Velky problem s elementarnym lichom
Na moste v BG2 je v jednej budove az moc silny protivnik, neodobral som mu ani stipku zivota. Je absolutne odolny na vsetko, zbrane, magicke, kuzla a caruje snad s 8 urovnou magickej skoly. Nic nanho neucinkuje, skusal som aj zlom kouzlo ale bez ucinku, neviem ako mam zrusit tie jeho magicke ochrany.
0
Comments
Popr. Pokud ti nevadi ze to neni moc fer, tak si sezen ochranu pred nemrtvyma (svitek) a mel by te pak ignorovat. Ale nezkousel sem to, zarucit to nemuzu. A se SCS to taky nejde.
A ta sekyrka funguje taky na toho liche co ho skladas z tech casti tela. Jen musus mit vedle maga a kneze aby stihali rusit jeho ochrany proti magickejm zbranim a vepredu maga se stitem kterym de pohltit i ty sileny kouzla z 9tyho stupne.
Tedy, za předpokladu že máš 3-4 bijce se zbraněmi +3 (nebo nějakýma lepšíma +2 kousky). Nemají zas tak moc životů a pokud jim zrušit ochrany na blízko a rychle na ně naběhneš (vyvoální "Zastav čas" jim chvilku trvá a když dostanou dost velké zranění, tak jim to přeruší kouzlo) tak jsou mrtví za 5 vteřin.
To je skoro samozřejmost.
Keldron je (společně s Edwinem) jedna z neužitečnějších postav z celé hry.
Já jsem svitky proti nemrtvým nikdy nepotřeboval.
Na demiliche existuje několik dalších strategií.
1) Prsteny beranidla (demilich má extrémě vysokou odolnost vůči zranění, ale když se poštěstí, tak mu prsten beranidle ubere i polovinu životů). Ty už bohužel nejsou tak užitečné, protože už opravily všechny exploty, které ti umožňovali získat více než jeden. Dokonce už nefunguje ani jejich spojení s dvojníkem nebo valeriovou přilbou...
2) Palcát na ničení nemrtvých (a pak tu byla ještě taková sekyrka, "Azurové ostří", nebo tak nějak). Zde je ovšem problém, že ne každý zásah ho zabije a ty nemusíš mít dost šancí zasáhnout. Když to ale zkombinuje se svitkem "past na kouzla" tak budeš v pohodě, protože ten pár zásahů jeho uvězněním přežije.
3) Obklíčit místo kde se objeví zrychlenýma postavama se zbraněmi +4 a umlátit ho dřív než stihne cokoliv udělat (takhle to obvykle dělám já).
4) Kouzlo falešné svítání (dá se sesílat i z jednoho unikátního dlouhého meče +2)
Jinak, v mém módu "Unofficial Item Pack" (který je k dispozici i v češtině) Kangaxx dropuje i Kangaxxovu róbu (je víc než slušným rivalem Róby Vecny) která (mimo jiné) dává imunitu na veškeré uvězňující kouzla.
A jakou taktiku by jsi si představoval?
Pro mě za mě ti ho třeba zabiju i solo s mým zlodějem bez použití jakýchkoliv svitků, pastí, kouzel a zbraní které mají šanci zničit nemrtvé.
No moj sucasny porblem s porovnani s lichom je obrovsky . A to je ten drak Firkraag. Pouzil som vsetky boosty co sa daju dat ale je nemozne ho porazit. On ma proste odhodi debuffne mi vsetky aury a boosty a dalej uz sa nic neda robit a dorazi ma. Rozmyslam ze pojdem nanho neskor s lepsou vybavou ale ked uz som v tej oblasti chcel by som ho aj porazit.