Skip to content

Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear

17891012

Comments

  • KivanKivan Member Posts: 159
    Mirak said:

    Kivan said:

    Jako když tvůrce z Kingdom Come naháněli ze zahraničí, že ve hře ze středověkých Čech nejsou černoši.

    No, ale tady je to tak nějak přesně opačný problém.
    Jasně, tady máš rozdíl, že to pronesla ženská z branže, navíc v takovýmhle postu. Já spíš narážel na to tvrzení, že BG je sexistické bez ohledu na tvůrce. Patří do stejnýho soudku jako o těch afroameričanech. Mně naskakuje husí kůže z toho, že tyhle hlasy maj čím dál větší vliv.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Luke si hlavně užíval incestu :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited April 2016
    Celá ta aféra mi připomíná jeden obrázek.
    (Je to hodně velký obrázek, takže ho brzo nahradím za odkaz)
    Post edited by Edvin on
    Kokocudaciirendie
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Souhlas @Mirak - asi jsem to podal trochu cernobile. Ten prispevek o tom, že jsou "pokrokovi" jsem necetl. Ani to od Amber že je puvodni BG sexisticke taky ne. Asi by me to jakozto bileho chlapa a hrace taky mirne namichlo co to zase resi za hlouposti. Recenze jsem taky necetl úplne vsechny úplne vsude (jen Steam a metacritic) a až na nekolik ktere zneli skutecne jako stiznosti na bugy jsem zachytil jenom spoustu radobyrecenzi bez konstruktivni kritiky.

    Ale jo... Taky to mohli uhrat lepe.

    Nechme toho, stupidni téma. Hodne aktualni v USA kde pulka lidi dela vysokou na feminizmus a druhá pulka na literaturu a umeni a pak s tím nemaj co delat akorat se hadat.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    @Southpaw

    Mas pocit, že u nás je to s tisícovkami absolventů filozofických fakult lepší? :smile:
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    edited April 2016
    @Mirak neni :smile:
    (A zaroven jsem rad, ze jsem studoval IT)
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    OMG @Edvin - ten comics jsem jeste nevidel. Tahle dnesni spolecnost je teda hodne nahlavu.
    Mimochodem si vzpominam, ze jsem kdysi davno nekde videl starou ceskou recenzi na Tolkeina kde Pana Prstenu recenzent rozdupal na prach, protoze to opisoval jako politickou kritiku komunismu (zla zeme na vychode, orci podle nej byl pocestny komunisticky lid a elfove a lidi byla burzoazie vykoristujici ubohe rolniky a pulciky...)
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    To, že je Pan prstenu antikomunisticky zamereny Tolkien popíral, ale zrovna tady mu úplně nevěřím.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited April 2016
    @Southpaw - v lepšim rozlišení sem to nenašel. Je to jen přepis v nějakym jinym časopise/novinách. BTW, kdes Southpawe studoval IT?

    Post edited by irendie on
    EdvinKokocudaci
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    @Irendie - na Slovensku. Ja su Cecho-Slovak. Pulku detstvi jsem stravil na Morave, ale pak vetsinu dospelosti na Slovensku v Bratislave. (A ted ziju na druhe strane sveta)
    Po cesky umim vicemene psat a mluvit (co vetsina Slovaku nesvede), protoze mam pulku rodiny na Morave (tu pulku s niz si vychazim dobre) a vzdycky jsem mel hodne kamaradu z Cech. Taky jsem hral nekolik ceskych web-her a proste mi prijde jednodussi preskocit do cestiny, kdyz mluvim/pisu s Cechy.
  • CaszidyCaszidy Member, Translator (NDA) Posts: 299
    Nevíte náhodou, kdy by měl SoD vyjít pro Android? Nějak jsem to nikde na oficiálních stránkách nenašel.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited July 2016



    Kdy měl někdo zájem o trochu lepší portrét naší kapitánky...
    (I s originálem pro srovnání)
    Danitheangeldevil
  • XavikXavik Member Posts: 89
    Edvin said:


