Skip to content

Off Topic

17810121332

Comments

  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Mnichove v BG1EE - do cca 5 levelu radeji neco na dalku (sipky, vrhaci dyky, mozna i prak) a pak se uz da zacit s pestima. Bohuzel, v BG1 je slaby, zacina byt zajimavy az kolem 9 levelu a v BG1 je max 8. (Ale zasa kolem level 15 uz je dost nebezpecny)
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Jaké mají následky únava a opilost? Až teď jsem se dozvěděl, že se může hlavní hrdina ve hře opít. :D
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Protože se tu nedávno řešil Zaklínač, tak se sluší napsat, že na Kinu Svět zrovna běží seriál Zaklínač. Ale moc se Polákům nepovedl.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Kivan said:

    Protože se tu nedávno řešil Zaklínač, tak se sluší napsat, že na Kinu Svět zrovna běží seriál Zaklínač. Ale moc se Polákům nepovedl.

    Jediná věc která je na seriálu dobrá je dobře zvolený hlavní hrdina.
    Ten se jim skutečně povedl a já jsem si opravdu takhle nějak Geralda představoval.
    Všechno ostatní je tam velká hromada koňských...
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Bladeship>
    Tak na tohle jsem také dost zvědavý a také na to, jestli se aj s tímhle bude chtít @Edvin poprat. ;-)
    http://games.tiscali.cz/preview/nova-hra-od-beamdog-vyplni-mezeru-mezi-baldur-s-gate-ii-a-iii-246690
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    No, nevím. Akorát jsem dojel SoA questy pro Hexxat, Neeru a Raasada a bylo by rozhodně potřeba nabrat nový scénáristy, protože minimálně dialogy jsou dost průměrný (navíc někdo z autorů asi jedl vtipnou kaši, protože to množství rádoby-vtipných odpovědí v rozhovorech je tam nechutně vysoký, obzvlášť quest od Rasaada to v tomhle směru dost odsral).
    Na druhou stranu z technického zpracování i hudby (pár motivů tam bylo nečekaně vydařených) jsem byl místy nadšený (hlavně teda po zkušenostech s novými lokacemi z BG1:EE). Přírodní exteriéry ještě pořád nejsou to pravé ořechové, ale třeba lokace typu Hidden Refuge nebo interiér magického shopu/základny Red Wizards na promenádě jsou graficky zdařilé s citem pro detail a bez problémů zapadají do původní hry.
    Jen se mi teda zdálo, že se oproti jedničce EE celkem dost zhoršil dabing. U některých postav jsem bez přehánění při rozhovorech vypínal zvuk. A překvapivě nejde jen o herce, občas se mi zdálo, že kvalita dabovaného zvuku není vůbec dobrá. Pro příště bych ocenil mnohem méně dabovaného textu v mnohem vyšší kvalitě.
    Ale jak říkám, seberoztomilejší grafika bude k ničemu, pokud tam nebudou schopní writeři. Netvrdím, že každý quest v původní BG2 je dokonalý, ale třeba Rasaadův quest je i při docela dobrém námětu ve výsledku trochu nesmyslný.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited January 2015
    @Mirak
    Souhlasím.

    Beamdog má slušnou hudbu, ale co se lokací týče, tak moc nezvládá přírodu a podzemí (ty kobky od Hexat mi přišly naprosto odfláknuté a primitivně udělané). Navíc, se až příliš opakují dabéři a třeba dabing jejich trpaslic mi neuvěřitelně lezl na nervy. Na druhou stranu Dorn a Baeloth se jim co se dabingu týče, velmi povedli. Baelotha vůbec považuji za nejlepší věc z EE (a to nemám rád Černé jámy). Přijde mi, že by pro příště neměli vyhazovat peníze za další Černé jámy a místo toho si najmout pořádné scénaristy (což je mělo napadnout už u BG2).

    Co se týká toho článku co postoval @Danny_S tak nemají moc přesné informace. Nejedná se o novou hru, ale pro rozšíření BG1 (na nějaké nové parťáky můžete zapomenout) o kterém se mluví už nejméně 2 roky. Vzhledem k tomu, že zkušenostní limit v BG1 je VELMI snadné dosáhnout, tak by mě zajímalo, jak to dokážou pořešit. Nějaké nové epické předměty jsou tady skoro zbytečné, jelikož se jedná o kratičkou dobu po porážce Sarevoka a nic už si tam nestihnete pořádně užít, ani si nemůžete nic přenést do BG2.

