Ještě větší sranda by byla, kdyby si BeamDog pozval @Edvin a přímo k sobě do firmy a všechny problémy vyřešili přímo na místě a ještě mu věnovali nějakou další gamesku na cestu …
Tak teď jsem zamáčknul obří slzu nostalgie. Nápodobně
To už je nějaký pátek co jsem hrál Albion Nebylo to špatné, ale mohlo se to obejít bez toho pohledu z vlastních očí během prozkoumávání. Mělo to celé zůstat v krásné izimetrické grafice, stejně jako Chrono Triger. Ale pamatuju si, že jsem to nikdy nedohrál.
Ještě větší sranda by byla, kdyby si BeamDog pozval @Edvin a přímo k sobě do firmy a všechny problémy vyřešili přímo na místě a ještě mu věnovali nějakou další gamesku na cestu …
A nebo bych mohl Beamdog z fleku koupit ze svého kapesného, zařídit CZ lokalizaci úplně pro všechno a dokopat je k vytvořené Baldurs Gate 3
To už je nějaký pátek co jsem hrál Albion Nebylo to špatné, ale mohlo se to obejít bez toho pohledu z vlastních očí během prozkoumávání. Mělo to celé zůstat v krásné izimetrické grafice, stejně jako Chrono Triger. Ale pamatuju si, že jsem to nikdy nedohrál.
No jo, tak tehdy to byla primárně doba dungeonů z vlastních očí, takže ojedinělý byl vlastně ten krásně kreslený izometrický 2D pohled. Mě ten pohled z vlastních očí nijak nevadil, ale teď už bych přeci jen radši taky viděl celou hru v izometrickém pohledu. To je škoda, že jsi to nedohrál, tahle hra má příběhově co nabídnout až do samotného konce a to i včetně například jednoho morálního dilematu, který umožňuje "vykecat" se z předfinálního souboje. Vůbec mi přijde, že tahle hra svými možnostmi volby a příběhem byla neuvěřitelně progresivní a nadčasová. Taky samozřejmě nelze zapomenout na češtinu (tuším z časopisu Score) která obsahovala bug, kvůli kterému hra nešla v češtině dohrát Pamatuju si, že v jedné fázi bylo potřeba se jedné z postav zeptat na slovo "důkaz" (to je další "machrovinka" tohohle majstrštyku, že kromě běžných dialogů se navíc člověk mohl v podstatě každé postavy zeptat na něco co jí sám do dialogového okna napsal ), jenže ta čeština samozřejmě neumožňovala napsat v herním enginu písmeno "ů" a bez toho dialogu a důkazu, který ona NPC postava následně poskytla, se nedalo pokračovat
No nic, Beamdog se mi pořád neozval a slíbil jsem vám novinku
Poznal jsem úžasného člověka jménem Jan "Enkidu" Prudky.
Někdo z vás by ho možná mohl znát jako člověka, který má lví podíl na překladech her jako TES III: Morrowind, TES IV: Oblivion, NWN2, DoD, Drakensang a mnohých dalších. Teď ale nejde ani tak o překládaní, jako o překladatelský nástroj.
Enkidu vytvořil vlastní (za ty roky již velmi pokročilý) překladatelský nástroj, který nejen že funguje s hrami od beamdogu, ale obsahuje všechny možnosti o kterým jsem u překladu kdy snil. Již se mi (velmi ochotně) nabídnil, že mi (a každému kdy by chtěl se nnou pracoval) dá nástroj k dispozici, takže konečně můžu začít pracoval efektivně.
Ale... Proč troškařit?
