Skip to content

Pillars of Eternity je v prodeji

12467

Comments

• Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    edited May 2016
    Edvin said:

No, tak já se teda vyjádřím trochu rozsáhleji.

Celé ty kecy ohledně duší jsou neuvěřitelně nudné a nezajímavé a ačkoliv si myslím, že umím dost obstojně anglicky, tak pořád nemám tucha o co tam vlastně jde.

jo, to je ono, proste to tak nejak hrajes, ale vlastne nevis o co tam jde a ty keci o dusich jsou tak nudne, ze te to vlastne ani nezajima a jakmile se nasytis toho, ze je to RPG, fantasy a izometricke, tak te to prestane bavit

• MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Zatím jsem cca v polovině hry a příběh není ani v nejmenším o záchraně světa. Je celkem fuk, že se to z toho nakonec vyvrbí, protože nějaká obdoba téhle šablony je v 95 % RPG. Zatím ale ústřední linka sleduje jen a jen zájmy mé vlastní postavy.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited May 2016
    Mirak said:

Zatím jsem cca v polovině hry a příběh není ani v nejmenším o záchraně světa.

Jako by jsi neznal klasiku každé klišé fantasy. :)

Nemůžeš jít hned zachraňovat svět, nejdřív musíš plně pochopit (přeji hodně štěstí, já tomu pořád nerozumím) své síly a odhalit jaký je jich plný potenciál. Teprve pak se může objevit hlavní záporák, kterého z nějakého důvodu všichni ostatní ignorují a je na tobě aby jsi ho porazíl, protože jenom ty máš "vložte příhodnou speciální sílu" díky které ho můžeš přemoci a zachránit svět.
    No, úplně nerozumím, co je na té ústřední lince tak strašně nepochopitelné, ale třeba tak daleko ještě nejsem. Uvidíme.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited May 2016
    Edvin said:

Copak ti lidi nikdy nehráli přádné RPG, s dobrých příběhem, společníky a fungujícím soubojovým systémem?

Jak by mohli? Když někomu v dnešní době doporučim PST, tak se kouknou na screenshoty a řeknou, že to má hnusnou grafiku a že to hrát nebudu.
    Když hledaj dobrou Hack&Slash rubačku tak ta samá reakce na Diablo II (i když v poslední době se mi strašlivě zalíbil Grim Dawn, kterej správně vychytal tu temnou atmosféru, zkombinoval jí s "novodobou grafikou" a zároveň neumá tak jednoduchej systém a obtížnost (která je skvělá (jen prvních 10-15 levelů si to celkem dáváte, potom přituhuje a pak se už jen modlíte aby z Aether crystalu nevylez Abomination)) že by to mohlo hrát 3-letý dítě).
    STALKER (kterej má skvělou hutnou atmosféru (hlavně s Complete modem)) je pro ně moc těžkej (prostě vás headshot zabije, tečka. A nesmíte vlízt do anomálie... a ani do velký radiace... a unesete "jen" 50 kilo...).
    Samozřejmě, třeba Zaklínač je celkem hranej a ten má příběh dobrej.
    Chtěl sem ještě něco napsat, ale pak mě někdo přerušil a já sem to zapomněl. Třeba si zapár hodin vzpomenu :D
    EDIT: A rozhodně sem zapomněl dopsat interpunkci, tak se neděste :)
    Post edited by irendie on
  • STBorgSTBorg Member Posts: 66
    irendie said:

Edvin said:

Copak ti lidi nikdy nehráli přádné RPG, s dobrých příběhem, společníky a fungujícím soubojovým systémem?

Jak by mohli? Když někomu v dnešní době doporučim PST tak se kouknou na screenshoty a řeknou, že to má hnusnou grafiku že to hrát nebudu.
    Přesně můj věčný problém. Spousty kamarádů, kteří hledají dobré RPG a vím, že by se jim to líbilo a cení si příběhu, ale přesto kouknou a jsou "meh" a nechají to být.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No jo, to je problém dnešních příležitostných hráčů.
    Jak to nevypadá alespoň jako Zaklínač 3, tak je to pro ně ztráta času.
    :(
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Tak jsem se do toho po W2 pustil, ale nějak furt nejsem spokojenej s postavou. Zatím jsem to teda rozjel jen dvakrát, ale...

Má fighter nebo i jiná klasa nějaké další perky na luky? Rád bych nějakého střelce, ale u rangera mi překáží ten pet
    S lukama si nejvíc rozumí ranger no, ale pokud ti vadí animal companion, tak to spíš nemá cenu, protože spousta dobrých rangerovských schopností souvisí právě s jeho "upragadováním". Já si oblíbil NPC hraničářku ve hře a ta její progrese talentů se mi líbí.

Nicméně POE není co se zbraní týče nijak restriktivní a valná většina talentů související se střílením je přístupná všem.

Osobně bych jako střeleckou postavu zvážil chantera, kterej by paralelně se střílením boostoval společníky. Další možnost je rogue, kterej v základní hře není jako NPC a u něho bych budoval i mechanics (otvírání zámků, hledání a odstraňování pastí a hledání skrytých pokladů apod.) Ještě bych se mrknul na ciphera, to je taky zajímavý povolání.

Dál bych popřemýšlel nad používáním arkebuz nebo pistolí, protože mi přijdou velice zábavný :)
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Neviete mi prosim niekto poradit? Nechapem celkom ako funguje ocarovanie zbrani v PoE.
    Tu sa mi uz neda ocarovat, ale hore ako som zakruzkoval je 4/14 cize by to este malo ist, ale neviem co nesplnam preto aby som mohol ocarovat.

a tu zasa nechapem, ci su tie statistiky +5 k presnosti a +25% poskodenie proti tym rasam co su v zatvorke, alebo ci su aktivovane len vtedy ak niektora z tej rasy v zatvorke drzi zbran v ruke.

