Skip to content

Off Topic

1161719212232

Comments

  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Edvin said:


    Chtěl bych nějaké RPG, kde je hlavní hrdina obyčejný žoldák, motivovaný jen penězi (a k tomu třeba pěknýma ženskýma). Žádný vyšší cíl, žádné ušlechtilé ideály, žádný dlouhodobý úkol, žádná věrnost a loajalita. Jedno takové sice už znám (The Bard's Tale) ale zase to skončí záchranou světa :D

    Takový Jarlaxl style :smiley:
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Hele, a jak si v tomhle stojí vlastně Japončíci? ;-)
    To jejich JPRG není až tolik podobné klas. RPG, ne?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Danny_S said:

    Hele, a jak si v tomhle stojí vlastně Japončíci? ;-)
    To jejich JPRG není až tolik podobné klas. RPG, ne?

    Já jsem velký znalec JRPG a existuje pár HODNĚ dobrých.
    Bohužel jsou skoro všechny alespoň trochu sexuálně laděné :D

    Jedno z mých nejoblíbenějších je "Bunny Black" (tomu jménu nikdo nerozumí, protože ve hře rozhodně nejsou žádní králíci ani postavy toho jména).



    Hlavní hrdina (žoldák bez morálky motivovaný jen ziskem a pěknýma ženskýma) vyrazil se svou partou do skrytého dungeonu hluboko v lesích, aby si namastil kapsu poklady které jsou v dungeonu a zároveň vybral odměnu za zabití pána démonů (měli fakt silnou skupinu a hodně si věřili). Po chvíli se probojovali až k pánovi démonů (ze kterého se vyklubala paní démonů) a nestaly jatka, protože byla naprosto mimo jejich úroveň. Neskřivili ji ani vlasek, protože samotná čistá síla kterou vyzařovala téměř okamžitě zabila kohokoliv kdo se dostal příliš blízko. Jejich těla prostě nedokázala snést tak obrovský nápor čisté moci. Nejdéle vydržel hlavní hrdina, který se krok za krokem jen pomocí síly své vůle přibližoval k paní démonů, zatím co všichni ostatní už padli. Ačkoliv se to zdálo neuvěřitelné, tak se mu podařilo dostat až úplně k ní, za což si vysloužil pozvednutí obočí z její strany. Když už k ní ale došel, jeho tělo konečně selhalo a on začal padat k zemi mrtev. V posledním zoufalém gestu odporu jeho uhasínajícího života využil poslední sílu co v něm zbyla a ................ chytil paní démonů za kozy :D

    Pak ihned zemřel.

    Z nějakého důvodu se ale probudil na druhý den v posteli a vedle něho stála ona paní démonů (zmínil už jsem, že když nepočítám rohy, byla to opravdu sexy kočka?). Ukázalo se, že ta její aura mocí nepůsobí jen na lidi, ale i démony a prakticky nikdo kromě opravdu těch nejmocnějších démonů se k ní nemůže ani přiblížit. Nikdo se proto nikdy ani nemohl pokusit o něco tak troufalého jako hlavní hrdina a paní démonů to tak šokovalo, že si o hlavním hrdinovi začala myslet že je zajímavý a rozhodla se ho "oživit". Bohužel, měla naprosto nulové znalosti co se týká léčivé magie, tak prosto do jeho těla pumpovala magii, dokud nezačal znovu dýchat. To mělo pár pozitivních a pár negativních efektů. Původně skoro 40 let starý žoldák teď znovu vypadal na 20, protože jeho tělo komplet zregenerovalo do perfektního stavu. Ačkoliv dřív neměl žádný talent, tak nyní byl schopen ovládnout veškeré druhy magie (což se projevuje tak, že jak postupuješ na úrovních, můžeš skoro jakýkoliv skill) a protože byl tak napumpovaný magií samotné paní démonů, tak se k ní dokázal přiblížit, aniž by se mi dělalo špatně. Nevýhoda je, že je nyní tak poznamenaný magií démonů, že se prostě každému (i jiným démonům) jeví jako démon, takže může zapomenout na to, že by se vrátil k lidem. Další nevýhodou je, že ačkoliv je jeho tělo nyní velmi silně, tak má v sobě pořád tak obrovské množství démonské magie (která se mu časem obnovuje) že se jí musí čas od času zbavit, nebo by ho to zabilo. To však může udělat pouze pomocí sexuálního styku, což ale není nepříjemné, takže to hlavnímu hrdinovi nijak zvlášť nevadí. Navíc, mu paní démonů pro tyto účely poskytla lidskou otrokyni (už dříve zajata dobrodružka) jejíž jediný účel je "poskytovat úlevu jeho překypující magii".

