Celé ty kecy ohledně duší jsou neuvěřitelně nudné a nezajímavé a ačkoliv si myslím, že umím dost obstojně anglicky, tak pořád nemám tucha o co tam vlastně jde.
jo, to je ono, proste to tak nejak hrajes, ale vlastne nevis o co tam jde a ty keci o dusich jsou tak nudne, ze te to vlastne ani nezajima a jakmile se nasytis toho, ze je to RPG, fantasy a izometricke, tak te to prestane bavit
Zatím jsem cca v polovině hry a příběh není ani v nejmenším o záchraně světa. Je celkem fuk, že se to z toho nakonec vyvrbí, protože nějaká obdoba téhle šablony je v 95 % RPG. Zatím ale ústřední linka sleduje jen a jen zájmy mé vlastní postavy.
Zatím jsem cca v polovině hry a příběh není ani v nejmenším o záchraně světa.
Jako by jsi neznal klasiku každé klišé fantasy.
Nemůžeš jít hned zachraňovat svět, nejdřív musíš plně pochopit (přeji hodně štěstí, já tomu pořád nerozumím) své síly a odhalit jaký je jich plný potenciál. Teprve pak se může objevit hlavní záporák, kterého z nějakého důvodu všichni ostatní ignorují a je na tobě aby jsi ho porazíl, protože jenom ty máš "vložte příhodnou speciální sílu" díky které ho můžeš přemoci a zachránit svět.
Copak ti lidi nikdy nehráli přádné RPG, s dobrých příběhem, společníky a fungujícím soubojovým systémem?
Jak by mohli? Když někomu v dnešní době doporučim PST, tak se kouknou na screenshoty a řeknou, že to má hnusnou grafiku a že to hrát nebudu. Když hledaj dobrou Hack&Slash rubačku tak ta samá reakce na Diablo II (i když v poslední době se mi strašlivě zalíbil Grim Dawn, kterej správně vychytal tu temnou atmosféru, zkombinoval jí s "novodobou grafikou" a zároveň neumá tak jednoduchej systém a obtížnost (která je skvělá (jen prvních 10-15 levelů si to celkem dáváte, potom přituhuje a pak se už jen modlíte aby z Aether crystalu nevylez Abomination)) že by to mohlo hrát 3-letý dítě). STALKER (kterej má skvělou hutnou atmosféru (hlavně s Complete modem)) je pro ně moc těžkej (prostě vás headshot zabije, tečka. A nesmíte vlízt do anomálie... a ani do velký radiace... a unesete "jen" 50 kilo...). Samozřejmě, třeba Zaklínač je celkem hranej a ten má příběh dobrej. Chtěl sem ještě něco napsat, ale pak mě někdo přerušil a já sem to zapomněl. Třeba si zapár hodin vzpomenu EDIT: A rozhodně sem zapomněl dopsat interpunkci, tak se neděste
Copak ti lidi nikdy nehráli přádné RPG, s dobrých příběhem, společníky a fungujícím soubojovým systémem?
Jak by mohli? Když někomu v dnešní době doporučim PST tak se kouknou na screenshoty a řeknou, že to má hnusnou grafiku že to hrát nebudu.
Přesně můj věčný problém. Spousty kamarádů, kteří hledají dobré RPG a vím, že by se jim to líbilo a cení si příběhu, ale přesto kouknou a jsou "meh" a nechají to být.
S lukama si nejvíc rozumí ranger no, ale pokud ti vadí animal companion, tak to spíš nemá cenu, protože spousta dobrých rangerovských schopností souvisí právě s jeho "upragadováním". Já si oblíbil NPC hraničářku ve hře a ta její progrese talentů se mi líbí.
Nicméně POE není co se zbraní týče nijak restriktivní a valná většina talentů související se střílením je přístupná všem.
Osobně bych jako střeleckou postavu zvážil chantera, kterej by paralelně se střílením boostoval společníky. Další možnost je rogue, kterej v základní hře není jako NPC a u něho bych budoval i mechanics (otvírání zámků, hledání a odstraňování pastí a hledání skrytých pokladů apod.) Ještě bych se mrknul na ciphera, to je taky zajímavý povolání.
