druhou stranu to celkově to mezi BG1 a BG2 sedí. A pěkný předměty. Rád bych některý z nich viděl v BG2. Jen mě štve to, že pokud hraješ solo s odstraněnym XP capem tak prostě skončís s XP > 3.000.000. Což je blbý, pak hraješ BG2 na Bhaals Legacy, ale můžeš vyvolat už i v Irenicově dungu Celestiala...
Ve mně ta poslední kapitola prostě strašnou pachuť a celkově výrazně zhoršila dojem, který jsem ze hry jinak měl. Některý předměty se do BG2 přenáší, ale najdeš je rozházený různě po světě.
Njn, BG rozhodně nejsou koncipovaný pro sólo hru a mně osobně to nevadí, protože by mě to tak hrát stejně nebavilo.
@Mirak Já sem chtěl v BG2 pak normálně nabrat partu, tam už to smysl má, hezky mezi sebou kecaj (Jensen a Minsc ). Ale bylo to moc OP. Tak sem uvažoval který povolání by bylo dostatečně slabý i na takovymhle levelu, ale nějak sem na nic moc nepřišel.
V UI se objevila nová možnost a já jsem bezradný v tom, jak to mám přeložit. Nějaké návrhy?
Nearest Neighbor Scaling Enable this option to render creature and spell animations using the Nearest Neighbor method. Disable it to apply a Linear scaling method, which smoothes out the sprites for a softer, slightly out-of-focus look.
@Edvin Spíš by chtělo vidět, jak to tu grafiku ve hře opravdu mění a podle toho upravit ten popisek. Nejsem žádnej technickej odborník, takže tohle ber s rezervou, protože nevím, jestli je to dobře, ale pokud správně chápu, jak to funguje, tak stručně řečeno by Nearest Neighbor Scaling mělo znamenat něco jako "zaostření obrazu", takové prostě ostré hrubé hrany, oproti tomu ta metoda Linear scaling by měla objekty a hrany vyhlazovat a trochu rozmazávat. Náhled rozdílu Nearest Neighbor a Linear (konkrétně tedy Bilinear, což bude podobné) můžeš najít tady, pokud ti to k něčemu pomůže: https://en.wikipedia.org/wiki/Multivariate_interpolation
Comments
Z mého pohledu bible sloužila především ke korigování společnosti a řadím ji mezi nástroje vládnutí/správy (ale jako téměř geniální kousek), nicméně to není důvod, proč jsem ji použil v onom přirovnání.
Tak jako bible, i PST bylo napsáno před dávnou dobou (ten časovej nesouměr je danej významem a kategorií obou děl) a mělo, má obrovský dopad na cílovou skupinu. Kdekoliv jinde bych se za to asi cítil hloupě, ale tady ne - Díky PST jsem získal určitý filozofický nadhled a začal náš svět chápat, vidět trochu jinak. Můžu říct, že to byla důležitá část která formovala moji osobnost. To neuvěřitelné množství práce, snahy a života co do té hry někdo vložil je... neuvěřitelné. Neuvěřitelně.
A to je taky důvod, proč je prakticky nemožné na PST navázat, či ho rozšířit.
Pokud vložíš nějaký nový obsah, vždy to bude přečnívat. Nikdy se netrefíš do "tónu" minulých tvůrců. Dílčí úspěchy tam možná budou, ale zbytek bude působit jako třeba nové beamdog q v BGečkách (i kdyby ta kvalita byla vyšší).
Pokud se pak nějakej blázen pustí do pokračování, tak jeho počin bude vždy srovnáván s původním PST (+ idealizované vzpomínky) a co hůř, bude se od něj očekávat minimálně stejná, pravděpodobně vyšší kvalita.
Nemluvě o tom, že budeš označen za parazita a chamtivce zneužívající odkaz mistrů. Podobně jako syn Franka Herberberta, kterému se jeho slátaninama podařilo narušit a "zkazit" celou otcovu sérii
Jo a ehm, tímto žádám všechny náboženské tentononcníky aby laskavě přehlédli těch pár vět o bohu a bibli. Děkuju pěkně, neměl jsem v úmyslu urazit něčí víru
Souhlasím prakticky se vším co jsi řekl, ale nejsem takový pesimista jako ty, nebo @Mirak .
@Kail
Já jsem radikální ateista, ale na vysoké mě profesor donutil přečíst nový zákon, jinak by mi nepřidělil zápočet. To byly ale kecy...
