Skip to content

[ SEZNAM ] - Módy do BG2:EE

EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
edited October 2022 in čeština
Instalace módů BG2:EE není nic složitého, ve většině případů pouze nakopírujete mód do složky s hrou a spustíte instalaci, což může být například "Setup-Saerileth.exe" nebo "setup-ub.exe". Instalačním menu je primitivně jednoduché, takže tam stačí psát písmena a čísla, podle možností které chce vybrat. Je však důležité pamatovat, že někdy jsou mody po rozbalení ještě v dodatečné složce (většinou oznamuje verzi modu) a do složky se hrou je třeba zkopírovat obsah této složky, ne složku samotnout. EXE soubor (to čím instalujete mod) musí být vždy na stejném místě jako EXE soubor od Baldurs Gate 2 (to čím spouštíte hru). Pokud se budete snažit mody instalovat z oznamovací složky, tak instalátor nebude schopen najít váš soubor s češtinou.

Módy upravují soubor s češtinou, takže pokud si po jejich nahrání aktualizujete překlad hlavní hry, tak je to rozdrbe a musíte je odinstalovat a znovu nainstalovat (ale ve stejném pořád v jakém jste je instalovali. To ale může být problém, pokud máte najednou nainstalovaných víc jak dvacet módů, (jako já), takže pozor. Pokud to tak učiníte, tak to naštěstí nerozdrbe probíhající úkoly které byly přidány módy, takže nebudou žádné konflikty se starými savy a můžete normálně pokračovat ve hře.

Poznámka k instalaci módů:
V některých případech (nemělo jednat o žádný z módů které jsou tady, ale pro jistotu na to upozorním) by mohlo dojít ke konfliktu módů. Pokud nainstalujete 2 módy které mění stejnou věc/osobu/mechaniku tak to nedělá dobrotu. Ve vyjímečných případech je i problém s větším množství velmi rozsáhlých módů. Aby jste omezili riziko problémů na minimum, doporučují instalovat módy v tomto pořadí:

1) Dobrodružství, nové oblasti a úkoly
2) Nové postavy a předměty
3) Změny herní mechaniky

Pokud nainstalujete módy na již rozehranou hru, tak nemusí fungovat správně, nebo nemusí fungovat vůbec. Vždy když vstoupíte do nové oblasti, tak si hra "načte" veškeré informace o oblasti a pak ji tak "uloží". Takže pokud má být nová členka družiny k nalezení v přístávní čtvrti a vy si nainstalujete její mód až po tom co jste navštívili přístávní čtvrť, tak jí tam nenajdete, protože hra už dříva "načetla" přístávní čtvrť a tehdy neobsahovala data nové členky družiny.

A samozřejmě, pokud má mód překlad, tak nejdřív rozbalíte mód, pak přepíšete soubory překladem a teprve potom instalujete mód.

_________________________________________________________MÓDY DO BG2:EE____________________________________________________________
image

Pro začátek bych rád zmínil svatou trojici :-)

Tři módy, které by jste si měli nainstalovat nehledě na tom, jestli máte zájem hrát s módy, nebo ne. Všechny totiž obnovují spoustu obsahu, který měl být ve hře, ale (pokud vím tak hlavně z časových důvodů) nakonec tam neskončil. Jak říkám, instalace těchto módů je absolutní povinnost.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

ASCENSION (CZ)
(Mód byl VELMI dávno přeložen, ale kvalita dost ubohá a od té doby tam přidali nový obsah a proto jsem to přeložil úplně znova a čeština je teď oficální součástí módu)

Jen málo skutečný fandů nezná legendární mód Ascension, který patřil mezi naprostou povinnost pro každé instalaci BG2.
Dovedl bych o něm básnit docela dlouho, ale zkusím to shrnout.

Ascension, je jediný "oficiální mód", protože jeho autorem je jeden z herních vývojářů BG2. Datadisk ToB, byl značně uspěchaný a hlavně jeho konec byl pouze slabý odvar toho co měl původně být. Bylo to důsledkem toho, že vývojáři měli na jeho dokončení velmi málo času a proto se nestihlo všechno co se plánovalo. To se však nelíbilo vývojovému řediteli Davidu Gaiderovi a tak na vlastní náklady a ve svém volném čase hru "dodělal".

Ve výsledném módu pak (mimo jiné) naleznete:

1) Zvýšení síly hlavních bossů
2) Imoen získá vlastní zplozenecké schopnosti
3) Sarevoka je možné obrátit na světlou stranu síly
4) Pokud stále vlastníte Sarevokův meč a dáte mu ho, tak mu uděláte velkou radost a výrazně tím meč posílíte
5) Balthazara je nyní možné přesvědčit, aby s vámi nebojoval a naopak vám dokonce i pomohl v závěrečné bitvě
6) Vaše hlavní postava získá během datadisku nové schopnosti
7) Finalní bitva je úplně jiná a asi 10x víc epická (jo a nejméně 3x těžší)
8) Přepracované epilogy (Ty instalovat nedoporčuji, přijdou mi jako snaha vnutit VŠEM postavám dobré a šťastné konce. Originály v nově aktualizovaném českém překladu BG2 mi přijdou lepší a vhodnější.)