    Takže nyní hrajete za člověka, překlasifikovaného na démona, který v OBROVSKÉM dungeonu (kdykoliv se můžeš teleportovat zpátky na základnu) plní zakázky pro jiné démony, likviduje zrádce nebo rebely a samozřejmě taky skupinky dobrodruhů, které se tam občas zatoulají. Díky tomu postupujete v hiearchii dungeonu. Máte tam vlastní partu, do které můžete verbovat démony, bojujete v tahových bojích a celkově si užíváte šílený, originální a neuvěřitelně vtipný příběh.

    Tuto hru můžu rozhodně doporučit :smile:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Kdyby to nekoho zajímalo tak boje vypadají zruba takhle:


    A veškeré dialogy jsou tvořený stylem vizuální novely a vypadají takhle (ta fialová je paní démonů):



  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Edvin :smiley::smiley: Ty jo, na tento styl her zrovna nejsem ale zní to tak vtipně že si to snad i zahraju :smiley:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244

    @Edvin :smiley::smiley: Ty jo, na tento styl her zrovna nejsem ale zní to tak vtipně že si to snad i zahraju :smiley:

    Určitě neprohloupíš, fakt se to vyplatí. :)

    Tady je ještě trailer:
    https://www.youtube.com/watch?v=qbJZIDyatQk

    Pokud by jsi měl opravdu zájem, můžu ti někam nahrát svoji kopii, ušetří ti to hledání.
    (Vzhledem k tomu, že v česku není hra dostupná a není ji zde možné nijak zakoupit, nejedná se o pirátství, protože vydavatel nepřichází o žádný zisk, navíc je angličtina externí a bez ní by to stejně žádný evropan nekoupil)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Se s dovolením vrátím k tomu tématu na předešlých stránkách, abych Vás odvrátil od těch japonských úchyláren :D

    Souhlasím s tím, co psal Edwin na začátku. "Jsi ten jediný vyvolený, úžasný a jen ty můžeš zachránit svět" je prostě ble.

    Obecně zachraňování světa v různých příbězích je především proto, že se to jednoduše píše. Zkuste si napsat knihu (já to 4x fakt udělal) a uvidíte. Je až neuvěřitelné jako moc věcí, linek a prkotin je nutno řešit, když se nezachraňuje svět. Ovšem stačí zamávat katastrofou a hned se dá vysvětlit všechno. Navíc je to prostě pochopitelný motiv.

    Přitom takový Hobit (kniha!) je podle mě jednou z nejlepší především proto, že je to primárně cesta za pokladem
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Jenže o čem napsat scénář další fantasy/sci-fi hry?
    Co by mělo být nábojem hry?
    Co by mělo být počátkem tvoření vlastní postavy? … Většinou je postava totálně slabá, blbá a vlastně nic neumí a proto je na nás, abychom si ji vypiplali a udělali z něj MegaMachra. ;-)
    Co by mělo být cílem a rozuzlením celého příběhu?
    Vždy jde o věčný (sou)boj Dobra se Zlem a je na scénaristovi, na kterou stranu hrdinu/antihrdinu postaví.
    Nebýt toho, co jiného byste v té hře chtěli dělat? :-)
    Však na tom jsou postavené filmy, seriály, knížky apod.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited July 2018
    @Danny_S
    Hmm, co kdyby byl hlavní hrdina nakažený nějakou nevyléčitelnou (ale zajímavou) chorobou, která ho nevyhnutelně zabije a on by vyrazil na výpravu za hledáním léku? Nebo by nás mohl třeba posednout démon a my bychom se ho snažili dostat ven, než naše tělo úplně změní v dalšího démona (jak nás postupně mění, dostávali bychom různé speciální schopnosti) a kompletně ho ovládne.

