Skip to content

Off Topic

1222325272832

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    edited October 2018
    Kánon BG her a kánon Forgotten Realms nejsou na sebe až tak vázané. To, co se stalo s Abdelem Adrianem není vůbec směrodatný.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Jestli vyjde další hra a ponese název Baldur's Gate, tak by se ten děj měl aspon okrajově držet Baldurovy Brány a Mečového pobřeží nebo jiné blízké oblasti.
    Pokud by to bylo úplně z jiného kraje, tak by se ta hra měla nazývat úplně jinak a ne BG3. :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Danny_S
    Pokud si dobře pamatuju, tak Baldur's Gate se původně jmenovalo Iron Throne, ale byly nějaké komlikace s použitím jména, tak hru místo toho pojmenovali po největším herním městě.

    Co se týká canonu, tak je to taky komplikované, protože je už napsáno moře knížek, vydáno moře her a spousta věcí se zrovna vyvíjí a píše. Je skoro nemožné sledovat všechno a autoři license si toho jsou vědomi. Takže si myslím, že pokud vývojáři a spisovatelé nezačnou dělat hovadiny ve velké měřítku jako jsou svět měnící události, vymýšlení nových bohů, války národů nebo zabíjení ikonických postav které jim nepatří, tak to nikdo nebude nijak zvlášť hrotit.

    Udělat 3 hru však bude komlikované z časového hlediska.
    Právě teď je aktuální rok ve světě FR zhruba 150 let po železné krizi.
    Obávám se, že moc lidí co znalo našeho zplozence už nezbylo.

    Pokud bude hra v aktuální době, tak mají volnou ruku a můžou si dělat prakticky cokoliv chtějí. Pokud ji však zasadí do minulosti a budou "nějak" pokračovat v příběhu našeho zplozence, tak si nemůžou dovolit dělat moc zajímavých věcí, protože by to bylo v rozporu s historií světa. Rozhodně by nemohla být žádná válka, katastrofa nebo svět ohružující událost.




    Každopádně o tom že někdo potají vyvýjí BG3 se mluví už asi rok :D
    Přestal jsem tomu věnovat pozornost, dokud to nějaké studio oficiálně nepotvrdí.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Edvin
    Tak by mohli vytvořit hru BG0 s hlavním hrdinou Baldurem a jaký byl jeho příběh atd. ;)
    Tenhle prequel by mě docela zajímal a určitě to nebyla procházka ovocným sadem. :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    To není špatný nápad ;) Tak nějak si nemůžu pomoct, ale nová doba ve FR se mi moc nelíbí. Už je to tak nějak stereotypní (snad všude je nějaká velká katastrofa) a nejvíc se mi líbil styl příběhu BG1. Tajemný cizinec snažící se rozpoutat válku, snad kvůli bohatství? Kdepak! Míří ještě výš! BG2 nemělo příběh špatný, ale asi mě tam spíš táhlo to prostředí, jeho komplexnost atd... Celkově bych rád, kdyby si případné pokračování zachovalo onu volnost a přitom nás tlačilo do příběhu :) ale ten by zas neměl být "záchrana světa". Stejně tak bych nechtěl potkat Charmen jinak než formou zkazek atd... Ideální by bylo probudit se na hromadě mrtvol, nic si nepamatovat a řešit něco jiného s tím, že bychom až do konce nevěděli, jestli jsme charmen a nebo jen nějaký sedlák přejetý volským povozem :D

    Jo a @Edwin - už sem to viděl! :D
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Prequel to na 99 % nebude, proč si dobrovolně svazovat ruce, že.

