Edwin je hratelnej i v "hodne" grupe. Nahodou je to snad nejloajalnejsi postava skupiny a krome (docela vtipnych) sarkastickych poznamek je nejmin konfliktni (ano, divam se na tebe, Jaheiro!).
A ty jeho kecy o tom, jak pusti Fireball na skupinku az budou spat jsou nastesti jenom kecy. (I kdyz, byl by zajimavej mod ve stylu 'Edwin's treachery' ktery by dovolil aby Edwinovi 'ruplo v bedne')
A jak jej chceš v hodný grupě udržet bez nějaké té úpravy na hře? Ale štve mě, že v BG2 jsou zrovna dva best charaktery pro zlou partu...resp. ne tu nejsvatější
vzdycky kdyz hraju BG2 mivam ve skupine hodne i zle postavy a nijak me to neomezuje, naopak je to sranda poslouchat jak se mezi sebou hadaji, jeste se mi nestalo, ze by odemne chtel nekdo odejit a to jsem nikdy nehral na to abych si udrzoval nejakou miru reputace, hraju proste tak jak se mi chce...
V tom případě doporučuji vzít do party Keldorna a Viconii. Nějaký čas bylo to jejich hádání docela legrace, ale když pak Keldorn řekl, že už to nejde vydržet a uprostřed nějakého dungeonu vzal Vici obouručákem po hlavě, tak už jsem se tolik nesmál.
Mně se u Keldorna dost líbil epilog a nějak mi ten "stařík" prostě přirostl k srdci, takže ho s sebou beru vždy (už i pro možnost mít ve skupině paladina s ultimátním obouručákem:-) ... @Promo16 - nepsal jsem o honění reputace, hraji přesně tak, jak píšeš, tzn. jak se mi chce...ale prostě strop reputace mám v polovině hře :-) já prostě rád HRDINY :-)
Keldorn je jedna z nejužitečnějších postav v BG2. Kombinace pravdivého vidění a rozptýlení magie je velice užitečná. Jediná nevýhoda je nízká obratnost, což je možné anulovat jistými rukavicemi a stává se pak jedním z nejlepších bojovníků ze hry. Navíc má VELMI slušnou zbroj a je ( mimo hlavní postavu ) jediný kdo může používat obouručák +5.
A jak jej chceš v hodný grupě udržet bez nějaké té úpravy na hře? Ale štve mě, že v BG2 jsou zrovna dva best charaktery pro zlou partu...resp. ne tu nejsvatější
Jednoduse si udrz povest pod 18. Ja vim, obcas to neni tak jednoduche, ale pak neodejdou.
Asi hloupý dotaz, ale nemáte někdo tabulky všech hratelných NPC?
Tj. jméno / povolání / přesvědčení
Chci si totiž zahrát celou hru od začátku, a tak mě napadlo, jestli by nebyla lepší jiná postava než paladin-kavalír ... např. takový bojovník. ;-)
V původní verzi jsem hrál jen MultiPlayer: člověk-paladin, trpaslík-válečník, půlelf-hraničář, půlelf-klerička, elf-zlodějka a elf-čarodějka ... ale tím jsem přicházel o celý příběh, byt jsem měl postavy dost nabušené a dle svých představ. Ted hraji SinglePlayer: člověk/paladin-kavalír, Minsc, Khalid, Jaheira, Imoen a Dynaheira. Přesto si říkám, jestli nemám paladina spíše nabrat po cestě a hrát jako válečník.
Ajantis nemá rád ani Imoen? Tak toho tedy nakonec nechci, protože chci mít v grupě rozhodně Imoen a Minsca. ... ale protože Ajantis je jediný paladin v celé hře, tak asi budu zase hrát za paladina. :-) Jen je hloupé, že dobrý trpasličí bojovník Yeslick je až v Zahaleném lese a ne dříve. :-(
Ajantis se s nimi snese akorát velikost skupiny se (bohužel) nedá zvýšit, měl sem to napsat trochu jinak ale potřetí to už editovat nebudu Jinak Paladin bylo kdysi moje nejoblíbenější povolání, než jsem "objevil" multi-povolání bojovník/mág.
Ono je docela blbost hrát za dobré přesvědčení ( jako je třeba paladin ). V BG2 je docela dost míst ( a pár HODNĚ dobrých předmětů ) kde mají zlé přesvědčení možnost zvolit si alternativní ukončení úkolu. Nijak je to oproti dobrým neznevýhodňuje, májí prostě všechno co oni + spoustu věcí navíc. Jediné místo kde se "hodí" dobré přesvědčení, je při rozhovoru s kněžkou v ToB. Když jste hodní, tak vám dá klíč rovnou, když jste zlí, tak na ni zařvete, povyhrožujete a stejně vám ho dá ( takže nic moc výhoda ).
