Skip to content

Složení skupiny

Zdravím všechny příznivce světa Forgotten realms :)

Myslím, že nejsem jediný, kdo vždycky přemýšlí, jakou skupinu si poskládat z takového množství možností, jako je právě škála postav ve hře BG1 i BG2 i když pravda, ve dvojce je to mnohem jednodušší.

V prvním díle mi hlavně vadí uzavřené dvojice, viz Minsc a Dynaheir, nebo Khalid a Jaheira, a samozdřejmě jich tam je více, všichni to známe :)

V podstatě se nabízí dokončit hru ve složení váš zabiják, Imoen(na rozdíl od druhého dílu docela použitelná, můj názor), Khalid, Jaheira, Minsc a Dynaheir. Tahle kombinace je taky příběhově dost vynucená, protože všichni víme jak začíná druhý díl(Spoiler: a jsem opravdu rád že zabili Khalida, zas můj názor).

Tak mě vždycky zajímalo, jaké skupiny si skládají jiní. Plus rovnou váš názor na nové přírustky v podobě Slunečního mnicha(který mě teda nepřesvědčil) Divokého mága něžného pohlaví (která není zas tak špatná) a nakonec našeho černého rytíře( nemůžu si pomoct, ale když ho vidím, tak mě napadá jen Death Knight, WoWkaři ví) který nemá sice kvalitu Sarevoka, ale o moc pozadu není.

Budu rád za každý názor
«1345

Comments

  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    edited December 2012
    tak moje rozehrana hra ma tohle slozeni:

    Kagain: sekera + stit
    ma spoustu hp, tak drzi prvni linii kde schytava rany

    Dorn IL-Khan: obourucak
    takova alternativa Minsce pro padouchy, potvoram dokaze poradne nalozit, ale na muj v kus by mohl mit vic hp, celkove se mi ale libi

    Viconia - palcat + stit
    pokud clovek sam nehraje za druida nebo klerika, tak se v parte plne padouchu bez Viconie neobejde

    Neera - prak
    docela mi prirostla k srdci a uz bych si asi nedokazal predstavit ze bych ji nemel, jako mag se mi libi vic nez Edwin

    Imoen - kratky luk
    je to "moje" segra, proto ji vzdycky vsude beru sebou

    no a ja sam hraju za zabijaka, je to takovej ninja, neco mezi bojovnikem a zlodejem, Imoen trenuju na otvirani truhel a hledani pasti, jinak plni v parte ulohu klasickeho lucitnika a proto potrebuju nekoho kdo se bude specializovat na likvidaci silnych priser ze zalohy

    jinak souhlasim s tim, ze cloveka to nuti mit v parte Minsce i Jaheiru a Khalida, kdyz s nema zacina v BG2, podle me je z toho duvodu hloupe je v BG1 naprosto ignorovat, me osobne by to teda alespon zabilo zazitek ze hry, proto to delam tak ze Minscovi pomuzu vzdycky osvobodit Dyaneiru a paj je necham jit a Jaheiru a Khlalida vzdzcky doprovodim do Nashkelu pak se s nema taky rozloucim a v BG2 uz jsme pak vsichni jakoze stari znami a kamaradi :)
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Já hraju tuhle:
    Charname Fighter/Thief dlouhé luky + krátký meč
    Khalid - dlouhé meče
    Rasaad - katany apod.
    Jaheira - kyje, prak
    Imoen - ihned dualnutá na mága - prak, později luk + krátký meč
    Neera - prak, hůl

    Rasaad mě moc nezaujal - jako NPC mě nudí, plusem je jen delší quest než má Neera, ten byl vcelku ok. Postava je to samozřejmě slabá, kdo taky něco čekal od Monka na nízkých levelech :) I když od cca šestého levelu už je to lepší.

    Neera je pravý opak Rasaada - slušný mág, roztomilá postava, fajn quest - ale bohužel dost krátký. S wild mage je prostě zábava.