Oficiální stránky: https://github.com/InfinityMods/Ascension/releases
Link na stažení (verze 2.0.23): https://github.com/InfinityMods/Ascension/releases/download/2.0.23/ascension-2.0.23.zip

UNFINISHED BUSINESS (CZ)
image
Aneb co v BG2 být mělo, ale nestihlo se dodělat před vydáním. Podobné jako Ascension, ale toto je pro původní BG2 a ne jen pro ToB. Mód přidává velké množství úkolů, včetně osobních úkolu pro Minsca a Haer'Dalise. Některé úkoly nyní mají alternativní konce v závislosti na vašich rozhodnutí, nebo byli celkově rozšířené. Samozřejmostí jsou taky nějaké nové předměty a nějaké alternativní portréty. Původně jsem to tady chtěl všechno do detailu vypsat, ale je toho fakt hodně, takže mi prostě budete muset věřit že se to vyplatí nainstalovat.

Oficiální stránky: https://github.com/Pocket-Plane-Group/UnfinishedBusiness/releases
Link na stažení (verze 28): https://github.com/Pocket-Plane-Group/UnfinishedBusiness/releases/download/v28/ub-v28.zip
Český překlad: https://uloz.to/file/G8inv0VRRhl6/ub-v28-cz-zip#!ZGZ0ZmR2ZwV4ZQWuATH4L2IxZ2AyLmMfnSWEHTMlAQWCBTMwLD==

P.S.
Autor modu už má nový český překlad, jediný důvod proč ho ještě neaktualizoval je fakt, že zrovna dělá na verzi 29, jenž po vydání už bude mít tento překlad v sobě.

ALMATERIA'S RESTORATION PROJECT (CZ)

Ačkoliv nikdy nebyl (obzlášť mezi českou komunitou) moc zpopularizovaný, jedná se o takovou tichou šedou myš co během let získala na slávě i obdivu. Stejně jako předcházející dva módy tak i tento obnovuje spoustu starého obsahu. Rozšířené dialogy u starých úkolů, nějaké nové, nové oblasti, nové postavy, nová náhodná setkání, je toho opravdu hodně. Jeho největší síla je však v něčem jiném.

Tento mód obnovuje zvukové záznamy pro víc než 1600 bytostí !
A to už je sakra nových výkřiků a dialogů.

Velkou slávu získal také díky obnově původní cutscény po útěku z vězení.
Spousta věcí konečně dává mnohem větší smysl.

Oficiální stránky: http://www.shsforums.net/files/file/1053-almaterias-restoration-project/
Link na stažení (verze 9.0): http://www.shsforums.net/files/download/1053-almaterias-restoration-project/


________________________________________________________________________________________________________________________________________


01) Tactic CZ


Hodně jsem zvažoval, že bych Tactic zařadil do svaté trojice...
Nakonec jsem si to ale rozmyslel.

Ačkoliv je Tactic pro většinu lidí naprostou nutností, tak ho s čistým svědomím nemoho doporučit někomu, kdo hru ještě nehrál nebo ji hrál teprve jednou. Nárust obtížnosti je opravdu velký a nováčci budou mít problém nejen hru dokončit, ale taky hrát.

Kromě toho že přidává MOŘE nového obsahu (oblasti, úkoly, nepřátelé, předměty, bossové), Tactic však (velmi výrazně) zvyšuje obtížnost hry. Nedělá to ale tak, že by jim nafouknul staty (ačkoliv posílení tam je). Tactic primárně zvyšuje inteligenci nepřátel, takže třeba takoví mágové se brzo stanou vaši nejhorší noční můrou, protože se velmi rychle zabalí do obrovského množství ochraných kouzel a budou na vás vrhat ty nejvíc nepříjemné kouzla. Boj na konci hry (včetně dialogů) je pak taky trochu přepracovaný a představuje mnohem větší výzvu.

Poznámka: Část se zkušenostním stropem je tam napsána poněkud nejasně (sám jsem se na to raději zeptal). Pokud chcete, aby se v dungeonech objevovali ti nejtěžší možní nepřátelé a v největších skupinách, tak všechny indikátory nastavte na nulu (Ishan's mod).

Rovněž bych rád zmínil, že mod je velmi starý a dost odflákli převod do EE.
Proto se mi bohužel nepodařilo, aby mod úspěšně zobrazoval ř,č,ě,ď.
Než aby tam byly různé náhodné znaky (které tam byly) nahradil jsem je raději r,c,e,d.