Proč se nedomluvit rovnou s Beamdogem a nenechat ho rovnou trochu upravit ten jejich (oba nástroje si jsou extrémně podobné, jen ten Enkidův má prostě víc možnosti a lépe se s ním pracuje) nástroj po vzoru toho svého? Rozhodně by to nebyla zbytečná práce, protože Beamdog u překladů texty pořád pravuje a přidává nové, takže kdybych si to všechno dělal solo, tak bych pak všechno musel X krát převádět tam a zase zpátky. Už jsem to Ekidovi navrhnul a ten říkal, že udělat by se to určitě dalo. No a Beamdog se mi už několikrát zmiňoval, že hledá nového programátora, který by jim ten nástroj vylepšil, takže proč ne? Navíc by to Ekidu pravděpodobně byl schopen dokončit v rámci několika hodin, místo týdnů, nebo měsíců
Už jsem dal kola do pohybu, ale ačkoliv s toho bylo pár menších pracovníků Beamdogu docela nadšených, pořád se mi nezval nikdo, na jehož názoru by opravdu záleželo. Takže to byla ta odpověď na kterou jsem čekal...
Super zpráva @Edvin . Nicméně mi to fakt přijde naprosto směšný a zvrácený. a dokazuje to, že manažeři beamdogu jsou bohužel pěkně neschopná sebranka, když si někoho takového na to nedokážou (a nebo nejspíš ani nechtějí) sehnat sami a při tom, jak je vidět, není to nic tak těžkého.
@Bladesip No, je pravda že Beamdog to nebyl schopen dát dohromady celé roky a já jsem to stihnul ani ne za měsíc
Pro jistotu jsem včera ještě napsal dalším dvěma lidem z Beamdogu. Jako, oni mi brzy "nějak" odpoví.
Pokud ale zase začnou s něčím jako že se tomu budou věnovat až na to budou moct vyhradit čas a zdroje, tak to beru jako mrtvou záležitost, všechny texty převedu na ten nástroj od Enkida a rovnou se pustím do práce.
Všichni přece víme, jak to dopadá, když Beamdog slíbí že se něčemu bude "brzy" věnovat
"Well, you did it. Not only did you set fire to the servers, you burnt them to a crisp. It's going to take us a lot longer than we expected to put the pieces back together, which means that for now, we will be taking the servers offline for the weekend."
@Idaho Já zvládnu nové potvory, nové předměty a nové obchodníky. Za předpokladu že bych někde ukradl scripty, tak bych teoreticky mohl dát dohromady i nějaký rozhovor.
Pokud chceš něco komplikovanějšího, tak je tvá jediná naděje @Pecca
U potvor bychom si vystačili s těma stávajícíma, ne? Můžem udělat jen třeba BG z pohledu žoldáka Železného trůnu a jeho stopování Vraždícího Maniaka (hádejte koho) co jim neustále vypaluje rybník a zaplavuje důl, pak je hrdina určen k posílení ohnivé pěsti atd...
@Idaho Takže nová kampaň? Nech mě trochu zchladit tvé nadšení
Za celou existenci značky BG, jsem si vědom pouze dvou projektů, kde by jsi nehrál za našeho starého dobrého zplozence.
1) Bitva o Helmův žleb - Ačkoliv, tady se asi těžko dá mluvit o "kampani" 2) Kampaň, kde hraješ za Drizzta (jméno už si nepamatuju), která snad nikdy ani nebyla pořádně dokončena a nebyla moc stabilní,
Oba projekty jsou staré už víc než 10 let.
Doufám, že tím nikoho neurazím (ačkoliv @Pecca je asi tak jedný koho se to týká a rozumí česky) ale dnešní modeři (napadá mě jen jediný který stále produkuje komplikované a vysoce kvalitní mody a tím je @LavaDelVortel ) jsou pouze slabý odvar toho, co kdysi bylo. Ti zkušení veteráni, kteří to s nástroji OPRAVDU uměli, už na tak starých hrách dávno nedělají.
P.S. Note for LavaDelVortel. I mentioned that you are probably the last, experienced veteran who really know all aspects of the modding for Baldur's Gate. The vast majority of new modders (including me) are mostly only a little more than amateur enthusiasts. Unfortunately, great time of Infinity engine ended long time ago.
Já bych udělal z @Edvin a Dungeon Keepera a ostatní by byli hrdinové a snažili by se dobít jeho doupě v jeskyni. Edvin by na oplátku na ně posílal své poddané gnomy, gobliny a jiné příšery …
Defacto je tam pro nás zajímavé jen Tales from Candlekeep: Tomb of Annihilation - už to někdo okoštoval?