    Dorna si nechám na zlou partu :)

    Když tak hraju, tak si uvědomuju, že nemám v partě žádný typický "tank" - Rasaad je měkota a Khalid je sice silná postava, ale ne typický tank typu Kagain nebo Minsc. Ale nevadí - hra je tak zábavnější :)


    btw. Imoen považuju ve dvojce za skvělého podpůrného mága :)
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    tatok said:



    btw. Imoen považuju ve dvojce za skvělého podpůrného mága :)

    Jo to je pravda, pokud si hlavní postavu neuděláš mága nebo zaklínače. Co se týče tanků, tak v jedničce opravdu moc výběr nemáš. K Imoen moc výčitek nemám, spíš je škoda, že nemůže dál zdokonalit svoje zlodějské schopnosti.

    Thief/fighter je moje oblíbená kombinace :D akorád si ho dělám čistě dual a scimitary, ačkoliv jich ve hře moc není, ty které tam jsou, stojí za to :) je to trošku copyright Drizzta, ale když mě se ten tvar těch mečů tak líbí :D
  • tatoktatok Member Posts: 174
    HadrianBlackwater: Škoda že ve dvojce není žádný čistý zloděj (mimo Yoshima - jenže všichni víme:)) a Jan je multiclass, což taky není to pravé ořechové. Přemýšlím že si dám před vydáním BG2:EE ještě jednou jedničku za nějaký kit zloděje a projedu s ním i dvojku :)

  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    No právě, zatímco v jedničce máš zlodějů, že můžeš postavit zlodějskou guildu, kterou by ti záviděl i Aran a ve dvojce máš Yoshima, co sice umí tančit na špičce jehly, ale pro partu není ten pravý typ(všichni víme :D), a pokud si nezvolíš Jana, tak budeš mít v budoucnu hodně velké problémy se zlodějskou prací, protože pak už tam je Nalie a ta se hodí vysloveně jen k předhození trolům. A dobře, taky pro její quest, za který je pár zkušeností navíc.

    Pak si leda nabufovat Imoen lektvarama a zlodějským nářadím, jinak je to o tančení mezi pastmi, a obětování se.

    Jinak jsem zjistil, ale to asi taky víte, že v jedničce jde mít Minsca i bez Dynatheir, je to drastické, ale stačí ji nechat umřít a pak její mrtvolu někde pohodit. Myslím si, že to bude fungovat i u ostatních dvojic.

    No, Jan je sice multiclass, ale už jenom pro jeho vzhled, vybavení, oslepovače, tuříny a přehršle příběhů, které se nemohli stát ani v BG, je to postava kterou rádi všichni vememe.

    Taky je zajímavé, že pokud si zvolíš ve dvojce zlou skupinu, tak je mnohem silnější než jakákoliv hodná skupina. Složení Victonie(všechny kleriky pošle pod drn a ani se nezapotí) Edwin(který má kouzel, že by vypálil celé město a ještě by mohl pokračovat), Korgan (jehož přízvuk je stejně ostrý jako jeho sekera) a pak v ToB jako třešnička brutálního kalibru Sarevok(a pokud jste používali WeiDu, tak případný bonus melancholický a smrtící Solafein)

    V hodné partě je Každopádně Minsc, který se bojovými schopnostmi vyrovná Korganovi a myslím že i v pár věcech překoná) Jaheira není špatná, jen to prostě není ono. Pak Takový Cernd dokáže být zlý pejsek a našel jsem celkem zalíbení v Keldornovi(taky pro jeho schopnost nosit Carsomyr :D) jinak to je většinou verbež hodící se k najmutí a splnění jejich osobních questů. Určitě je teda Jan použitelný a velmi slušný lučišník je Valygar. Nikdy jsem nepoužil Mazzy, že bych jí nějak potřeboval a Haer'Dalis je možná Bard, ale jeho zpěv ho nezachrání. Kdyby teda měl smrtící zpěv jako Justin Bieber, tak by to bylo o něčem jiném, ale darmo mluvit. Amoen... Nalie... Dobře Aerii jsem párkrát použil, ale myslel jsem že z těch rozprav někdy umřu.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    HadrianBlackwater:
    Hned své první BG 2 jsem odehrál s Imoen jako hlavním zlodějem (výměna za víme koho:)) a jako jo, dalo se to. Základní věci jako otevírání zámků a hledání pastí díky nasbíraným předmětům jsou s ní v pohodě. Víc nic - probodávání, nějaké schopnější vykrádání - ani za mák :). Ale plus je, že může používat luk :)