Pokračování PST nepovažuju za novou věc, považuju to za zbytečný pokus o pokračování něčeho, co bylo už skoro před 20 lety výtečně ukončeno z vlastní vůle tvůrců, kteří vždy říkali, že Bezejmenného příběh je uzavřen. Jen Edvin z ČR má pocit, že by mělo být explicitně vyřešeno, co dělal během a po Válce krve
Poselství PST je nadčasové. Jinak ta tvoje bizarní analogie s biblí a NUTNOSTÍ vytvořit pokračování pro obojí skutečně nelze popsat jinak, než blábolení. Ten zápočet bys měl vrátit ať už byl z čehokoliv
A příběh PST bych nechal tak jak je, jen bych ho převed do EE. Ale jestli toužíš Edvine po datadisku můžeš ho vytvořit
Věřící člověk věří, že Bůh existuje a obrací se k Němu s prosbami, s díky atd.
Nevěřící člověk "věří", že Bůh neexistuje a tudíž mu nemůže mluvit do života. :-D
Prosím všechny aby si enchali veškeré komentáře o malování pokojů, barvách a malířském náčiní pro sebe. Tohle byl jen příklad
Další díl by šel kvalitně udělat jen formou "Bezejmený po dvaceti letech" a to už bude prostě něco jiného a nemá to význam. Vem si jak obsálé a filozofické myšlenky PST obsahuje, fakticky myslíš, že na to někdo jiný dokáže navázat? Pokračování bylo možné, ale tehdy před lety s víceméně stejnými lidmi, ne teď a ne ještě dál v budoucnu. Jak se říká "odejít na vrcholu znamená stát se legendou". PST je perfektně vybroušený drahokam a může se trochu naleštit, přebrousit, ale ne předělat, či z něj udělat další
Napadlo Tě někdy, že ten neexistující Bůh třeba tak úplně neřídí každej tvuj krok, nemusel ani stvořit Slunce a Zemi, ale mohl například zařídit Velký třesk a vzájemný poměr gravitační, elektromagnetické a silné a slabé jaderné síly, protože kdyby po tom Velkym třesku až se všechno trochu sklidnilo byl poměr náhodou jinej, nemuselo by třeba vůbec docházet k jadernejm reakcím uvnitř hvězd nebo by nemusely držet pohromadě atomy?
To jen tak naokraj k zamyšlení. Nejsem ani přesvědčený věřící ani ateista. Akorát v těchhle věcech prostě radši postupuju opatrně. Je spousta věcí, kterým nerozumíme a nerad předčasně zavrhuju možnost jen proto, že se mi nelíbí.
Bůh a bohové jako myšlenka pak pravděpodobně vznikli díky nevysvětelnosti (bavíme se o počátcích lidstva) některých jevů jako je třeba oheň či bouře. Tenhle koncept se pak dál rozvíjel a pak ho někdo geniální uchopil a vystavěl na něm určitý řád pro fungování společnosti.
Zároveň s tím je ale možné, že existují/existovali nějaká stvoření, která by se skutečně dali chápat jako bohové či bůh. Ono i dneska jde najít věci a tvory, který běžný člověk naprosto nechápe a příjdou mi neuvěřitelné, přesto existují.
Také je možné, že jsme si bohy vymysleli a oni začali existovat na podobném principu jaký popisuje Pratchett ve své zeměploše, akorát už jsme je zase zlikvidovali, protože věříme spíše v církve, než bohy.
Tak či tak, já osobně jsem přesvědčen, že i kdyby existoval bůh, zcela určitě nedokáže ovlivňovat "osudy" 6ti miliard lidí a dalších tvorů. Svět funguje určitým způsobem a je v něm hodně prostoru pro náhodu a věci které se zdají jako náhoda jen nechápeme jak fungují (typicky třeba počasí které se zkazí ne kůli tomu, že nemáme detník, ale kůli procesům které probíhají v atmosféře). Lidský mozek je pak něco jako počítač a ten potřebuje mít věci zaškatulkované, nutí nás tedy vymýšlet vysvětlení tam kde žádné nevidíme (třeba kůli neznalosti ohně)
V SoD ve starém Bhaalově chrámě (nyní Cyricově, po vaší návštěvě to už je spíš jen hřbitov) je uprostřed tajná místnost (viz spoiler). Nevíte jak se do ní dá dostat?
Nebejt toho, že sem tam odkryl příkazem mapu (už ani nevim proč, možná při odchodu, jestli mi někde neunikly nějaký dveře, ale už to je dlouho co sem tam byl) tak o ní ani nevim.
Uvnitř je:
Ale netuším proč to píšeš sem do offtopicu (leda bys chtěl přerušit tuhle šílenou debatu, v tom případě ti fadím)
Stránku z deníku sem našel, ale musim uznat že sem do tý doby, kdy sem přišel do toho chrámu, uplně zapomněl.
Díky SoD teď sice nehraju (čekám na 1.3.1 update Terrarie), ale pro příště to aspoň budu vědět. Sice ten mečík co sem se díval tak neni nijak extra, ale ujde
Na světě je však mnoho zla, nemocí a nespravedlnosti.
