Skip to content

Baldur's Gate 3

IdahoIdaho Member Posts: 608
edited June 2019 in čeština
Padinové a vrahové, druidi i mágové, bardi i válečníci - Baldurs Gate 3 bude!

Trailer a ofiko stránka zde: https://baldursgate3.game/

Souhrn na PCgamer: https://www.pcgamer.com/baldurs-gate-3-is-finally-happening/

Vývojářem je Larian Studios (Divinity: Original Sin 2) a děj se bude odehrávat v Baldurově Bráně, která čelí (pravděpodobně úspěšné) invazi mozkožroutů.
Jedná se o pokračování původního projektu Black Isle Studios (původní Baldurs Gate) "The Black Hound" který byl ukončen v roce 2003. zdroj byl web polygon, ale článek již upravili https://www.polygon.com/2019/6/6/18655160/baldurs-gate-3-trailer-release-date-google-stadia-larian-studios

Použita bude 5 edice pravidel a aktuálně není známo, zda si zahrajeme za původního hrdinu.

Hra bude jedním z lákadel nové platformy Google Stadia což by měla být platforma pro streamování her, které by tak mohly být hratelné skrze google chrome bez stahování a to dokonce ve 4k. Google Stadia by se mělo spustit v listopadu 2019 a Baldurs Gate 3 by měla být jedna z 30 her dostupných hned od prvního dne původní zdroj byl editován, BG3 aktuálně není na listu her pro day one
Post edited by Idaho on
«13456

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Idaho wrote: »
    Padinové a vrahové, druidi i mágové, bardi i válečníci - Baldurs Gate 3 bude!

    Jedná se o pokračování původního projektu Black Isle Studios (původní Baldurs Gate) "The Black Hound" který byl ukončen v roce 2003.

    Zdroj?
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    To zachovají "původní" engine z BG:EE?
    Jen doufám, že to nebude ve stylu Pf:Km, že tam dají brutálně HardCore Time Questy anebo ve stylu PoE, který měl šílené mechanismy, nezáživní hrdinové a prostě celkově byl celý takový zmatečný. :(
    Tak snad to bude ve stylu původního BG ...
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Zásadní informace z úst Larianu:

    BG3 is set directly after Baldur’s Gate: Descent into Avernus, which is the recently-announced pen-and-paper campaign from Wizards of the Coast, and is launching in September.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Danny_S wrote: »
    To zachovají "původní" engine z BG:EE?

    Samozřejmě, že ne.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mirak wrote: »
    Zdroj?

    hm, sem neodpinknul ozdrojovanou úpravu - byl to web polyglot nebo tak nějak, teď ho nevidím v historii. Zbytek je PC gamer a gamespot

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Idaho wrote: »
    Mirak wrote: »
    Zdroj?

    hm, sem neodpinknul ozdrojovanou úpravu - byl to web polyglot nebo tak nějak, teď ho nevidím v historii. Zbytek je PC gamer a gamespot

    Ne, já jenom, že z toho tvýho postu to působí, že to bude mít s Black Houndem něco společnýho, což je v podstatě vyloučený.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Ehm, no na jednu stranu jsem nadšený a na jednu stranu se bojím...

    Lariani nejsou špatní, dokáží víc než slušně vytvořit zajímavé a originální lore a příběh. Na druhou stranu to v čím se zadrhávají (alespoň v jejich posledních třech hrách) jsou dialogy a rozmanitost úkolů, včemž jsou spíše průměrní. Pokud si ale dokáží sehnat nějaké dobré spisovatele na napsání postav a dialogů, tak by to zvládnout mohli.

    Jsem silně přesvědčen že katastrofou to skončit nemůže (Lariani už nejsou žádní amatéři), předešlé BG ale stanovily laďku velmi vysoko a proto je možné že ani sebelepší hra naše očekávání pravděpodobně nenaplní.

    Jo a můžeme zapomenout na naprostou většinu známých postav. Hra se má odehrávat v aktuálním světě (masivní invazi mozkožroutů do jednoho z největších měst světa by bylo docela těžké dodatečně vsunout do minulosti) což (pokud to správně počítám) je asi 120 let od konce železné krize. Takže naprostá většina našich známých už prdí do hlíny. Viconie je rozhodně ještě naživu (a dokonce prohlášena sa součást hlavního lore, hurá!) stejně tak Aerie (kterou ale nikdo vidět nechce) a Xan (který na 100% žije a bydlí v Baldurově Bráně [oficiálně potvrzeno]). A ačkoliv už je v letech, tak i Jan nejspíš taky ještě někde pálí tuřínovou gořalku.