@Dudo

Ad) 1 - Nejde ti to, protože už ta zbraň má v sobě zakomponováno "kvalitní". Teď už to budeš moct nahradit jen upgrady vynikající, prvotřídní nebo legendární.

Ad) 2 - To je bonus s touto zbraní proti všem kithům (tady přeloženo jako civilizované řasy).
    Díky za rady. Po pár pokusech jsem se vrátil k snad první postavě co sem založil po češtině - bard. Nevím, jak to má být v eng, ale docela mi sedí a jakmile sem očíhnul mechaniku hry, tak i na to solo se mi daří
    To je ten chanter, ale přijde mi, že on se právě velmi hodí do full party dobrodruhů, které permanentně zásobuje těmi mikroboosty.

Sólo nehraju, ale kdybych hrál, tak bych šel nejspíš do ciphera.
    Když mě ta postava musí především sednout a to prošlo až u toho barda. V tom solo hraní právě nabízí asi nejvíc možností - třeba verše na rychlost, luk a ústup bojem dokud se neaktivuje vyvolání plošáku, nebo fantoma.

V čem ovšem tápu jsou xp - někdy za zabití potvory dostanu pár xp, někdy max a někdy vůbec. Chápu, že třeba pokud dá cíli dmg někdo jiný, nebo ji dostane "mimo dohled" tak je tam nějaká srážka. Jenže třeba hned v té kryptě pod tou první obcí jsem zabil toho posledního bosáka aniž bych ho někam odtáhl nebo mu dával dmg mimo dohled a stejně jsem nedostal xp. To se některý potvory počítaj do xp odměny za q, nebo mi něco ušlo?
  • KokocudaciKokocudaci Member Posts: 239
    @Idaho V PoE nedostáváš expy za zabíjení potvor, ale pouze za questy, objevování nových lokací, nějaké interakce a podobně... Za fighty dostaneš xp pouze pokud tou zabitou potvorou získáš nový zápis do bestiáře

Jo, to jsem vyčetl na wiki, ale až teď mi došlo, že tam jsou očividně "nekompletní" zápisy. Kolikrát mi totiž naběhne text jakože 60% xp y/x. Díky.

Už sem asi na tyhle nový hry starej :D
    No, ne hra ti dá třeba xp za prvních 5 zabitých trolů, pak už za stejnej kill xp nedostáváš. Je to jiný systém, ale upřímně mi to nepřijde nic proti ničemu.
    Hm, já to snad nedohraju... zas sem vytvořil novou postavu a nemůžu říct, že by mě to nějak vtáhlo jako třeba wasteland 2
    Já už hraju White March a baví mě to moc :)
    Já hraju mystika střelce s pistolí, takovej glass canon s odolností 4 :smiley: Začátek byl hodně vostrej, zvláště v boji se stíny, ale teď je to docela řáholec
    Mno, to já jsem teď spíš ve fázi zvyšování odolnosti. Každopádně ten začátek už mě fakt sere. Nevíte o něčem typu "Dungeon be gone" pro Pillars? :D
    No, ta minimální odolnost umí fakt zatopit, ale ten dmg je úžasnej... Hraju s NPCčkama, nevytvářil jsem další postavy, ale zatím se to dá utankovat, i když to někdy bolí... Bez kněze a tanka by to hrát nešlo, naštěstí ty boje jsou díky mému canonu vždycky rychlé...
    Jako hra mě baví hodně, ale začínat pětkrát odznova bych asi nedal :)

Soubojove mi to nejtěžší přišlo že začátku a pak některý specifický souboje, třeba s drakem.
    Však jsem taky nakonec loadnul barda :) Překopal jsem staty, snížil odhodlání na 4, zbytek naházel do inteligence, síly a toho statu co zvyšuje odražení. Souboje otvírám arkezubou, pak přehazuju na štít s cepem. Svitky, lektvary, vyvolávání a jde to i solo
    Dohráno. Za mě čistá devítka. Ústřední příběh asi vypadal lépe na papíře, než ve své finální podobě, ale hra na tom naštěstí vyloženě nestojí. Navíc to dokonale vynahrazuje fantastický datadisk White March, kde se ústřední příběh vyloženě povedl a to včetně závěru.
    Pillars of Erernity na steamu za necelých 17 euro...
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Chci se zeptat, která edice obsahuje všechny DLC's.
    Na GoGu jsem viděl edice Hero, Champion a Royal, ale jelikož AJ moc neumím, tak jsem z toho nebyl extra moudrý. :-(
    Díky za vysvětlení.
    Žádná, liší se pouze v dodatečných digitálních materiálech typu strategická příručka, wallpapery, soundtrack atd. Takže pokud ti jde čistě o hru, tak ti stačí Hero edition.

Pokud chceš i datadisky, tak musíš koupit The White March part I a The White March part II.
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Aha, tak to jsem nevěděl.
    Myslel jsem, že to bude po vzoru např. Dragon Age, kde další a dražší edice už měly v sobě ostatní DLC's.
    No, tak to budu muset si sehnat i oba TWM. ;-)
    Popřípadě se dá sehnat třeba hero edition + white march expansion pass, tak jsem to měl třeba já a kupoval jsem to za pár korun na ebay (nový, od většího prodejce)
Sign In or Register to comment.