    To je podle mě krásně sobecký cíl, kolem kterého by šel vystavět moc zajímavý příběh.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    https://uloz.to/!y07tmIZwtuQx/cerny-kralik-zip

    Pro ty co mají zájem o výše zmíněného Černého králíka ;)
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Edvin S tou nemocí to je v podsttě PoE... jaký jiný důvod Charname má? A stejně to stojí za prd :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244

    @Edvin S tou nemocí to je v podsttě PoE... jaký jiný důvod Charname má? A stejně to stojí za prd :D

    Ale ta nemoc v PoE nebyla zajímavá a byla psychického, né fyzického rázu.
    Já bych dal něco, jako že by jsi měl třeba nějakou nekrotickou chorobu a pokud by jsi neměl pravidelný přísun čerstvého lidského masa, tak by jsi začal pomalu hnít a šílet. Ale je pravda, že to posednutí démonem mi přijde lákavější.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Co např. takový příběh, kdy jste velmi zlý ArciDémon nebo CernoKěžník a jednoho dne se probudíte poražený jakýmsi potrhlým hrdinou, který vám vzal svět/království a vy budete muset na svou stranu získat zpět všechny zlé bytosti a špatné postavy a znovu si podrobit své území. ;-)
    … a od vašeho postupu se bude odvíjet celá vaše postava, budete získat skilly, podrobíte si např. skřety, kteří vám budou sloužit a kteří budou útočit na hrdinou dobyté území a hrdinou přesvědčené a vaše nepřátele atd.
    Prostě něco ve stylu Dungeon Keeper ale ve větším měřítku a stylu. ;-)
    Taková převrácená EvilRPGamesa … :-D
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited July 2018
    Ono se to vymyslet dá, ale nese to sebou větší zaměření a promýšlení jiných věcí. Kupříkladu... a teď mi dovolte tohle naspat, i když to byl nečitelný shit a nikdy jsem tím nic nedokázal :D - v mé první knize "Vesničan" šlo o děsný pako který se vlivem omylu jednoho mága ocitl daleko od domova. Jeho hlavním cílem bylo dostat se domů. Sice to tam nesnášel a ubíjelo ho to, ale nevěděl co jiného by měl podniknout. Jenže právě proto po cestě využil každé možnosti která ho mohla od toho cíle odklonit. No, nakonec se dobrovolně uvrtával do takových šíleností, že mu z toho hráblo, začal slyšet hlasy a kniha končí tím, že se rozhodne stát dobroduhem a odchází do západu slunce, zatímco za sebou táhne na provázku usekaný hlavy divousů ;) Aby to fungovalo, tak musíš neustále vytvářet nějaký "vedlejší děj", vytvářet živé lokace a scény. Když máš záchranu světa, tak je to jednoduší - ultimátní motiv + všude se spěchá zachránit svět a všechno je jen zastávka.
    Samozřejmě zrovna s tímhle by byl problém, pokud by to měl být námět na hru, ale je to jen příklad.
    Edvin said:

    @Idaho
    Znáš? :D

    Už jo :D Myslím, že jsem viděl pár videí na videacesky.cz, dobrý :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited July 2018
    Danny_S said:

    Co např. takový příběh, kdy jste velmi zlý ArciDémon nebo CernoKěžník a jednoho dne se probudíte poražený jakýmsi potrhlým hrdinou, který vám vzal svět/království a vy budete muset na svou stranu získat zpět všechny zlé bytosti a špatné postavy a znovu si podrobit své území. ;-)
    … a od vašeho postupu se bude odvíjet celá vaše postava, budete získat skilly, podrobíte si např. skřety, kteří vám budou sloužit a kteří budou útočit na hrdinou dobyté území a hrdinou přesvědčené a vaše nepřátele atd.
    Prostě něco ve stylu Dungeon Keeper ale ve větším měřítku a stylu. ;-)
    Taková převrácená EvilRPGamesa … :-D

    Znám alespoň dvě RPG s přesně takovým příběhem a mnohem více, pokud počítáš i JRPG :D
    (V japonsku je koncept poraženého pána démonu co se snaží od nuly zase dostat navrchol často používaný motiv)

    Jinak, ty dvě hry jsou:

    Overlord
    https://store.steampowered.com/app/11450/Overlord/
    Byl jsi mocný temný pán, ale banda dobrodruhů vnikla do tvé temné věže, pobila 95% tvých sluhů a tebe pohřbili v troskách toho co zbylo z tvé věže. Za nějaký čas se tvým sluhům podařilo vyhrabat tě ze sutit, ale většina tvé síly je pryč. Musíš znovu vybudovat věž, nabrat sílu a pomstít se tak, že postupně vystopuješ a zabiješ každého z oněch legendráných hrdinů, kteří byli v partě co tě porazila. Do hry jde stáhnout čeština a obsahuje spoustu černého humoru.