    Jana mám rád, to zase né že ne, beru ho často. Ale není to prostě ten pravý zloděj..je to Jan - originál :D

    Jaheira - jakmile přeskočí na 15 level u druida, je z ní neskutečně silná postava. Jenže právě dostat se na onen 15 level je největší porod. Jinak je vcelku fajn, ale stejně mám nejraději Viconii.
    Anomen dokáže být nejsilnějším válečníkem ve hře, když je dobře vedený, ale je to takový ******, že ho nikdy neberu. Jednou stačilo a nikdy víc! :D Nalia měla mít jiné povolání...třeba čistý zloděj :)

    Jinak je dobré si nainstalovat "happy patch" z BG 2 tweakpacku, pokud už člověk hru dohrál několikrát, je to fajn oživení. Způsobí, že zlé postavy neodejdou při vysoké reputaci. Hodná parta s Minscem a Edwinem je pak daleko zábavnější a vtipnější :P
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited December 2012
    Já jsem to dohrál ve složení:

    Já - Hraničář - Lučištník (či jak se to jmenuje); dlouhý luk; 2 scimitary

    Imoen - zloděj specializovanej na otvírání zámků a hledání pastí; krátký luk

    Khalid - tank; dlouhý meč a štít

    Jaheira - healer, tank; palcát a štít

    Neera - mág; hůl a prak

    Branwen - healer, tank; kladivo a štít, prak

    V poho se to dá takhle dohrát (vyzkoušeno ;) ). Nikde ve hře jsem neměl žádný problé a ještě před vymlácenim banditího tábora sem prolez Durlagovu věž. Na konci Sarevok KO během minuty.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Jo Lučišník je hodně silný v BG1, protože málokdo má pořádnou obranu proti šípům a nikdo nemá zas tolik životů, takže všechno umře dřív než se to k tobě přiblíží. Ve dvojce už to zas tolik není ono, musíš mít hodně dobrý luk(takže heartseeker, což není úplně lehké sehnat, je ve větrných vršcích a hlídá ho adamantinový golem a to je takovej ***** ) a pak střílet dobrý šípy, takže aspoň +2 nebo s očarováním, samozdřejmě ne na skupiny goblinů a skurutů, ty vystřílíš ve stylu legolase s čímkoliv co ten šíp vystřelí.

    To Tatok: jo tenhle patch jsem zkoušel, a pak taky patch kde snižování reputace má stejný efekt jako zvyšování :D takže levnější věci atd. S Amoenem se dá prý vydržet pouze po spuštění romance s hlavní postavou, ale nechat si pustit něco takového k tělu...

    Tak druidi a klerici jsou podle mě nejsilnější postavy v posledních fázích hry (dobře, znám něco silnějšího, například naštvaného Sarevoka s něčím obrovským v pracce, nebo moje postava Thief/fighter/mage prohnaná xkrát strážcovou tvrzí takže staty na 25 a bez omezení expů, takže všechny povolání na 40lvl :D) protože jejich kouzla 7lvl jsou prostě boží, a když mage taky dostanete na vysokou úroveň, tak to taky pak lítá, ale jak říkáš, je to porod.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    HadrianBlackwater: No vidíš, Anomena jsem vlastně dohrál i s tou romancí :) Parta byla HH Paladinka, Mazzy, Valygar, Anomen, Jan, Imoen. Mazzy byla slušná postava, jen je těžké ji přeučit z krátkého meče a hlavně je moc daleko...
  • pestwolfpestwolf Member Posts: 8
    ja tu jednotku hram ja lucisnik (po vzore Kivana, ktory bol hrozna masina), khalid+jaheira, ajantis, imoen a neera...ten novy monk bol hrozne papierovy..nabehol dopredu,dostal jednu bombu, zomrel a ja som koli nemu loadoval :) tak som ho vyhodil a zobral ajantisa a je to v pohodicke...oni sa vpredu bavia a ja to rozstrielam na sracky :D Pri prvom hrani (pred 10 rokmi) som mal Ja-warrior, Minsc+Dynaheir, Imoen, Branwen, Kivan..bola to silnejsia grupa ako mam teraz, ale naschval som si dal postavy, za ktore som nehral pri prvom dohrati
  • BarbarBarbar Member Posts: 18
    mám taky dilema :) Iomen je jasná jenže te´d když je tam nová kouzelnice tak ztrácí smysle brát Minsca a jeho drahou..protože dva čarodějové v družině je blbost..takže jsme je nechtě musel vyhodit :( a teď uvažuji co s Jahirou protože to její léčení je na pytel...

