Skip to content

Svět Forgotten Realms

24

Comments

  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited January 2013
    @Edvin - skřeti ne ale jejich šamani nejsou žádný máčky. Třeba to jak se jim podařil "vylepšit" za pomoci jejich boha Obould...
    @Hor89 - 1.98 MB. Přihodil jsem to jako přílohu.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited January 2013
    Díky, máš to u mně.
    Po dočtení Chromého boha se totiž chci konečně pustit do knižek z Forgotten Realms, už se mi nějak hromadí (6 v pdf a dalších 5 tištěně)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited January 2013
    @Hor89 - Hele klidně ti pošlu všech 23 co tu mám v PDF a pak mám minimálně 200 v AJ...

    EDIT 1: CZ díly - https://docs.google.com/file/d/0B5oEJK3__ZC0dC1TRWVVQ29oUEE/edit (je to tam v PDF, TXT a taky v javovym souboru pro normální mobily (S40))

    EDIT 2: EN díly - https://docs.google.com/file/d/0B5oEJK3__ZC0ZUQ3QXlYZHM5dUE/edit (rozbalený to má přes 100 MB a všechno je to v TXT)
    Post edited by irendie on
  • SidemiSidemi Member Posts: 70
    Rozehrál jsem Planescape: Torment a ačkoliv hra řekne vše podstatné o minulosti Bezejmenného, zajímalo mě, jestli existuje i nějaká knižní série. Našel jsem pouze přepis textů ze hry a upgradovanou (a literárně docela slušně zpracovanou) verzi: http://discogenie.dyndns.org/planescape/ ... jenže nenávidim PDF. Číst knihy na počítači nedokážu. Doufám, že mi pomůžete, Forgotten Realms maniaci. :)
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    @irendie
    Díky už je stahuju.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Sidemi
    Nejsem si přesně jistý jak to můžeme pomoci když nenávidíš čtení PDF...
    Navíc existuje docela hodně knih ze světa Planescape: Torment.
    Jenom já vím asi o šesti a nevylučuji že je jich i více.

    Pokud opravdu nechceš číst PDF, nezbývá než si to koupit:

    1) Základ je tohle ( http://www.amazon.com/Planescape-Torment-Ray-Vallese/dp/0786915277/ref=pd_sim_b_4 ) točí se kolem bezejmeného
    2) Pak je tady tohle ( http://discogenie.dyndns.org/planescape/ ) o které se tvrdí že je ještě lepší než ta původní kniha.
    3) Dále existuje trilogie Války krve:
    a) http://www.amazon.com/Blood-Hostages-Wars-Trilogy/dp/0786904739/ref=pd_sim_b_1
    b) http://www.amazon.com/Abyssal-Warriors-Planescape-Blood-Trilogy/dp/0786905018/ref=pd_sim_b_2
    c) http://www.amazon.com/Planar-Powers-Planescape-Blood-Trilogy/dp/0786905328/ref=pd_sim_b_1
    4) Nakonec je tu jetště tohle ( http://www.amazon.com/Pages-Pain-Planescape-Troy-Denning/dp/0786906715/ref=pd_sim_b_3 ) točí se kolem Paní bolesti
    5) + existuje strašně hodně takových malých encyklopedií, návodů pro dračí doupě a podobně.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Sidemi - pokud nemáš rád čtení na PC tak si kup Amazon Kindle.
  • SidemiSidemi Member Posts: 70
    @Edvin @irendie
    Abych to upřesnil, rád se kochám pohledem na plnou knihovnu. Knihy nějakej .pdf formát nebo Kindle nenahradí. :)
    Díky za tipy, Blood Wars i Lady of Pain jsou jedny z těch věcí, o kterých bych si něco rád přečetl. Druhej odkaz jsem sám posílal ale jako knihu jsem to nikde nenašel, což mě hodně mrzí, protože se to čte opravdu dobře a příběh celé hry zůstává zachován.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Sidemi - To máš pravdu. Knihovna s hezky srovnanou ságou knížek má něco do sebe...
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited January 2013
    Mimochodem, jsem v kontaktu s fantom print a údajně mají v plánu vydat šesti dílnou serii " War of the Spider Queen " na jejíž psaní dohlížel autor Drizzta. Už jsem kousek četl a má to OPRAVDU vysokou kvalitu ( však se to taky řadí mezi " New York Times best-selling series " )
    Post edited by Edvin on
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    irendie said:

    @Sidemi - To máš pravdu. Knihovna s hezky srovnanou ságou knížek má něco do sebe...