    Aveyond 4: Shadow of the Mist (nijak nenavazuje na předchozí díly)
    https://store.steampowered.com/app/433920/Aveyond_4_Shadow_of_the_Mist/
    Byl jsi mocný temný pán v nejlepších letech, ale pak jsi tragicky selhal v pokusu ovládnout svět a by jsi nucen odejít do hodně předčasného důchodu a žít ve vesnici vysloužilých záporáků (už to samotné je perfekní zápletka). Nyní nadešel čas vrátit se do aktvivní služby... Ta hra je naprosto šílená a řezal jsem se u ní smíchy :smile:
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Edvin said:

    @Edvin S tou nemocí to je v podsttě PoE... jaký jiný důvod Charname má? A stejně to stojí za prd :D

    Ale ta nemoc v PoE nebyla zajímavá a byla psychického, né fyzického rázu.
    Já bych dal něco, jako že by jsi měl třeba nějakou nekrotickou chorobu a pokud by jsi neměl pravidelný přísun čerstvého lidského masa, tak by jsi začal pomalu hnít a šílet. Ale je pravda, že to posednutí démonem mi přijde lákavější.
    Ten démon by samozřejmě byl hlavnímu hrdinovi v určitých situacích prospěšný, mohl by i život zachránit. Za jistou cenu ovšem :smile:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited July 2018
    Kivan said:

    Edvin said:

    @Edvin S tou nemocí to je v podsttě PoE... jaký jiný důvod Charname má? A stejně to stojí za prd :D

    Ale ta nemoc v PoE nebyla zajímavá a byla psychického, né fyzického rázu.
    Já bych dal něco, jako že by jsi měl třeba nějakou nekrotickou chorobu a pokud by jsi neměl pravidelný přísun čerstvého lidského masa, tak by jsi začal pomalu hnít a šílet. Ale je pravda, že to posednutí démonem mi přijde lákavější.
    Ten démon by samozřejmě byl hlavnímu hrdinovi v určitých situacích prospěšný, mohl by i život zachránit. Za jistou cenu ovšem :smile:
    Přesně...
    Znáš sérii Malus Temná čepel? (opravdu doporučuji, skvělé knížky)

    Démon ukradne Malusovi duši a nevrátí mu ji, dokud ho neosvobodí z jeho vězení. Aby se mu to podařilo, musí shromáždit pětici artefaktů. Během celé jeho cesty k němu démon často promlouvá a snaží se ho motivovat (slibuje mu moc a bohatství, po tom co ho osvobodí). Když je Malus v ohrožení, démon mu občas nabídne, že mu půjčí svoji sílu (Projevuje se to na něm trochu jako nával adrenalinu. Na pár minut je silnější, rychlejší, léčí se mu zranění, necítí bolest, únavu a celý svět vnímá zpomaleně). Malus je víc než schopný šermíř a skutečně proradný temný elf bez jakékoliv morálky, takže si většinou vystačí sám, ale občas je nucen využít démonovi nabídky. Později začíná zjišťovat, že jeho tělo se začíná měnit. Kůže začíná mít nezdravě bledý odstít a po těle se mu začínají oběvovat černé žíly (trochu jak Sithové). Navíc, když nyní použije démonovu moc, účinek se zdá kratší a méně výraz a jeho tělo je pak mnohem unavenější. Začíná mít starost jaké následky má démonova moc pro jeho tělo...

    Kolem něčeho takového by šla vystavět tak pěkná hra....


    P.S.
    No, ona vlastně už jedna taková existuje, ale dobrý nápad zazdili nedostatečně propracovaným příběhem, špatnou hratelností a příliš nízkým rozpočtem.

    Kdyby to někoho zajímalo, jedná se o tuto hru:

    Bound By Flame
    https://store.steampowered.com/app/243930/Bound_By_Flame/
    Není špatná hra, ale měla potenciál být MNOHEM víc.


