Dualclas je další povolání u člověka které si můžeš vzít prakticky kdykoliv, ale má to pár nevýhod. Nesmí to být žádná netradiční kombinace ( hra podporuje jen dualclasy které existují jako multiclasy ) a musí splňovat o dost větší než minimální požadavky aby jsi povolání vůbec mohl vykonávat. Jakmile si už Dualclas vezmeš, tak přijdeš o ÚPLNĚ všechny výhody předešlého povolání kromě HP. Žádné zbraňové dovednosti, bonusy k thaco, dmg nebo speciální schopnosti. Zůstanou ti však veškeré nevýhody předchozí povolání, takže třeba takový kensai stejně nebude moct nosit zbroj ať se duálne na cokoliv. Jakmile už svolíš k dualclas, tvoje dosavadní povolání je navěky mrtvé a už NIKDY do něj nebudeš dostávat zkušenosti. Jakmile ale v další povolání překročíš levelem povolání přechozí, zpětně se ti zase vrátí všechny bonusy, výhody a schopnosti povolání předchozího. Takže pokud jsi duálnul na lvl 10, tak se ti tvá síla vrátí až v novém povolání dáhneš alespoň lvl 11. Po duálnutí však budeš dostávat zkušenosti jen do nového povolání a nic se nedělí.
Multi-class - vybírá se při vytváření postavy a nelze ho v průběhu hry měnit. Zkušenosti jdou do obou (do všech třech) multi povolání. Člověk nikdy nemůže být multi-class. Dual-class - v průběhu hry se můžeš rozhodnout, že ukončíš postup ve zkušenostech u jednoho povolní a všechny budoucí zkušenosti se začnou připočítávat novému povolání. Takže je to jak píšete, jenom jste si prohodili pojmy dual a multi Multi-class je obecně silnější než dual, protože postupuje v obou, respektive ve všech třech povoláních, takže čerpá neustále výhody z obou, kdežto u dual-class se ti první povolání už dál nerozvíjí.
Zdravím, BG sem si teďka rozehrál podruhé a rozhodl jsem se hrát za zlou postavu. Problém je, že jsem do party počítal s Dornem, ale když ho teďka při náhodném potkání potkám, tak místo toho, aby se mnou napadl ty bandity po kterých jde, tak uteče pryč, ztratí se a už nikde není.
Když jsem to hrál poprvé za dobrou postavu, tak jsem ho při tomto náhodném potkání také potkal, ale tam to bylo normálně a on se ke mě chtěl přidat, ale to jsem ho nechtěl, protože jsem hrál za hodnou partu. Nevíte někdo co s tím?
Hru mám verzi v1.0.2014, takže verzí to podle mě není... díky za všechny odpovědi!
Charisma mám právěže vysoké (na 18ce s knížkou na 19ce), ale tam nejde vyloženě o to, že by si se mnou nechtěl promluvit. On, jak dokončí ten rozhovor s těma dvouma banditama, tak prostě ani nebojuje, jen odejde a zmizí z mapy. Oni ostatní jdou za ním, že ho chtějí zabít, ale jak on zmizne tak se banditi zastaví a já je můžu v pohodě zabít, protože ti banditi ani neopětují moje útoky.
V tom případě bych to považoval za bug Možná by se to vyřešilo, kdybys začal novou hru s už nainstalovaným patchem 2014, ale chápu, že se ti nebude chtít jen tak zahodit to, cos už odehrál
@Xavik Taky můžeš použít příkaz ctrl+Q, který přidá do party kohokoli na kom je zrovna kurzor. Nevím ale, jestli by se tímhle způsobem spustil i jeho quest. Myslím, že by se musel spustit pomocí kódu SetGlobal.
ctr+Q pokud si pamatuju nesplní Q... A dá se tim přijmout kdokoli ale pokud si s nim člověk promluví tak opustí partu (a naopak se potom zase přidá). Ale postava s tebou nemluví...
Díky za rady bohužel nic, tak já už to dal znovu, nedá se nic dělat. Zas tak moc jsem toho neudělal a zkusím zase obměnit partu trochu. Ještě jednou díky.
Já už jsem jim dokonce psal, kvůli české lokalizace.
Vzhledem k tomu, že už získali mnohem více prostředků než potřebují a vidina většího množství jazyků by mohla přitáhnout víc lidí kteří by jim určitě taky něco málo přispěli ( tíhle způsobem jsem ten e-mail formuloval ) tak mi řekli, že vážně uvažují o tom, že by hru rozšířili ještě o pár jazyků.
Není to bug. Prostě se to do konečné verze hry z nějakýho důvodu nedostalo. Mod Unfinished bussiness vrací do hry spoustu takových věcí, který se tam z různých důvodů nevlezly.