    Kdy měl někdo zájem o trochu lepší portrét naší kapitánky...
    (I s originálem pro srovnání)

    Originál je mnohem lepší a hezčí. :smile:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Xavik
    No, mě vždycky iritovalo to fialové pozadí a přehnané množství jizev. :smile:
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    U vojenského veterána mi to množství jizev přišlo adekvátní, originál pro mě lepší.
  • XavikXavik Member Posts: 89
    @Edvin
    Právě, že ty jizvy ji dávají charakter. A jak zmínil @Mirak , to množství je pro vojenského veterána naprosto vhodné. :smile: Pozadí fakt neřeším. :smiley:
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Možná by stálo za zmínku upřesnit jak vlastně funguje v BG léčení konkrétních povolání. Protože jestli zanechávaj jizvy všechny, vypadaly by všechny obrázky trochu jinak. Myslím, že minimálně nekritické zásahy vyléčené magicky by žádnou památku zanechávat neměly.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Kivan
    Těžko říct. V knihách bylo zmíněno, že po regeneračním kouzle (předpokládám že i po lektvaru) ti dorostou i useklé končetiny a nebudeš mít jizvy. Takže je možné, že jizvy jsou důsledkem magicky a lektvarově neléčených zranění. Hypoteticky by pak mělo stačit, aby ti někdo sloupnul vrchní vrstvu kůže u místa jizvy a pak aplikoval lektvar, nebo seslal příslušné kouzlo.