    Nevím jak vy, ale já bych mnohem více ocenil DLC, které by přidalo Drowy, jako hratelnou rasu :smiley:
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Jo, trpaslice s příšerně přehrávaným skotským přízvukem (tuším ta co má v Hidden Refuge quest s tím pivem) byla naprostý ultrazlo. Plus se mi ještě vybavují malý děcka. Tohle je jedna z věcí, které spolehlivě zabijou sebelepší atmosféru.
    Kobky mi až tak nevadily a celkem tam dokreslovaly atmosféru právě ty povedené hudební motivy a vůbec s questem Hexxat jsem vlastně ani moc problém neměl (akorát Clara teda byla úplně příšerně nadabovaná). Nejhorší byl fakt Rasaadův quest, ten "zvrat" na konci byl úplně směšný.

    O spojovačce mezi BG1 a BG2 už jsme tu toho napsali hodně. Podle mě je to na první pohled líbivý nápad, ale celkově si neumím představit tu proveditelnost a po pravdě ani moc smysl toho všeho. Charnameův únos je naschvál vysvětlován mlhavě, aby se zamezilo různým nesouladům v kontinuitě, protože spousta toho jde okecat (Jo, dá se okecat, že ve chvíli, kdy byl Charname unesen tak necestoval s Khalidem, Jaheirou, Minscem, Dynaheir a Imoen, ale proč že, původní tvůrci očividně zamýšleli, že tato parta zachránila Mečové pobřeží - jsem si i poměrně jistý, že tahle kombinace byla mezi nehardcore hráči vůbec ta nejpoužívanější, i já když jsem poprvé hrál BG, dohrál jsem ho v tomto složení.)
    Jakmile se budou snažit explicitně všechno vysvětlovat, zcela jistě se do toho zamotají. Navíc ani nemám pocit, že by tam byl prostor pro nějaké extra zajímavé vyprávění...
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited January 2015
    Mirak said:

    Navíc ani nemám pocit, že by tam byl prostor pro nějaké extra zajímavé vyprávění...

    No, slyšel jsem něco to tom, že se budeš potulovat kolem místa, kde byl zabit Bhaal...
    Celkově by se to mělo zabývat hlavně tvým dědictvím.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Hm a vše vysvětlí tím, že si to hráč na začátku dvojky nepamatuje, jo? Ale jo, to by možná i mohlo fungovat.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No, hráčova paměť byla na začátku BG2 děravá jak cedník, takže jsme klidně mohli 2x zachránit vět a nemusíme si to pamatovat :D
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    No však.
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Pillars of Eternity vychadza 26 marca : ) Bude sa pracovat aj na jeho preklade ?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Dudo said:

    Pillars of Eternity vychadza 26 marca : ) Bude sa pracovat aj na jeho preklade ?

    No, Marek Tvrdý naznačoval něco, že by na tom eventuélně chtěl pracovat, takže se připravte provětrat si peněženky, protože jestli to rozjede, tak si určitě zase řekne nejméně o půl mega :D
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Mno, sice trošku opožděně, ale přece: XP limit v BG1 je šíleně nízko. S Battle Enhancer modem ci jak se to ted menuje sem byl v pohodě u 4-5 členný družiny dosáhnout u každý postavy něco málo nad milion XP. A i bez něj to šlo, jen to chtělo menší družinu (1-2 postavy).
    A on i limit v BG2 je dost nízko. Ono to trošku vypadá, jako kdyby nikdo nepočital s tim, že uděláš všechny sidequesty. S s 5-člennou družinou byla moje elfka válečnice před finální bitvou TOB na 41. úrovni.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    V BG1 je limit naprosto v pohodě, ale člověk nesmí nesmyslně grindovat expy na respawnovaných potvorcáh.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    To sem nikdy nedělal a stejně sem se dostal nad. Pravda, už hodně dlouho sem nehrál s víc jak 4 postavama, spíš míň.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    No, tak v tom případě je to pak jasný. I přes to, že jde BG hrát s jednou postavou, tak primárně je prostě určený pro šest postav. Balancovat to pro těch pár procent lidí, co nehraje s plnou partou by bylo plýtvání energií.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    I s plnou partou to přesáhnu, ale je pravda že o hodně míň. Když ona zrovna v BG1 neni moc potřeba, jen ti pak někdy překáží... Třeba závěrečnej souboj se Sarevokem de udělat během pár sekund - vezmeš luk, rychlost a aspoň 10 našetřenejch šípů výbuchu.
    BG2 to už hraju v 5-členný - postavy maj moc dobrý komentáře na to, abych jich měl málo a když hrajete na insane se SCS apod. tak už to v málo postavách moc nejde... A i 6 postav občas mám - naberu, splnim jejich Q, vyhodim. Ale to dělá spousta lidí :smile:
    Ale teď sem si do BG2 konečně nainstaloval i pár content modů, takže to překročim asi ještě víc než dřív... Ale je pravda, že s tim hra taky nepočitá :smile:
  • BraceyBracey Member Posts: 5
    edited February 2015
    Zdravím, měl bych dotaz...