    ALE

    Nejspíš vás potěší, že Minsc žije :D
    Díky jisté nehodě která se stala před 9 lety (herního času) byl opět přiveden k životu. Takže bude trochu starší než si ho pamatujeme, ale jinak pořád ten stejný Minsc (ale jeslti neseženou původního dabéra, tak ať jdou do háje).

    Co se týká Bhallova zplozence, tak bych ho úplně neodepisoval, jelikož jeho osud je v herní i knižní sérii docela nejasný. "Technicky" zemřel náš zplozence před 10 lety (herního času) ve věku 136 let (a byl stále vitální a aktivní bojovník, navzdory tomu že byl člověk), když bojoval se svým bratrem, druhým posledním žijícím zplozencem. Vítěz tohoto boje obdržel všechno co zbylo z Bhalla a změnil se v nějakou nafouklou a krvavou parodii na Slayera a byl nakonec zabit skupinou hrdinů. Hádám, že by mohli nějak navázat na to, že byl znovu zrozen (nepravděpodobné) nebo by mohli hru trochu odklonit od hlavního lore (BG1 a BG2 se od hlavního lore odkloňovaly docela dost) a prohlásit za aktuální ten konce, kde se náš zplozence stal bohem. Napadá mě docela zajímavá zápletka, kdy Ao (Bůh všech Bohů) zakázal bohům jakoliv zasahovat do jednání mozkožroutů a náš zplozenec se vzdal svého božství, aby se mohl vrátit, všechny varovat a pokusit se zachránit své milované město. Ačkoliv obě možnost nejsou zrovna pravděpodobné, Lariani možná budou chtít zahrát nostalgickou notu, aby nás ještě více nalákali.

    P.S.
    Jelikož znám minulost mozkoužroutů, tak mě ten trailer neuvěřitelně sere, jelikož z lore hlediska je to totální kravina.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Hry si jedou vlastní kontinuitu. Vůbec by nedávalo smysl, kdyby se počítalo s Abdelem Adrianem a ne s charname Bhaalspawnem. Larian imo nemá na to, aby šel ve šlépějích KOTOR/KOTOR 2. A to co tady padá za návrhy zní naprosto úděsně a fakt doufám, že Bhaalspawna nechají být.

    Můj tip je, že jestli se z původního BG někdo objeví, tak to bude Minsc. A i z toho mám smíšené pocity.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Jinak nevím, řešit teaser je asi nesmysl, ale osobně bych se spokojil s něčím konzervativnějším, přeměna v mozkožrouta byla taková až trapně nechutná.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mirak wrote: »
    Hry si jedou vlastní kontinuitu. Vůbec by nedávalo smysl, kdyby se počítalo s Abdelem Adrianem a ne s charname Bhaalspawnem.

    Abdel je jedna z přednastevených postav za které můžeš v BG hrát ;)

    Za předpokladu že se dodatečně nevydá novela, jsou všech hry vydané pod razítkem Wizardů považovány na canon. Proto si nemůžou dovolit příliš velké šílenosti nebo nevyhnutelné vraždění ikonických postav. Pokud je například ve hře přítomen Drizzt, ty na něj zaútočíš a zabiješ ho, tak je to v pořádku, protože se nejedná o neměnnou součást příběhu. Kdyby ale byl zabit automaticky už v úvodním intru, nebo jako nevyhnutelná součást hlavní příběhové linie, tak by to přes Wizardy nikdy neprošlo.

    Problém s charname Bhaalspawnem je ten, že (pokud se nestal bohem) mohl být elfem a to by znamenalo že je stále živ, zdráv a plný síly. Pokud za něj nebudeme přímo hrát (jako že s největší pravděpodobností nebudeme) tak je rozumější když autoři stanoví Abdela jako základ. Ušetří to nehorázné množství problémů.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    To zase @Edvin-a čeká stovky a stovky nevyspalých nocí překládáním dalšího BéGečka ... ;) ... :D
    Pokud ovšem naváže s novým studiem spolupráci ... :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Ještě někdo to pochopil tak, že by BG3 mělo vyjít už v listopadu tohodle roku společně s tou google platformou?