Oficiální stránky: https://forums.beamdog.com/discussion/41242/tactics-mod-bg2ee-compatibility-conversion-and-beta-test/p1
Link na stažení (verze 73): https://uloz.to/file/5qZn0gYjHGev/tactic-cz-opraveno-zip#!ZGx1ZQR2AQVkZwOuAwD3MJD0MwAuAaMyE0uhqxu3MRM3qQZ2At==

02) Saerileth (CZ)


Štve vás, že ve hře není dost paladinů? Vzrušují vás mladičké náctileté dívky okolo 15? Pak by jste se měli poradit s psycholologem ( :smiley: ), nebo si stáhnou tenhle mód! Patnáctiletá Saerileth, paladinka a Tyrova vyvolená se hlásí do služby! Naleznete ji v chrámové čtvrti. Nejedná se o nějaký tuctový malý módík. Můžu s přehledem prohlásit, že se jedná o jeden z nejrosáhlejší NPC módů jaký kdy vznikl. Nové předměty, nové úkoly, nové příšery, nové oblasti, romance a nyní můžete požádat řád Paladinů, aby vám pomohli s cestou do léčebny. Saerileth má neuvěřitelně dlouhou a propracovanou romanci. Navíc nemusíte jak puk čekat až něco řekne. Může k ní normálně přijít a zahájit s ní rozhovor (Samozřejmě má i samostatné rozhovory, vztahující se k aktuálnímu dění), ale nemusíte s ní jen mluvit. Můžete ji objímat, hladit, líbat a později možná i něco víc. Romance samozřejmě pokračuje i v ToB. Dejte si ale pozor, Saerileth je paladin tělem i duší a nesnese když někdo koná zlo (a pokud jste zlého přesvědčení, tak se ve hře vůbec neobjeví). Navíc je vybíravá, takže pokud budete příliš oškliví (ověření charisma), tak nebude mít zájem o žádný intimný vztah. Saerileth je dokonce i nadabovaná, což je u NPC módů docel avzácné.

Malá poznámka:
Jako paladinka není příliš nadšená ze zlodějů a představa, že by jste se snad měli stát jedním ze stínových zlodějů je pro ni nepřijatelná. SILNĚ doporučuji dokončit úkoly pro stínové zloděje před tím, než ji nabere do party, jinak při jejich plnění hrozí velké riziko že od vás na trvalo odejde. Saerileth rovnež není možné dočasně propustit z party a později zase vyzvednout... pokud nepoužijete malý trik. Navštivte nějakou oblast, do které neplánujete v dohledné době znovu cestovat, postavte se k východu z mapy, Saerileth pošlete co nejdál od zbytku party, vyhoďte ji ze skupiny a opustěte mapu. Protože jste přerušili její "Vážně chceš abych odešla? Pokud odejdu tak už se nevrátím..." tak ten rozhovor nenastane, dokud se znovu nevrátíte do místa, kde jste jí nechali. Šikovný trik.

Oficiální stránky: http://www.baldursgatemods.com/forums/index.php?board=16.0
Link na stažení (verze 19): http://www.baldursgatemods.com/forums/index.php?action=downloads;sa=downfile&id=17
Český překlad (díky Vicqkovi za upravení textů): https://uloz.to/file/mjz3ETFKQqTk/saerileth-cz-zip#!ZGuyMwR1BGL3BJLjMJMvBGxmMwZ1n1EkHHE1D1EmITy6ZmVm

P.S.
Vypadá to, že oficiální stranky jsou dole.
Dočasně tu dávám linky mojí zálohy, jenž už v sobě má češtinu (stačí vám jen tohle).
https://uloz.to/file/mn80sOYuPUqg/saerileth-v20-cz-zip#!ZJAyAwR2ZmplZQx5MGywMQWwMTVlLJqkIIORrSMyYyt0o2RmMN==

03) Lucy the Wyvern (CZ)


Maličký, kraťoučký, ale velmi úsměvný módík.
Lucy můžete najít v dobrudruhově krámku.

Oficiální stránky: https://github.com/SpellholdStudios/Lucy_the_Wyvern/releases
Link na stažení (verze 0.5): https://github.com/SpellholdStudios/Lucy_the_Wyvern/releases/download/v5.0/lucy-the-wyvern-v5.0.zip
Český překlad (autor Vicq): https://uloz.to/file/NiWSu7SoKJpt/lucy-the-wyvern-cz-zip#!ZGqwAwR2AmqwAQx0ZQN3LzAuBQx3ZUEjFxf0rzbmH0y2pGV2Aj==

04) Tower of Deception (CZ)
image

Tower of Deception přidává do hry úkol odehrávající se v opuštěné věži, jenž slouží jako dungeon s několika patry. Mód obsahuje nové lokace, nepřátele, předměty a dokonce i video. Jedná se o remaster původního, dnes již prastarého modu. Původní mód sice byl přeložen, ale udělal jsem drobné úpravy, aby překlad odpovídal dnešní době.

Oficiální stránky: https://github.com/InfinityMods/TowerOfDeception/releases
Link na stažení (verze 4.0.6): https://github.com/InfinityMods/TowerOfDeception/releases/download/v4.0.6/tower-of-deception-v4.0.6.zip

05) Krev Adalon (CZ)


Tento mód přidává nějaký ten malý úkolů a možnost alternativního vyřešení úkoly týkajícího se zbroje z lidské kůže. Rovněž rozšiřuje některé z původních dialogů. Nyní je možné, aby byl úkol vyřešen, aniž by byla Adalon zabita, což jistě ocení hráči kteří hrají za dobro, ale zároveň chtějí tu fajnovou zbroj. Uznejte přece, že pro pár kapek krve by jste neměli muset zabíjet celého draka. Dosti užitečný mód.