    Koupil jsem si na tablet (Nexus7) BG1-EE, a chtěl bych na něm v keeperu upravit postavu. A teď jde o to jak to provést. Nemůžu sehnat žádnou verzi keeperu jako apliakci, pc verze na něm nefunguje. Propojení a následné prohlížení tabletu mi taky nefunguje. Byl jsem docela rád, když jsem přes nějaký program dostal postavy z klasického BG do BG1-EE na tablet. Původně mi to nechtělo ani vyjevit adresář se uloženými pozicemi a vším tím ostatním.

    Takže jak upravit postavy v keeperu na tabletu?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Bracey
    No, pokud si nechceš naházet všechny staty na 25 (na což keeper nepotřebuješ), tak si nejsem jistý, co tam chceš upravovat. Když mi řekneš, co by jsi chtěl s postavou udělat, jsem si jistý, že ti na to vykouzlím nějaký pěkný příkaz. Jo a při nejhorším, tablet sice nemám, ale exportované postavy by mělo jít importovat i z PC verze, ne?
  • BraceyBracey Member Posts: 5
    Tak postavu jsem tam dostal, pomocí jednoho programu, který "tak nějak" vyjevil adresář s "něčím" co se tváři jako složka hry. Postava je celkem na dobré úrovni o to nic, ale chtěl bych poštelovat zbytek družiny. Zrobit si takovou tématickou družinku, ale s klasickými Npc (nechci to hrát jako multiplayer). Nové ksichtíky a nějaké abilitky.

    Chtěl jsem vyměnit skiny a zrychlit postavy. Změnit Imoen na barda (měl jsem to tak na klasické hře) a provést úpravy u dalších postav. Dal jsem svojemu hrdinovi nějakou výbavu do začátku, ale objevilo se mi jen pár věcí. A tím že jsem zkrouhl expy a level, abych pak naverbovaným postavám mohl sám vybrat dovednosti, tak se mi pokrátilo i to málo "schopností" co jsem chtěl zachovat. Indikační kruhy postav mají téměř stejné barvy, chtěl bych to rozlišit ať vím koho jsem kam poslal. Na klasice to bylo podle hlavní barvy, teď je to podle "náhody". Prostě bych tam chtěl upravit nějaké věci. Taky bych rád nainstalovat ten mod co odbourává limit pro expy a to už je pro mně vyloženě nemožné.

  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited February 2015
    I tady je to podle hlavní barvy. A, ačkoliv to určitě slyšet nechceš, neni tvůj přístup uplně ideální. Dobře, prominutelný může bejt žes prošel celý BG1 za jednu postavu a všem ostatním nastavíš stejně zkušeností. Já to sice dělám jen u pár postav (většinou z modů který nanavyšujou level při nabrání podle mýho) který maj na začátku jinak třeba 7x míň XP.
    Ale proč měnit povolání postavým, když místo nich můžeš nabrat uplně jiný? A pokud ti nevyhovujou tak je tady spousta NPC z módů?

    Mno, ale nechci tady jenom pomlouvat tvůj způsob, třeba pro to máš důvod.
    Nejideálnější způsob je asi si něco udělat v PC a zbytek předmětů si podle id naházet přes CLUAConsole:CreateItem("ID")

    Nebo si přidat zlato přes CLUAConsole:AddGold("POČET") a nakup si to.