@Kail S tím souhlasím, paladin má v BG2 skutečně nejzajímavější úkoly (Bard se mi ale zas tak nelíbil). Jinak co se týče zlých výhod:
1) Jako zlý máš možnost alternativního splnění úkolu s druidy v trhově ( otrávení pramenu ) 2) Jako zlý se můžeš vykašlat na střírnou dračici a dát vějce démonovi ( nabízí třeba moc pěknou halapartnu ) 3) Jako zlý můžeš nosit nejlepší zbroj ze hry ( Zbroj z lidských kůží +5 ) 4) Jako zlý můžeš používat jeden z nejlepších ( a určitě nejlépe vypadající ) obouručních mečů ze hry "Soul reaver" 5) Jako zlý může nosit dost slušnou "přilbu" Kámen duše 6) Jako zlý se nemusíš bát změny přesvědčení v pekle 7) Jako zlý máš přístup k nejlepším kouzlenickým pomocníčkům
A tohle jsou jen ty, na které jsem si rychle vzpoměl z hlavy, určitě je jich ještě víc.
Jo, BG2 je za zlo daleko promakanější než BG1 Dokonce i já dohrál dvojku za temnou stranu síly až do Léčebny
@Edvin: Zbroj z lidských kůží +5 - nějak nevím co si mám o té zbroji myslet. Na jednu stranu je pouze kožená a OČ není žádná sláva a většinou mám družiníky, které můžou nosit i těžší brnění. Na druhou stranu záchranné hody +4 bonus, odolnost na magii +20% :P
Kámen duše najdu kde?
Když si vzpomeneš ještě na nějaké výhody apod, tak napiš, platí i o BG1. Možná bych to za zlo ještě na staré kolena zkusil
@tatok Kámen duše je až v ToB, součást Q kde máš získat duši dívky od Liche. Prostě si tu duši necháš a nosíš ji jako přilbu
V BG1 se na dobro/zlo bohužel nehraje :-( Akorát jeden z Drizztových scimitarů může nosit pouze dobro a jedná se o nejlepší jednoduční zbraň z BG2. Takže pokud pokud chceš používat scimitary, tak je lepší hrát za dobro.
Ale je to ironie, Drizzta se nevyplatí zabíjet, pokud nejsi dobrý
@Edvin Páni, to jsem vůbec nevěděl s tou duší Jo, BG1 je v tomhle ohledu slabota, zlých alternativ questů je dost málo (navíc jsou to spíš miniquesty typu Vykopávky, dřevorubci co chtějí pokácet strom a šílený kapitán). BG2 je jiné kafe, např. přidání se k Bodhi je vyloženě pro zlé charaktery
@tatok Tak jsem to přesně nemyslel. Nejde pouze o zlou alternativu, ale některé části Q se ti v BG2 prostě nespustí, pokud nemáš zlé přesvědčení. V BG1 je vše přístupné všem.
@tatok V BG1 se na dobro/zlo bohužel nehraje :-( Akorát jeden z Drizztových scimitarů může nosit pouze dobro a jedná se o nejlepší jednoduční zbraň z BG2. Takže pokud pokud chceš používat scimitary, tak je lepší hrát za dobro.
A jeste - v BGEE se hraje s mnichy tezce. Co hodne pomuze, jsou dva predmety jenz vypadaji jako udelane pro Rasaada - boty (-2AC) a rukavice (+THAC0/-AC). Oba vyzaduji Lawful Good. Coz je taky ironie, protoze pokud jsi opravdu Zakonne Dobro, tak bys je Rasaadovi nemel brat. Muj mnich byl samozrejme Lawful Evil. A je pravda (a velka skoda), ze v BG2 mas za zle reseni ukolu odmenu. v BG1/BGEE pokud nehrajes jako dobrak, nedostanes nic. (Napr. Melicamp - jak zacnes byt jiny, nez podlizave napomocny, Thalantyr te posle nekam. Taky Mr Colloquette s jeho priveskem...nedostanes nic pokud chces alespon nejakou odmenu...)
Alespon, ze hrat za zly ti dovoli z RolePlay pohledu zabit postavy, jenz te stvou. Firebead Elvenhair v mych hrach umrel temer pokazde.
Comments
A ty jeho kecy o tom, jak pusti Fireball na skupinku az budou spat jsou nastesti jenom kecy. (I kdyz, byl by zajimavej mod ve stylu 'Edwin's treachery' ktery by dovolil aby Edwinovi 'ruplo v bedne')
@Promo16 - nepsal jsem o honění reputace, hraji přesně tak, jak píšeš, tzn. jak se mi chce...ale prostě strop reputace mám v polovině hře :-) já prostě rád HRDINY :-)
Tj. jméno / povolání / přesvědčení
Chci si totiž zahrát celou hru od začátku, a tak mě napadlo, jestli by nebyla lepší jiná postava než paladin-kavalír ... např. takový bojovník. ;-)
V původní verzi jsem hrál jen MultiPlayer: člověk-paladin, trpaslík-válečník, půlelf-hraničář, půlelf-klerička, elf-zlodějka a elf-čarodějka ... ale tím jsem přicházel o celý příběh, byt jsem měl postavy dost nabušené a dle svých představ.
Ted hraji SinglePlayer: člověk/paladin-kavalír, Minsc, Khalid, Jaheira, Imoen a Dynaheira.