    Na druhou stranu, takový Bezejmený se regeneruje dost rychle a jizvy má úplně všude.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    IMHO běžné oživování je ve světě Forgotten Realms taková zbytečná berlička. Moc bych to neanalyzoval, tohle je stoprocentně využíváno stylem "jak se to tomu kterému autorovi zrovna hodí".
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No, pokud dám dohromady to málo co si pamatuju, tak záleží na druhu, síle kouzla, jeho původu a zkušenosti sesilatele (mimo hru) a to vše samozřejmě vs ono zranění. Kněžská léčiva kouzla vlastně provádí daný bůh a sesilatel je jen "zaměřuje" a "spouští" - proto musí mít healer i znalost anatomie. To podle mě dává smysl, protože magie je energie která je nutná usměrnit, kněz musí vědět jak a bohovej poskytují "výpočetní kapacitu".
    Lektvary jsou pak charakterizovány jako směsi bylinek a dalších přísad které jsou magicky posíleny (což může znamenat klidně "hnojení" nebo zesílení až konečného efektu. Z toho odvozuju, že lektvary pouze zesilují vlastní hojivé procesy a snahu těla o "samoopravu". Logicky z toho pak vychází riziko špatných srůstů, nesprávně spojené tkáně a jizev.
    Na podobném principu funguje i vlastní regenerace - jde o rychlejší způsob vlastního hojení ve větším rozsahu. Takže tam opět logicky dochází k zjizvením a špatně zhojeným ranám.
    U Bezejmeného pak nutně musí hrát roly i "únava materiálu". Přestože ho healuje mocná magie, jen urychluje a posiluje normální procesy samoopravy a ta energie která neustále dopuje jeho systém zanechává i vedlejší následky (šedá kůže atd...)
    Navíc pak musí nutně existovat i více tradiční, normální medicína, protože ne každej si sestavuje grupu podle svého a ne vždy je healer k dispozici. To zranění na kapitánčině tváři vypadá spíš jako odřenina (něco s ní hodilo o zeď či mrštilo o zem) a to by stejně asi málokdo léčil kouzlem (především v boji, bitvě, dungeonu), tudíž to asi jen vyčistila a nechala být
    irendieKokocudaci
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Přemýšlíš nad tím víc, než tvůrci.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Sem byl zrovna v práci....
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    @Caszidy - ofic datum jeste neni, Beamdog jeste porad makaji na oprave PC/Mac/Linux verzi a Android/iOS verzi planuji udelat az bude PC/Mac/Linux verze stabilni. Nechteji vydat ofic prohlaseni ohledem data, protoze si nechteji kopat vlastni hrob... (coz je docela rozumne)
    Caszidy
  • CaszidyCaszidy Member, Translator (NDA) Posts: 299
    @Southpaw - když nad tím přemýšlím, tak asi i řeší jakým způsobem to vlastně vydat, jelikož do Google Play/App Store to budou mít problém dostat jako placený "update" a jako samostatná aplikace by to podle mně zatím nefungovalo (jedině pokud by k tomu přidali veškerá herní data z jedničky, takže by si vlastně člověk koupil novou hru s daty té staré + nová data, takže by to asi mělo ještě větší velikost než původní hra :smiley: )
  • DragoLordDragoLord Member Posts: 50
    Čeština je nebo se bude dělat ? Předem děkuji za odpověd
  • DanitheangeldevilDanitheangeldevil Member Posts: 51
    edited September 2016
    Ahoj!
    Chcela by som napísať, že som dnes dohrala Baldur's Gate: Siege Dragonspeare s mojou postavou Paladina, s ktorým som hrala od 1 až po tento nový datadisk. Nie som dobrá v písaný recenzií, ale napíšem čo sa mi v hre páčilo a nepáčilo.
    Takže v hre sa mi páčilo:
    • Vedľajšie questy boli zaujímavé, nové predmety, návrat dabingových hercov z pôvodnej hry, boje a ľahké zbieranie predmetov. Caelar Argent bola zaujímavá postava nebola záporáčka iba sa snažila oslobodiť svojho strýka na konci. "Belhifest čo ty tu do riti robíš?" Bol môj koment na postavu, ktorú som porazila pred 7 rokmi v Icewind Dalei. :grin:
    • A Minsc s Boom sú vždy moje obľúbené postavy. :grin:
    • Tuhé boje boli náročné, ale zakaždým som robila stratégiu ako poraziť nepriateľov.
    Nepáčilo sa mi:
    • Nedostatok NPC pre dobrých/Neutrálnych/Zlých postáv do družiny to bolo aj v originálnej BG 2 nedostatok, keď sme nemali dostatok zlodejov a lepších kňazov či zlých postáv, ale hlavne vec, že bolo kopec dvoj-povolaniach, multipovolaniach mágov. :expressionless: Chcem s týmto napísať, že mohli aspoň po pridať viac zlých postáv do tohto datadisku a viacej bojovníkov, kňazov alebo ešte 2 zlodejov by mohlo byť lepšie. Takže v NPC postáv mi tam najviac chýbali Kivan, Xan, Kagain, Montaron, Yeslick a možno Xzar. :disappointed:
    • Imoen sa pridá až na konci kapitoly teda až v 13. kapitole. Radšej by som chcela mať Imoen od 7. kapitole než Safanu, ale chápem že tvorcovia Imoen chceli správiť zlodejku/mágyňu, i keď ja ju preferujem ako zlodejku než jej dvoj povolanie, ale to je môj názor. :neutral:
    • Nemuseli rozdeľovať na 13 kapitol mohli to rozdeliť ako to bolo v TOBe na 10. kapitol, ale to je môj jediný názor. :smile:
    • Chýba mi tam Jaheirin hlas, aj keď je tam jej starý hlas, ale rada by som chcela počuť niektoré komenty s ostatnými. No nič nainštalujem si mód. :disappointed:
    • Drak a pol-dračica neboli v 9. kapitole silný a démoni v 12. kapitole neboli ktovieaký silný asi preto lebo som to v hrala za normal. :sweat_smile:
    • Príbeh bol priemerny. Príbeh nebol zlý len nemá to na príbeh z 1. diela a ani na príbeh z 2. diela. Ten koniec, keď vás odsúdili a to že vrahom bol Irenicus mám na to kopec otázkov. Napríklad ako sa Irenicus dostal ku dýke Soultaker? Pamätám si, že v Durlagovej veže som ho ziskala potom mi ho kultisti vzali a vyvolali Aec' Leteca a tú dýku som v hre vôbec nenašla. Takže ako ožívim Skie, keď tú dýku možno má Irenicus alebo ako chcú v dvojke tvorcovia doplniť príbeh s dýkou a oživeným Skie? Koniec bol jasný, že utečiete z Baldur's Gateu a unesú vás a tak sa začína druhý diel.
    Čo sa týka chýb? V hre som našla veľmi málo... Čo sa týka tej drámy okolo tejto hry pred 5 mesiacmi? Ja som na toto nakreslila strip, kde dávam dve známe NPC. Na tumblri boli všade rozhorčené články alebo príspevky.

