Jsem by dneska neuvěřitelně znuděný a nic mě nebavilo ( je to víc než dva měsíce, co zase vyjdou nějaké hratelné hry ! ) tak jsem se hecnul, že udělám nové NPC do BG2:EE :-)
Už dvě a půl hodiny si hraju s portrétem ( a ještě nejméně další dvě půl hodiny to potrvá ), ale mám už základní scripty ( a dokonce i fungují ! ) načrtlý příběh i historii postavy. Jakmile dodělám alespoň ten portrét, tak o tom založím nové téma.
Ale nečekejte že to bude za týden hotové, co se módování týče, tak jsem zatím začátečník.
Já včera poprvé v životě zkusila sólo hru za bojovníka/mága/zloděje. Vydržela jsem to do Měděné Čelenky, předtím ještě zachránila cirkus a pak jsem postavu smazala. :-) Sólo v BG fakt není pro mě. Dala jsem si do hry tu starší češtinu a fungovala super. Škoda, že jim oprava hry pro aktuální češtinu tak trvá. :-/
Solo hra je v pohodě, ale doporučil bych spíš jedno, max dvě povolání. V pohodě jsem to prošel se stopařem, jedničku mám rozjetou se solo čarodějem - za solo byl problém s super-rychle-se-regenerujícím-vlkodlakem-na-ostorvě, ale jinak v pohodě. TOB už byl fakt nářez - závěrečnej bos a předtím ohnivý obři
Ten vlkodlak v BG1 je v pohodě máš-li hůlku paralyzace a blesk. V jednom místě na který sem náhodou narazil se ten blesk spoustakrát odrazí tam a zase zpět.
prave skusam mastit za kensaia, skoncil som jednotku a preniesol si postavu do dvojky a ked som vysiel z väzenia, tak mi takto ukazuje ostatne postavy. Neviete mi niekto poradit co s tym ? Doteraz mi toto vobec nerobilo.
Ako sa da znizit kensaiovi AC okrem pouzivania flasiek ? Kedze nemoze mat brnenie, helmu ani rukavice, tak velmi tazko mu ho znizit. Mate nejake tipy ? Keby sa mi podarilo aspon na nejakych -5 - 6 - 7 tak by bolo lepsie ako sucasnych 1 : )
@Dudo No tak máš prsteny, Balduranův plášť apod. A každejch pár levelů ti samo klesne (minimálně pro mne je samozřejmost mit co njvyšší obratnost aby bylo co nejnižší). Samozřejmě potom kouzla + lektvary. A Jak získáš HLA tak tam je pár dovedností co tě na chvíli udělaj odolnějším.
Kensai ma len jednorazovy bonus k AC - 2 na zaciatku. Potom sa mu uz neznizuje. Znizuje mu bonus k zasahu, k zraneniu a k rychlosti. A Balduranov plast v BG2 sa mi zda ze nie je. A to HLA je co ?
@Dudo High Level Abilities - jde o schopnosti který si každá postava vybírá na každym levelu nad 3 000 000 XP. Nějak nikde nemůžu najít jejich kompletní seznam, a vypisovat se mi ho nechce...
Prstene (Ring of Gaxx), nahrdelniky, plaste... Ale najlepsie je, rovnako ako v BG1, pouzit Stitovy amulet, Barkskin ci podobne kuzlo. Na druhu stranu, Kensai sa nejako moc nehra na obranu ale vsadis vsetko na to, ze dokazes zabit kazdeho v par kolach, kym zabiju oni teba.
Dve veci ma trapia : 1. skusal som nejake magove kuzla na znizenie AC a neviem ci je tam chyba, alebo to tak ma byt. Mag ma na 1lvl kuzlo Zbroj - oblast pusobeni tam pise sesilatel, cize sam na seba ho da. 3 lvl kuzlo Prizracna zbroj - oblast pusobeni tam teraz pise 1 bytost a taktiez ho mag da sam na seba. 4 lvl kuzlo Dusevni zbroj - oblast pusobeni 1 bytost a tu si uz mozem vybrat na koho to kuzlo zoslem. Malo by to tak byt aj pri kuzle Prizracna zbroj, ze si s magom vyberiem postavu na ktoru to kuzlo chcem pouzit nie ?
2. Mam v partii prvy krat Cernda. Ked som ho bral mal charismu 15 a neviem preco mu klesla a teraz ma len 10. Ide o to, ze teraz nemoze pouzivat svoj plast vysokeho lesa, lebo ma nedostatocnu charizmu.
Dve veci ma trapia : 1. skusal som nejake magove kuzla na znizenie AC a neviem ci je tam chyba, alebo to tak ma byt. Mag ma na 1lvl kuzlo Zbroj - oblast pusobeni tam pise sesilatel, cize sam na seba ho da. 3 lvl kuzlo Prizracna zbroj - oblast pusobeni tam teraz pise 1 bytost a taktiez ho mag da sam na seba. 4 lvl kuzlo Dusevni zbroj - oblast pusobeni 1 bytost a tu si uz mozem vybrat na koho to kuzlo zoslem. Malo by to tak byt aj pri kuzle Prizracna zbroj, ze si s magom vyberiem postavu na ktoru to kuzlo chcem pouzit nie ?
2. Mam v partii prvy krat Cernda. Ked som ho bral mal charismu 15 a neviem preco mu klesla a teraz ma len 10. Ide o to, ze teraz nemoze pouzivat svoj plast vysokeho lesa, lebo ma nedostatocnu charizmu.