Oficiální stránky: https://github.com/Gitjas/Adalons_Blood/releases
Link na stažení (verze 15): https://github.com/Gitjas/Adalons_Blood/releases/download/15/adalons-blood-15.zip

06) Bíla Královna (CZ)


Naprosto úžasný mód se skvělým příběhem novými předmětym, oblastmi a úkoly. O tom vážně nemá cenu psát, to si musíte zahrát. Nové místo na mapě se vám objeví po tom, co si přečte novou knížku od obchodníka s knihami na promenádě. (Instalace trvá docela dlouho, tak nepanikařte)

Jako obvykle, vžaduje začít novou hru, jinak obchodník nebude.
V současné verzi by to už problém být neměl, ale dřív se občas stávalo že se lokace neobjevila na mapě.
V tom případě použijte kouzelné slůvko:
CLUAConsole:MoveToArea("WQ0002")

Oficiální stránky: https://downloads.weaselmods.net/download/the-white-queen/
Link na stažení (verze 6.93): https://downloads.weaselmods.net/download/the-white-queen/#

07) Vylepšená gilda zlodějů


V minulosti si docela hodně lidí stěžovalo, že zlodějská úsedlos je nejskromnější, co se týká úkolů a rozhovorů.
Tento mód to mění, přidává další rozhovory, dodatečné úkoly, nové postavy, portréty a dokonce i nového obchodníka. Naprostá povinnost pro každého, kdy chce hrát za zloděje.

Oficiální stránky: http://www.shsforums.net/files/file/757-expanded-thief-stronghold/
Link na stažení (verze 3.0.0): http://www.shsforums.net/files/download/757-expanded-thief-stronghold/
Český překlad: https://uloz.to/file/80G3HCN7zplw/expanded-thief-stronghold-cz-zip#!ZJZ0ZGR2Amx4ZmywZmIxAwHlL2L2BKqfpUczYv1zFJ9+HQR3AN==

08) Extra pytle



V BG2 není způsob jak skladovat lektvary a munici do praku.
Brašnu na lektvary a pásn na munici je bohužel možné zakoupit až v ToB.
Tento malý módík vám je přidá do dobrodruhova krámku.

Oficiální stránky: http://www.shsforums.net/files/file/146-bag-bonus/
Link na stažení (verze v1.0.4): http://www.shsforums.net/files/download/146-bag-bonus/
Český překlad: https://uloz.to/file/yTSjcSPMlPHt/bagbonus-cz-zip#!ZGZ2AGR2ZJR0BQAuLGV1AmHjAJD4ZaEVHTkIGmR0GHuGFmWwZN==

09) Vylepšení mečů Haer'Dalise


Haer'Dalis se mezi hráči většinou netěší tak velké oblibě jako jiné postavy. Částečně je to způsobeno tím, že se pro něj docela blbě hledají dobré zbraně, jelikož kvalitních krátkých mečů je ve hře ukrutně málo. Tento malý módík vám umožní požádat drowského kováře v podtemnu aby vám podstatně vylepšil jeho unikátní meče. Musíte se však připravit, že zadarmo to nebude...

Oficiální stránky: http://www.shsforums.net/files/file/804-improved-haerdalis-swords/
Link na stažení (verze v3.1.0 : http://www.shsforums.net/files/download/804-improved-haerdalis-swords/
Český překlad: https://uloz.to/file/eOZLr54VY0Kg/improved-haerdalis-swords-cz-zip#!ZJR5BGR2AmqyA2VkBJLjMwLkMQD3MTqYZSyjGyZ4rRqspTSyZN==

XX) Isra
Stará známá paladinka z první dílů se vrací i do BG2. Komplet nadabovaná, s novými úkoly, novými předměty a tentokrát i s plnohodnout romancí. Naleznete ji v hostinci na promenádě.

image

XX) Sheena
Jeden z mých nejoblíbenějších módů (s moc pěkným obrázkem). Rudá polodračice Sheena. Je to bojovních/mág oplývající možností přepínat mezi lidskou formou a formou polodraka (nebojte, není to příliš OP). Romance je samozřejmostí, ačkoliv je trocho škoda, že nepokračuje v ToB.
Najdete ji v doupěti jejího otce (kdo by to tak asi mohl být?). Je to velmi užitečná společnice, ale za její společnost musíte draze zaplatit a nejdřív zpráskat jejího taťuldu.

Chopil jsem se módu jako vývojář, vylepšil portréty, přidal lepší kompatibilitu s BG2:EE, odstranil nějaké buggy, přidal pár předmětů a zrovna pracuji na rozšíření romance (+ české lokalizaci). Aktuální iformace o průběhu můžete najít tady: https://forums.beamdog.com/discussion/60784/npc-mod-sheena-the-half-dragon-tale/p1

imageimage

XX) Yasreana
Další z mých oblíbených módů (v budoucnu ji chci přeložit), drowí bojovnice jménem Yasreana. Dabing, "romance", úkoly, předměty, takhle holka má všechno a to ani nemluvím o naprosto úžasném obrázku. Mělo by se asi taky zmínit, že se jedná o hodnou drowku (která moc nemusí drowy zlé). Velkou výhodou je, že ji potkáte hned na začátku hry, těsně před východem z vězení (takže pokud už jste se dostali z Irenicova vězení, tak už ji nezískáte).

Trochu jsem vám vyčistil její portrét :-)

image

08) CoM Encounters
Velmi zajímavý mód, který přidá nové setkání na mapě světa, nějaký ten malý úkolek, opraví inteligenci u některých soupeřů, přidá pár nových obchodníků s novými předměty a hlavně naprosto nádherně udělanou róbou (Konečně vypadám jako pravý nekromant!). Jeden z nich prodává opravdu silné předměty, ale jejich ceny tomu odpovídají. 72 tisíc za Katanu +4 se mi zdá odpovídající :-)
image

09) Dungeon Crawl
Trochu rozsáhlejší dobrodružství , inspirované webovým comixem. Odehrává se hlavně na čtyřech úplně nových mapách a obsahuje nové předměty, úkoly atd. Tuhle partičku dobrodruhů potkáte u měděné čelenky. Dobrodružství je určeno spíše pro nižší úrovně.

image

10) Assassinations
Otevírá se před vámi kariéra nájemného vraha. Zabíjejte, podvádějte, ukažte soucit, nebo buďte sami podvedeni. Nakonec můžete vyváznou, nebo skončit před soudem. ( Pro začátek si promluvte s barmanem u Měděné čelenky. ) Tomuto módu dávám 10/10. Nádherně sedí do hry, je dosti dlouhý (a pokračuje i v 6 kapitole), obsahuje i takovou menší romanci, prostě vše co by jste si mohli přát.
image

11) Sellswords
Velmi detailně zpracovaný mód inspirovaný stejnojmennou sérií románů z pera R. A. Salvatora. Je třeba se vrátit do Podtemna, navštívit Menzoberranzan (rodné město Viconie, takže ji sebou nezapomeňte vzít) a když už jsme u toho, tak si udělat i čas na zachránění Jarlaxe a schůzku s Artemisem Entreretim. ( Mód začíná v 6 kapitole, po příchodu na pormenádů )

image

12) Tales of the Deep Gardens
Další poněkud rozsáhlejší dobrodružství odehrávající se na nových mapách, obsahuje velice zajímavé nové předměty úkoly atd. Autoři udělali velmi zajímavou práci co se týká barev a vypadá to moc pěkně. Dobrodružství začne pokecáním s tajemným mágem ve vládní čtvrti (musíte vyřešit menší hádanku, která může dát neagličtinářům docela zabrat).

image

13) I Shall Never Forget
Menší mód ve kterém budete pomáhat mágovi jménem Orion, který ztratil smysl života. Můžete mu moct jej znovu najít, nebo ho nechat v bídě a utrpení. Úkol začíná střídavě ve vladní čtvrti a promenádě, ale vyžaduje začít novou hru, nebo použít save těsně před východem z Irenicusova vězení. Další velmi dobře zpracovaný mód, který nádherně sedí do hra.

image

14) Back to Brynnlaw
Něco se děje... V Léčebně se něco děje a je na vás, aby jste to vyšetřili. Setkejte se s odpadlým zahaleným čarodějem, vrať se zpátky na ostrov a změňte osud všech jeho obyvatel podle svého. (Mód začíná až v kapitole 6, čaroděj je na promenádě)

image

15) Fade
Všichni víme, že BG2 nikdy nemělo pořádného zloděje a nově přidaná Hexat leze hodně lidem na nervy. Tady za ni máme víc než dobrou náhradu. Jedná se o dívku zlodějku, která je navíc z částu sukuba. Při instalaci si dokonce můžete vybrat, jestli chcete aby byla čistý zloděj, nebo stínový tanečník. Nejen, že má obstojné staty, dabing a pěkný portrét, ale navíc má plnohodnout romance. Pokud v partě potřebujete zloděje, je Fade jasná volba. Do party ji však můžete vzít POUZE v rámci spolčení se stínovými zloději (doporučuju začít novou hru, nebo použít save kde jste zlodějům ještě nedali jejich 15 000).

image

16) Yvette
Další problém BG2 byl, že měl jen jednoho čistého kněze (nádherná Viconie) a některý lidem vadilo (nechápu proč) že je zlá a tak ji sebou nikdy nebrali. Yvette je dobrá kněžka Lathander, která trpí ztránou paměti. Celkově má velice zajímavou minulost. Dabing a romance jsou samozřejmostí. Do party ji můžete vzít hned jak vyjdete z vězení. Stačí si koupit svitek od obézní dámy na promenádě.

image

17) Innershade
Nová vesnička obsahující pár VELMI zajímavých úkolů s příběhem, který se může táhnout až do ToB. Pěkný příjemný mód, který by klidně mohl být originální součástí Baldurs Gate. Pár kousků nové výbavy je samozřejmostí. Je více způsobů, jak se dozvědět o tomto místě, ale nejjednodušší je v noci zabít lupiče na promenádě (napadne vás sám) a vzít mu mapu.

Poznámka: Nevím jestli mód vyžaduje začít novou hru, ale v případě že by se vám vesnička nezobrazila na mapě světa, tak stačí do příkazového řádku napsat:
CLUAConsole:MoveToArea("ARISH1")

image


19) Dungeon be gone
Někteří z nás už hráli BG2 mnohokrát a "útěk z vězení" kterým musíte na začátku projít, není zrovna nejzábavnější část. Co kdyby to šlo jinak? Co kdyby jste mohli celé vězení přeskočit, ale zároveň získat veškeré magické předměty, zkušenosti a peníze? Láká vás to? Pak je tento mód jako dělaný pro vás, protože přesně tohle dělá.

image

20) Romantické příležitosti
Hehehe, velmi peperný mód. Není vám někdy trochu nepříjemné, že hlavní hrdina/hrdinka, můžeme mít za hru jen jeden (no, pokud nepočítáte jistou věc v Podtemnu) "intimný vztah" ? Nelíbilo by se vám, kdyby jich bylo více? Co třeba takových pět desítek? Tento mód přidává do hry "pár" nových postav a umožňuje nevinný flirt, nebo případný sex s více než padesáti různými postavami. Příležitost pro může, ale i ženy. Do postele můžete dostat i samotnou Bodhi a Ellesime, nebo třeba Minsca a Edwina. Každopádně počítejte, že se vaší drahé polovičce nemusí líbit, že hupsnete do peřin s každým kdo na vás zamrká (Fade je plně podporovaná pro tento mód a bude zde mít dodatečné dialogy).

image

22) Romance s Imoen
"Ale já jsem nevěděl že jsme příbuzní!" :D
Tento mód vám umožní vést (velmi propracovanou) romanci s vaši sestrou.
Lidi jsou vážně úchylní...

Žerty stranou, romance s Imoen byla už před časy EE, považována za jednu z nejlepších.


image

23) Freedom's Reign & Reign of Virtue
Mód který přidává do hry nové obchodníky, několik nových setkání na mapě světa a něco mezi 80-90 novými předměty, které jsou rozprostřené po celém světě (ale většina je u obchodníků). Ačkoliv je zde hodně zajímavých zbraní, tak je jich docela velké množství silně OP. Mám o tomto módu smíšené pocity.

image

24) Překopaná reputace
Taky vám vždycky připadalo divné, že slevy v obchodech dostávají pouze hrdinové?
Proč by například zloději, nebo pašeráci měli dávat slevu nějakým svatým paladinům?
Navíc by to mělo logiku pouze tehdy, že by všichni obchodníci byli hodní, čestní a poctiví.

Jednoduchý módík, (jehož obsah je třeba nakopírovat do složky "override") který způsobí, že postupně klesající reputace bude přinášet stejnou slevu, jakou by přinášela ta postupně stoupající. Říkáte si, že to není fér, protože bude stačit hned ze začátku zabít pár vesničanů, takže hned budete na jedničce a dostanete maximální slevu? Omyl! Extrémně nízká reputace způsobí, že po vás půjdou elitní vojenské skupiny, které špatně vybavéné skupiny na nízkých úrovních roznesou na kopytech. Když chcete být zlí, tak musíte počítat s tím, že po vás půjde ruka zákona... ale v obchodech už vás nikdo nebude okrádat!

Už dlouho jsem měl ten nápad v hlavě, ale netušil jsem, že je to tak snadné na udělání.
Zásluhy za mód však patří Peccovi, který ho dal na můj popud dohromady.

Mód nově nabízí i bonus do reakce, aby na vás lidi i při nějnižší reputaci stále mluvili.

image
Stahujte zde: http://uloz.to/xJCrV3df/mod-reputace-zip

25) Unofficial Item Pack
To nejlepší na konec :wink:

Jedná se o mód které jsem sám vymyslel a vytvořil.
Asi jsem měl docela dobrý nápad, protože se jedná o jeden z nejstahovanějších módu na fóru.

Mód samozřejmě obsahuje kompletní českou lokalizaci a instalace má celkem 8 volitelných částí:

