Skip to content

Off Topic

1356732

Comments

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    @Idaho
    Ne tak úplně.

    Dualclas je další povolání u člověka které si můžeš vzít prakticky kdykoliv, ale má to pár nevýhod. Nesmí to být žádná netradiční kombinace ( hra podporuje jen dualclasy které existují jako multiclasy ) a musí splňovat o dost větší než minimální požadavky aby jsi povolání vůbec mohl vykonávat. Jakmile si už Dualclas vezmeš, tak přijdeš o ÚPLNĚ všechny výhody předešlého povolání kromě HP. Žádné zbraňové dovednosti, bonusy k thaco, dmg nebo speciální schopnosti. Zůstanou ti však veškeré nevýhody předchozí povolání, takže třeba takový kensai stejně nebude moct nosit zbroj ať se duálne na cokoliv. Jakmile už svolíš k dualclas, tvoje dosavadní povolání je navěky mrtvé a už NIKDY do něj nebudeš dostávat zkušenosti. Jakmile ale v další povolání překročíš levelem povolání přechozí, zpětně se ti zase vrátí všechny bonusy, výhody a schopnosti povolání předchozího. Takže pokud jsi duálnul na lvl 10, tak se ti tvá síla vrátí až v novém povolání dáhneš alespoň lvl 11. Po duálnutí však budeš dostávat zkušenosti jen do nového povolání a nic se nedělí.
    Post edited by Edvin on
    Idaho
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Multi-class - vybírá se při vytváření postavy a nelze ho v průběhu hry měnit. Zkušenosti jdou do obou (do všech třech) multi povolání. Člověk nikdy nemůže být multi-class.
    Dual-class - v průběhu hry se můžeš rozhodnout, že ukončíš postup ve zkušenostech u jednoho povolní a všechny budoucí zkušenosti se začnou připočítávat novému povolání.
    Takže je to jak píšete, jenom jste si prohodili pojmy dual a multi :)
    Multi-class je obecně silnější než dual, protože postupuje v obou, respektive ve všech třech povoláních, takže čerpá neustále výhody z obou, kdežto u dual-class se ti první povolání už dál nerozvíjí.
    Idahoirendie
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Zdravím, BG sem si teďka rozehrál podruhé a rozhodl jsem se hrát za zlou postavu. Problém je, že jsem do party počítal s Dornem, ale když ho teďka při náhodném potkání potkám, tak místo toho, aby se mnou napadl ty bandity po kterých jde, tak uteče pryč, ztratí se a už nikde není.

    Když jsem to hrál poprvé za dobrou postavu, tak jsem ho při tomto náhodném potkání také potkal, ale tam to bylo normálně a on se ke mě chtěl přidat, ale to jsem ho nechtěl, protože jsem hrál za hodnou partu. Nevíte někdo co s tím?

    Hru mám verzi v1.0.2014, takže verzí to podle mě není... díky za všechny odpovědi! :)
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Nemá třeba tvoje vedoucí postava moc nízký charisma? Obecně platí, že když s tebou někdo nechce mluvit, tak je to kvůli nízkému charisma.
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Charisma mám právěže vysoké (na 18ce s knížkou na 19ce), ale tam nejde vyloženě o to, že by si se mnou nechtěl promluvit. On, jak dokončí ten rozhovor s těma dvouma banditama, tak prostě ani nebojuje, jen odejde a zmizí z mapy. Oni ostatní jdou za ním, že ho chtějí zabít, ale jak on zmizne tak se banditi zastaví a já je můžu v pohodě zabít, protože ti banditi ani neopětují moje útoky.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    V tom případě bych to považoval za bug :) Možná by se to vyřešilo, kdybys začal novou hru s už nainstalovaným patchem 2014, ale chápu, že se ti nebude chtít jen tak zahodit to, cos už odehrál :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    @Xavik
    Použíj na Dorna kouzlo zmam osobu nebo jeden ze zmamujících plášťů než ti uteče a pak si s nim zkus promluvit.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,175
    @Xavik Taky můžeš použít příkaz ctrl+Q, který přidá do party kohokoli na kom je zrovna kurzor. Nevím ale, jestli by se tímhle způsobem spustil i jeho quest. Myslím, že by se musel spustit pomocí kódu SetGlobal.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited March 2013
    ctr+Q pokud si pamatuju nesplní Q... A dá se tim přijmout kdokoli ale pokud si s nim člověk promluví tak opustí partu (a naopak se potom zase přidá). Ale postava s tebou nemluví...
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Díky za rady bohužel nic, tak já už to dal znovu, nedá se nic dělat. :) Zas tak moc jsem toho neudělal a zkusím zase obměnit partu trochu. :) Ještě jednou díky.
  • SpeedynekSpeedynek Member Posts: 11
    Zdravím,

    byl by někdo s kým bych mohl hrát? Jsem začátečník v této hře a baví mě víc když můžu s někým nějakou hru hrát než hrát sám. :)
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Já bych si rád zahrál multiplayer. Páč já naopak tuhle hru dohrál už tolikrát, že mě to znova samotnýho nebaví :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    Vzhledem k tomu že hru není až tak velký problém dohrát solo s hlavní postavou, přijde u jedničky hraní multiplayeru zbytečné :D

