z innej beczki. Mam taki problem, po raz pierwszy odkąd gram w baldura. Wchodzę do Nashkell i wszyscy są wrogo nastawieni. Nie wiem od czego do mam reputację 5, ale nawet podniosłem do 10 w świątyni i dalej nic, czekam na jakiś pomysł
@Lucky Tam są wszystkie opcje konfiguracyjne BGEE, a że nie ma do nich jakiegoś okienka w GUI to strach.
@viader żebym Cię dobrze zrozumiał, masz na myśli baldur.ini? Jeśli tak to po pierwsze, czy tam są opcje graficzne i można wybrać rozdzielczość? I po drugie, jak ten plik efektywnie otworzyć, bo jak otwieram to mam tylko porozrzucane wiersze z jakimiś bazgrołami.
Ale to dalej będzie - jak rozumiem - dokument tekstowy? jak w takim razie zmienić rozdziałkę, da się w ogóle? I na jaką jest ustawiona gra domyślnie? Nie mogę rozkminić tego tematu.
Udało mi się ściągnąć tę nieszczęsną grę. I mam prośbę, czy ktoś mógłby mi pomóc zoptymalizować ją? Niby wszystko działa, żadnych problemów przy uruchomieniu, ale muli jak cholera, że nie idzie grać. Mam Radeona 6370M , 6GB Ram i Intela i3 2,20 Ghz.
Zmień sterownik do karty graficznej, (nie zawsze najnowszy jest prawidłowy do danej gry) sprawdź czy komputer nie jest zwirusowany, załóż nowy profil w systemie, wyłącz oprogramowanie działające w tle. (w tym program antywirusowy) Uruchamiałem grę na różnych komputerach i systemach operacyjnych, żadnych problemów. Może powyższe działania rozwiążą twój problem.
Cóż, niestety nic z tego nie działa ale i tak dzięki. Próbowałem kombinować z trybami zgodności, zmienianiem niektórych opcji graficznych w baldur.ini i nic nie pomaga. A jestem pewien, że to nie wina specyfikacji komputera bo większość nowych gie w stylu Max Payne 3 działa mi na niskich a czasem średnich ustawieniach.
To że inne gry działają, nie zawsze jest dobrym punktem odniesienia. Może odinstaluj całe BGEE, wyczyść wszystkie ślady i pobierz jeszcze raz przez serwis Beamdog.
pytanie do beta testerów i osób bardzie zaawansowanych w rozgrywce niz ja. Jak rozpaczac questa Rasaad i Nery, i ktos skompletował juz cały kit blackguarda dla Dorna? na angielskim forum jest o tym topic ald nikt nie pisze jak to znalezc
No to ja mam inne pytanie. Wszystko gra i śmiga elegancko. Jest tylko jeden problem. Dlaczego NPC, z mojej drużyny bądź spotkane na drodze, nie wydają żadnych odgłosów? Ustawiłem wersje polską, mój bohater mówi po angielsku, natomiast reszta świata milczy. Czy jest szansa by gra była po polsku przy angielskim dubbingu? Jeśli tak to powiedzcie jak to zrobić. Pozdro
ludzie ratujcie, dlaczego punkty życia przyznawane są LOSOWO? jak to zmienić? i jak to działa? bo po pojawieniu się znaczka AWANSU ZAWSZE jest ta sama liczba punktw życia po awansie, NIEKONIECZNIE MAKSYMALNA!
Comments
tutaj zerknij - http://forum.baldursgate.com/discussion/8405/read-before-posting-master-technical-faq#latest