Skip to content

Black Pits

Při bedlivém zkoumání české části fora jsem zjistil, že tu nikdo neotevřel téma Black Pits, neboli v překladu Černé jámy, což je nové dobrodružství "nezávislé" na našem hlavním příběhu a téměř(předtím teda ne) náš příběh neovlivní.

Jedna věc je že si můžete složit postavy jak chcete :) máte možnost si vytvořit šest ultimátních class čistě na vašem úsudku a přesvědčení. Takže to samé jako v IWD a IWD2.

Můj názor k tomu je asi takový, zas mě to tolik nedostalo. Je to dobře udělané, zajímavé i "příběh" je dobrý, akorát mi k tomu něco chybí.

Myslím že autoři říkali že je to dobrodružství na několik hodin, mě to trvalo ani ne 5 hodin i s tvorbou všech postav a to důkladně udělaných.

Myslím si, že by trošku více podzemí prospělo, víc cel, něco trošku většího k prozkoumání. Takhle je to furt jen nechat se urazit od Raksaky, vyslechnout nadávky dungeaří ženy, poslechnout si něco vtipného v celách, pokecat s Beholderem, a hurá do jámy a to 15krát za sebou. Nepovažuji se za skvělého hráče, řekl bych lehký nadprůměr, ale i tak jsem prošel boje bez problémů, navíc odpadá starost o přežití skupiny, stačí když na konci přežije aspoň jedna postava.

A nejvíc mě mrzí konec, jeden konec je, že se necháte teleportovat djinem a konec, a druhý že odletí bez vás a vás čeká smrt od dungearů, jediné co autorům nedošlo je, že s vybavením a levelem po 15. kole jste natolik silní, že když na vás dungeaři budou běhat po třech, tak vás v životě neumlátí. Aspoň já jsem to nechal běžet hodinu a můj půlork berserk si tam z nich dělal sekanou aniž by ho někdo škrábnul. Mohli tam dát aspoň možnost probojovat se ven na vlastní pěst.

Tak mě zajímají vaše názory, skupiny či postřehy co jiným uniklo.

Jinak moje skupina byla půlork - berserk, Elf - Lučišník, člověk -bojovník/klerik, člověk - mnich(mniši jsou slabší na menších lvl, ale s vybavením co jim můžete koupit tady jsou hodně dobří :) ) Elf - zaklínač, pulčík - assasin(zabiják, nevím teď český ekvivalent)
Hor89

Comments

  • tatoktatok Member Posts: 174
    @HadrianBlackwater
    Naprosto s tebou souhlasím, prakticky se vším co jsi napsal. Raději měli udělat lokaci do hlavní hry, než se piplat s něčím, co zabaví maximálně jednou.

    Moje družina byla nějak takhle:
    Kavalír - člověk - dlouhé meče,
    Bojovník - trpaslík - sekery
    Boj/Zloděj - Půlelf - luk a obouruční meč
    Klerik - Člověk - vál. kladivo/prak (s ním jsem naházel 96, takže docela OP postava :D)
    Mág - Půlelf - prak
    Zaklínač - člověk - prak
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Já to měl dohraný za cca 2 hodiny. Je to mrtě jednoduchý, když si uděláte družinu s minmax staty. Celý BP je úplná zbytečnost, kterou tam udělali jenom proto, aby nalákali nový hráče, který vyžadujou jednoduchost, málo čtení a hodně soubojů. Nejextrémnější zhovadilost je, že mrtvoly se vám automaticky oživují, další důkaz toho, že je to určené "jednoduchým" hráčům. Mám stejný názor i na celý Rasaadův quest. Ten je úplně to samý, prostě se jen probíjet tucty nepřátel a na konci zabít bosse.
    Valshares
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited January 2013
    Blak pits sem dohrál tak za necelých pět hodin s družinou ve složení:
    1) Půlelf - Boj./Mág
    2) Trpaslík - Bersekr
    3) Elf - Lučišník
    4) Půlelf - Klerik
    5) Elf - Mág
    6) Gnóm - Zloděj/Mág

    @HadrianBlackwater
    Pod tvůj komentář bych se klidně podepsal. Nejvíc mně zklamal závěr -čekal sem útěk přes podtemno k povrchu.
    Na druhou stranu se B.P., díky rychlému levelování hodí k vyzkoušení postav pro hlavní hru. Až (jestli) vyjdou nové podrasy tak si ho asi zahraju znovu.

  • SidemiSidemi Member Posts: 70
    Black Pits mám v plánu dohrát s nástupem nových kitů a ras. Snadný získávání XP a testování taktiky.

    @PJ_Trewor A? Přidalo to pár chvil zábavy. Vývojáři vyzkoušeli něco novýho, vyšlo jim to relativně dobře a do druhýho dílu můžou hodit propracovanější úkolovou linii.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Black Pits mohlo být velmi úspěšné kdyby bylo součástí základní hry ( umístěné např. v Baldurově Bráně aby jste se tam nemohli dostat na low lvl ) ale takhle je to spíše zklamání. Navíc jak už tu pár lidí napsalo, je to jednoduchost sama a zpracování stojí za houby.