    Jo dvojka, to už je něco jiného.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    Kdo nesleduje Kickstarter, tak se na něm před pár dny objevilo další zajímavé izometrické RPG, tentokrát jde o volné pokračování Planescape:Torment.
    http://www.kickstarter.com/projects/inxile/torment-tides-of-numenera
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Já už jsem jim dokonce psal, kvůli české lokalizace. :D

    Vzhledem k tomu, že už získali mnohem více prostředků než potřebují a vidina většího množství jazyků by mohla přitáhnout víc lidí kteří by jim určitě taky něco málo přispěli ( tíhle způsobem jsem ten e-mail formuloval ) tak mi řekli, že vážně uvažují o tom, že by hru rozšířili ještě o pár jazyků.
    bukvaOsiridHor89
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Ako je to s Kagainovim questom ? Da sa nejako splnit ? Lebo stale mi povie, ze uz ho nebavi hladat tu karavanu....
  • PeccaPecca Member Posts: 2,175
    @Dudo Konec jeho questu je součástí módu Unfinished bussiness, který ale ještě není kompatibilní s BG:EE. Snad by měl ale brzo vyjít.
  • DudoDudo Member Posts: 361
    a v hre bez modov je ten quest bug ?
  • PeccaPecca Member Posts: 2,175
    Není to bug. Prostě se to do konečné verze hry z nějakýho důvodu nedostalo. Mod Unfinished bussiness vrací do hry spoustu takových věcí, který se tam z různých důvodů nevlezly.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Čirou náhodou, nevíte někdo zda se dá nastavit řes EEkeeper aby mi neumřel Samuel (q, mám ho donést z divočiny kolem Nashkelu do chrámu v přátelké náruči)? Řádek jsem tam našel, ale nevím hodnotu
  • DudoDudo Member Posts: 361
    ved ak ho tam odnesies vcas, tak neumrie...
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No to se mi nepodařilo a nemám starší save...
  • PeccaPecca Member Posts: 2,175
    Přesně ti to neřeknu, protože keeper nepoužívám, ale mělo by to být v kolonce "global variables". Tam by měla být proměnná se Samuelem v názvu a s nějakým číslem (myslím, že 0-2). Myslím, že to funguje tak, že když to číslo změníš na nulu, nebo na číslo o jedna míň než tam máš, tak dostaneš stav před jeho smrtí. Ale jistě to nevím.
    Idaho
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No ono tam je právě šesticiferný číslo, změnil jsem na jedna a stále byl mrtvej, ještě to zkusím poštělovat.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Spíš bys měl přes konzoli v BG znovu vygenerovat jeho živý tělo. Víš jak generovat kreatury?
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No, zhruba - konzole a příkaz
  • DudoDudo Member Posts: 361
    potrebujem poradit, rozohral som si icewind dale 2 pokial pride BG:EE 2 : ) a problem je v tom, ze hra mi nejde pekne na celu obrazovku, ale po oboch bokoch mam cierne pruhy. Neda sa to nejako nastavit, aby som mal hru na celu obrazovku? Mam win 8.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Já předpokládám, že pro IWD2 platí to samé, co pro BG2. Tedy, že to přímo ve hře nastavit nejde a jediným řešením je nainstalovat mod. Ale nikdy jsem to nehrál, takže konkrétně o žádném nevím, nicméně by mělo stačit, když budeš googlit něco jako "IWD2 widescreen mod".
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited October 2013
    Vzhledem k tomu, že se tady tak odhaluje, rozhodl jsem se, že se taky předvedu a zveřejním jednu z fotek své osoby.
    A začnu rovnou jednou z mých třech nejoblíbenějších:
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    Edvin said:

    Vzhledem k tomu, že se tady tak odhaluje, rozhodl jsem se, že se taky předvedu a zveřejním jednu z fotek své osoby. A začnu rovnou jednou z mých třech nejoblíbenějších:

    Pěkná katana. :-D A já myslím, že jsem Tvojí bezmaskovou fotku viděla už kdysi dávno na emerickým fóru BG, kde jsi někoho prosil o baldurizaci Tvé profilovky. Cha! To jsi ještě ani nedělal na překladu.
Sign In or Register to comment.