    Možná by stálo za to rovnou udělat nějakou petici aby nám dali češtinu, nebo hned při vydání uvolnili nástroje k jejímu vytvoření ;)
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Prednastavitelna postava naštěstí nesvědčí absolutně o ničem.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Idaho
    Mimochodem, ačkoliv by listopad 2019 byl reálný (pokud vážně na BG3 pracovali už od vydání OS:2, měli na vývoj přes 2 roky, což se dá stihnout) tak jsem nikde v desítkách článků co jsem četl nenašel nic o tom, že by to tak skutečně mělo být. Stadia skutečně vyjde někdy okolo listopadu 2019 a BG3 je skutečně mezi asi třicítkou her co tam má vyjít, ale i když pár lidí doufalo že BG3 přijde hned ze startem (ačkoliv ještě nikdo nic nepotvrdil) mluví se spíše o roce 2020.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Edvin wrote: »
    No, když jsem to psal, bylo v článku, že BG3 bude dostupné v "day one" spuštění té služby, ale jak jsem psal výš, neodkliknul jsemedit článku ve kterém jsem linkoval zdroje. Mám pocit, že tohle bylo na gamespot, ale tam je teď uvedeno "but given that Stadia is launching in November 2019, it stands to reason the game must come out before then"
    Odpo se ještě na to podívám a případně poedituju post i ohledně Black Houndu, protože ten článek jsem už taky nedohledal

  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    edited June 2019
    Já jsem jenom tak strašně rád že to nedělá Beamdog. Když jsem četl to první upozornění, ještě v jiném vlákně, že Beamdog to někde oznámil, sděsil jsem se... Naštěstí oznámili že na tom dělá někdo jiný. :D
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    Edvin wrote: »
    P.S.
    Jelikož znám minulost mozkoužroutů, tak mě ten trailer neuvěřitelně sere, jelikož z lore hlediska je to totální kravina.

    Mě to přijde spíš něco jako snová sekvence hlavního hrdiny, kde se mu zdá o invazi, kterou se pak bude snažit odvrátit. A ta metamorfóza pak představuje nějakej mentální link na ty mozkožrouty nebo tak nějak. :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Pecca wrote: »
    Mě to přijde spíš něco jako snová sekvence hlavního hrdiny, kde se mu zdá o invazi, kterou se pak bude snažit odvrátit. A ta metamorfóza pak představuje nějakej mentální link na ty mozkožrouty nebo tak nějak. :)

    Hmm, to není špatné vysvětlení...
    Kéž by to tak bylo.


    P.S.
    Pro ty co to nevědí. Mozkožrouti jsou lidé z budoucností.
    Z VELMI vzdálené (stovky tisíc let) budoucnosti, kdy už byly věci jako mezihvězdné cestování naprosto běžné. Detaily nejsou úplně jasné, ale jejich galaktické impérium postihla nějaká katastrofa a hrozilo jim vyhynutí. Proto cestovali zpátky do minulosti.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited June 2019
    Pecca wrote: »
    snová sekvence hlavního hrdiny, kde se mu zdá o invazi, kterou se pak bude snažit odvrátit.

    Jo no, tak by se Baldurs Gate mohl zařadit mezi takové spisovatelské skvosty jako je Esmeralda či Divoký Anděl :D
    Takovejhle konec by byla děsná destrukce celého dojmu z hry. Jak naskočí finální titulky, tak chci mít pocit, že jsem jako hrdina dokázal něco víc, než jen se dvakrát překulit a jendou si prdnout ze spání.

    Navíc si myslím, že tohle by mohl být docela dobrá příležitost k znovu nastartování série a v takovém případě by byl původní Charname spíš překážkou

    Btw, ta proměna mi tam taky neseděla... Raději bych viděl, jak toho vojáka ovládnou a pak se přidá k zástupu...

  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    edited June 2019
    "Idaho wrote:
    Btw, ta proměna mi tam taky neseděla... Raději bych viděl, jak toho vojáka ovládnou a pak se přidá k zástupu...