Koupil jsem to v akci -50% prakticky z povinnosti, ale moc mě to nechytlo. Ohlasy to má dobré, jen mi prostě vadí ta barevná škála (proto nemám rád Divinity).
No, navnadilo mě to ke koupi Skyrim... a pak jsem zjistil, že na steamu je k mání jen ta speciální edice se kterou to nejede
Jinak je to teda zajímavý a hádám, že to vzniklo na podporu prodeje původní hry přičemž se tak někomu umožnilo blísknout se svýma game-makking schopnostma. To se mi líbí
Comments
Nebylo to špatné, ale mohlo se to obejít bez toho pohledu z vlastních očí během prozkoumávání.
Mělo to celé zůstat v krásné izimetrické grafice, stejně jako Chrono Triger.
Ale pamatuju si, že jsem to nikdy nedohrál.
Mě ten pohled z vlastních očí nijak nevadil, ale teď už bych přeci jen radši taky viděl celou hru v izometrickém pohledu.
To je škoda, že jsi to nedohrál, tahle hra má příběhově co nabídnout až do samotného konce a to i včetně například jednoho morálního dilematu, který umožňuje "vykecat" se z předfinálního souboje. Vůbec mi přijde, že tahle hra svými možnostmi volby a příběhem byla neuvěřitelně progresivní a nadčasová.
Taky samozřejmě nelze zapomenout na češtinu (tuším z časopisu Score) která obsahovala bug, kvůli kterému hra nešla v češtině dohrát Pamatuju si, že v jedné fázi bylo potřeba se jedné z postav zeptat na slovo "důkaz" (to je další "machrovinka" tohohle majstrštyku, že kromě běžných dialogů se navíc člověk mohl v podstatě každé postavy zeptat na něco co jí sám do dialogového okna napsal ), jenže ta čeština samozřejmě neumožňovala napsat v herním enginu písmeno "ů" a bez toho dialogu a důkazu, který ona NPC postava následně poskytla, se nedalo pokračovat
Poznal jsem úžasného člověka jménem Jan "Enkidu" Prudky.
Někdo z vás by ho možná mohl znát jako člověka, který má lví podíl na překladech her jako TES III: Morrowind, TES IV: Oblivion, NWN2, DoD, Drakensang a mnohých dalších. Teď ale nejde ani tak o překládaní, jako o překladatelský nástroj.
Enkidu vytvořil vlastní (za ty roky již velmi pokročilý) překladatelský nástroj, který nejen že funguje s hrami od beamdogu, ale obsahuje všechny možnosti o kterým jsem u překladu kdy snil. Již se mi (velmi ochotně) nabídnil, že mi (a každému kdy by chtěl se nnou pracoval) dá nástroj k dispozici, takže konečně můžu začít pracoval efektivně.
Ale...
Proč troškařit?
Proč se nedomluvit rovnou s Beamdogem a nenechat ho rovnou trochu upravit ten jejich (oba nástroje si jsou extrémně podobné, jen ten Enkidův má prostě víc možnosti a lépe se s ním pracuje) nástroj po vzoru toho svého? Rozhodně by to nebyla zbytečná práce, protože Beamdog u překladů texty pořád pravuje a přidává nové, takže kdybych si to všechno dělal solo, tak bych pak všechno musel X krát převádět tam a zase zpátky. Už jsem to Ekidovi navrhnul a ten říkal, že udělat by se to určitě dalo. No a Beamdog se mi už několikrát zmiňoval, že hledá nového programátora, který by jim ten nástroj vylepšil, takže proč ne? Navíc by to Ekidu pravděpodobně byl schopen dokončit v rámci několika hodin, místo týdnů, nebo měsíců
Už jsem dal kola do pohybu, ale ačkoliv s toho bylo pár menších pracovníků Beamdogu docela nadšených, pořád se mi nezval nikdo, na jehož názoru by opravdu záleželo. Takže to byla ta odpověď na kterou jsem čekal...
