Skip to content

Složení skupiny

135

Comments

• SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Edwin je hratelnej i v "hodne" grupe. Nahodou je to snad nejloajalnejsi postava skupiny a krome (docela vtipnych) sarkastickych poznamek je nejmin konfliktni (ano, divam se na tebe, Jaheiro!).

A ty jeho kecy o tom, jak pusti Fireball na skupinku az budou spat jsou nastesti jenom kecy. (I kdyz, byl by zajimavej mod ve stylu 'Edwin's treachery' ktery by dovolil aby Edwinovi 'ruplo v bedne')
  • MajesticMajestic Member Posts: 29
    A jak jej chceš v hodný grupě udržet bez nějaké té úpravy na hře? Ale štve mě, že v BG2 jsou zrovna dva best charaktery pro zlou partu...resp. ne tu nejsvatější
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    vzdycky kdyz hraju BG2 mivam ve skupine hodne i zle postavy a nijak me to neomezuje, naopak je to sranda poslouchat jak se mezi sebou hadaji, jeste se mi nestalo, ze by odemne chtel nekdo odejit a to jsem nikdy nehral na to abych si udrzoval nejakou miru reputace, hraju proste tak jak se mi chce...
  • KailKail Member Posts: 84
    V tom případě doporučuji vzít do party Keldorna a Viconii. Nějaký čas bylo to jejich hádání docela legrace, ale když pak Keldorn řekl, že už to nejde vydržet a uprostřed nějakého dungeonu vzal Vici obouručákem po hlavě, tak už jsem se tolik nesmál.
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    tohle se mi nikdy nestalo (ani jsem se o to nejak zvlast nesnazil), keldorn semnou nikdy moc dlouho nevydrzel, vzdycky jsem ho nechal s jeho rodinou
    Mně se u Keldorna dost líbil epilog a nějak mi ten "stařík" prostě přirostl k srdci, takže ho s sebou beru vždy (už i pro možnost mít ve skupině paladina s ultimátním obouručákem:-) ...
    @Promo16 - nepsal jsem o honění reputace, hraji přesně tak, jak píšeš, tzn. jak se mi chce...ale prostě strop reputace mám v polovině hře :-) já prostě rád HRDINY :-)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Keldorn je jedna z nejužitečnějších postav v BG2. Kombinace pravdivého vidění a rozptýlení magie je velice užitečná. Jediná nevýhoda je nízká obratnost, což je možné anulovat jistými rukavicemi a stává se pak jedním z nejlepších bojovníků ze hry. Navíc má VELMI slušnou zbroj a je ( mimo hlavní postavu ) jediný kdo může používat obouručák +5.
    @Edvin - myslím, že jsi to napsal úplně přesně :-)
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Taky má nejlepší paladinský kit :)
    Majestic said:

A jak jej chceš v hodný grupě udržet bez nějaké té úpravy na hře? Ale štve mě, že v BG2 jsou zrovna dva best charaktery pro zlou partu...resp. ne tu nejsvatější

Jednoduse si udrz povest pod 18. Ja vim, obcas to neni tak jednoduche, ale pak neodejdou.
    @Southpaw - tak to je opravdu odpověď za všechny prachy :-D To jsme tady určitě nikdo "nevěděli" :-D
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Asi hloupý dotaz, ale nemáte někdo tabulky všech hratelných NPC?

Tj. jméno / povolání / přesvědčení

Chci si totiž zahrát celou hru od začátku, a tak mě napadlo, jestli by nebyla lepší jiná postava než paladin-kavalír ... např. takový bojovník. ;-)

V původní verzi jsem hrál jen MultiPlayer: člověk-paladin, trpaslík-válečník, půlelf-hraničář, půlelf-klerička, elf-zlodějka a elf-čarodějka ... ale tím jsem přicházel o celý příběh, byt jsem měl postavy dost nabušené a dle svých představ.
    Ted hraji SinglePlayer: člověk/paladin-kavalír, Minsc, Khalid, Jaheira, Imoen a Dynaheira.
    Přesto si říkám, jestli nemám paladina spíše nabrat po cestě a hrát jako válečník.

Díky za rady a za tipy. :-)
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited September 2013
    @Danny_S

Tak podrobná tabulka je např. tady:

Paladina (Ajantise) můžeš nabrat hodně brzo, ale zase by ses musel zbavit jednoho páru nebo Imoen.
    Ajantis se nekamarádí s Minscem-Dynaheira nebo s Jaheirou-Khalid? ;-)
    edited September 2013
    Zapoměl sem tam dopsat Imoen :(
    Už sem to opravil.

Pro inspiraci moje poslední parta před BG:EE:
    Hl. postava - Bojovník/Mág; Imoen; Kivan; Ajantis; Xan a Branwen.
    Ajantis nemá rád ani Imoen?
    Tak toho tedy nakonec nechci, protože chci mít v grupě rozhodně Imoen a Minsca.
    ... ale protože Ajantis je jediný paladin v celé hře, tak asi budu zase hrát za paladina. :-)
    Jen je hloupé, že dobrý trpasličí bojovník Yeslick je až v Zahaleném lese a ne dříve. :-(
    edited September 2013
    Ajantis se s nimi snese akorát velikost skupiny se (bohužel) nedá zvýšit, měl sem to napsat trochu jinak ale potřetí to už editovat nebudu :)
    Jinak Paladin bylo kdysi moje nejoblíbenější povolání, než jsem "objevil" multi-povolání bojovník/mág.

edited September 2013
    Jak nedá zvýšit?
    Tomu ted nějak nerozumím. :-(

Jaheira je docela v pohodě, ale byl bych mnohem radši, kdyby nebyla zpropadný druid, ale spíše klerik. :-(
    edited September 2013
    Myslel jsem to tak, že maximum postav v partě je 6, a nevím o způsobu jak to zvýšit (narozdíl od Neverwinteru 2).
    edited September 2013
    Ono je docela blbost hrát za dobré přesvědčení ( jako je třeba paladin ).
    V BG2 je docela dost míst ( a pár HODNĚ dobrých předmětů ) kde mají zlé přesvědčení možnost zvolit si alternativní ukončení úkolu. Nijak je to oproti dobrým neznevýhodňuje, májí prostě všechno co oni + spoustu věcí navíc. Jediné místo kde se "hodí" dobré přesvědčení, je při rozhovoru s kněžkou v ToB. Když jste hodní, tak vám dá klíč rovnou, když jste zlí, tak na ni zařvete, povyhrožujete a stejně vám ho dá ( takže nic moc výhoda ).
  • KailKail Member Posts: 84
    JJ, jak říká @Edvin, nějaký přesvědčení je v RPG hrách blbost, to klíčový jsou HODNĚ dobrý předměty :)

Na obranu Paladina je třeba říct, že v BG2 má s Bardem pro mě nejzajímavější sadu speciálních úkolů.

@Kail
    S tím souhlasím, paladin má v BG2 skutečně nejzajímavější úkoly (Bard se mi ale zas tak nelíbil).
    Jinak co se týče zlých výhod:

1) Jako zlý máš možnost alternativního splnění úkolu s druidy v trhově ( otrávení pramenu )
    2) Jako zlý se můžeš vykašlat na střírnou dračici a dát vějce démonovi ( nabízí třeba moc pěknou halapartnu )
    3) Jako zlý můžeš nosit nejlepší zbroj ze hry ( Zbroj z lidských kůží +5 )
    4) Jako zlý můžeš používat jeden z nejlepších ( a určitě nejlépe vypadající ) obouručních mečů ze hry "Soul reaver"
    5) Jako zlý může nosit dost slušnou "přilbu" Kámen duše
    6) Jako zlý se nemusíš bát změny přesvědčení v pekle :D
    7) Jako zlý máš přístup k nejlepším kouzlenickým pomocníčkům