    Protože si Bg už nepamatuji a hrál jsme ho naposledy před deseti lety...chci se optat má Jahira a ten její šmoula nebo Minsk a ta jeho divoška nějáké dialogy nebo je to fuk?

    A dojel už někdo tu novou čarodějku? Jde mě o to jestli zůstane nebo po jejím osobním ukolu půjde k čertu:)
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    zůstane s tebou :D a dokonce s ní budeš mít i románek, pokud už to fixnuli. Tak Mají tam nějáké rozhovory, ale to každá postava má různě. Jako nejvíc Lore friendly je skupina Charname, Imoen, Minsc a Dynaheir, Jaheira a Kalid. V podstatě lehce nadprůměrná skupina, která tě provede jedničkou až do dvojky, která navazuje s těmito postavami.

    Co se týče léčení ve dvojce tak jsem na to většinou kašlal :D vymyslel jsem taktiku nebo spíš umlátil všechno rychle. Sice jsem pak musel furt spát, ale šlo to i bez pořádného healera, pokud ale ho potřebuješ Victonie pro zlou, Branwen pro hodnou grupu je asi to nejlepší. A ten nový monk, je papírový, monk je totiž OP až na 6-7 lvl což je cap, jediné co, tak šipky a z počátku jen průměrná pomoct, kdy ke konci se z něj stává bortící mašina proti lehkým brněním a čarodějům. Omračující pěst OP
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Pokud vám vadí že některé členy party musíte přijímat ve dvojících tak se toho druhého ( nepotřebného ) člena normálně zbavte. Bazilišek vám ho moc rád na chvíli někde pohlídá :D ( Nebo lze použít i hulku mrazu )
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    @Edvin To už jsem udělal :D funguje to i s mrtvým, je pravda že zkamenělého můžeme případně najmout zpátky.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Taky se to dá udělat tak, že se Dynaheir nechá po osvobození uprostřed gnolí pevnosti a se zbytkem družiny se odejde k okraji mapy, pak Dynaheir vyhodíte a než stačí dojít k družině, dát jí sbohem a ukrást si Misca, prostě utečete na jinou mapu. Chudák Dynaheir pak po zbytek hry zůstane trčet tam, kde jste ji nechali a Minscovi to očividně nijak nevadí :)
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Tak ona říkala, že schytal pár ran do hlavy :D a Minsc, no všichni víme :D
  • UranUran Member Posts: 65
    Ja hraju zatim s 5-ti postavami:

    ja - cistokrevny mag
    jaheira
    khalid
    imonen
    kivan

    Jako sestou asi vystridam Neeru a Rasaada
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Rasaad je dobrej až když ho dostanete na 6lvl, dáte mu prokletý pás obra, síla 18, int 6 a rukavice mnicha a kosí to nehorázně, bohužel do té doby křehký a nic co by předvádělo zázraky
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    pc - klerik/fighter 2x cep
    kagain - tank - sekera/štít
    viconia - magic dps
    edwin - magic dps
    safana - ranged dps - sipky
    dorn - melee dps - obouruc
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    Momentálně:
    HP - Fighter/Mage, meč a štít
    Branwen - kladivo a štít
    Imoen - luk, na 5-6 levelu jí dualnu na mága
    Neera - hůl, prak
    Dorn - obouručák, po skončení jeho questu ho vyměním za Yeslicka
    Rasaad - prozatím je celkem na nic - na 1. levelu měl 7 životů, HP 23;
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Já momentálně mám družinu takto, a přijde mi trochu OP, hlavně kvůli Kivanovi a Coranovi:
    Charname - kněz lathandera, kladivo + štít, kouzla hlavně na buff před bojem
    Kivan - dva dlouhé meče + boty rychlosti + knížka zvyšující jeho sílu na 19 - totální tank
    Yeslick - prak, jako záložní má kladivo, kouzla do boje
    Neera - prak, kouzlí hlavně útočný kouzla
    Imoen - zloděj 5.level/mág - kouzlí hlavně podpůrná kouzla
    Coran - dlouhý luk - má thaco 3, takže skoro nikdy nemine. šípy bodání mu thaco sníží na 0, ano nula.

