Skip to content

FAQ - odpowiedzi na nurtujące Was pytania :)

11214161718

Comments

• M6k3M6k3 Member Posts: 180
    Ktokolwiek wie jak zacząć quest z Cloud Peak ? bo Raasad milczy, a pozwiedzał bym nową lokacje chętnie ;/
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @M6k3 Udaj się do Wrót Baldura
  • M6k3M6k3 Member Posts: 180
    w końcu ktoś, dał jakąś wskazówkę :) dziękuję :)
  • maneromanero Member Posts: 392
    Dzięki cherrycoke21, faktycznie to rozwiązało problemy. Gram w wersji kinowej bo... muszę przyznać, że angielski dubing dodał nieco świeżości :) Podobają mi się chyba wszystkie głosy chociaż nie twierdze, że są lepsze niż polskiego.

Btw. jeśli ktoś ma ten sam problem co ja to musi w opcjach zmienić na język angielski. To bezsensowne, ale dopiero wtedy mi zadziałał ang. dubbing xd
  • cytryncytryn Member Posts: 39
    witam

ktoś może podpowiedzieć jak zagrać po sieci? próbowałem po hamachi bo podobno działa, ale niestety nie możemy się połączyc z kumplem

swoją drogą właśnie kupiłem to grę dla łatwej gry po internecie :(
  • ZaratulZaratul Member Posts: 10
    Czy nowa instrukcja gry będzie też tłumaczona? W sensie obydwa manuale,opis świata gry i manual zasad gry.
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    edited December 2012
    @Zaratul - raczej nie mam takich planów, choć nie jet to niewykluczone. Szczególnie, że nie dostaliśmy żadnych materiałów, żeby instrukcja wyglądała tak samo.
  • krzysiukrzysiu Member Posts: 14
    mam big problem.. gra mu sie wyłącza w czasie WALKI.... i to się rozkręciło.. najpierw sporadycznie.... a teraz przy co drugiej walce się zawiesza i wyłącza.. możecie jakoś pomoc?
  • XevaquorXevaquor Member Posts: 3
    Ja mam pytanie o interfejs:
    O oznaczają te 3 liczby od dołu? (21, 3, 6)
    http://snag.gy/PqtlV.jpg
  • LuckyLucky Member Posts: 645
    Thac0 i widełki obrażeń.
  • MagiusaMagiusa Member Posts: 59
    Xevaquor nad tym samym sie zastanawiam, Ktoś wie?
  • fridekfridek Member Posts: 113
    21 - trak0
    3 - minimalne obrażenia
    6 - maksymalne obrażenia
  • XevaquorXevaquor Member Posts: 3
    Lucky, fridek - dzięki!
  • pantomashpantomash Member Posts: 2
    Gdzie można kupić/zdobyć katanę? Szukam i szukam ale nie mogę znaleźć .. o magicznej nawet nie wspomnę (ahh przydałaby się furia niebios ;) Poważnie się zastanawiam nad rozpoczęciem nowej gry, bo mojemu kensaiowi dodałem 2 pkty do katan, co narazie nie przynosi mi zadnych korzyści ;/
    Jedyną katanę którą widziałem miał Whintrop.
  • ZaxZax Member Posts: 15
    edited December 2012
    w Kopalniach Knieji Otulisko na samym dole jest Katana +1

Fakt, zapomniałem o niej, a cały czas z niej korzystam ;)
  • pantomashpantomash Member Posts: 2
    Dzięki, wielkie ;)
  • fridekfridek Member Posts: 113
    najlepsza katana dostępna w grze to Katana +2 do znalezienia w ..... Znajdziecie sami :D
  • gameliongamelion Member Posts: 36
    Mam pytanko związane z formatowaniem dysku "C". Teraz mam gre na kompie na dysku D ale chcę odświeżyć trochę kompa, (wymiana C na szybszy i większy). Czy po formacie wystarczy po prostu uruchomić BGEE, czy potrzebne będą jakieś inne dodatkowe sztuczki?
  • ireniqsireniqs Member Posts: 104
    edited December 2012
    @gamelion Gra powinna Ci sie odpalić bez większych problemów bo nie ma typowej instalki tylko klienta jak gry mmo.
    edited December 2012
    @ireniqs Po świętach sprawdzę, nowy dysk będzie czekał pod choinką ;)
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    @gamelion - save'y są chyba na C: w folderze dokumenty, więc uważaj!
    no właśnie a propo save'ów coś mi świta że mam ze starej wersji BG I jakieś savy... ciekawe czy da się je zaimplementować w BGEE. - poszukam i sprawdzę.
  • MagiusaMagiusa Member Posts: 59
    edited December 2012
    Słuchajcie, a jak wejść na chmurne szczyty? mam tą lokacje na mapie bo Rasaad już miał swoją przygodę we Wrotach, ale nijak nie mogę na nią wejść, jest szara :(

Pytanie nieaktualne, już wiem jak...z kopalni Nanshekel
  • damianlodzdamianlodz Member Posts: 13
    nie moge dac 6 poziomu barwenie bo wyskakuje mi blad i wywala mnie z gry.... -Runtime error! Program D;\BeamDog\games\00766\baldur.exe R6002-floating point support not loaded POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • damianlodzdamianlodz Member Posts: 13
    update nie moge dac poziomu nikomu bo wyskakuje mi taki blad ;/
  • copercoper Member Posts: 3
    mam nurtujące pytanie: spotkałem Bassilusa i fajnie tylko, że nie ma voice-actingu. Pamiętam, że w wersji ang i pl w BG1 miał. To jakiś błąd czy poprostu wywalili to? Denerwujące to jest bo psuje troche klimat;/

ps. żeby pozbyć się problemu "białego okna" trzeba:1 kliknąć alt+enter okno sie zmniejszy. 2. wyłączyć grę 3. włączyć znowu(powinna być już normalna grafika) 4.Znowu alt+enter żeby powiększyć okno. i tak za każdym razem niestety.

• AtticusAtticus Member Posts: 8
    Spotkał się ktoś już z tym, że gra "tnie się"? Tzn. podczas walki lub rzucania czarów gra zwalnia tak jakby wykonywała nie wiadomo ile procesów... :(
  • GriegGrieg Member Posts: 507
    edited December 2012
    @Atticus
    Zerknij tutaj:
    http://forum.baldursgate.com/discussion/8405/read-before-posting-master-technical-faq#p1
    sekcja B, masz kartę graficzną intela może przypadkiem?
Sign In or Register to comment.