Čirou náhodou, nevíte někdo zda se dá nastavit řes EEkeeper aby mi neumřel Samuel (q, mám ho donést z divočiny kolem Nashkelu do chrámu v přátelké náruči)? Řádek jsem tam našel, ale nevím hodnotu
Přesně ti to neřeknu, protože keeper nepoužívám, ale mělo by to být v kolonce "global variables". Tam by měla být proměnná se Samuelem v názvu a s nějakým číslem (myslím, že 0-2). Myslím, že to funguje tak, že když to číslo změníš na nulu, nebo na číslo o jedna míň než tam máš, tak dostaneš stav před jeho smrtí. Ale jistě to nevím.
potrebujem poradit, rozohral som si icewind dale 2 pokial pride BG:EE 2 : ) a problem je v tom, ze hra mi nejde pekne na celu obrazovku, ale po oboch bokoch mam cierne pruhy. Neda sa to nejako nastavit, aby som mal hru na celu obrazovku? Mam win 8.
Já předpokládám, že pro IWD2 platí to samé, co pro BG2. Tedy, že to přímo ve hře nastavit nejde a jediným řešením je nainstalovat mod. Ale nikdy jsem to nehrál, takže konkrétně o žádném nevím, nicméně by mělo stačit, když budeš googlit něco jako "IWD2 widescreen mod".
Vzhledem k tomu, že se tady tak odhaluje, rozhodl jsem se, že se taky předvedu a zveřejním jednu z fotek své osoby. A začnu rovnou jednou z mých třech nejoblíbenějších:
Vzhledem k tomu, že se tady tak odhaluje, rozhodl jsem se, že se taky předvedu a zveřejním jednu z fotek své osoby. A začnu rovnou jednou z mých třech nejoblíbenějších:
Pěkná katana. :-D A já myslím, že jsem Tvojí bezmaskovou fotku viděla už kdysi dávno na emerickým fóru BG, kde jsi někoho prosil o baldurizaci Tvé profilovky. Cha! To jsi ještě ani nedělal na překladu.
Comments
Ne tak úplně.
Dualclas je další povolání u člověka které si můžeš vzít prakticky kdykoliv, ale má to pár nevýhod. Nesmí to být žádná netradiční kombinace ( hra podporuje jen dualclasy které existují jako multiclasy ) a musí splňovat o dost větší než minimální požadavky aby jsi povolání vůbec mohl vykonávat. Jakmile si už Dualclas vezmeš, tak přijdeš o ÚPLNĚ všechny výhody předešlého povolání kromě HP. Žádné zbraňové dovednosti, bonusy k thaco, dmg nebo speciální schopnosti. Zůstanou ti však veškeré nevýhody předchozí povolání, takže třeba takový kensai stejně nebude moct nosit zbroj ať se duálne na cokoliv. Jakmile už svolíš k dualclas, tvoje dosavadní povolání je navěky mrtvé a už NIKDY do něj nebudeš dostávat zkušenosti. Jakmile ale v další povolání překročíš levelem povolání přechozí, zpětně se ti zase vrátí všechny bonusy, výhody a schopnosti povolání předchozího. Takže pokud jsi duálnul na lvl 10, tak se ti tvá síla vrátí až v novém povolání dáhneš alespoň lvl 11. Po duálnutí však budeš dostávat zkušenosti jen do nového povolání a nic se nedělí.
Dual-class - v průběhu hry se můžeš rozhodnout, že ukončíš postup ve zkušenostech u jednoho povolní a všechny budoucí zkušenosti se začnou připočítávat novému povolání.
Takže je to jak píšete, jenom jste si prohodili pojmy dual a multi
Multi-class je obecně silnější než dual, protože postupuje v obou, respektive ve všech třech povoláních, takže čerpá neustále výhody z obou, kdežto u dual-class se ti první povolání už dál nerozvíjí.
Když jsem to hrál poprvé za dobrou postavu, tak jsem ho při tomto náhodném potkání také potkal, ale tam to bylo normálně a on se ke mě chtěl přidat, ale to jsem ho nechtěl, protože jsem hrál za hodnou partu. Nevíte někdo co s tím?
Hru mám verzi v1.0.2014, takže verzí to podle mě není... díky za všechny odpovědi!
Použíj na Dorna kouzlo zmam osobu nebo jeden ze zmamujících plášťů než ti uteče a pak si s nim zkus promluvit.
byl by někdo s kým bych mohl hrát? Jsem začátečník v této hře a baví mě víc když můžu s někým nějakou hru hrát než hrát sám.
Jo dvojka, to už je něco jiného.
http://www.kickstarter.com/projects/inxile/torment-tides-of-numenera
Vzhledem k tomu, že už získali mnohem více prostředků než potřebují a vidina většího množství jazyků by mohla přitáhnout víc lidí kteří by jim určitě taky něco málo přispěli ( tíhle způsobem jsem ten e-mail formuloval ) tak mi řekli, že vážně uvažují o tom, že by hru rozšířili ještě o pár jazyků.
A začnu rovnou jednou z mých třech nejoblíbenějších: