@Edvin Ha! Výborně, děkuju, to se šikne. :-) A ušetří mi to další otázky. BTW ten původní Anomen by mi teda vůbec nevadil, ale když jsem viděla fotku Yoshima, málem jsem hodila šavli. Teda, ten byl původně mega hnusnej. :-D
Dotaz: Je v UB ten únos Booa pořád tak debilně řešenej, kde to v jedné fázi quest transportuje do druidskýho hájku? To mě vždycky hrozně štvalo, protože to bylo ve fázi, kdy jsem ho ještě neměl projitej.
Sem lama nebo je Unfinished Business na ulozto nějak poškozenej? nejde mi to nainstalovat/extrahovat .pořád nějaká chybka.... někdo rada, případně reup? O:-) dík
případnej dotaz že se mi to někdy podaří rozchodit: musim začít novou hru abych se dostal k obsahu UB nebo stačí pkračovat v tom co mam rozjeto..dik (lama questions - já vím)
@Edvin - Urcite si jeste vybavuju, ze tam byl i neprijemnej bug kvuli kterymu vubec nesel po teleportaci do hajku zabit trol, musel se prepsat nejaky soubor. Jinak je UB hrozne fajn a je to presne ten typ modu, ktery mam rad - nijak dramaticky nenarusuje hru a pokud by to clovek nevedel tak ani nepozna, ze to je mod. btw. UB k bg1 je uz taky prepracovanej pro UB? Myslim, ze tam taky bylo par velice zajimavych veci.
@susaczech Teď jsem to preventvně stáhnul a rozbalil, normálně to funguje, chyba je někde na tvé straně. "I Shall Never Forget" je jediný módy který vyžaduje novou hru.
tak sem to konečně rozbalil v 7zipu. ale ted mi to nejde nainstalovat. Koukal sem na návod k instalaci a napřiklad soubor unfinishedbusinessXX.exe tam vubec nemužu najít.
jedinej exe soubor je zde: SETUP UB, kterej mi hodí chybu : "please run this program in your infinity game directory ." I když to mam ve správný složce s hrou.
takže asi tak: je správna velikost po rozbalení 4,62 MB? někdo s podobným problémem? Kde případně mužu najít unfinishedbusinessXX.exe? dík
@susaczech Nakopíruješ do složky se hrou, spustíš "SETUP-UB.exe" a pak to ovládáš pomocí písmen a číslic. Když je tam například napsané "[I]nstal" znamená to, že aby jsi vybral tuto možnost, tak musíš napsat "I" a odentrovat. U výběru jazyků se zase používají číslice.
já vím. uplně stejnej postup jako instalace modu do Tormentu, kde mi proběhlo všechno OK ..jen u BG2 mi to pořád háže chybu. zkusim to celý přeinstalovat
@Effiny nedávno přišla na nějaký úchylný způsob jak to nainstalovat i když ji to před tím taky nejelo (pořád nechápu jak jí to takhle může fungovat). Když chvíli vydržíš, tak ti ho sem možná napíše.
Ok, tak já počkám.Jinak Ten mod Unfin.Business je i pro klasický BG 2 ? Ten Baldurdash fixpack je míněnej pro BG 2 Enh.Edit. a nebo jen pro původní BG 2 ? Se v tom ztrácim.
Ok, tak já počkám.Jinak Ten mod Unfin.Business je i pro klasický BG 2 ? Ten Baldurdash fixpack je míněnej pro BG 2 Enh.Edit. a nebo jen pro původní BG 2 ? Se v tom ztrácim.
UB samozřejmě existuje i pro obyčejný BG 2, ale verze kterou jsem tady dal, jsem speciálně upravil pro EE. Netuším jak dobře to bude fungovat s obyčejný BG 2.
Baldurdash fixpack by měl být zbytečný, protože EE už tyto opravy obsahuje.
Výborně, už jsem oficiálně za úchyla. :-D :-D Našla jsem tento tip na anglickém fóru, kdy měl jeden kluk úplně stejný problém jako já. Při instalaci módu Mirael a Unfinished Business mi to hlásilo, že mám ten mod spustit v Infinity Engine directory. Nevím, co to píše Tobě, ale zkus ten mód prsknout sem:
E:\Spel\Baldur's Gate II Enhanced edition\Data\00738
Původně jsem mod házela do E:\Spel\Baldur's Gate II Enhanced edition a to nefungovalo. Good luck!
mam to v základní složce hry je, tam chitin key, a setup najíždí korektně až do volby jazyka dávám 0 eng nebo 5 cz v dosovým vokně to vypíše - using language (česky) o řádek níž please choose the language ... a šmitec dál instalace nepokračuje.
.... dávám 0 eng nebo 5 cz v dosovým vokně to vypíše - using language (česky) o řádek níž please choose the language ...
) Bobikku pokud si koukal do adresare "lang", tak si tam nasel (predpokladam) pouze slozku "en_US". Do ktere jsi napral cesky dialog.tlk. Pokud si spustil instalaci UBcz a zadal si 5 a enter, tak to po tobe znovu chtelo vybrat jazyk. To je v poradku..
Napisu ti navod, jak to v tvem pripade rozchodit. Jdi do slozky "lang" a vytvor tam slozku s nazvem "cz_CZ", do ni naper ten samy dialog.tlk co mas ve slozce "en_US" (predpokladam, ze tam mas cesky dialog.tlk). Pote znovu spust SETUP-UB.exe a zadej 5 a enter. Pak uz by te mela instalace pustit do jednotlivych baliku UBcz. Nainstaluj baliky, ktere chces a pozorne sleduj ktery dialog.tlk se upravuje. Zrejme se ti bude upravovat ve slozce en_US. Poznas to tak, ze orig. cz dialog.tlk ma cca 11,5mb. Ten upraveny bude mit 12,6mb. Zjistis, ze se upravil dialog v en_US. Takze po instalaci muzes zase adresar cz_CZ vesele smazat. UBcz je nainstalovan a muzes parit. Tak at se zadari .).
Comments
BTW ten původní Anomen by mi teda vůbec nevadil, ale když jsem viděla fotku Yoshima, málem jsem hodila šavli. Teda, ten byl původně mega hnusnej. :-D
A víš že si to teď nějak nevybavuju?
Buď jsem to už dlouho nehrál, nebo to tam už není.
(lama questions - já vím)
btw. UB k bg1 je uz taky prepracovanej pro UB? Myslim, ze tam taky bylo par velice zajimavych veci.
Teď jsem to preventvně stáhnul a rozbalil, normálně to funguje, chyba je někde na tvé straně.
"I Shall Never Forget" je jediný módy který vyžaduje novou hru.
OK..asi mi UB neni souzeno..dík
jedinej exe soubor je zde: SETUP UB, kterej mi hodí chybu : "please run this program in your infinity game directory ." I když to mam ve správný složce s hrou.
takže asi tak: je správna velikost po rozbalení 4,62 MB? někdo s podobným problémem? Kde případně mužu najít unfinishedbusinessXX.exe? dík
Nakopíruješ do složky se hrou, spustíš "SETUP-UB.exe" a pak to ovládáš pomocí písmen a číslic.
Když je tam například napsané "[I]nstal" znamená to, že aby jsi vybral tuto možnost, tak musíš napsat "I" a odentrovat.
U výběru jazyků se zase používají číslice.
..jen u BG2 mi to pořád háže chybu. zkusim to celý přeinstalovat
To už dneska nikdo nepoužívá 7zip ?
Je to mnohem výkonější než winrary.
http://www.slunecnice.cz/sw/7-zip/
Doplnil jsem je tam a dokonce v češtině :-)
Jo a ačkoliv je portrét Yasraeny fakt pěkný, stejně se dal trochu vylepšit, takže jsem udělat dvě verze tohoto módu.
Originál a s mou úpravou.
mam vo win rar nastavene, aby rozbalilo aj 7-zip tak neviem kde bol problem...
Pomohl by screen chyby.
Netuším jak dobře to bude fungovat s obyčejný BG 2.
Baldurdash fixpack by měl být zbytečný, protože EE už tyto opravy obsahuje.
Výborně, už jsem oficiálně za úchyla. :-D :-D Našla jsem tento tip na anglickém fóru, kdy měl jeden kluk úplně stejný problém jako já. Při instalaci módu Mirael a Unfinished Business mi to hlásilo, že mám ten mod spustit v Infinity Engine directory. Nevím, co to píše Tobě, ale zkus ten mód prsknout sem:
E:\Spel\Baldur's Gate II Enhanced edition\Data\00738
Původně jsem mod házela do E:\Spel\Baldur's Gate II Enhanced edition a to nefungovalo. Good luck!
Napisu ti navod, jak to v tvem pripade rozchodit.
Jdi do slozky "lang" a vytvor tam slozku s nazvem "cz_CZ", do ni naper ten samy dialog.tlk co mas ve slozce "en_US" (predpokladam, ze tam mas cesky dialog.tlk). Pote znovu spust SETUP-UB.exe a zadej 5 a enter. Pak uz by te mela instalace pustit do jednotlivych baliku UBcz. Nainstaluj baliky, ktere chces a pozorne sleduj ktery dialog.tlk se upravuje. Zrejme se ti bude upravovat ve slozce en_US. Poznas to tak, ze orig. cz dialog.tlk ma cca 11,5mb. Ten upraveny bude mit 12,6mb. Zjistis, ze se upravil dialog v en_US. Takze po instalaci muzes zase adresar cz_CZ vesele smazat. UBcz je nainstalovan a muzes parit.
Tak at se zadari .).