    Ako ženská hráčka čo hrám Baldur's Gate pekné dlho (jeden a pol roka skoro 2 roky a + pred 7 rokmi) originálnu hru + som začala hrať aj túto EE verziu som nikde nenatrafila, žeby jednotka bola "sexistická". Keď tam bol bordel veď viete v ktorej krčme, ale žiadna "kurtizána" sa nepýtala môjho zlého pol-drowa či by sa vyspal s ňou. :grin:
    To som zadrela s humorom, pretože to je blbosť, žeby jednotka bola sexistická. Dobre kašlime na túto drámu. Čo bolo, bolo?
    Takže hru som si užila. Možno odohrám znova hru teraz vyskúšam nové povolanie šamana a niekedy skúsim román s nejakými EE postavy či novými postavami. Zatiaľ som dohrala romancu so Safanou a mala som chuť kopnúť túto trúbu za to, že dala kopáčky môjmu Paladinovi. :rage:
    To som zas zadrela hovadinu, pretože ma normálne nahnevala a stala sa do kolektívov NPCs postáv, ktoré nemám rada. Sorry za dlhý koment čo som napísala a asi sa nikomu nebude chcieť čítať môj dlhý-predlhý koment. A sorry za chyby som dysortografička už od základnej školy. :sweat_smile:
    Post edited by Danitheangeldevil on
    Edvinirendie
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Danitheangeldevil
    Zajímavý komentář.

    Řekl bych, že většina lidí to cítí podobně.
    Hra byla dobrá, ale nebyla skvělá.
    Nikdy se však nevyhneme srovnávání s BG1 a BG2.

    Souhlasím s tím, že od nich bylo docela nezodpovědné položit tolik nových otázek, na které (z největší pravděpodobností) nikdy nebudeme znát odpověď. Ačkoliv byla v BG1 docela nevyrazná, tak mi střeštěná Skie v SoD byla docela sypatická. Její touha po pochvale byla docela vtipná :) Taky bych moc rád věděl, jak to s ní nakonec dopadlo.

    Ještě před pár měsíci bych řekl, že je možné že tvůrci přidají nějaký nový obsah do BG2 (hodně se mluvilo o tom, že pokud nové NPC budou oblíbené, tak by se jeden nebo dva mohli objevit v BG2) ale po půl roce čekání už tomu nevěřím.