    Ale tak jako tak, mi to přijde neetický.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Ne, že bych podobným úpravám holdoval, ale mluvit o etice je v tomhle případě trochu idiotský.
  • BraceyBracey Member Posts: 5
    Není to podle barvy, jelikož to prostě neodpovídá. Něco je tam špatně, můj hrdina má červenou a kruh je bílý, Imoen je růžová a má modrou a tak podobně.

    Co se týká mé hry (ve stylu slabšího OP anebo bufování postav), tak to můžete pustit z hlavy. Já hledám radu; jak na tabletu zprovoznit EEkeeper, popřípadě jak upravit postavy. Dal jsem do hry několikrát protočenou postavu, a je třeba nějak upravit i ty ostatní. Snížil jsem expy a úrovně, jinak by byli nadoraz. Ale nijak mi to nepomohlo, Npc i když měli nízko úrovně, nebylo možno "dotvořit", jen hrdinu, u něho šlo všechno "odznova" hned při utvoření (plus to co měl v "základu").

    Savy ani postavy nejdou upravovat, pokud je přenesu na pc do klasické hry, ty soubory jsou jiné a nekompatibilní. Shadow/Gate-keeper soubory neotevře a EEkeeper na klasickou hru nefunguje. A do složky na tebletu nechce aplikovat cestu, jako kdyby neexistovala. Android zkrátka potřebuje aplikaci, jinač si s ničím nerozumí. Myslel jsem, že tu bude nějaký pokročilý tabletář a poradí. Nejspíše by to chtělo "BG1-EE" i na pc a pak přenést, ale kupovat si to i do počítače je zbytečné. Někde jsem četl, že se dají přes EEkeeper nějak upravit, či dokonce vytvářet předměty.

    Kdysi jsem měl nějaký program, který mohl prohlížet i upravovat postavy i pokud jejich soubory nebyli přímo ve hře, ale kdekoli jinde, s ním by to snad šlo...(i když nevím jestli by to pak hra vzala)
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @ Bracey .
    Takže i dialog.tlk je nekompatibilní nebo lze použít?

    Dost mě zaujalo si zahrát znovu po x letech KotOR1 na tabletu s Androidem, ale pokud tam nepůjde použít stejný soubor pro češtinu, tak je mi to k ničemu. :-(

    Nemáte někdo s tím zkušenosti a nezkoušel jste to už někdo?
    Díky za info.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Mirak said:

    Ne, že bych podobným úpravám holdoval, ale mluvit o etice je v tomhle případě trochu idiotský.

    Máš recht, špatnej výběr slov. Ale měnit už to nebudu.


    A zpět k tématu.
    Nechceš-li kupovat vždy si najdeš řešení...
    Upravovat a vytvářet předměty myslim v keeperu nikdy nešlo, ale jelikož s EE edicí sou v souborech BG1EE i některý předměty z BG2EE, tak výber neni špatnej.
    Osobně sem nikdy neměl tablet, takže přenechávám téma někomu, kdo se v tom vyzná.
  • BraceyBracey Member Posts: 5
    edited February 2015
    Danny_S said:

    @ Bracey .
    Takže i dialog.tlk je nekompatibilní nebo lze použít?

    To nevím co je, nic takového jsem do hry nevkládal.

    Kruhy jsem sladil dneska přímo ve hře, když jsem si všiml že to je možné v inventáři postav. Když jsem jim všechno sundal a nastavil "původní" barvy, tak se to ujalo. Asi tomu bránila "přenesená" výbava (nejlepší jsou toulce hojnosti), no ale ta vymoženost měnit u ostatních postav barvy, to je novinka.

    Zkusím pohledat ten prográmek, myslím že bych ho mohl mít někde na přenosném disku. Schovával jsem si tam věci do zálohy, když jsem čistil pc.

    Ps: já bych si zase na tabletu zahrál Spellcross, to kdyby bylo, tak pařím jak strhaný...
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    @Bracey >
    Dialog.tlk je soubor s texty, v tomto případě s českými, který nahradí originální anglický, víš? :-)
Sign In or Register to comment.