jak wy uruchomiliscie gre, mi pojawia sie bialy ekran, a za chwile wyskakuje komunikat, ze program przestal dzialac. mam laptopa: assusa, karta graficzna NVIDIA GeForce 630m , windows 7 nie wiem czy te info cos powiedza, ale moze . nawet nie wiem gdzie moge po pomoc sie zwrocic
czy ktoś natknął się na problem przy włączaniu bg:ee. Mi się niby włącza, ale już po sekundzie przestaje działać ( nawet intro nie przechodzi) i wyświetla mi się napis " Program przestał działać z powodu wystąpienia problemu.System windows zamknie program i powiadomi cię jeśli istnieje dostępne rozwiązanie". Może chociaż wiecie gdzie mogę się z tym zwrócić
ja bym próbował (choć jeszcze gry nie mam) poprzez: zaznaczenie trybu zgodności pliku exe, np z windows XP albo też uruchomić jako administrator (prawy klawisz myszy, i wybieramy uruchom jako administrator) może to pomoże
wojownicy zapewne, sztab magów programistów dwoi i się i troi (lustrzane odbicie) by rozwiązać owe kłopoty
z administratorem nie działa, ale bardzo dziękuje, obawiam sie, ze to cos z grafika, bo na starej toshibie działa, ale tak bardzo nie chce na niej grać....jestem załamana
Mi osobiście nie podobając się nowe portrety do BG EE, są bardziej pod ID i nie pasują do klimatu BG1. Dlatego chciałbym dograć swoje. Trzymam się tych zasad co do wielkości i formatu zdjęć jednak wciąż mi ich nie czyta. Ma ktoś jakieś sugestie ew strony gdzie można pobrać gotowe portrety?
słyszałem że w grze jest ograniczenie do 30 FPSów i zmiana w baldur.ini nie pomaga ? słyszałem też że ubicie Firebead Elvenhair jest banalnie proste, jego zaatakowanie nie wyzwala agresji u pozostałych NPC ?
Również mam pytanko. Na ile ustawić liczbę klatek w INI, żeby postacie nie poruszały się taaaak ślaaaamazarnie? 60 to była dobra wartość? Nie pamiętam tego starego konfiguratora, który za cholerę nie wiem dlaczego nie znalazł się w EE.
Również mam pytanko. Na ile ustawić liczbę klatek w INI, żeby postacie nie poruszały się taaaak ślaaaamazarnie? 60 to była dobra wartość? Nie pamiętam tego starego konfiguratora, który za cholerę nie wiem dlaczego nie znalazł się w EE.
Z tego co czytałem na angielskim forum, to zmiana FPS w pliku ini nie wpływa na działanie gry.
Nie da się zmienić fps-ów. Ja mam natomiast pytanie gram łotrem zabójcą ale za choler nie udaje mi się ukryć się w cieniu, mimo tego że ciche poruszanie 55, i ukrywanie 50 ja sie pytam co jest do cholery czy to jakiś bug czy norma pytam bo w bg1 to specialnym wyjadaczem nie jestem zawsze 2, i tam wyższe lvle były
Comments
A gdzie masz ten baldur.ini bo ni cholery nie mogę znaleźć
@Lucky Tam są wszystkie opcje konfiguracyjne BGEE, a że nie ma do nich jakiegoś okienka w GUI to strach.
nawet nie wiem gdzie moge po pomoc sie zwrocic
zaznaczenie trybu zgodności pliku exe, np z windows XP
albo też uruchomić jako administrator (prawy klawisz myszy, i wybieramy uruchom jako administrator)
może to pomoże
wojownicy zapewne, sztab magów programistów dwoi i się i troi (lustrzane odbicie) by rozwiązać owe kłopoty
słyszałem też że ubicie Firebead Elvenhair jest banalnie proste, jego zaatakowanie nie wyzwala agresji u pozostałych NPC ?
@ireniqs mi też go brakuje -.-