    A přitom to mohlo jít tak snadno...
    Představte si třeba, že by jste tu dýků našli hned na začátku ve vězení a byla by to mluvící dýka +1, která by šla vylepšit na +2 a později na +4 a mohla by na sebe brát formu jiných zbraní na blízku (meč, hůl, placát atd.) Mohlo by to být spojeno i s nějakým Q, který by po později umožnil její duši z dýky osvobodit, nebo se rozhodnout že si ji raději necháte tak jak je, nebo by jste ji (nějak) mohli přesunout do nového těla. Myslím, že by to nezabralo zas tak moc práce a hodně lidí by to ocenilo.
  • @Edvin
    Pre mňa prvý diel Baldur's Gateu je najlepší čo sa týka príbehovo ako je politika, intrigy a neskôr rozuzlenie, že si Bhaalove dieťa. Dvojka sa viac zamerala na Bhaalove dieťa a hlavne na Imoen. Irenicusov príbeh bol najlepší. Elf, ktorý chcel byť bohom, ale prišiel o svoju dušu spolu s Bodhi. Samozrejme Bodhi mohla za to, že naviedla Jona na zlé chodníčky. :expressionless:
    TOB už viac bolo o vojne medzi Bhaalovými deťmi. A len voľba či stať sa bohom/bohyňou či smrteľníkom/smrteľníčkou je ťažším orieškom pre každého. Ale ako BG2 a TOB príbehy nie sú zlé, len viacej hrávam prvý diel, keď mám čas. :grin:

    Poviem pravdu možno si každý po svojom domyslí príbeh s tou dýkou a Skie. Uvediem príklad: napríklad pred 15 rokmi v BG2 si domyslel po svojom príbeh ako ťa spolu s družinou uniesol Irenicus so zlodejmi v prvom diely.
    Skie sa mi zdala pohode vo SODe, aj keď priznám sa v BG som ju nikdy nemala družine a ani by nechcela byť so mnou dôvod: Eldoth. :grin:

    Keby pridali nové DLC tak by to napísali, ale neviem asi možno nepridajú nové postavy či úlohu do BG2 podľa toho akú recenziu napísali hráči na SOD.

    Nie je Lilacor jediný hovoriaci meč v BG2. Ale bola by sranda mať ďalšiu hovoriacu zbraň. Zdá sa mi že vo NWN: Hotu bol hovoriaci meč len nepamätám si meno a hrala som to tiež pred takmer 2 rokmi. :sweat_smile:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244


    Skie sa mi zdala pohode vo SODe, aj keď priznám sa v BG som ju nikdy nemala družine a ani by nechcela byť so mnou dôvod: Eldoth. :grin:

    Nebyl důvod ji mít v družině, protože to byla jen slabší verze Imoen a Eldoth se za ní táhnul jako smrad :smile:


    Nie je Lilacor jediný hovoriaci meč v BG2. Ale bola by sranda mať ďalšiu hovoriacu zbraň. Zdá sa mi že vo NWN: Hotu bol hovoriaci meč len nepamätám si meno a hrala som to tiež pred takmer 2 rokmi. :sweat_smile:

    Jo, v NWN:Hotu byl mluvící dlouhý meč jméne Enserric (celým jménem Enserric Šedý).
    Velmi sympatický mečík.

    Poslední dobou jsem se docela rozjel ve vytváření módů.
    Zajímalo by mě, jestli bych dokázal vytvořit takovou dýku a jaké tady mluvíme...
    Danitheangeldevil
  • Edvin said:



    Nebyl důvod ji mít v družině, protože to byla jen slabší verze Imoen a Eldoth se za ní táhnul jako smrad :smile:

    Ok, takže Imoen je lepšia ako iný zlodeji. :grin:
    No dobre aj Montaron je celkom fajn bojovník/zlodej. :smile:
    Edvin said:



    Jo, v NWN:Hotu byl mluvící dlouhý meč jméne Enserric (celým jménem Enserric Šedý).
    Velmi sympatický mečík.

    Poslední dobou jsem se docela rozjel ve vytváření módů.
    Zajímalo by mě, jestli bych dokázal vytvořit takovou dýku a jaké tady mluvíme...

    Jaj ten ja som rozmýšľala, že sa začínal na písmeno E, len som si nemohla spomenúť ako je ďalej. :grin:

    Hádam hej. Síce ja sa v módovaní nevýznam teda neskúsila som nikdy napísať a vytvoriť mód. Ale mám nejaké nápady na pár módy lenže obavám sa, žeby sa nedali niektoré zrealizovať pre nedostatok času. :/
Sign In or Register to comment.