No, je pravda že Beamdog to nebyl schopen dát dohromady celé roky a já jsem to stihnul ani ne za měsíc
Pro jistotu jsem včera ještě napsal dalším dvěma lidem z Beamdogu.
Jako, oni mi brzy "nějak" odpoví.
Pokud ale zase začnou s něčím jako že se tomu budou věnovat až na to budou moct vyhradit čas a zdroje, tak to beru jako mrtvou záležitost, všechny texty převedu na ten nástroj od Enkida a rovnou se pustím do práce.
Všichni přece víme, jak to dopadá, když Beamdog slíbí že se něčemu bude "brzy" věnovat
Hmm, o tom jsem ještě neslyšel, díky za info.
Přidám si to na seznam věcí jejichž vývoj se vyplatí sledovat.
"Well, you did it. Not only did you set fire to the servers, you burnt them to a crisp. It's going to take us a lot longer than we expected to put the pieces back together, which means that for now, we will be taking the servers offline for the weekend."
PGNP-R3D4T-PR84K-YCEWV
PGNW-24PBE-8ETRF-UGC2X
Já zvládnu nové potvory, nové předměty a nové obchodníky.
Za předpokladu že bych někde ukradl scripty, tak bych teoreticky mohl dát dohromady i nějaký rozhovor.
Pokud chceš něco komplikovanějšího, tak je tvá jediná naděje @Pecca
Takže nová kampaň?
Nech mě trochu zchladit tvé nadšení
Za celou existenci značky BG, jsem si vědom pouze dvou projektů, kde by jsi nehrál za našeho starého dobrého zplozence.
1) Bitva o Helmův žleb - Ačkoliv, tady se asi těžko dá mluvit o "kampani"
2) Kampaň, kde hraješ za Drizzta (jméno už si nepamatuju), která snad nikdy ani nebyla pořádně dokončena a nebyla moc stabilní,
Oba projekty jsou staré už víc než 10 let.
Doufám, že tím nikoho neurazím (ačkoliv @Pecca je asi tak jedný koho se to týká a rozumí česky) ale dnešní modeři (napadá mě jen jediný který stále produkuje komplikované a vysoce kvalitní mody a tím je @LavaDelVortel ) jsou pouze slabý odvar toho, co kdysi bylo. Ti zkušení veteráni, kteří to s nástroji OPRAVDU uměli, už na tak starých hrách dávno nedělají.
P.S.
Note for LavaDelVortel.
I mentioned that you are probably the last, experienced veteran who really know all aspects of the modding for Baldur's Gate. The vast majority of new modders (including me) are mostly only a little more than amateur enthusiasts. Unfortunately, great time of Infinity engine ended long time ago.
Edvin by na oplátku na ně posílal své poddané gnomy, gobliny a jiné příšery …
Dřív jsem se snažil "bejt spisovatelem", dneska se nedokopu k psaní a tak potřebuju občas někde popustit uzdu fantazii ...
To je asi takový jako když si vedle tebe sedne v MHD pěkná slečna a ty přemejšlíš kde spolu budete bydlet
Jinak jsem se teda jen snažil přiblížit pointu, no
Obvykle na fora podobné linky nehážu, ale tohle mě dneska fakt rozesmálo
https://www.youtube.com/watch?v=4A4PlXD560w
Defacto je tam pro nás zajímavé jen Tales from Candlekeep: Tomb of Annihilation - už to někdo okoštoval?
Hlavně všechny milovníky nejen RPGamesek á la BG, ale také těch TEScroll. :-)
Jak se vám líbí ukázky z nové hry ve stylu Skyrim?
https://games.tiscali.cz/datum-vydani/enderal-kompletni-predelavka-skyrimu-vyjde-na-steamu-s-novym-rozsirenim-323994
Jinak je to teda zajímavý a hádám, že to vzniklo na podporu prodeje původní hry přičemž se tak někomu umožnilo blísknout se svýma game-makking schopnostma. To se mi líbí