    A původně plánovaný Baldur's Gate 3 z roku 2003 se měl odehrávat v Dalelands a měl víc společnýho s Icewind Dale 2, než s prvními dvěma BG :) Zkusím to znovu zopakovat: Baldur's Gate je značka, která už dávno přerostla to, že se tak současně jmenuje i město na Mečovým pobřeží :) Pokud by to nemohli pojmenovat BG3, tak by to byla totální marketingová rána pod pás, hraničí s tím, jestli by vůbec mělo cenu do toho jít.
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Asi se dá pochopit že i hra z jiné části FR bez nějaké bližší návaznosti by se jmenovala BG.. Souhlasím že dnes už je to spíše značka a hra by měla určitě více pozornosti. A nevadí mi to... Je spousta zajímavých oblastí, ras a kultur ve FR o kterých bych se rád dozvěděl více, třeba Rashemen do kterého nám dala nakouknout Elaine Cunningham... :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Však ano, nebavíme se o tom, že by se to mělo odehrávat někde, ale že bychom chtěli aby se to odehrávalo někde ;)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No, ona exituje spousta zajímavých věcí co se stala po železné krizi a o které by se daly napsat zajímavé příběhy. Třeba "Mor kouzel" (v originále Spellplague) se stal asi 15 let let po ToB. Neuvěřitelně zajímavá doba kdy se magie na celém světě kompletně posrala, protože byly zabita bohyně magie Mystra. Kouzla teď nefungovala, nebo jejich efekty byly nepředvídatelná, spousta mágů vlivem zpětného rázu zešílela, nebo se rovnou odpálila a celkově na celém světě zavládnul chaos.

    Kdyby se BG3 odehrávalo v této době, tak by hlavní postava mohl být člen nějakého řádu, nebo organizace, která tuto katastrofu vyšetřuje a snaží se zjistit, co se to sakra stalo a jak je to možné napravit.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    No, právě. Těch možností, jak na to navázat jsou prostě mraky. A zrovna udělení statusu legendy hlavní postavě z prvního dílu využil třeba Fallout nebo KOTOR.

    Fallout 2 se odehrával 80 let po konci jedničky a bylo to pokračování se vším všudy. Během prvních 10 hodin hraní New Vegas jsem vůbec nechápal, kde je ta avizovaná silná návaznost na první dva díly a pak se to najednou začalo perfektně nabalovat.

    Icewind Dale 2 na první pohled působí, že nemá s jedničkou společného nic kromě oblasti.

    V datadiscích k NWN - SoD a HotU jsme se do titulního města ani nepodívali a nějak si nevybavuju, že by to někoho trápilo. Naopak, všichni byli nadšení z toho, o kolik jsou oproti OC datadisky lepší. To stejný ve vztahu Mask of the Betrayer a NWN 2. To, že to byl pouze datadisk a ne NWN 3 je vesměs jenom technikálie.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Si vzpomínám, jak kdysi v jednom aprílovém čísle Score nebo Levelu vyšel článek, jak se připravuje BG3 s naprosto revolučním ovládáním, že bude využívat i hlas hráč a čím více bude křičet do mikrofonu, tak tím silnější budou jeho kouzla apod. ;)
    Jaký ta hra měla mít děj, z jaké oblasti a z jakého času, na to si už ale žel nevzpomínám, ale vím, že tehdy hodně hráčů to bralo dosti vážně a už přemýšleli, že si pořídí domů protizvukové zábrany, aby nevzbudili zbytek rodiny a sousedy. ;)
    Ten, kdo ten článek vymýšlel o připravovaném BG3, musel mít hodně živou a bujnou fantazii a večer předtím musel být hodně v deliriu … :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited October 2018
    Jen taková vtipná zajímavost, Minsc je v aktuálním světě FR stále naživu a stále kope zlo do zadnic kdekoliv na něj narazí.
    Jo a Bhaal je taky naživu.
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Edvin Kde sleduješ "aktuální svět FR"?? Moc nevím o čem mluvíš. dík
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Edvin
    … a pořád mu pomáhá čechrat zadky jeho Vesmírný Pan Křeček nebo je na to už sám? ;)
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813

    @Edvin Kde sleduješ "aktuální svět FR"?? Moc nevím o čem mluvíš. dík

    Background knihy, předpřipravená dobrodružství nebo romány z Forgotten Realms týkající se 5. edice pravidel D&D.

    Z čeho sis třeba myslel, že vycházeli tvůrci původního Baldur's Gate? :o
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited October 2018
    Danny_S said:

    @Edvin
    … a pořád mu pomáhá čechrat zadky jeho Vesmírný Pan Křeček nebo je na to už sám? ;)

    Samozřejmě že Boo je s ním a zabíjí spolu draky :smile:

    @Edvin Kde sleduješ "aktuální svět FR"?? Moc nevím o čem mluvíš. dík

    Jak říká Mirak.
    Pořád vychází nové edice pravidel, nové rozšíření a nové romány.
    Za aktuální rok se považuje nejpozději doba toho nejpozdějšího románu.