1) Překopání velkého množství úkolových předmětů, činící je užitečnými
2) Šarlatová katana - Změnil jsem Šarlatová ninjato na Šarlatovou katanu, kterou kromě mnichů mohou nyní používat i bardové a zloději. Ale je protože jsem tím pádem vytvořil velmi mocný předmět, zvýšil jsem její cenu, aby jste si ji nemohli koupit jen na začátku
3) Gurmán z podtemna - V podtemnu je jeden z hlavních úkolů shromáždit vzácné ingredience z mocných bytostí. Jsou celkem 3, ale pro úkol potřebujete jen jednu (vlastně žádnou, protože úkol jako takový není povinný). Nyní, pokud některou z těchto ingrediencí zkonzumujete, tak se vám permenetně zvýší jedna z vlastností.
4) Svaté symboly - +1 do síly a +5% magické odolnosti se mi zdálo malo, tak jsem všem svatým symbolům přidal tak +1 k obranému číslu.
5) Nové předměty - Předměty které jsem sám vymyslel. Najdete zde například Figurku Guenhwyvar nebo Kangaxxovi róbu. (Taky jsem přidal jeden tajný a nepovinný boss fight, pro získání nejmocnějšího předmětu)
6) SoD předměty - 16 nový předmětů z posledního datadisku bylo převedeno do BG2.
7) Lepší obchod pro lučištníky - Výrobce šípu na promenádě dostal MNOHEM větší zásoby vzácných šípů a šipek.
8) Předělaná volná akce - Vždycky mě štvalo, že ačkoliv předměty jako je prsten volné akce zabraňují zpomalení, tak zároveň zabraňují i zrychlení. Nepřišlo mi to správné, tak jsem to z těch předmětů odstranil.

Módu se pořád věnuju a pořád přidávám další věci a další vylepšení.
(Právě teď dělám na vrhacích oštěpech a kromě nich přidává do hry i další kopí.)

Samostatné téma tohoto módu:
https://forums.beamdog.com/discussion/56567/mod-bgii-ee-unofficial-item-pack/p1
(Najdete zde podrobný seznam všech předmětů které můj mód upravuje/přidává + jejich obrázky s popisem)

image
Stahujte zde:https://uloz.to/!JtcixKcvFYKc/unofficial-item-pack-v2-7-zip

Post edited by Edvin on
tatokEffinyDudoCrevsDaakJuliusBorisov
«13456715

Comments

  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Super!!!
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Jaj, Saerileth, ta mě strašně srala, co si tak pamatuju :D Ale rád jsem měl Tsujathu a Tashiu, ti by byli v češtině super :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @tatok‌
    Teď si bohužel v češtině nezahraješ žádný mód.
    Protože čeština ještě není podporovaný jazyk, hra není přizpůsobená aby s ní správně fungovala a žádné módy s češtinou nefungují správně.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    edited June 2014
    @Edvin
    Jj, na druhou stranu v BG:EE 1&2 mi zatím bohatě stačí BG2 Tweak Pack, který funguje.

    btw, jak je na tom vlastně BG1 Npc Project pro EE?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited June 2014
    tatok said:

    @Edvin
    Jj, na druhou stranu v BG:EE 1&2 mi zatím bohatě stačí BG2 Tweak Pack, který funguje.

    btw, jak je na tom vlastně BG1 Npc Project pro EE?


    http://forum.baldursgate.com/discussion/32379/bg1npc-for-bgee-prerelease/p1

    Už je tam trochu pokrok, ale stále to není to pravé ořechové.
    Sice už existuje hratelná verze, ale pořád je to zabugované a funkčnost je sporná.
    tatok
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    Když ve složce lang vytvoříte složku cs_CZ a hodíte do ní dialog.tlk tak se vám ve hře v nastavení objeví sekce jazyky a češtinu si tam můžete nastavit. Nevím jak to funguje ve hre , testoval jsem to jenom kvůli GUI módu. Ale technicky by to mělo podporovat češtinu stejně jako bg:se, protože ten engine je stejnej. Tak to zkuste:-)
    Effiny
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited June 2014
    @Pecca‌
    Netušil jsem že už to funguje...
    Zkušel jsem to už když BG2:EE vyšlo a tehdy to ještě nešlo.

    Edit:
    Stejně je to jedno, teď jsem to zkusil a pořád stejný problém.
    Snad se to zlepší až bude čeština oficiálně podporovaná.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    smůla.
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    Tak je to o vkusu, ale mě Saerileth bavila... A má nádherný portréty...
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244

    Tak je to o vkusu, ale mě Saerileth bavila... A má nádherný portréty...

    Měl jsem v plánu přeložit 2 NPC, které mají ještě MNOHEM hezčí portréty a jsou celkově lepší.
    (Jména zatím neprozradím).
    Teď to bude muset ještě chvíli počkat :-(
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    edited June 2014
    Edvin said:

    Tak je to o vkusu, ale mě Saerileth bavila... A má nádherný portréty...

    Měl jsem v plánu přeložit 2 NPC, které mají ještě MNOHEM hezčí portréty a jsou celkově lepší.
    (Jména zatím neprozradím).
    Teď to bude muset ještě chvíli počkat :-(
    Dřív jsem ti psal ohledně pomoci s překlady. Trošku se mi v minulosti zkomplikovala situace, ale teď už bych se zapojit mohl. Předpokládám, že aktuální je to stále, tak kdyby jsi chtěl pomoct...
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Můžete ji objímat a hladit :D No, já se poseru :D
    Edvin
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mirak said:

    Můžete ji objímat a hladit :D No, já se poseru :D

    Jde jí taky lechtat, držet za ruku, nebo ji můžeš i naplácat :-)
    Má vlastní flirt pack.
    Effiny
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    To mi opět připomnělo, proč se bez jakýchkoliv npc modů milerád obejdu :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mirak said:

    To mi opět připomnělo, proč se bez jakýchkoliv npc modů milerád obejdu :)

    Cos čekal? Saerileth je 15 let stará holčička, vždyť je to skoro pedofilní mód :D
    Je sice přeslazená, ale je taky hodně propracovaná a váže se k ní hodně Q, nových předmětů a lokací.
    Dokonce se s ní podíváš i do Sigilu z Planescape Tormentu !

