Hmm, ja mam 1.34 GB, 749 plików i 49 folderów. Ściągałem przez klienta gry. Po włączeniu jest napisane "Preload complete" i nie ściąga się już nic więcej. Tak ma być?
Nie spotkałem się z dokładną godziną, ale możemy spekulować, że będzie to podobnie jak z preloadem (to było jakoś między 19-21 - dobrze pamiętam?). Mają czas do tyłu więc nie spodziewałbym się tego w nocy, czy nad ranem tylko wieczorem.
Hehe, widać, że BBEE od początku trafiło na podatny grunt wygłodniałych fanów. Przecież co ja co, ale odświeżanie gry sprzed ponad dziesięciu lat wiąże się z ryzykiem opłacalności, a po samej aktywności forum, fiksacji ludzi, oczekiwaniach, spekulacjach można wnioskować, że to był jednak strzał w dziesiątkę. Samo odliczanie końcowych godzin przed premierą świadczy o motylach w każdym fanowskim brzuchu.
Na cóż. Ja siedzę w Chinach więc u mnie to będzie środek nocy, także na drugi dzień dopiero posmakuje BG:EE. Aczkolwiek biorąc pod uwagę, że mogą być problemy ze ściągnięciem ostatniej części przez natłok ludu, to może niechybnie uniknę nerwów.
Edit: może + niechybnie... nie zbyt dobre połączenie :P
@hiroshi Nie jesteśmy na cenzurowanym? W sumie kto tam zna polski. Czekaj napiszę troche treści rewolucyjnych na głównym po angielsku to do rozpadu chin na prowincje nie pograsz. ;P
@Wybran Mao Zedong to piczka, Mao Zedong = Pussy. Zobaczymy co się stanie :P A żeby nie było offtopu... Może jacyś chętni na multi z uwzględnienem mojej strefy czasowej (Chiny 7 godzin do przodu w porównaniu z POlską) :P:P:P
a tak wracając do tematu preloadingu, to: pobrałem ze strony beamdoga launcher ważący parę MB, zainstalowałem go, uruchomiłem ikonę BGEE i pobiera mi się 1,8 GB. czy jak już ukończę pobieranie oraz te brakujące 25 MB będzie dostępne to mam znowu uruchomić launcher, czy tę ikonę BGEE aby pobrać tę ostatnią paczkę?
Pobrałem launcher dwa dni temu. Źle się zalogowałem na owego clienta bgee i dałem "loguj automatycznie". Efektem tego jest dosyć niefortunne wydarzenie, ponieważ... nie mogę się wylogować. Przez to cały czas stoję w miejscu. Jakieś sugestie, ktokolwiek?
Comments
1.77GB
935 plików
57 folderów
edit: ściągałem przez lunchera, nie klienta.
też tak teraz macie, że jak wchodzicie przez beamdoga to jest getting download info?
Baldur's Gate Enhanced Edition: 1,77GB | 935 plików | 57 folderów
Data: 1,77GB | 928 plików | 56 folderów
0076: 1,77GB | 926 plików | 55 folderów
Więc wszyscy mamy to samo.
Ale mam pytanie, czy ten nowy, poprawiony launcher sam się zaktualizuje, czy trzeba na nowo instalkę ściągnąć?
Musisz zamknąć launchera
w katalogu: C:\Program Files....\Baldur's Gate Enhanced Edition\Data
musisz wykasować 2 pliki:
766.beam
766.status
Ponownie odpalenie launchera, ukaże się progres "files cheking" a następnie jest komunikat "preload complete"
ten sposób jest opisany na 2 stronie tego wątku.
http://odliczanie.net/Wydanie-Baldur-s-Gate-Enhanced-Edition,21796/
Edit: może + niechybnie... nie zbyt dobre połączenie :P
Mao Zedong to piczka, Mao Zedong = Pussy. Zobaczymy co się stanie :P
A żeby nie było offtopu... Może jacyś chętni na multi z uwzględnienem mojej strefy czasowej (Chiny 7 godzin do przodu w porównaniu z POlską) :P:P:P
trent oster
pobrałem ze strony beamdoga launcher ważący parę MB, zainstalowałem go, uruchomiłem ikonę BGEE i pobiera mi się 1,8 GB. czy jak już ukończę pobieranie oraz te brakujące 25 MB będzie dostępne to mam znowu uruchomić launcher, czy tę ikonę BGEE aby pobrać tę ostatnią paczkę?
http://www.thebuzzmedia.com/wp-content/uploads/2009/01/windows-7-screenshot-system-tray.png
Pokazywanie i ukrywanie ikon:
http://programs.pl/forum/showthread.php?391-Dostosowanie-ikon-obszaru-powiadomień-(systemowego-tray-a)-w-Windows-7
Klikasz na ikonę prawym przyc