BGEE klapa
muszę powiedzieć dla mnie klapa, spodziewałem się wielu nowych pobocznych questów, nawet nie szczególnie jakiś super nie wiadomo jakich, coś w rodzaju przynieś, zabij, pozamiataj, porozmawiaj, i jeszcze raz zabij
czy trudno było do gry wkomponować parę prostych zadań? jak, np okradnij kogoś, zbierz zbiór książek dla szalonego bibliotekarza, czy pozbieraj zioła na eliksir dla Thalantyra?
przecież takich prostych zadań można mnożyć na pęczki, a jakby grę owe umiliły :[
jak dla mnie BGEE to odgrzany kotlet podany z majerankiem, z majerankiem za którym się nie specjalnie przepada, więc strąca się go widelcem - by spadł z kotleta
czy trudno było do gry wkomponować parę prostych zadań? jak, np okradnij kogoś, zbierz zbiór książek dla szalonego bibliotekarza, czy pozbieraj zioła na eliksir dla Thalantyra?
przecież takich prostych zadań można mnożyć na pęczki, a jakby grę owe umiliły :[
jak dla mnie BGEE to odgrzany kotlet podany z majerankiem, z majerankiem za którym się nie specjalnie przepada, więc strąca się go widelcem - by spadł z kotleta
0
Comments
Komar zadaje 1 pkt. obrażeń Zdechlak
Nieudane rzucenie, zaklęcie przerwane
Zawsze też można powiedzieć, że jest dobrze, ale mogło być lepiej. :P
Ludzie mają prawo być niezadowoleni, z różnych powodów.
Trochę Cię rozumiem też mam żal, że ciągle w większości to ciągle 'to samo'. Wiem, że wszędzie to napisali, ale ja śledziłem to to jeszcze od pierwszego uruchomienia strony z tapetą wielkiej czachy i muzyczką, było powiedziane, ale dużo później co właściwie będzie w środku.
Pamiętaj jednak, że planują mam nadzieję, że chociaż 1 w zasadzie to kolejny najprawdopodobniej duży dodatek (tak oczywiście, że płatny). W końcu po to cała idea DLC i store wewnątrz gry. Więc zmierzam do tego, że jednak powinno być jeszcze, w nieco dalszej przyszłości, (biorąc pod uwagę obecne problemy techniczne engine'u) spore rozszerzenie obecnej gry.
Nie zapominajmy, że jeżeli gra już działa na właściwym sprzęcie (mam na myśli te właściwie wspierające open gl sprzęty) to poprawa działania jest znaczna zważywszy, że na tym samym sprzęcie moje BG+100+ modów z usprawnieniami i nową zawartością czasami było wręcz nie grywalne - tak bardzo zarywało i czasem nawet na dobre kilka minut po prostu się zawieszało. Uważam za genialne posunięcie z ich strony, że współpracowali z moderami bo dzięki temu większość (jeśli nie wszyscy) rozpoczną prace nad dodatkową zawartością skupiając się na BG1:EE zamiast na BG1.
Summa summarum uważam, że dobrze się stało, że wydali tą grę, źle że uznali ją w tej chwili za gotową, nie za wersję np.: open-beta, obecnie ciągle nad nią pracują i to uważam za największy plus całości, że za parę miesięcy ta gra będzie BUG-free i przede wszystkim rozbudowana do granic możliwości, również z uwagi na mody.
Trochę wtopa z tym OpenGL i kartami Intela i rozumiem rozgoryczenie wielu graczy, kiedy kupiona gra nie działa lub chodzi jak wóz z węglem, ale sama rozgrywka wymiata.