Přesto si říkám, jestli nemám paladina spíše nabrat po cestě a hrát jako válečník.
Díky za rady a za tipy. :-)
Tak podrobná tabulka je např. tady:
Paladina (Ajantise) můžeš nabrat hodně brzo, ale zase by ses musel zbavit jednoho páru nebo Imoen.
Už sem to opravil.
Pro inspiraci moje poslední parta před BG:EE:
Hl. postava - Bojovník/Mág; Imoen; Kivan; Ajantis; Xan a Branwen.
Tak toho tedy nakonec nechci, protože chci mít v grupě rozhodně Imoen a Minsca.
... ale protože Ajantis je jediný paladin v celé hře, tak asi budu zase hrát za paladina. :-)
Jen je hloupé, že dobrý trpasličí bojovník Yeslick je až v Zahaleném lese a ne dříve. :-(
Jinak Paladin bylo kdysi moje nejoblíbenější povolání, než jsem "objevil" multi-povolání bojovník/mág.
Tomu ted nějak nerozumím. :-(
Jaheira je docela v pohodě, ale byl bych mnohem radši, kdyby nebyla zpropadný druid, ale spíše klerik. :-(
V BG2 je docela dost míst ( a pár HODNĚ dobrých předmětů ) kde mají zlé přesvědčení možnost zvolit si alternativní ukončení úkolu. Nijak je to oproti dobrým neznevýhodňuje, májí prostě všechno co oni + spoustu věcí navíc. Jediné místo kde se "hodí" dobré přesvědčení, je při rozhovoru s kněžkou v ToB. Když jste hodní, tak vám dá klíč rovnou, když jste zlí, tak na ni zařvete, povyhrožujete a stejně vám ho dá ( takže nic moc výhoda ).
Na obranu Paladina je třeba říct, že v BG2 má s Bardem pro mě nejzajímavější sadu speciálních úkolů.
S tím souhlasím, paladin má v BG2 skutečně nejzajímavější úkoly (Bard se mi ale zas tak nelíbil).
Jinak co se týče zlých výhod:
1) Jako zlý máš možnost alternativního splnění úkolu s druidy v trhově ( otrávení pramenu )
2) Jako zlý se můžeš vykašlat na střírnou dračici a dát vějce démonovi ( nabízí třeba moc pěknou halapartnu )
3) Jako zlý můžeš nosit nejlepší zbroj ze hry ( Zbroj z lidských kůží +5 )
4) Jako zlý můžeš používat jeden z nejlepších ( a určitě nejlépe vypadající ) obouručních mečů ze hry "Soul reaver"
5) Jako zlý může nosit dost slušnou "přilbu" Kámen duše
6) Jako zlý se nemusíš bát změny přesvědčení v pekle
7) Jako zlý máš přístup k nejlepším kouzlenickým pomocníčkům
A tohle jsou jen ty, na které jsem si rychle vzpoměl z hlavy, určitě je jich ještě víc.
@Edvin: Zbroj z lidských kůží +5 - nějak nevím co si mám o té zbroji myslet. Na jednu stranu je pouze kožená a OČ není žádná sláva a většinou mám družiníky, které můžou nosit i těžší brnění. Na druhou stranu záchranné hody +4 bonus, odolnost na magii +20% :P
Kámen duše najdu kde?
Když si vzpomeneš ještě na nějaké výhody apod, tak napiš, platí i o BG1. Možná bych to za zlo ještě na staré kolena zkusil
Kámen duše je až v ToB, součást Q kde máš získat duši dívky od Liche. Prostě si tu duši necháš a nosíš ji jako přilbu
V BG1 se na dobro/zlo bohužel nehraje :-(
Akorát jeden z Drizztových scimitarů může nosit pouze dobro a jedná se o nejlepší jednoduční zbraň z BG2. Takže pokud pokud chceš používat scimitary, tak je lepší hrát za dobro.
Páni, to jsem vůbec nevěděl s tou duší Jo, BG1 je v tomhle ohledu slabota, zlých alternativ questů je dost málo (navíc jsou to spíš miniquesty typu Vykopávky, dřevorubci co chtějí pokácet strom a šílený kapitán). BG2 je jiné kafe, např. přidání se k Bodhi je vyloženě pro zlé charaktery
Tak jsem to přesně nemyslel.
Nejde pouze o zlou alternativu, ale některé části Q se ti v BG2 prostě nespustí, pokud nemáš zlé přesvědčení. V BG1 je vše přístupné všem.
Jo tak, velice zajímavé
Muj mnich byl samozrejme Lawful Evil.
A je pravda (a velka skoda), ze v BG2 mas za zle reseni ukolu odmenu. v BG1/BGEE pokud nehrajes jako dobrak, nedostanes nic. (Napr. Melicamp - jak zacnes byt jiny, nez podlizave napomocny, Thalantyr te posle nekam. Taky Mr Colloquette s jeho priveskem...nedostanes nic pokud chces alespon nejakou odmenu...)
Alespon, ze hrat za zly ti dovoli z RolePlay pohledu zabit postavy, jenz te stvou. Firebead Elvenhair v mych hrach umrel temer pokazde.