Z toho vyplývá jeden ze 3 závěrů:
1) Bůh neexistuje
2) Bůh existuje a má moc napravit tyhle svinstva, ale nechce se mu = Zlý Bůh
3) Bůh existuje, ale nemá moc věci napravit = Zbytečný Bůh
Dávám přednost bodu číslo jedna, ale i v případě druhých dvou, zlí a zbyteční Bohové si naši víru nezaslouží.
Celkově se mi SoD dost líbil. No co že tam je málo na výběr v dialozích. Pokud to člověk porovná s původnim BG1 a ne s BG2, tak to je i lepší. Příjemný osvěžení v některejch Q, slušná hudba, některý lokace nádherný (např. podzemí s lichem a další). Závěrečná kapitola humus, ale na druhou stranu to celkově to mezi BG1 a BG2 sedí. A pěkný předměty. Rád bych některý z nich viděl v BG2.
Jen mě štve to, že pokud hraješ solo s odstraněnym XP capem tak prostě skončís s XP > 3.000.000. Což je blbý, pak hraješ BG2 na Bhaals Legacy, ale můžeš vyvolat už i v Irenicově dungu Celestiala...
DŮKAZ TELEOLOGICKÝ
(1) Koukni na tenhle svět/vesmír/žirafu. Není to komplikované?
(2) Jedině Bůh to mohl učinit tak komplikovaným.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ ZASTRAŠENÍM
(1) Vidíš tuhle hranici?
(2) Tudíž Bůh existuje.
DOREŮV DŮKAZ
(1) Zapomněl jsem si vzít prášky.
(2) Tudíž JSEM KRISTUS!!
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ KYTAROU
(1) Eric Clapton je Bůh.
(2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ AMERICKÝM EVANGELISMEM
(1) Tvrzením lidem, že Bůh existuje, nekřesťansky bohatnu.
(2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SLEPOTOU
(1) Bůh je láska.
(2) Láska je slepá.
(3) Ray Charles je taky slepý.
(4) Tudíž Ray Charles je Bůh.
(5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ POSMRTNÝM ZÁŽITKEM
(1) Pan X zemřel jako nevěřící.
(2) Nyní si uvědomuje svou chybu.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ HRUBOSTÍ
(1) Nasrat.
(2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ NEVÍROU
(1) Většina obyvatel světa nevyznává křesťanskou víru.
(2) Přesně to Satan chtěl.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ CITOVÝM VYDÍRÁNÍM
(1) Bůh vás miluje.
(2) Jak můžete být tak chladní a nemilovat ho?
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DŮKAZEM
(1) Bůh existuje.
(2) [protiargument ateisty]
(3) Ale existuje.
(4) [protiargument ateisty]
(5) Jojo, existuje!
(6) [protiargument ateisty]
(7) EXISTUJE!!!
(8) [ateista to vzdává a jde domů]
(9) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ LIDSKOU NUTNOSTÍ
(1) Ateisté tvrdí, že nepotřebují Boha.
(2) Což jasně ukazuje, že potřebují Boha.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ MATRIXEM
(1) Nemůžeme dokázat, že nežijeme v "matrixovitém" světě.
(2) Tudíž nemůžeme poznat skutečnost.
(3) Je-li skutečnost nepředvídatelná, pak je všechno možné.
(4) Tudíž Bůh existuje.
METADŮKAZ
(1) Toto je důkaz Boží existence.
(2) Dočte-li čtenář tento důkaz až do konce, bude mu existence Boha dokázána.
(3) Je-li existence Boha dokázána, pak Bůh existuje.
(4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ URÁŽKOU
(1) Bůh existuje.
(ateista protiargumentuje)
(2) Tak teď jsi mě urazil.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ ČOKOLÁDOU
(1) Čokoláda je Boží dar lidstvu.
(2) Tudíž Bůh existuje.
Lze obdobně utvořit důkaz pivem?
DŮKAZ TERORISMEM
(1) Teroristi unesli letadlo.
(2) Cestující se pomodlili a napadli teroristy.
(3) Letadlo spadlo na pole a všichni umřeli.
(4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ AMERIKOU
(1) Bůh žehnej Americe.
(2) Pamatujte, jste buď s námi, nebo proti nám.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ GEORGEM HARRISONEM
(1) George Harrison napsal "My Sweet Lord."
(2) Je to jedna z nejhezčích popových písniček všech dob a jedna z mála věnovaných Bohu.
(3) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ NACISMEM (INVERZNÍ GODWIN)
(1) Hitler nevybudoval křesťanskou teokracii.
(2) Tudíž Hitler byl ateista.