    Samozřejmě ani já nestíhám sledovat úplně všechno, ale z toho co vím, tak by teď měl být zhruba rok 1492 až 1500.

    Jinak, kromě toho moru kouzel, existuje ještě slušný počet další velmi zajímavých událostí kolem kterých by šla vybudovat zajímavá hra. Jako hru bych obzvlášť uvítal ještě další:

    1) Doba kdy se Bane, Bhaal a Myrkul stali bohy.
    (Ve hře můžete najít knížku která o tom mluví a zdá se to jako zajímavé období)

    2) "Doba Nesnází" kdy byli bohové nuceni přijmout smrtelné tělo a chodili mezi námi. (Bylo to zhruba 9 měsíců před narozením hlavního protagonisty BG a Imoen :D ) Tomuto období se taky občas říkalo Válka bohů, nebo Krize Avatárů. Dost bohů v té době zařvalo a myslím že by bylo docela zajímavé to sledovat a případně se i podílet na odstranění nepohodlných bůžků ;)



    Hmm, teď mě tak napadá, co kdyby naše postava v BG3 cestovala v čase do minolosti?
    Tím by se vyřešila spousta problémů co se týká návaznosti na předchozí hry.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Time of troubles je obecně velmi dobře "zdokumentované" období, udělat v něm RPG... Opět, strašně malý manévrovací prostor pro tvůrce. Spíš je škoda, že usranej Fantom print nevydal pentalogii Avatar, která se zabývá přesně touhle dobou. Mezi hlavními postavami jsou třeba Kelemvor a hlavně Cyric ještě před tím, než se stali bohy. Pro fandy BG je to samozřejmě velmi zajímavé, protože Time of troubles je hlavním katalyzátorem celého BG.

    Vystavět hru na cestování časem mi přijde jednak kontroverzní a jednak zbytečná ptákovina. V době prequelů a remaků bych právě ocenil, kdybysme se věnovali "současnosti".
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mor kouzel je právě to co mě nějak spíš odrazuje. Ani nevím proč, námět je to dobrý.

    Cestování v čase se mi taky nezdá, protože je to takové ... jak to provedeš? Charmen ztratí část svých schopností během cesty aby se nepokračovalo na levelu 40? To je takové moc jednoduché a příhodné...

    Mimochodem - BG je dvacet let tenhle rok ;)

    Tak mě napadá, že jelikož má Charmen cca 48 let... bylo by fajn si naimportovat postavu a pokračovat v tomhle věku. Léta dobrodružství se na něm podepsala, ale nouze ho donutí použít nějaké kouzlo, které ho vzpruží, ale poté stárne ještě rychleji. Takže levely následně nesbírá, ale ztrácí. Docela vidím ty muka, kdy si musím odečíst nějaké bodíky pracně vysbírané v minulých dílech :D O některé vybavení přišel při moru kouzel, jiné už nemají takovou sílu, rozpadají a jemu samotnému se s každým ubývajícím levelem zvyšuje šance, že dostane křeč a tak :D
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Ty vole, proč furt píšete všichni Charmen?
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Idaho … hehe … :D
    Možná prequelem s Baldurem by si tvůrci svazovali ruce, ale mně osobně by se líbil jeho příběh od počátku do vytvoření města, získání helmy a dalších legendárních věcí a jak k nim přišel … až do jeho plavby na neznámé ostrovy, kde nakonec ztroskotal. ;)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mirak said:

    Ty vole, proč furt píšete všichni Charmen?

    Protože vás asi neukecám, aby jste místo toho psali "Idaho" :D

    @Danny_S mě se ten nápad s Balduranem taky líbí, ale příjde mi to tak spíš jako matroš pro samostatný dlc než celou hru...
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Duncan? :)

    Ale spíš by bylo cool kdybyste psali charname, charmen není vůbec nic a vytáčí mě to :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited October 2018
    Idaho said:

    Cestování v čase se mi taky nezdá, protože je to takové ... jak to provedeš? Charmen ztratí část svých schopností během cesty aby se nepokračovalo na levelu 40? To je takové moc jednoduché a příhodné...