    Ta přeměna mi přišla docela nechutná, nesmyslná a tak nějak... no jakoby nastrčená ala vyrazíme Vám dech... Dělají hru pro staromilce kteří znají většinou dost dobře lore, mohli by být trošku chytřejší...
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Jo i nechutná byla, ale co se týče podívané, tak musím uznat, že dost dobrý...

    Teď mě ovšem napadlo, zda to tak nebude i ve hře... Vím, že by se neměli kvůli licenci odklánět od lore, ale mozkožrouti ovládají ostatní bytosti, nicméně ty se můžou osvobodit, ne? To znamená, že kdybychom s nimi bojovali, tak bychom vraždili nevinné... Na druhou stranu by to mohlo přidat do hry morální dilema a snad i důraz na ukrývání, plížení a tak...
  • bukvabukva Member Posts: 71
    na me ten trailer pusobi jako vize nebo sen.
    NA BG3 se nekustecne tesim, snad se podiva i na SWITCH :)
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    edited June 2019
    Idaho wrote: »
    Pecca wrote: »
    snová sekvence hlavního hrdiny, kde se mu zdá o invazi, kterou se pak bude snažit odvrátit.

    Jo no, tak by se Baldurs Gate mohl zařadit mezi takové spisovatelské skvosty jako je Esmeralda či Divoký Anděl :D
    Takovejhle konec by byla děsná destrukce celého dojmu z hry. Jak naskočí finální titulky, tak chci mít pocit, že jsem jako hrdina dokázal něco víc, než jen se dvakrát překulit a jendou si prdnout ze spání.

    Navíc si myslím, že tohle by mohl být docela dobrá příležitost k znovu nastartování série a v takovém případě by byl původní Charname spíš překážkou

    Btw, ta proměna mi tam taky neseděla... Raději bych viděl, jak toho vojáka ovládnou a pak se přidá k zástupu...

    LOL, tak samozřejmě jsem tím nemyslel, že by to byl konec hry, ale naopak nějaký intro. :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Jakože by se mu zdálo o invazi mozkožroutů, pak se probudil a ve finále byla hra o něčem úplně jiném? :D
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    Prostě jasnozřivej sen, o něčem co se ještě nestalo. Pak se probudí a bude se tomu snažit zabránit. Samozřejmě jsem si to vymyslel, ale prostě se mi ten teaser nezdá tak nějak moc reálnej.
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Co takhle mozkožroutí bhaahlspawn :D No, pokud byli už mozkožrouti v tomto čase v době času svárů bylo by to možné ;)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Hm, jak se množí mozkožrouti? :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Idaho wrote: »
    Hm, jak se množí mozkožrouti? :D

    Napiš do google vyhledávače "tentacle porn" a zjistíš to :D

    Teď ale vážně, dám vám lekci z biologie.


    Mozkožrouti jsou oboupohlavní monstra která potřebují sežrat alespoň jeden mozek inteligentní bytosti měsíčně, aby se udrželi zdraví. Kladou vajíčka z kterých se líhnou pulci, kterýma se živí jejich hlavní mozek. Takový pulec se pak umístí do ucha vhodného hostitele (lidé jsou nejlepší hostitelé, ale téměř jakýkoliv humanoid je použitelný) a chová se trochu jako klíště. Postupně zkonzumuje hostitelovu mozkovou hmotu a nahradí ji svoji. Proces trvá cca 5 hodin (v závislosti na velikosti mozku). Jakmile je mozek nahrazen, tělo hostitele začne procházet radikálními změnami. Během týdne se změní v plně fyzicky vyspělého mozkožrouta (proces který v ukázce na BG3 trval asi minutu), ale mentálně jsou na úrovni novorozeněte. Přištích 20 let jsou drženi v nejhlubších podlažích jejich měst, kde se učí (ti v ukázce na BG3 vypadali že jsou připraveni ihned se zapojit do bitvy).

    Už chápete, proč je ta ukázka hovadina? :smile:
    Proto taky dávám přednost tomu, že ukázka byla něco jako prorocký sen, jenž má varovat hlavního protagonistu.
    Shade512
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Edvin Teda, nevím jestli jsem byl připraven na tolik informací... :D Ale ten google jdu zkusit ;)
Sign In or Register to comment.