orientuje sie ktos jak wyglada kwestia zwrotu pieniedzy? Dla mnie porazka - na jednym laptopie uruchamia sie raz na 20 prob - w pozostalych AppCrash w dzienniku zdarzen windowsa. Na drugim lapku po wlaczeniu bialy ekran i czesc - ladnie zadbali o zgodnosc.
Pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu, a na które nie znalazłem konkretnej odpowiedzi: Czy BG: EE w wersji na iPad'a będzie dostępny w języku polskim? Jeżeli ta, to czy w momencie premiery, czy dopiero po jakimś czasie?
@rattusnorvegicus - my przetłumaczyliśmy wszystkie arkusze, włącznie z tymi, które odpowiadają za kwestie tutoriala związane z urządzeniami dotykowymi. Tłumaczenie jest generalnie gotowe, więc wszystko zależy od Beamdoga. Myślę, że będzie, bo czemu nie?
A ja mam takie jedno pytanie dotyczące bardziej systemu D&D, ale również BG: EE. Mianowicie mam zamiar dziś po pracy rozpocząć grę magiem, bez żadnej podklasy. Dostępny jest czar "Przyzwanie Chowańca", jako że gram zazwyczaj postaciami praworządnymi neutralnymi chowańcem będzie tchórzofretka która ma umiejętność otwierania zamków. Teraz moje pytanie czy chowaniec awansuje razem z bohaterem (dokładniej rzecz biorąc czy wzrośnie jej skill lockpick?)?
Chowaniec nie podlega żadnemu rozwojowi. Jedyne o czym warto wspomnieć to to, że gdy przywołamy chowańca w Bg2 będzie posiadał 24 HP, natomiast gdy użyjemy czaru w rozszerzeniu - ToB, pojawi się on z 48 HP. W obu przypadkach mag zyskuje połowe punktów życia swojego chowańca.
Właśnie to jest dobre pytanie @a_new_error bo ja nigdzie nie widziałem możliwości zmian rozdzielczości ani w ogóle wyboru ustawień grafiki. Na PC mam full hd, ale na laptopie już inną rozdziałkę. Nie wiem jak to funkcjonuje, może samo się automatycznie skaluje?
czy ktoś natknął się na problem przy włączaniu bg:ee. Mi się niby włącza, ale już po sekundzie przestaje działać ( nawet intro nie przechodzi) i wyświetla mi się napis " Program przestał działać z powodu wystąpienia problemu.System windows zamknie program i powiadomi cię jeśli istnieje dostępne rozwiązanie". Może chociaż wiecie gdzie mogę się z tym zwrócić
Comments
Czy BG: EE w wersji na iPad'a będzie dostępny w języku polskim? Jeżeli ta, to czy w momencie premiery, czy dopiero po jakimś czasie?
W starym BG ustawialo sie to w pliku konfiguracyjnym. Z tego co pamietam to domyslnie bylo ustawione na klawisz x.
Mianowicie mam zamiar dziś po pracy rozpocząć grę magiem, bez żadnej podklasy. Dostępny jest czar "Przyzwanie Chowańca", jako że gram zazwyczaj postaciami praworządnymi neutralnymi chowańcem będzie tchórzofretka która ma umiejętność otwierania zamków. Teraz moje pytanie czy chowaniec awansuje razem z bohaterem (dokładniej rzecz biorąc czy wzrośnie jej skill lockpick?)?
po tworzeniu postaci lub wybraniu którejś z gotowych przechodzimy do filmiku, następnie dalej, a następnie co? windows przestał działać....????
w opcjach grafiki mam tylko - pełny ekran
mam dokładnie to samo na stacjonarnym inaczej na laptopie inaczej