A tohle jsou jen ty, na které jsem si rychle vzpoměl z hlavy, určitě je jich ještě víc.
    Jo, BG2 je za zlo daleko promakanější než BG1 :) Dokonce i já dohrál dvojku za temnou stranu síly až do Léčebny :D

@Edvin: Zbroj z lidských kůží +5 - nějak nevím co si mám o té zbroji myslet. Na jednu stranu je pouze kožená a OČ není žádná sláva a většinou mám družiníky, které můžou nosit i těžší brnění. Na druhou stranu záchranné hody +4 bonus, odolnost na magii +20% :P

Kámen duše najdu kde?

Když si vzpomeneš ještě na nějaké výhody apod, tak napiš, platí i o BG1. Možná bych to za zlo ještě na staré kolena zkusil :)
    edited September 2013
    @tatok
    Kámen duše je až v ToB, součást Q kde máš získat duši dívky od Liche. Prostě si tu duši necháš a nosíš ji jako přilbu :D

V BG1 se na dobro/zlo bohužel nehraje :-(
    Akorát jeden z Drizztových scimitarů může nosit pouze dobro a jedná se o nejlepší jednoduční zbraň z BG2. Takže pokud pokud chceš používat scimitary, tak je lepší hrát za dobro.

Ale je to ironie, Drizzta se nevyplatí zabíjet, pokud nejsi dobrý :D
    edited September 2013
    @Edvin
    Páni, to jsem vůbec nevěděl s tou duší :) Jo, BG1 je v tomhle ohledu slabota, zlých alternativ questů je dost málo (navíc jsou to spíš miniquesty typu Vykopávky, dřevorubci co chtějí pokácet strom a šílený kapitán). BG2 je jiné kafe, např. přidání se k Bodhi je vyloženě pro zlé charaktery :)
    @tatok
    Tak jsem to přesně nemyslel.
    Nejde pouze o zlou alternativu, ale některé části Q se ti v BG2 prostě nespustí, pokud nemáš zlé přesvědčení. V BG1 je vše přístupné všem.
    @Edvin
    Jo tak, velice zajímavé :)
  • raiderpesiraiderpesi Member Posts: 48
    chtel bych se zeptat daji se plnit vedlejsi ukoli postav aniz bych si je vzal do party
    @raiderpesi - bohuzel ne. Vsechny nove postavy ti ten ukol "zadaji" az po tom, co uplyne nejaky cas (co jsou v parte).
    Edvin said:

@tatok
    V BG1 se na dobro/zlo bohužel nehraje :-(
    Akorát jeden z Drizztových scimitarů může nosit pouze dobro a jedná se o nejlepší jednoduční zbraň z BG2. Takže pokud pokud chceš používat scimitary, tak je lepší hrát za dobro.

Ale je to ironie, Drizzta se nevyplatí zabíjet, pokud nejsi dobrý :D

A jeste - v BGEE se hraje s mnichy tezce. Co hodne pomuze, jsou dva predmety jenz vypadaji jako udelane pro Rasaada - boty (-2AC) a rukavice (+THAC0/-AC). Oba vyzaduji Lawful Good. Coz je taky ironie, protoze pokud jsi opravdu Zakonne Dobro, tak bys je Rasaadovi nemel brat.
    Muj mnich byl samozrejme Lawful Evil.
    A je pravda (a velka skoda), ze v BG2 mas za zle reseni ukolu odmenu. v BG1/BGEE pokud nehrajes jako dobrak, nedostanes nic. (Napr. Melicamp - jak zacnes byt jiny, nez podlizave napomocny, Thalantyr te posle nekam. Taky Mr Colloquette s jeho priveskem...nedostanes nic pokud chces alespon nejakou odmenu...)

Alespon, ze hrat za zly ti dovoli z RolePlay pohledu zabit postavy, jenz te stvou. Firebead Elvenhair v mych hrach umrel temer pokazde.
Sign In or Register to comment.