Dál bych popřemýšlel nad používáním arkebuz nebo pistolí, protože mi přijdou velice zábavný
Neviete mi prosim niekto poradit? Nechapem celkom ako funguje ocarovanie zbrani v PoE. Tu sa mi uz neda ocarovat, ale hore ako som zakruzkoval je 4/14 cize by to este malo ist, ale neviem co nesplnam preto aby som mohol ocarovat.
a tu zasa nechapem, ci su tie statistiky +5 k presnosti a +25% poskodenie proti tym rasam co su v zatvorke, alebo ci su aktivovane len vtedy ak niektora z tej rasy v zatvorke drzi zbran v ruke.
Ad) 1 - Nejde ti to, protože už ta zbraň má v sobě zakomponováno "kvalitní". Teď už to budeš moct nahradit jen upgrady vynikající, prvotřídní nebo legendární.
Ad) 2 - To je bonus s touto zbraní proti všem kithům (tady přeloženo jako civilizované řasy).
Díky za rady. Po pár pokusech jsem se vrátil k snad první postavě co sem založil po češtině - bard. Nevím, jak to má být v eng, ale docela mi sedí a jakmile sem očíhnul mechaniku hry, tak i na to solo se mi daří
Když mě ta postava musí především sednout a to prošlo až u toho barda. V tom solo hraní právě nabízí asi nejvíc možností - třeba verše na rychlost, luk a ústup bojem dokud se neaktivuje vyvolání plošáku, nebo fantoma.
V čem ovšem tápu jsou xp - někdy za zabití potvory dostanu pár xp, někdy max a někdy vůbec. Chápu, že třeba pokud dá cíli dmg někdo jiný, nebo ji dostane "mimo dohled" tak je tam nějaká srážka. Jenže třeba hned v té kryptě pod tou první obcí jsem zabil toho posledního bosáka aniž bych ho někam odtáhl nebo mu dával dmg mimo dohled a stejně jsem nedostal xp. To se některý potvory počítaj do xp odměny za q, nebo mi něco ušlo?
@Idaho V PoE nedostáváš expy za zabíjení potvor, ale pouze za questy, objevování nových lokací, nějaké interakce a podobně... Za fighty dostaneš xp pouze pokud tou zabitou potvorou získáš nový zápis do bestiáře
No, ne hra ti dá třeba xp za prvních 5 zabitých trolů, pak už za stejnej kill xp nedostáváš. Je to jiný systém, ale upřímně mi to nepřijde nic proti ničemu.
No, ta minimální odolnost umí fakt zatopit, ale ten dmg je úžasnej... Hraju s NPCčkama, nevytvářil jsem další postavy, ale zatím se to dá utankovat, i když to někdy bolí... Bez kněze a tanka by to hrát nešlo, naštěstí ty boje jsou díky mému canonu vždycky rychlé...
Však jsem taky nakonec loadnul barda Překopal jsem staty, snížil odhodlání na 4, zbytek naházel do inteligence, síly a toho statu co zvyšuje odražení. Souboje otvírám arkezubou, pak přehazuju na štít s cepem. Svitky, lektvary, vyvolávání a jde to i solo
Dohráno. Za mě čistá devítka. Ústřední příběh asi vypadal lépe na papíře, než ve své finální podobě, ale hra na tom naštěstí vyloženě nestojí. Navíc to dokonale vynahrazuje fantastický datadisk White March, kde se ústřední příběh vyloženě povedl a to včetně závěru.
Chci se zeptat, která edice obsahuje všechny DLC's. Na GoGu jsem viděl edice Hero, Champion a Royal, ale jelikož AJ moc neumím, tak jsem z toho nebyl extra moudrý. :-( Díky za vysvětlení.
Žádná, liší se pouze v dodatečných digitálních materiálech typu strategická příručka, wallpapery, soundtrack atd. Takže pokud ti jde čistě o hru, tak ti stačí Hero edition.
Pokud chceš i datadisky, tak musíš koupit The White March part I a The White March part II.
Aha, tak to jsem nevěděl. Myslel jsem, že to bude po vzoru např. Dragon Age, kde další a dražší edice už měly v sobě ostatní DLC's. No, tak to budu muset si sehnat i oba TWM. ;-)
Popřípadě se dá sehnat třeba hero edition + white march expansion pass, tak jsem to měl třeba já a kupoval jsem to za pár korun na ebay (nový, od většího prodejce)
Comments
Nemůžeš jít hned zachraňovat svět, nejdřív musíš plně pochopit (přeji hodně štěstí, já tomu pořád nerozumím) své síly a odhalit jaký je jich plný potenciál. Teprve pak se může objevit hlavní záporák, kterého z nějakého důvodu všichni ostatní ignorují a je na tobě aby jsi ho porazíl, protože jenom ty máš "vložte příhodnou speciální sílu" díky které ho můžeš přemoci a zachránit svět.