(3) Hitler byl nejhorší vůdce všech dob.
(4) Tudíž všichni ateisté jsou špatní.
(5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DIVNOSTÍ
(1) Ty vypadáš divně, ateisto.
(2) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SVĚDKŮ JEHOVOVÝCH
(1) Bůh nás vyzývá, abychom byli jedineční.
(2) Přestaň se smát, bezvěrče.
(3) Abychom si zachovali svou vlastní jedinečnost-
(4) Povídám, nesměj se.
(5) Musíme být sami pro sebe.
(6) To znamená, že nesmíme poslouchat nikoho, kdo věří v něco jiného než my, protože to by poskvrnilo naši jedinečnost.
(7) Jestli se nepřestaneš řehtat-
(8) (Aha, musím ukončit důkaz.)
(9) Tudíž Bůh existuje.
(9a) A Bůh obzvlášť existuje, protože se nám nevěřící smějí, a tudíž jsme persekuováni, a tudíž jsme jedineční.
(10) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ SPAMEM Z DISKUSNÍHO SERVERU
(1) [teista se zaregistruje a naloguje]
(2) "BŮCH EXISTUJE A VI FŠICHNI NEVJEŘÍCÍ ATEJISTI SE BUDETE SMAŽIT F PEKLE!!!!!!!!@#3FD"
(3) [teista se odloguje a už se nevrátí]
(4) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ METEORY (FALWELLŮV DŮKAZ)
(1) Bůh nemá rád teplouše.
(2) Bůh je milosrdný.
(3) V Disney Worldu se konal průvod homosexuálů.
(4) Bůh mohl potrestat Disney World sesláním hurikánů, zemětřesení a třeba i meteoru na Floridu.
(5) Bůh to neudělal, čímž dokázal výroky 1 a 2.
(6) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ DEFENESTRACÍ
(1) Jestliže Bůh existuje, pak mě ochrání, když skočím z tohohle okna ve třetím patře.
(2) Ty ale takové štěstí mít nebudeš, bezbožníče!
(3) *strk*
(4) Vidíš? Bůh tě neochránil, přesně, jak jsem řekl! Máš protiargumenty, kacíři?
(5) Ne? Tedy Bůh existuje.
DŮKAZ HOUBAMI
(1) Ta smaženice chutná nějak divně.
(2) Ta růžová lama na stropě žongluje cirkulárkami.
(3) Růžové lamy neumějí žonglovat cirkulárkami.
(4) Musí to být zázrak!
(5) Tudíž Bůh existuje.
DŮKAZ MONTY PYTHON
(1) Graham Chapman hrál ve filmu, kde si dělali srandu z Ježíše.
(2) Graham Chapman zemřel na strašnou a neléčitelnou nemoc.
(3) Tudíž Bůh existuje.
(3a) A nemá smysl pro humor.
Ted mi zkuste tvrdit, že Hospodin neexistuje. ;-)
Pokud je toto vrchol argumentační a humoristické snahy věřících, tak všichni ateisté mohou v klidu spát s vědomím, že jejich řady porostou ještě rychleji.
Njn, BG rozhodně nejsou koncipovaný pro sólo hru a mně osobně to nevadí, protože by mě to tak hrát stejně nebavilo.
Já sem chtěl v BG2 pak normálně nabrat partu, tam už to smysl má, hezky mezi sebou kecaj (Jensen a Minsc ). Ale bylo to moc OP. Tak sem uvažoval který povolání by bylo dostatečně slabý i na takovymhle levelu, ale nějak sem na nic moc nepřišel.
Nějaké návrhy?
Nearest Neighbor Scaling
Enable this option to render creature and spell animations using the Nearest Neighbor method. Disable it to apply a Linear scaling method, which smoothes out the sprites for a softer, slightly out-of-focus look.
Spíš by chtělo vidět, jak to tu grafiku ve hře opravdu mění a podle toho upravit ten popisek. Nejsem žádnej technickej odborník, takže tohle ber s rezervou, protože nevím, jestli je to dobře, ale pokud správně chápu, jak to funguje, tak stručně řečeno by Nearest Neighbor Scaling mělo znamenat něco jako "zaostření obrazu", takové prostě ostré hrubé hrany, oproti tomu ta metoda Linear scaling by měla objekty a hrany vyhlazovat a trochu rozmazávat. Náhled rozdílu Nearest Neighbor a Linear (konkrétně tedy Bilinear, což bude podobné) můžeš najít tady, pokud ti to k něčemu pomůže: https://en.wikipedia.org/wiki/Multivariate_interpolation
Tady je srovnání bez Nearest Neighbor Scaling a s Nearest Neighbor Scaling.
Hádám, že něco jako "Zaostření postav" by mohlo odpovídat.