    No, ona by to mohla být cesta jak dát vývojářům naprosto volné ruce.
    Pokud by se charname vrátil do doby času nesnází, tak by se hra mohla odehrávat v nekanonické alternativní časové linii, což by nám (mimo jiné) dovolilo dělat i extrémní věci typu vyvraždění celého panteonu Forgoten Realms. Nikdo by nemohl níc namítat, protože by se jednalo o alternativní časovou linii.
    Idaho said:

    Tak mě napadá, že jelikož má Charmen cca 48 let... bylo by fajn si naimportovat postavu a pokračovat v tomhle věku. Léta dobrodružství se na něm podepsala, ale nouze ho donutí použít nějaké kouzlo, které ho vzpruží, ale poté stárne ještě rychleji. Takže levely následně nesbírá, ale ztrácí.

    Není třeba, protože zplozenci Bhaala stárnou cca 2-3x pomaleji než obyčejní lidé.
    V době kdy měl Abdel Adrian (kanonické jméno) skoro 140 let tak vypadal na 60 a byl stále ve velmi dobré fyzické kondici. Takže 48 let? Stále mladík okolo 25 let (Lidské tělo dosahuje vyrcholu fyzické kondice zhruba v 25 letech a tato forma se dá udržet zhruba 8-12 let. Hádám, že Abdel měl toto období minimálně 3x delší než ho síly konečně začaly pomalu opouštět).
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Nakonec je jedno, z jaké to bude oblasti a z jakého časového rámce, hlavní bude, že se BG3 tvoří a pokud by v tom aspon trochu měl prsty BeamDog, tak by náš největší odborník přes BG hry a hlavní překladatel @Edvin se mohl na to vrhnout, aby neměl pocit, že se doma jen nudí ;-) a mohl se zase nervovat s vývojáři na implementaci češtiny do hry a na překladatelských nástrojích … :D
    Otázka už vlastně není, jestli ta hra bude nebo ne, ale otázka zní, kdy ta hra bude a další otázka bude: Kdo se rád ujme překladu tohoto Baldur's Gate?
    Jenže uvedení samotné hry bude nejdříve příští rok nebo za dva a překlad do češtiny bude za další rok dva. :(
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Danny_S Další 3 roky než Beamdog hotovou češtinu implementuje do hry :)
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Kokocudaci Do té doby už ze mě bude 50-iletý vetchý kmet, který bude rád, že udrží krok a prd … :D
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Danny_S Aby se toho došil alespoň náš pomalu stárnoucí Charname :smiley:
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mirak said:

    Duncan? :)

    Ale spíš by bylo cool kdybyste psali charname, charmen není vůbec nic a vytáčí mě to :)

    kdysi dávno jo, teď je to spíš Idahou ;)

    No, už prožívám ten anvrhovaný příběh, stárnu a blbnu :D
    Edvin said:

    Ok, tak jinak. Potom co v ToB obsadíme trůn, nám hrábne, vrátíme se v čase a řádíme jako Bhaal, potom co je zabit se ocitneme zpátky v sobě, v novém těle a zjišťujeme, že jsme to my kdo zabil Bhaala, vracíme se ještě víc do minulosti a musíme ho/sebe/našeho otce zabít

    Si myslím, že to by byla taková slátanina, že by nikdo neměl mít sílu cokoliv namítat :D

  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Kdyby to někoho zajímalo a chtěl by si rozšířit svou sbírku RPGamesek á la BG ve svém AndroidTabletu, tak ode dneška je ve slevě ze 289,99Kč jen na klasických 49,99Kč IceWind Dale EE. ;)
    @Kokocudaci Nemáš zájem? ;)
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    edited October 2018
    @Danny_S Hej, to už mám, ale díky... ;) Myslím že teď už mám všechno co vyšlo... Akorát pořád jako na smilování čekám na tu implementaci češtiny do PT... Už mě to deptá... Jediná hra od nich kterou jsem nehrál na PC a tudíž mě čeká zážitek z prvního hraní... Už rok připravená na mém K1 tabletu a pořád nic...
    Post edited by Kokocudaci on
Sign In or Register to comment.