Když hledaj dobrou Hack&Slash rubačku tak ta samá reakce na Diablo II (i když v poslední době se mi strašlivě zalíbil Grim Dawn, kterej správně vychytal tu temnou atmosféru, zkombinoval jí s "novodobou grafikou" a zároveň neumá tak jednoduchej systém a obtížnost (která je skvělá (jen prvních 10-15 levelů si to celkem dáváte, potom přituhuje a pak se už jen modlíte aby z Aether crystalu nevylez Abomination)) že by to mohlo hrát 3-letý dítě).
STALKER (kterej má skvělou hutnou atmosféru (hlavně s Complete modem)) je pro ně moc těžkej (prostě vás headshot zabije, tečka. A nesmíte vlízt do anomálie... a ani do velký radiace... a unesete "jen" 50 kilo...).
Samozřejmě, třeba Zaklínač je celkem hranej a ten má příběh dobrej.
Chtěl sem ještě něco napsat, ale pak mě někdo přerušil a já sem to zapomněl. Třeba si zapár hodin vzpomenu
EDIT: A rozhodně sem zapomněl dopsat interpunkci, tak se neděste
Jak to nevypadá alespoň jako Zaklínač 3, tak je to pro ně ztráta času.
Má fighter nebo i jiná klasa nějaké další perky na luky? Rád bych nějakého střelce, ale u rangera mi překáží ten pet
Nicméně POE není co se zbraní týče nijak restriktivní a valná většina talentů související se střílením je přístupná všem.
Osobně bych jako střeleckou postavu zvážil chantera, kterej by paralelně se střílením boostoval společníky. Další možnost je rogue, kterej v základní hře není jako NPC a u něho bych budoval i mechanics (otvírání zámků, hledání a odstraňování pastí a hledání skrytých pokladů apod.) Ještě bych se mrknul na ciphera, to je taky zajímavý povolání.
Dál bych popřemýšlel nad používáním arkebuz nebo pistolí, protože mi přijdou velice zábavný
Tu sa mi uz neda ocarovat, ale hore ako som zakruzkoval je 4/14 cize by to este malo ist, ale neviem co nesplnam preto aby som mohol ocarovat.
a tu zasa nechapem, ci su tie statistiky +5 k presnosti a +25% poskodenie proti tym rasam co su v zatvorke, alebo ci su aktivovane len vtedy ak niektora z tej rasy v zatvorke drzi zbran v ruke.
Ad) 1 - Nejde ti to, protože už ta zbraň má v sobě zakomponováno "kvalitní". Teď už to budeš moct nahradit jen upgrady vynikající, prvotřídní nebo legendární.
Ad) 2 - To je bonus s touto zbraní proti všem kithům (tady přeloženo jako civilizované řasy).
Sólo nehraju, ale kdybych hrál, tak bych šel nejspíš do ciphera.
V čem ovšem tápu jsou xp - někdy za zabití potvory dostanu pár xp, někdy max a někdy vůbec. Chápu, že třeba pokud dá cíli dmg někdo jiný, nebo ji dostane "mimo dohled" tak je tam nějaká srážka. Jenže třeba hned v té kryptě pod tou první obcí jsem zabil toho posledního bosáka aniž bych ho někam odtáhl nebo mu dával dmg mimo dohled a stejně jsem nedostal xp. To se některý potvory počítaj do xp odměny za q, nebo mi něco ušlo?
Už sem asi na tyhle nový hry starej
Soubojove mi to nejtěžší přišlo že začátku a pak některý specifický souboje, třeba s drakem.
Na GoGu jsem viděl edice Hero, Champion a Royal, ale jelikož AJ moc neumím, tak jsem z toho nebyl extra moudrý. :-(
Díky za vysvětlení.
Pokud chceš i datadisky, tak musíš koupit The White March part I a The White March part II.
Myslel jsem, že to bude po vzoru např. Dragon Age, kde další a dražší edice už měly v sobě ostatní DLC's.
No, tak to budu muset si sehnat i oba TWM. ;-)