1. ano, to je v pořádku
2. používá Cernd Žezlo hrůzy? Jde o zbraň, u které je šance, že snižuje charisma.
1. ano, to je v pořádku
2. používá Cernd Žezlo hrůzy? Jde o zbraň, u které je šance, že snižuje charisma.
ano pouziva, som to zle precital, nositel strati natrvalo 1 charizma ajajajaj : ) vdaka za upozornenie
Myslim, ze sa to uz tu niekto pytal, ale daju sa zapnut titulky u videach ?
Měly by tam být automaticky, ale u češtiny (jiné jazyky jsem nezkoušel a nehodlám přeinstalovávat hru, protože tam mám 3 prdele módů) z nějakého důvodu nefungují správně. Před časem jsem to už nahlásil.
Chci se jen optat, jak to vypadá s dárkovým kodem od TeamBG. Už je to skoro měsíc, ale chlapci z BeamDogu na nás - nebo aspon na mě ;-) - dočista zapomněli ... :-( Díky za info.
Chci se jen optat, jak to vypadá s dárkovým kodem od TeamBG. Už je to skoro měsíc, ale chlapci z BeamDogu na nás - nebo aspon na mě ;-) - dočista zapomněli ... :-( Díky za info.
Já jsem ji sebou nikdy nebral, ale pokud bude chtít přeložit romanci, tak sebou budu muset vzít. (Nepřekládám co jsem nedohrál. Hodně mi pomáhá, když znám okolnosti a místo kde je použit text.) Udělal jsem to tak, že jsem si s Neery udělal Edwina
Komplet jsem překopíroval povolání, staty a dokonce i jeho amulet. Konec otravných divokých mágů a začátek užitečné Neery
Comments
Už dvě a půl hodiny si hraju s portrétem ( a ještě nejméně další dvě půl hodiny to potrvá ), ale mám už základní scripty ( a dokonce i fungují ! ) načrtlý příběh i historii postavy. Jakmile dodělám alespoň ten portrét, tak o tom založím nové téma.
Ale nečekejte že to bude za týden hotové, co se módování týče, tak jsem zatím začátečník.
Dala jsem si do hry tu starší češtinu a fungovala super. Škoda, že jim oprava hry pro aktuální češtinu tak trvá. :-/
Tohle způsobuje jeden z módů (žádný z těch co jsem tady postnul).
Myslím že to byl tweek patch nebo baldurash fixpatch či něco obdobného.
No tak máš prsteny, Balduranův plášť apod.
A každejch pár levelů ti samo klesne (minimálně pro mne je samozřejmost mit co njvyšší obratnost aby bylo co nejnižší).
Samozřejmě potom kouzla + lektvary. A Jak získáš HLA tak tam je pár dovedností co tě na chvíli udělaj odolnějším.
A to HLA je co ?
High Level Abilities - jde o schopnosti který si každá postava vybírá na každym levelu nad 3 000 000 XP.
Nějak nikde nemůžu najít jejich kompletní seznam, a vypisovat se mi ho nechce...
EDIT: Našel sem seznam (nevim jestli kompletní) zlodějskejch a válečnickejch http://playithardcore.com/pihwiki/index.php?title=Baldur's_Gate:_Epic_Level_Abilities
EDIT 2: Ještě mně pak napadaj nějaký boty který na tebe můžou nahodit kamennou kůži. Myslim že to jsou Gargoylí boty nebo něco takovýho...
Na druhu stranu, Kensai sa nejako moc nehra na obranu ale vsadis vsetko na to, ze dokazes zabit kazdeho v par kolach, kym zabiju oni teba.
1.
skusal som nejake magove kuzla na znizenie AC a neviem ci je tam chyba, alebo to tak ma byt. Mag ma na 1lvl kuzlo Zbroj - oblast pusobeni tam pise sesilatel, cize sam na seba ho da. 3 lvl kuzlo Prizracna zbroj - oblast pusobeni tam teraz pise 1 bytost a taktiez ho mag da sam na seba. 4 lvl kuzlo Dusevni zbroj - oblast pusobeni 1 bytost a tu si uz mozem vybrat na koho to kuzlo zoslem. Malo by to tak byt aj pri kuzle Prizracna zbroj, ze si s magom vyberiem postavu na ktoru to kuzlo chcem pouzit nie ?
2.
Mam v partii prvy krat Cernda. Ked som ho bral mal charismu 15 a neviem preco mu klesla a teraz ma len 10. Ide o to, ze teraz nemoze pouzivat svoj plast vysokeho lesa, lebo ma nedostatocnu charizmu.
Nečíst si popisek předmětu chápu, ale nečíst si ani vlastnosti...
Trent Oster (Twitter): We are down to one bug in the 1.3 update.
Už je to skoro měsíc, ale chlapci z BeamDogu na nás - nebo aspon na mě ;-) - dočista zapomněli ... :-(
Díky za info.
Já jsem ji sebou nikdy nebral, ale pokud bude chtít přeložit romanci, tak sebou budu muset vzít.
(Nepřekládám co jsem nedohrál. Hodně mi pomáhá, když znám okolnosti a místo kde je použit text.)
Udělal jsem to tak, že jsem si s Neery udělal Edwina
Komplet jsem překopíroval povolání, staty a dokonce i jeho amulet.
Konec otravných divokých mágů a začátek užitečné Neery