    P.S.S.
    Začíná mí připadat že jsem hrál prakticky každé existující RPG.
    Měl bych se začít bát, že jsem závislý? :D
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Edvin e, a není tohle něco ve stylu někoho, kdo je nakažený upírem a aby proti tomu bojoval, tak je nucen používat některé upírské vlastnosti? ;-)
    Mám pocit, že nedávno vyšla podobná hra anebo kdysi vyšla hra á la ZeměPlocha, kde jistý detektiv se při svém pátrání nakazil od upíra.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Danny_S
    Hmm, nejsem si jistý, her s upíří tématikou je docela dost.
    Mohlo by se jednat o hru Vampyr (nebyla špatá, jen trochu krátká a volby mohly mít větší následky)
    https://store.steampowered.com/app/427290/Vampyr/

    Co se týká té hry á la ZeměPlocha, tak to jsem úplně bezradný. V životě jsem neslyšel o něčem takovém, ale kdyby se ti podařilo vzpomenout si na jméno, moc rád bych si o ní něco zjistil.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Ano, měl jsem na mysli hru Vampyr. :-)
    … a s tou hrou ze ZeměPlochy si ted nemohu vzpomenout, ale zřejmě to byla nějaká detektivní adventura.
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Edvin: neznám, ale mrknu na to až dočtu některou z rozečtených věcí. Momentálně podle nálady přebíhám mezi Hyperionem, třetím dílem Malazské knihy padlých, Lesem mytág a Válkou s mloky :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Danny_S
    Než jsem skoro výhradně přesedlal na RPG, hrál jsem docela dost adventury (a sem tam nějakou strategii) ale jediná adventura ze zeměplochy kterou znám je "Discworld: The Trouble with Dragons" (a pak její pokračování). Tam ale hraješ za Mrakoplaše.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tu sem zrovna chtěl nahodit ;) Co se týče z alternativní her, tak bych doporučil Darkest Dungeon. Zrovna jsem se vrátil z jednoho masakru :P
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Edvin
    Pamatuji si nějakou hru ze ZeměPlochy, kde hráč hrál za detektiva, kterého kousl upír, pak ale byl zabit, ale jelikož byl nakažený, tak se probudil jako nový upír. :-)
    Už si to ale přesně nepamatuji.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    To byl Discworld: Noir, svého času velmi dobrá adventura. Navíc měla originální příběh a originálního hrdinu (v tom smyslu, že v prvních dvou adventurách z Discworld universa se hráč ujal role Mrakoplaše a v podstatě to byly adaptace knih Stráže, Stráže a tuším Smrťe, kdežto v Noiru hrál za soukromého detektiva, který v knihách nebyl).
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Hmm, to jsem ještě nehrál.
    Knížky ze zeměplochy jsem přečetl všechny kromě těch, týkající se "malých národů" takže mě může považovat za fanouška. Zjistím jestli to nepůjde někde sehnat a jestli to poběží na novějších systémech.

    @Idaho
    Darkest Dungeon je hodně dobrá hra (nedávno dostala další datadisk), ale strašně mi tam vadí, že tam není žádný hlavní hrdina. Ačkoliv se tam o něm mluví a je vlastně tou osobou, které předek píše ten dopis. Hodně by se mi líbilo, kdyby jsi si na začátku mohl vytvořit nějakého vlastního hrdinu, vybrat mu pohlaví, povolání a měl by třeba i nějaké speciální skilly, které by ho dělali trochu silnější než běžné zástupce tohoto povolání. No a když ti pojde, tak máš smůlu, ale hra tím nekončí.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    edited July 2018
    @Edvin
    Vzhledem k tomu, že GoG nemá práva k téhle hře, tak na nových mašinách si to nezahraješ, jelikož to je hra z r. 1999. :-(

    https://games.tiscali.cz/video/retro-gamesplay-jako-poctu-terrymu-pratchettovi-hrajeme-adventuru-discworld-noir-249031
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Edvin said:


    Jo, taky bych bral... sice si vždycky vyberu nějakého svého šampiona, ale když ti pak nádherně wipnou celou družinu tak máš útrum... zkoušel jsi ty dlc? Mám jen základní hru, 55 hodin odehráno a jedu to tak nějak kobku za čas. V poslední době nemůžu najít hru která by mě skutečně chytla. Snad jen Shadowrunners: return, ale Honk Kong už mě moc nebral
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Já přemýšlím, že si zahraji znovu po velmi dlouhé době zase KotOR1 i 2, ale nějak nevím, jestli se mám do toho pustit nebo ne.
    Hlavně Jednička na Telosu byla dost dlouhá a nudná, sic se to pak už docela rozjelo.
Sign In or Register to comment.