    Jsem teď v durlagově věži, pro mě osobně nejnudnější části hry, a už se blížím xp capu a je to docela nuda, páč Kivan většinou všechno vytříská sám, než dorazí zbytek družiny. :)
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Kivana můžeš použít i jako lučišníka, jel jsem skupinu Minsc a Kivan, oba na lucích a nic se nepřiblížilo, a s různým vybavením se u obou dostaneš proklatě nízko s Thacem, okolo 3-4 na plné úrovni.
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    Tak po novém patchi měním Edwina za B.. :)) Nechci spoilerovat, pro ty kteří nevědí jaké hratelné NPC přibylo do hry :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Jen trochu problém s levely protože někoho takového by se OPRAVDU vyplatili dostat na co nejnižší lvl aby jsi si ho mohla zformovat podle svého ( což je zrovna u tohoto povolání klíčové )
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Hele B se tam objeví jenom, když se zahájí nová hra? Protože já mám tu mapu už prozkoumanou a nikde jsem ho tam nenašel.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    @PJ_Trewor
    Mě se objevil normálně při hře, takže si asi narazil na bug.

    Zkus si zapnout konzoli a napsat do ní tohle:

    CLUAConsole:SetGlobal("BAINVI","AR2900",1)
    CLUAConsole:CreateCreature("BAINVI")

    Kromě toho musíš být na 5 levelu.
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    edited January 2013
    Tak ještě nebyly vydány subrasy a už máme (mám) třetinovou drow partu :)) Mimochodem nevíte zda-li B rozjíždí romanci případně jestli nemá nějaký menší vedlejší quest?
  • ImperialSImperialS Member Posts: 7
    edited January 2013
    Ty dvojice postav mi celkově jdou na nervy, protože je dobrá dle mého názoru vždycky jenom jedna.. Např. Dynaheir má hrozný portrét, tak hrozný, že ji nechci ani s Minscem.. Raheeda jsem měl dlouho v partě, ale prostě mnich na low levelu je zlo, holt s jeho statama. Neera je slušná, ale Wilmage jsem nepřišel na chuť. Příliš mnoho nevyzpytatelnosti na plnohodnotnou postavu. Dorn mě taky moc nezaujal, ale jsem zvědavý na jeho působení v BG2EE, jeho příjmení - KHAN mě totiž velmi zajímá. :-)

    Co se týče dvojky tam se opravdu dá dobře vybrat a pokaždé co hru dohrávam to nějak prostřídávám.

    Nejčastěji hraju paladina nebo zloděje, dualnutého nebo multi. Takže klasicky skládám postavy spíše podle nálady, ale celkově nejčastěji a takřka vždycky používám minsca a sarevoka. Viconia je skvělá, ale občas hraju i Aerii místo ní, dá se to vpohodě a parta pak může nabrat o bojovníka navíc. Nejraději mám v partě aspoň 3 fightery a 2 mágy Poslední hru jsem zkusil využít všechny skládatelné předměty z ToB. Čili všichni fighteři dual weapon style.
    Jediné co nepoužívám je Haer'Dalis, Jan - ti mi lezou na nervy a to jsem je v životě neměl dlouho v partě. A Anomen - takřka ze stejného důvodu. A Cernd, kterému jsem vůbec nepřišel na chuť.