    Nemohu než souhlasit, trvalo mi 7 let než jsem dal dohromady veškeré existují vydání Marka Stonea ( celkem 88 knih ) a kochat se pohledem na ně je opravdu něco.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited January 2013
    @Edvin - Hmm 88 knížek v řadě za sebou... Nádherná představa :D
    Post edited by irendie on
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    já mám dokončeného zaklínače, zatím všechny díly vydaného Drizzta a opravdu ten pohled na to je jiný, než na seznam souborů ve sloupci :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Díky za tipy na knihy ;) Za pár kaček jsem koupil na aukru Bestii z Moonshae, pomalejší rozjezd, ale líbí se mi.
    Jinak když jsi v kontaktu s FPri, nevíš kdy se zhruba dočkáme pokračovaní Drizzta? Nedávno jsem dočetl Dva meče a přiznám s,e že jsem ještě ani nezjistil, jestli už je vůbec něco dál napsáno
  • Aderyn_Y_CorffAderyn_Y_Corff Member Posts: 2
    O Drizztovi uz je napsano dost (relativne) dalsich knih...vsechny jsou zatim v anglictine. Mimochodem kdyz uz jsme u toho... nevite nekdo nejaky link na Osameleho drowa a Dva mece... jedno v jakem formatu. Klidne bych si knihy i koupil ale ziju v Bulharsku a tak to je mensi problem. Cetl jsem je sice v anglictine coz pro mne z technickeho hlediska neni problem, ale prece jen je mam v cestine o neco radsi.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Já je mám taky jen v angličtině. Osamělýho drowa sem si sica vypůjčil z knihovny a ke stáhnutí jsem to zatím nikde nenašel... Ale třeba o něčem vědí ostatní.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Hoši, trochu trapná otázka, ale tady mezi vámi někdo kdo četl trilogii hvězdý třpit a stíny ( Drowova dcera a spol. ) a má agličtinu na slušné úrovni ? Mám v jednom nejpopulárnějším tématu na tomhle foru ( o Drowech, jak jinak :D ) rozjetou diskuzi ohledně fungování jejich magie ( celá ta věc ohledně té magické radiace temných říší ) ale vypadá to, že jsem jediný kdo tu trilogii četl, takže je pro mě docela těžké argumentovat. Kdyby se někomu z vás chtělo zapojit, tak to vře tady ( http://forum.baldursgate.com/discussion/201/add-drow-dark-elf-race/p13 )
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Edvin - Tož já to mám stáhlý a už dlouho se na to chystám vrhnout ale nějak jsem k tomu ještě nedošel. Pokud to někdy přečtu tak dám vědět ;)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tak už objednávám druhý díl Erevishe Caleho, četl jste někdo tu Drowovu dceru? Na legii to moc dobré hodnocení nemá (ale halsovalo jen pár lidí) a já tak nějak potřebuju něco ze světa Forgotten Realms (nebo podobného, tip?)
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Drowova dcera je ještě fajn, horší je to s dalšími díly. Spletité sítě jsou už úplný průměr, příběhově ztrácí a putování začíná nudit - navíc jak psal jeden uživatel na legii, je to jako příručka FR - mix mnoha tvorů a kouzel, až to působí chaoticky. No a poslední díl, Poutník, mi přijde uspěchaný, s neuzavřenýma některýma liniema, neslaný, nemastný. Série mě docela zklamala, protože první díl se mi fakt docela líbil.

    Mě by zase zajímal názor na Erevise Cale, váhám nad koupí prvního dílu :)
    Idaho
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Erevis Cale je stylem podobný Salvatorovi, ale není to nějaká laciná kopie, jde si vlastní cestou. Přirovnal bych to k částem Artemise Enteriho v temném elfovi, Erevis není takovej "cíťa" jako Drizzt, ale zůstává kladným hrdinou, alespoň zatím. Magie a nestvůry jsou do děje vpleteny tak nějak přirozeně, takže ani kouzla nepůsobí "divně" jako v jiných knihách. Zkrátka doporučuji, já si teď objednávám druhej díl a Soumrak (první) si rozhodně zase za nějaký ten rok znovu přečtu

    Horší je, že mi forgotten realms hodně sedí a tak už pro mě fantasy v odlišném světě není dost dobré :D
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Ok, tak do toho tedy půjdu. Drizzt stejně vyjde až příští rok a navíc je teď kvalitativně docela nevyrovnaný.

    btw Artemis Enteri je fajn postava, mohli by u nás vydat i tu jeho trilogii :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Až příští rok? Pfff... Artemis byl rozhodně zajímavej, jenže u nás než něco výjde... a v eng se mi to číst neche, už vůbec ne na kompu.

