Skip to content

FAQ - odpowiedzi na nurtujące Was pytania :)

18911131418

Comments

• maneromanero Member Posts: 392
    Dzięki za bardzo szybką odpowiedź :)
  • PhælinPhælin Member Posts: 316
    Bzdury piszecie, ja już przeszedłem BGEE wiewiórczym wojownikiem (punkty biegłości w zębach, rasowa zdolność: wścieklizna).
  • gameliongamelion Member Posts: 36
    manero - to tak jakbyś kupił okładkę książki a jej zawartość dojdzie pocztą
  • M6k3M6k3 Member Posts: 180
    Czy tylko mi strona beamdoga działa tak przerażająco wolno ?
  • a_new_errora_new_error Member Posts: 28
    @M6k3 od rana są z nią problemy
    dzięki :) już myslałem że znowu mi zaproa szaleje mimo że ją cąłkiem wyłączyłem :)
  • LuckyLucky Member Posts: 645
    Mi też tnie niemiłosiernie.
  • fridekfridek Member Posts: 113
    może szykują się na najgorsze :|
    I zostawiają minimalną paczkę do ściągnięcia. Ma sens.
    25 mb lepsze niż 500 :) ale jak bedzie się sciągać po 5/b na sekunde to też nieciekawie
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    kto pierwszy ściągnie wrzuca na dropboxa! :)
  • SilverSilver Member Posts: 63
    Spokojnie spokojnie. Nie zapominajmy, ze oni są do tyłu... Tzn. z czasem ;D Zanim to się u nas pojawi to się 3x ciemno zdąży zrobić :P
  • Pedro123Pedro123 Member Posts: 3
    Ktoś się orientuje może czy jest/będzie inna "ścieżka" zakupu BG:EE np. jakiś steam albo cdp.pl czy co tam innego może być.
  • fridekfridek Member Posts: 113
    na razie nie, ale coś tam ktoś kiedyś pisał, że być może wydadzą w wersji pudełkowej.... kiedyś.
  • lukpeplukpep Member Posts: 10
    orientuje sie ktos jak wyglada kwestia zwrotu pieniedzy? Dla mnie porazka - na jednym laptopie uruchamia sie raz na 20 prob - w pozostalych AppCrash w dzienniku zdarzen windowsa. Na drugim lapku po wlaczeniu bialy ekran i czesc - ladnie zadbali o zgodnosc.
    orientuje się ktoś jak zwiększyć frame rate żeby postaci nie poruszłay się tak wolno
  • Pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu, a na które nie znalazłem konkretnej odpowiedzi:
    Czy BG: EE w wersji na iPad'a będzie dostępny w języku polskim? Jeżeli ta, to czy w momencie premiery, czy dopiero po jakimś czasie?
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    @rattusnorvegicus - my przetłumaczyliśmy wszystkie arkusze, włącznie z tymi, które odpowiadają za kwestie tutoriala związane z urządzeniami dotykowymi. Tłumaczenie jest generalnie gotowe, więc wszystko zależy od Beamdoga. Myślę, że będzie, bo czemu nie?
    Ktoś ze starych wyjadaczy pomoże mi i powie jaki jest skrót klawiszowy żeby w oknie dialogowym pojawiła się moja pozycja na mapie np? x1000 y2312
  • inicjatorinicjator Member Posts: 63
    @M6k3
    W starym BG ustawialo sie to w pliku konfiguracyjnym. Z tego co pamietam to domyslnie bylo ustawione na klawisz x.
    działa dzięki :)
    Orientuje się ktoś jak dodać Dorna do drużyny bo jak narazie to nie chce ze mna gadac :D
  • SmolinioSmolinio Member Posts: 9
    A ja mam takie jedno pytanie dotyczące bardziej systemu D&D, ale również BG: EE.
    Mianowicie mam zamiar dziś po pracy rozpocząć grę magiem, bez żadnej podklasy. Dostępny jest czar "Przyzwanie Chowańca", jako że gram zazwyczaj postaciami praworządnymi neutralnymi chowańcem będzie tchórzofretka która ma umiejętność otwierania zamków. Teraz moje pytanie czy chowaniec awansuje razem z bohaterem (dokładniej rzecz biorąc czy wzrośnie jej skill lockpick?)?
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @M6k3 Spróbuj dojść do kopalni Nashkel.
  • ParysParys Member Posts: 205
    Chowaniec nie podlega żadnemu rozwojowi. Jedyne o czym warto wspomnieć to to, że gdy przywołamy chowańca w Bg2 będzie posiadał 24 HP, natomiast gdy użyjemy czaru w rozszerzeniu - ToB, pojawi się on z 48 HP. W obu przypadkach mag zyskuje połowe punktów życia swojego chowańca.
  • artas87artas87 Member Posts: 28
    też tak ktoś ma, że:

po tworzeniu postaci lub wybraniu którejś z gotowych przechodzimy do filmiku, następnie dalej, a następnie co? windows przestał działać....????
    natknął się gdzieś ktoś jak zmienić rozdzielczość ?
    w opcjach grafiki mam tylko - pełny ekran
    Właśnie to jest dobre pytanie @a_new_error bo ja nigdzie nie widziałem możliwości zmian rozdzielczości ani w ogóle wyboru ustawień grafiki. Na PC mam full hd, ale na laptopie już inną rozdziałkę. Nie wiem jak to funkcjonuje, może samo się automatycznie skaluje?
    @Lucky pewnie masz rację
    mam dokładnie to samo na stacjonarnym inaczej na laptopie inaczej
  • MagiusaMagiusa Member Posts: 59
    czy ktoś natknął się na problem przy włączaniu bg:ee. Mi się niby włącza, ale już po sekundzie przestaje działać ( nawet intro nie przechodzi) i wyświetla mi się napis " Program przestał działać z powodu wystąpienia problemu.System windows zamknie program i powiadomi cię jeśli istnieje dostępne rozwiązanie". Może chociaż wiecie gdzie mogę się z tym zwrócić :(
Sign In or Register to comment.