    Co já bych ocenil je spíše něco jako " Aréna " umístěná do BG nebo BG2. Místo kde můžete poměřit své síly s epickými nepřáteli v boji skupin nebo ( a hlavně ) jako jednotlivec.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Edvin - něco takovýho by bylo ideální. A ani by to nedalo nijak extra moc práce...
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Něco jako je v Underdarku, ale ve větším měřítku :)
  • SidemiSidemi Member Posts: 70
    Black Pits dohráno s kámošem v sestavě fighter/cleric, sorcerer. Některý souboje byly zajímavý a celkově to (i přes svou jednoduchost) byla taková příjemná jednohubka pro zpestření. Do budoucnosti by to chtělo něco většího. :)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Většího několikrát... Já mám rád hry který můžu hrát dost dlouho aniž bych je dohrál (a nesměj to bejt MMO...)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Pfuu, zkoušeli jste to hrál solo? :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Já jo, za dračího učedníka.
    Dostal jsem se k takové partě 6 jiný dobrodruhů a to už jsem nezvládl.
    ( Ale třeba ta bitka proti obrům pro mě byla pěkně vo hubu )
  • DaDoAbrahamDaDoAbraham Member Posts: 21
    edited November 2013
    Chcel by som sa spýtať ohľadne editora savov ide niekomu ? lebo mne vypisuje chybu Error : (1025) missing CRE signature...neda sa to nejak spraviť ?
    Post edited by DaDoAbraham on
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Edvin said:

    Já jo, za dračího učedníka.
    Dostal jsem se k takové partě 6 jiný dobrodruhů a to už jsem nezvládl.
    ( Ale třeba ta bitka proti obrům pro mě byla pěkně vo hubu )

    Tam jsem taky, se stopařem, akorát mi nakonci vždycky zůstane ten mág s kamenou kůží a umlátí mě holí :D

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Black Pits jsou všechno možné, ale nejvíc jsou zbytečné.
    EdvinPJ_TreworEffiny
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Já si myslím, že to mohl být velký hit, kdyby byly trochu poupravené a vsazeny do základní hry a né mimo.
    V současné podobě jsou ale opravdu na nic.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Já si to dal solo a rozhodně mě to bavilo
    Kail
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Mě to taky docela bavilo, ale nemění to nic na tom, že to je úplná zbytečnost. Kdyby v té době autoři radši věnovali úsilí vytvoření hotového produktu (a ne jakéhosi polotovaru, který před rokem vypustili do světa) nebo aspoň místo toho pracovali na slibovaném dobrodružství, které spojuje jedničku a dvojku (i když nevím, nové questy v BG1 mě optimismem zrovna nenaplnily, tak bych to už možná nechal být) udělali by líp.
    Edvin
  • bukvabukva Member Posts: 71
    Me Black pits bavi, idealni zpusob jak si rychle vyzkouset vlastnosti ruznych povolani a nemuset travit hodiny behanim po mp.
    Kail
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Black pits v jedničce nic moc, ale ve dvojce hodně husté :D
  • ZwejkZwejk Member Posts: 2
    Ahoj lidi, měl bych dotaz. Hraju baldurs gate 1, black pits a mám problém s tím, že mi hra zlobí. Rozhovory se mi neukazují, vidím jen své možnosti odpovědí, tot vše. A navíc se mi to občas po poslední odpovědi "sekne" a já nemohu z toho rozhovoru vyskočit a tím končím. Nemáte někdo podobný problém?
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Blbě nainstalovaná čeština?
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Zwejk
    A zlobí ti to i v angličtině nebo jen s češtinou? Pokud jen s češtinou, tak ji máš nějak špatně nainstalovanou, jak už psal Mirak. A jen jedna taková hloupá otázka, nemáš náhodou pirátskou verzi, že ne? :)
  • ZwejkZwejk Member Posts: 2
    Ahoj lidi, díky za reakce. Hru mám koupenou přes steam, stejně tak i tu češtinu. V angličtině jsem to nezkoušel. Pokud by měl někdo stejný problém, tak jsem už našel částečné řešení. V tom dialogovém okně není nic vidět, ale ty odpovědi tam jsou, takže když člověk zkusmo kliká, tak se rozhovor posune a jde se dostat k dalšímu souboji. Řešení nic moc, člověk netuší, co se tam přesně děje, ale black pits nejsou tolik o tom příběhu a já to alespoň takhle dohrál do konce....
  • DragoLordDragoLord Member Posts: 50
    Black Pits je dobrý akorát jsem se zasekl s tím úkolem jak mám vyřídit vzkaz toho uvězněnýho bojovníka :D Nějakému Iluzionistovi posílá blahopřání k narozeninám :D
  • Včera som to akurát dohral po dlhej dobe, že som včera večer toto skicovala a dnes dorobila. Akože partia slávi víťazstvo. :grin:

    Upozornenie toto je komiksový crossover strip paródia na Baldur's Gate atď. Ehm môj tím tvoril:
    Môj avatar Jester (Bard), Bartimaeus z Bartimaeusovej trilógie Elfský Dragon Discipline, Mulch Diggums (Humus Kopáčik/Sláma Hraboš) z Artemisa Fowla trpaslík Bojovník/Zlodej, potom som mala Mníšku, Tyrského kňaza a nakoniec môj OC postava môjho vlastného komiksu Morhir boh Temnoty, ktorý bol Pol-Elf Blackguard (modovala som :smile: ).
    Mohlo to byť aj dlhšie.


Sign In or Register to comment.