    Jen tak mimochodem dota ke knihám temného elfa

    V jednom z dílů se zmiňuje o tom, že potkal skřeta, který nebyl zlý, já myslel, že jsem přečetl všechny knihy, ale na tohle si vůbec nevzpomínám. Bylo to v rámci CZ série a já nějakou knihu přešel? Kdyžtak jaký byl její název. Dík
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Idaho

    Hmm, žádný skřet mě nenapadá, ale napadl mě Goblin Nojheim, nebyl to on? Vystupoval v Mečovém moři a ještě v pár knihách mimo CZ sérii.


  • irendieirendie Member Posts: 421
    Idaho said:

    Horší je, že mi forgotten realms hodně sedí a tak už pro mě fantasy v odlišném světě není dost dobré :D

    Sice offtopic ale nemůžu se přinutit to nenapsat - Imagiku (popř. Imajiku v novějšim vydání) od Cliva Barkera jsi zkoušel? Je to sice jen jedna krátká (cca 900 stran) knížka ale svět dobrej.
    Popř. série Malazská Kniha padlých od Stevena Eriksona taky není špatná (jen zezačátku dost zmatená).

  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mečové moře jsem snad četl, jak tam Bruenor připádí na ohnivém kočáru, nebo až po dobytí mithrilové síně, jak je ten fied navede na ten ostrov? Goblina si stejně nevybavuju. Počkat, to je ten co byl s tím obchodníkem v poušti? Když se vypravili pro půlčíka?


    Klidně offtopicuj :) ani jedno neznám, Knihu padlých už jsem zkoumal, nějak mě nezaujala, ale dám tomu teda ještě šanci. lmagiku nemaj tam kde plním košík (dobré-knihy), takže to budu zkoumat, až někde jidne budu doplňovat sbítku (Duna) společně s Goblinem Jigem. Co trpaslíci od Markus Heitz, četl jste někdo? Já trpaslíky rád, ale spíš jako Válečná Kladiva, Kamená ramena atd, tady je to samej Dudindíl a Khan-dul
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    Knihu padlých si určitě sežeň, akorát se nenech odradit první knížkou, která mně přišla jako nejhorší. Kromě toho u nás vyšla i novela Noc nožů, která je od jiného autora (Ian Esslemont), ale ze stejného světa a odehrává se před ostatními knížkami.

    Trpaslíky sem četl, celkem ušli (hlavně 1. a 2. díl ), ale ve srovnání se Zaklínačem nebo Malazem je to stěží průměr.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Idaho - Imagiku sháněj v dnešní době spíš pod názvem Imajika a na dobre-knihy jí nemaj na skladě (já osobně jsem jí mírně použitou z inzerátu na legii ;). A souhlsim s horem v tom že první knížka z knihy padlých je horší. Je taková... zmatená. Než člověk pořádně pochopí svět atd. tak je konec.

    A pokud ti nevadí trošku složitějc psaná knížka tak Les Mytág od Holdstocka je hodně dobrej. Ale je to trošku těžší na pochopení.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    edited August 2013
    Idaho said:

    Mečové moře jsem snad četl, jak tam Bruenor připádí na ohnivém kočáru, nebo až po dobytí mithrilové síně, jak je ten fied navede na ten ostrov? Goblina si stejně nevybavuju. Počkat, to je ten co byl s tím obchodníkem v poušti? Když se vypravili pro půlčíka?

    http://marshmallow.blogerka.cz/Online-kniha-Legenda-o-Drizztovi-13-Temne-stezky-3-Mecove-more/20-Vyhosteni - tady to je, ale dívám se, že je tam jen zmíněný, měl jsem za to, že se tam přímo objevil...hmmm. Větší roli má v knize Realms of Valor (http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Realms_of_Valor) a nějakých povídkách od Drizztovi


    Na Malaz si taky brousím zuby, ale je toho strašně moc na málo času :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tak goblin zůstává záhadou :)

    Les Mitág taky nemaj... No, tak teď mám favority Teda knihu padlých, Kolo času (Robert Jordan) - prý epické fantasy s komplexním světem a charaktery. Mno a ještě Vláda Soumraku 1 - Pán bouří - Lloyd Tom, prý sice trochu šablonovité, ale plné akce, magie a magických přemětů. A babo raď, nejpozději zítra musím objednat a už mám moc naducanej košík :D
Sign In or Register to comment.