@Sarevokp Mniej więcej jedna trzecia Black Pits2 jest już przetłumaczona i trwają prace nad korektą. Trudno powiedzieć, kiedy to zostanie opublikowane, bo musimy jeszcze raz teraz przejrzeć wszystkie dialogi Hexxat z Cieni Amn po korekcie i to też wypuścić.
A ta jedna trzecia Black Pits 2 to jest tak, że jak to tu wrzucicie to będzie można pograć np do trzeciej walki z polskimi napisami czy to jest porozrzucane część dialogów z początku, a część z końca ?
@Sarevokp Nie zajmuję się osobiście TBP2, więc ręki sobie uciąć nie dam, ale wydaje mi się, że jest to tłumaczone w miarę chronologicznie. Na pewno tłumaczeniom są poddawane spójne części analizy.
Witam. Jako ,że jestem na ukończeniu Baldura 1 chciałbym się zapytać jak wiele tekstu zostało jeszcze do przetłumaczenia i kiedy można się spodziewać premiery PEŁNEGO spolszczenia do BG2:EE ?
Nowego tekstu zdecydowanie więcej jest we właściwym BG 2 niż w samym BP 2. W zasadniczej grze każdy z nowych BNów ma bardzo rozbudowane wątki, w których jest dużo różnego rodzaju dialogów i opisów. Arenowy Black Pits nie ma z tym porównania.
A ja chce się dowiedzieć kiedy wreszcie Black Pits2 zostanie przetłumaczone bo w zasadzie tylko to mnie teraz interesuje. Zaglądam tu dosyć często i brak jakichkolwiek info o postępach, a właśnie takie poinformowanie o postępach(tudzież ich braku) by się przydało
1/3 Black Pits2 została już przetłumaczona, kolejna część jest w trakcie tłumaczenia. Wkrótce pojawi się jakiś update, a niedługo później też wszystkie dialogi z Hexxat SoA.
Changelog 14.09 – Uzupełnione brakujące tłumaczenia w kwestiach Rasaada – Poprawki zgłoszone na forum
W ogóle to przepraszam, że tak późno, ale byłem zawalony pracą (praktycznie odcięty od sensownego internetu) oraz pracą magisterską. Teraz mam trochę wolnego przed obroną i na tapet pójdą dialogi Hexxat z SoA. Mam nadzieję, że w tym tygodniu się wyrobię i będzie jeszcze jeden update.
@Etamin – Czekam na resztę Neery z SoA (podobno jest przetłumaczona, ale nie wiem jak z korektą), Dorn z SoA – prawie cały, Rasaad, Hexxat, Neera z ToB. Do tego jakieś 3/4 TBP.
Ogromne propsy i podziękowania za wykonane tłumaczenia, świetna robota!! Czy mógłbym poprosić o reup paczki z dubbingiem na jakiś stabilny serwer bez logowania? rar z anonfiles jest uszkodzony, pobieranie z 4upfiles z prędkością 20kbps ma małe szanse powodzenia Z góry dzięki!
Jak zainstalować polską wersję? Należy pobrać plik dialog.tlk i podmienić ten z folderu lang\en_EN.
Mój problem polega na tym, że nie mogę znaleźć pliku dialog.tlk u siebie na komputerze, dodam, że grę mam na steamie i nie wiem gdzie są te pliki i foldery. Ktoś wie jak mi pomóc ?
Mam amerykańską wersje BG:EE, po instalacji spolszczenia mam następujący błąd: http://postimg.org/image/4eyqhypmz/ ma ktoś jakiś pomysł? (Nie mam folderu en_UE, tylko en_US
@Mathew niestety raczej wiadomości nie są dobre, napisy zostaną wrzucone dopiero kiedy spolszczenie zostanie w pełni skończone i raczej tak jak w przypadku BGEE nie ma szans na częściowe spolszczenie na iPadach. (Ostatecznie można spamować prośby do Trenta Ostera na twitterze)
ale też w BGEE było mniej tekstu do przetłumaczenia, więc wszystko zależy od tego kiedy zostanie skończone tłumaczenie BG2EE, ponadto nawet po zakończeniu prac nad spolszczeniem, trzeba będzie pewnie parę miesięcy czekać na kolejnego patcha z spolszczeniem
Comments
Mniej więcej jedna trzecia Black Pits2 jest już przetłumaczona i trwają prace nad korektą. Trudno powiedzieć, kiedy to zostanie opublikowane, bo musimy jeszcze raz teraz przejrzeć wszystkie dialogi Hexxat z Cieni Amn po korekcie i to też wypuścić.
Changelog 14.09
– Uzupełnione brakujące tłumaczenia w kwestiach Rasaada
– Poprawki zgłoszone na forum
W ogóle to przepraszam, że tak późno, ale byłem zawalony pracą (praktycznie odcięty od sensownego internetu) oraz pracą magisterską. Teraz mam trochę wolnego przed obroną i na tapet pójdą dialogi Hexxat z SoA. Mam nadzieję, że w tym tygodniu się wyrobię i będzie jeszcze jeden update.
Czy mógłbym poprosić o reup paczki z dubbingiem na jakiś stabilny serwer bez logowania?
rar z anonfiles jest uszkodzony, pobieranie z 4upfiles z prędkością 20kbps ma małe szanse powodzenia
Z góry dzięki!
Należy pobrać plik dialog.tlk i podmienić ten z folderu lang\en_EN.
Mój problem polega na tym, że nie mogę znaleźć pliku dialog.tlk u siebie na komputerze, dodam, że grę mam na steamie i nie wiem gdzie są te pliki i foldery. Ktoś wie jak mi pomóc ?
C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Baldur's Gate II Enhanced Edition\lang\en_US