Skip to content

Off Topic

1192022242532

Comments

• MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Na otevřený světy obecně moc nejsem, ale zrovna Vegas je v tomhle úplně v pohodě. Není to bloudění prázdným světem, kterej je plnej generických a nekonečných dungeonů, jak je třeba zvykem u Bethesdy. To objevování nových lokací je v New Vegas super a k Falloutu to sedne skvěle. Nicméně ano, jsem primárně fanda dvojky a jedničky.

Wasteland 2 jsem si užil hodně.

Temple of Elemental Evil je asi nejvěrnější předělávka stolního RPG do počítačové hry. Existuje na to dobrej fanpatch, ale hra jako celek je dost zatížená na boj. Je to stylem trošku podobný IWD.
    @Edvin

Ale jo, já netvrdím, že to nebude fungovat, jenom obecně radši hraju RPG, tj. hry, kde má schopnost mačkání na myši/klávesnici/gamepadu nulový vliv na to, jak je hráč ve hře úspěšnej.

• EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited August 2018
    Mirak said:

@Edvin

Ale jo, já netvrdím, že to nebude fungovat, jenom obecně radši hraju RPG, tj. hry, kde má schopnost mačkání na myši/klávesnici/gamepadu nulový vliv na to, jak je hráč ve hře úspěšnej.

Podobný pocit jsem měl, když jsem hrál "Castlevania: Lords of Shadow" na počítači :D
    Jsem si myslel že tu klávesnici umlátím a vážně jsem litoval že nemám gamepad.

Každopádně, nemůžu tomu upřít, že je to nejlepší mlátička typu God of War, co kdy vyšla na PC (zvlášť DLC co se odehrávalo po hlavním příběhu bylo naprosto dechberoucí). Kdyby tam nebyla konzolová kamera (pro mě je to VELKÉ mínus) tak je to skoro dokonalá hra. Skvělý příběh, hratelnost i pěkná grafika.

Sakra, je co o tom mluvím, mám chuť si to zase zahrát...
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tak jsem provedl nájezd na knihkupectví a mám Maluze, Hrr na ně, Třetí díl Expanse a Šest Vran. Vrány jsem koupil jako dárek... k prvním narozeninám :D neteř se narodila ve stejný den jako vyšla ta kniha. Každopádně to vypadá taky na solidní dílo, sice charakterizováno jako "pro mládež", ale celkově pěkně zpracované a i dobře hodnoceno jak na dobrovském tak v databazeknih.cz
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Danny_S No tváří se to docela jako klon DA1, otázka je, jak to bude nakonec s hratelností a stylizací.. Právě stylizace mi z ukázky asi nejvíce neseděla, ale hra může vypadat nakonec ještě úplně jinak. U RPG je to stejně ale nakonec především otázka příběhu a charakteru postav
    Na steamu je v akci česká hra Dex - https://store.steampowered.com/app/269650/Dex/ K dispozici je i demo a sice jsem hru ještě nehrál, ale je vcelku chválena
    Zajímal by mě váš názor na novou hru PathFinder: KingMaker, jež je ve stylu BG a vyjde ted v září.
    https://bonusweb.idnes.cz/hry-top-5-zari-2018-0jm-/Magazin.aspx?c=A180829_102707_bw-magazin_oz
  • BladesipBladesip Member Posts: 200
    @Danny_S Mě zaujala podpořil jsem ji i na Kickstarteru, tak snad to nezklame. :)
    @Danny_S Tohle vypadá skvěle... a nějak mě to dosud minulo... :smile: Každopádně po zkušenostech s PoE počkám na první recenze
    @Kokocudaci Právě že po špatných zkušenostech s PoE k dalším BG klonům se už také stavím tak trochu skepticky a počkám si raději na různé recenze, abych se nespálil jako v případě PoE; ale zatím to vypadá docela dobře, tak uvidíme … :-)
    @Danny_S No ono PoE taky nemělo většinou špatné recenze... přesto ta hra byla jaksi plochá... Snad to tady bude lepší.
    @Kokocudaci PoE vpodstatě nebyla až tak špatná gamesa, jen mi přišla až moc překombinovaná a nesrozumitelná.
    Chápu, že tvůrci chtěli, aby byla komplexní, ale tady to docela přehnali a navíc mi chyběla bližší interakce s postavami.
    No, já doufal, že si to všichni koupíte a pak se rozhodnu podle Vašeho názoru + si počkám na slevu
    Tak asi budeme čekat na první dojmy od Edvina :smiley:
    Pokud si ovšem ve svém velmi nabitém programu najde čas na test a pařbu další gamesy. ;-)
    @Danny_S @Edvin Byl bych překvapen kdyby ne, jak to stíhá je mimo mé chápání :smiley:
    Edwin to dá, já mu věřím :D
    Omlouvám se všem za zpožděné reakce, ale byl jsem skoro 2 týdny na dovolené, takže se mi nakupila práce a spousta vzkazů.