    Jsou ale i jiné, lepší NPC módy.
    Zrovna na dvou teď pracuju, ale řeším komplikace s češtinou.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Pár jsem jich zkoušel, ale zjistil jsem, že si stejně bohatě vystačím s těmi, co jsou v BG2. Většina mi jich stejně přišla zbytečně přeplácaných.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Skvělé zprávy !
    S nemalou pomocí @Pecca, se konečně podařilo rozluštit tajemství módování BG2:EE.
    Saerileth je nyní na 100% funkční v češtině a bez problémů jede na české verzi hry.
    Na Unfinished Business zrovna pracuji a bude hotový ještě dnes ( tam je třeba udělat pár větších změn).
    BladesipEffinytatok
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Unfinished Business nyní taky funguje.

    Poznámka: UB obsahoval rozšíření popisků některých předmětů v ToB.
    Koukal jsem na to a líbilo se mi, tak jsem to z módu odstranil a zahrnul jsem to do oficiální češtiny :-)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Zítra čekejte mohutné rozšíření této sekce.
    To co jsem přidal dneska, byla jen špička ledovce.
    tatok
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Edvin‌
    Super :) Sheena a Yasreana jsou povedené NPC, pokud je někdy přeložíš, budu velmi rád :) btw, netušil jsem, že je Saerileth přeložená.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No dobře...
    Ale to už je dneska úplně vše.
    Další přidám fakt až zítra.
    :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Tak tohle je komplet moje sbírka, všechny módy co používám.
    Od zítřka začnu hledat na anglických fórech, jestli tam nenajdu další alespoň trochu zajímavé kousky.
    ( Některé jsem přímo zamítnul, jako třeba romance se Sarevokem, ale možná to sem později přidám všechno )
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    Romance se Sarevokem. :-D Já na bráchu, ségra na mě, jasný. :-D :-D Moddeři jsou asi fanoušky Hry o trůny.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Effiny
    Jeden z nejpopulárnějších módů do BG2 byla romance s Imoen, takže asi tak :D
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    Edvin said:

    @Effiny
    Jeden z nejpopulárnějších módů do BG2 byla romance s Imoen, takže asi tak :D

    My nerdi jsme divný pavouci. ;-))
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited July 2014
    Ale to už se tuším někde řešilo, že není jisté, jestli by to byl incest.
    Pochybuji, že měl na sobě Bhaal lidskou podobu, když ku příkladu "brousil" ohnivou obryni, takže lze předpokládat, že měnil svou fyzickou podobu. Takže genetika by měla být v pořádku, protože defakto všichni nejsou nejsou děti "stejného" otce.
    Effiny
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    @Edvin Hele, budou tyhle módy kompatibilní s patchem 1.3? Láká mě ten Unfinished Business, ale jestli mi to rozvrtá hru....
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Na 100% budou, ale zapoměl jsem na něco upozornit (hádám, že jsem to měl napsat už nahoru)

    Módy upravují soubor s češtinou, takže pokud si po jejich nahrání aktualizujete češtinu, tak je to rozdrbe a musíte je odinstalovat a znovu nainstalovat. ( Už jsem to zkoušel a pokud to tak uděláš, tak ti to naštěstí nerozdrbe probíhající úkoly které byly přidány módy, takže nebudou žádné konflikty se starými savy )
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    Edvin said:

    Na 100% budou, ale zapoměl jsem na něco upozornit (hádám, že jsem to měl napsat už nahoru)

    Módy upravují soubor s češtinou, takže pokud si po jejich nahrání aktualizujete češtinu, tak je to rozdrbe a musíte je odinstalovat a znovu nainstalovat. ( Už jsem to zkoušel a pokud to tak uděláš, tak ti to naštěstí nerozdrbe probíhající úkoly které byly přidány módy, takže nebudou žádné konflikty se starými savy )

    Tak jestli to máš vyzkoušený, budu Ti tedy věřit. :-)) A ten původní portrét Anomena, čili v Unfinis.Buss., je tento?
    A ještě jedna otázka - po nainstalování módu asi nedostanu na výběr, zda chci změnit něčí portrét, že ne? Asi se to tím modem změní samo, že? V životě jsem si mód nenainstalovala, tak se budu hodně ptát. ;-) Dík!
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Effiny
    Jo, to je on, ale je to jedna z věcí, které nefungují, takže jsem to odstranil.
    UB má hodně částí, které si můžeš nainstalovat postupně, doporučuji mít při tom otevřené tohle.
    http://uloz.to/xhdpjnYt/readme-ub-cz-html
Sign In or Register to comment.