    Nalia bude vždycky lepší mág jak Imoen, protože má mnohem více expů a taky ten ring je dost slušný, +2 OC, +2 záchranné hody a fire resist je špica. Zlodějské schopnosti prostě stačí ignorovat, že nejaké má.

    Mazzy je podle mě dost podceňovaná, sice má 5 promarněných bodů v short bow, ale na top levelu se dá dát 5 do long swordu, 3 do short sword, 3 do dual weapon style a 1 kam je libo - Thaco má dost nízké, stačí ji zvýšit sílu (např. Angurvadal) takže to vůbec nevadí, že používá meč bez specializace. Fighter s paladinovými skily je zajímavý. Co mi trochu vadí je její povaha a chuť do všeho kecat...

    Minsc je jasný, geniální hlášky a dobře vyvážený, prostě Crom Faeyr a buď cep věků, runehammer nebo axe do druhé ruky a je to totální zabiják s Yeehey které opravdu bolí. Dual zbraně s pláštěm Montolia je dělo.

    Valygar - Jeho Katana sice vypadá bídně, ale díky krvácení se dost se dostává přes magické ochrany a škodí mágům, do druhé ruky stačí dát katanu z chrámové čtvrti a máte wizardslayera na světě. Schopnosti má velmi použitelné, akorát zase ta povaha...

    Aerie - Taky není moc oblíbená postava, ale v ToB už je úplně jiná, prostě vyrostla a už není naivní holčička. 16/16 staty nic moc, ale jako univerzál se opravdu hodí a mám ji rád, jediné co doporučuju je mít u sebe dost potionu na + INT kvůli kouzlům.

    Viconie a Edwin jsou postavy, které nemají konkurenci, a přitom si stačí jenom hlídat reputaci.

    Keldorn je mocný, hlavně s jeho instant Dispell Magic a Carsomyrem, ale není to záživná postava z hlediska povahy, doporučuju dát mu rukavice na 18 dex.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited January 2013
    @ImperialS

    Máš velmi přesné názory na postavy.

    Já když si sestavuju grupu tak jsem to:

    1) Já
    2) Edwin
    3) Viconia
    4) Keldron
    5) Minsc
    6) Off mage ( nejčastěji Jan, pokud zrovna nehraju sám za zloděje )

    Z nějakého důvodu jsem nikdy nepřišel na chuť střelcům. Luky jsou dost náročné na střelivo a když má pak člověk 3 útoky ( 3 šípy ) na jeden výstřel tak je to pryč fakt rychle ( jsem rád že teď rozšířili toulce ale ani tak mi moc nesedí ).

    Jedné s čím nesuhlasím, je tvoje kritika Jana. Kromě toho že je to hned po Yoshimovi ( kterého stejně nebudeme mít dlouho ) nejlepší zloděj ze hry, je to i velmi schopný mág a jako Edwinova pravá ruka mi přijde velmi dobrý. Navíc jsou jeho hlášky společně s Minscovými to nejlepší ze hry ( nejlepší jsou ty dialogy co mají konkrétně tihle dva mezi sebou a Janovy neustále pokusy ukrás Booa :D )

    Velmi také doporučuji Keldrona protože co se bojovníků týče, tak je to nejsilnější a nejpraktičtější postava z celého BG2 ze skvělým brněním hned od začátku.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Jsem jediný, kdo má rád Anomena? :) Vývoj jeho osobnosti v rámci hry je snad nejlíp propracovaný ze všech postav. Na začátku je to sice namyšlenej frajírek, ale postupem času se naučí trochu sebekritiky a změní se v poměrně rozumnou postavu. Pokud je navíc v partě s Keldornem, tak se ho Keldorn snaží učit a usměrňovat, a když se Anomenovi po jednom questu zvýší moudrost, je mnohem lepší klerik než Viconia, protože je to dualnutej fighter což, společně s cepem věků, z něj dělá jednak výbornýho bojovníka a zároveň i skvělýho klerika. V ToB je to ultimátní bojovník. Jen musíte Anomenovi dát šanci a nevykopnout ho hned na začátku, když má ty debilní kecy. ;)
Sign In or Register to comment.