@Danny_S
    @Kokocudaci

O hře PathFinder: KingMaker samozřejmě vím a pozorně ji sleduju.
    Až na dvě věci ve mě hra zatím vzbuzovala velmi dobrý dojem a myslím, že by mohla hravě překonat PoE.
    Pokud vás to zajímá, tak tady rád pár dnů po vydání poskytnu svou "recenzi" :smile:

P.S.
    Ty dvě věci co mi vadí jsou pohádkově barevná grafika, která mi až příliš připomíná Neverwinter Nights 2, na který nemám nijak skvělé vzpomínky a fakt, že můžu mít romanci pouze s bývalou paladinkou a půlelfí čarodějkou (jako originální). Přitom jsou v partě další 3 naprosto úžasné ženské postavy, které jsou přímo stvořené pro zajímavou a originální romanci. Kdy jste měli naposled romanci s jednoduchou a agresivní barbarskou válečnicí? Nebo nemrtvou elfskou Inqizitorkou? Nebo pěknou a střelenou gnomskou kronikářkou (bard) které chybí smysl pro realitu? Někdo nejspíš rozhodl, že romance s těmito ženami by nebyla dost "zajímavá"... :(
    Calm down s těma romancema :smiley:
    @Mirak Ještě že už jsem ženatej :smiley:
    Mirak said:

Calm down s těma romancema :smiley:

95% všech romancí ve hrách je:

1) Čestná, cudná a ostýchavá panna.
    2) Veselá, hravá a zábavná dívka co s tebou pořád flirtuje.
    3) Zlá potvora ze které se nakonec vyklube citlivá duše věrná až za hrob.

Už mě unavuje pořád vídat tyhle tři možnosti pořád dokola...
    Když oznámili že tam bude číslo 1 a 2, tak jsem byl znechucený, že pořád dokola omlývají zaběhnuté standarty (když už, tak měli dát číslo 3, to bývá alespoň trochu zajímavé) které vídáme úplně všude. Naštvalo mě to ještě o to více, když jsem si přečetl to info o jiných společnicích, kteří by byli mnohem lepší volba.
    Bla, bla bla. Calm down s těma romancema :)
    Na steamu je Divinity original sin za 10 éček teďka, třeba pro ty co to ještě nehráli jako já... Doufám že to bude lepší než PoE
    Taky jsem koukal, ale čekám, jestli se neobjeví na g2a ještě za půlku. Jinak sem momentálně vytížen maratonem ve WoT
    @Idaho Hele ten web ani neznám, mají tam zajímavé věc, je to čisté? Jedno dobu se pokud vím řešilo přeprodávání klíčů z ciziny a steam to pak blokoval nějak...
    edited September 2018
    Nakupoju tam fakt docela hodně a v pohodě. Co si vylovím z hlavy tak
    Wolfenstein: The new order cca 70 Kč + Old blood 80 kč
    This is police - 60 Kč
    Spec Ops: the line - 12 Kč
    Arma 2 s milionem DLC - asi 75 Kč
    Darkest Dungeon - 40 Kč
    Tomb Raider: Legend - 40 kč
    Resident Evil - 30 kč
    Insurgency - 70
    Day of infamy kolem stovky (a ten se zaplatil tak 3x skrze sběratelské karty)
    A další... když se nudím, tak tam projíždím nový hry do 50 Kč

Blbý je, že mi to nežere kartu, takže musím platit přes paypal. Kdyžtak mám slevový kód "BABY" (quickybaby - streamer WoT)

Nechci jim dělat reklamau, ale je to fajn - hlavně když kupuješ hry ze kterých padaj sběratelké karty co pak můžeš zase prodat na steamu.

A je to teda g2a.com aby bylo jasno :D
    Nevím, zdali to víte, ale milovníci a uživatelé zeleného robota si můžou na GooglePlay zakoupit v akci BG2 jen za 49,99Kč. ;-)
    Akce platí ještě 4 dny.
    @Danny_S super, díky, doplnil jsem sbírku :)
Sign In or Register to comment.