Skip to content

Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear

13468913

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Jinak mě TOB dost baví. Nejvíc se mi líbí to odhalování backgroundu hlavní postavy v kapesní sféře. Stejně tak Saradush a Amkethran mají super atmosféru. Podle mě ideálně zaměřený datadisk pro vysokoúrovňové postavy. Vsak ukazte mi datadisk k RPG, kde nehrajou prim souboje. A stejně tak mi přijde trochu nefer lyncovat tvůrce za přímočarost. Já naopak tenhle tah na branku ocenil.
    Je jasný, že tohle nebude kazdymu po chuti, ale těžko tam můžeš mít tunu poštovních questů.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No nevím, mě ta děkovačka a pak skok dál příjde poněkud "nepříliš chutná". Rovnou bych začal tím "za několik týdnu" a spíše se zaměřil na takové to "a tak to ty jsi ten co nás zachránil? Myslel jsem, že budeš vyšší" a různé hospodské zvěsti atd. Teda tak by se to líbilo mě.

    Pozor, u TOB nebyla přímočarost hry to co by mi vadilo. Měl jsem na mysli spíš dialogy a to jakým způsobem se posunoval děj, ne kam. Například té pušce na M, té záporňačce (nemůžu si vzpomenout na jméno a pletu si ji s čarodejnicí z GoT) jsem nevěřil hned od začátku, ale v těch dialozích nebylo nic jinéo než "bezvýhradný souhlas a důvěra". Neříkám, že v jiných hrách to zvládli lépe + si to už možná moc nepamatuju
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Tak já dle dostupných informací spekuluju co tam podle mě nejspíš bude a ne co by se mi nejvic líbilo. Přijde mi jako nesmysl fakt, že by se většina postav zdržovala týdny v BG a az po nástupu hrozby v podobě Shining lady by pak prostě odešli :) (nebo teda chápu, že třeba Eldoth by udělal přesně to :)
    Tebou zmiňováné čisticí questy po železné krizi by se mi líbily, ale podle mě je to spíš nepravděpodobný (nebo možná kratkej prolog, ve kterym hrajes a kterej neukázali)

    V BG2 se do Brynlaw taky dostanes jen se Saemonem Havarianem, kterýmu jsem od zacatku okamžitě nevěřil :)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Jenže Sajmon je jen "převozník" a je to jedinej ochotnej kapitán, sice je vyčůranej, ale neposílá tě támhle někam zabíjet obry. Je to jako když příjdeš ke strži a tam je jedinej vratkej most přes ní. S tou bábou to bylo spíš jakože k tobě v lese příjde cizinec a řekne ti, že si máš zavázat oči a ona tě povede za ruku... Prostě mi nedávalo smysl proč bych ji vůbec měl poslouchat, nezdálo se, že by držela nějakou výzamnou výhodu nebo byla nějakou zárukou správné cesty...
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    A jak jinak bys zabil Yaga-Shuru? Yaga-Shura je nesmrtelnej a ona ti v podstatě řekne, co máš udělat (je to mimo jiné i jeho matka), tj. potřebuješ získat její i jeho srdce z Yaga-Shurovy pevnosti. Až jí obě srdce doneseš, tak ona teprve zajistí, abys ho mohl zranit. Nevím, jestli tě plánuje zradit od začátku, protože to spíš souvisí s tím, že jí doneseš srdce a ona v tu chvíli zase začne mít díky srdci pocity. A cítí hněv :)

    Možná by sis to měl radši znovu zahrát :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No, mě se v ToB moc nelíbila právě ta jeho přímočarost.

    V BG2 máme moře rozsáhlých Q, vedlejších příběhové linie, úkoly pro společníky a naprosto nezávislé dungeony. Navíc si už od začátku můžeme jít skoro kdekoliv chceme. V ToB skáme od hlavního dějového zvratu k druhému (Jediná vyjímka je Strážcova tvrz) a nové oblasti můžeme navštěvovat pouze v rámci hlavního úkolu. Není tam žádná volnost a celkově je to strašně uspěchané.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    No, dobrý, ale snad je potřeba zohlednit, že to je datadisk, kterej navíc slouží jako rozuzlení celé BG série. Já netvrdím, že to každému musí sednout, ale přijde mi absurdní to ještě srovnávat se základní hrou. Tales of the Sword Coast měl aspoň ten luxus, že rozšiřoval původní obsah a neposouval děj nikam dál, tudíž mohly vzniknout super lokace typu vlkodlačí ostrov.

    Kdyby měla ToB styl původní hra, tak se mi to taky nelíbí, ale takhle mi to přijde celkem pochopitelný. S pětinovým rozpočtem (to jsem plácl) těžko budou větvené dějové linie při zachování aspoň rozumné délky.

    Nebo takhle, znáte nějaké srovnatelné datadisky, které by v tomhle byly lepší?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2016
    @Mirak
    Ano, znám a hodně

    1) Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer
    Nejméně 10x lepší než základní hra. Dobrý příběh, hodně možností a dlouhá herní doba.

    2) Neverwinter Nights 1: Shadows of Undrentide
    Nejméně 100x lepší než základní hra. Vyníkající příběh, hodně možností a dlouhá herní doba.

    3) Dragon Age: Awakening
    Kvalita srovnatelná s základní hrou.

    4) Zaklínač 3: Srdce z kamene
    Prostě fenomenální...
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    edited March 2016
    Co ja jsem zachytil, tak se importuje hlavni postava a skupina s vecima, co meli.
    Pak musis vetsinu postav posbirat ve meste, ale pravdepodobne budou mit svoje stare veci a ne nejake "vseobecne". Tudiz predpokladam ze bude rozdil medzi tim, kdyz si naimportujes ten supr obourucak z Durlagovy veze +3 nez kdyz dostanes nejaky standardni +1. Absolutne necekam, ze by meli nemagickou vybavu - to by nedavalo smysl.

    Ma to smysl u BG2, protoze hlavni postava byla unesena a vetsinu vybavy ztratila.
    Kazdopadne u mne to znamena - mit u importu u sebe co nejlepsi veci.

    A jeste jsem zachytil, ze to bude taky hodne velky update UI.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Mask of Betrayer jednoznačný souhlas, na to jsem zapomněl.

    Shadows of the Undrentide je skvěly, ale srovnatelny není, je to nová hra s novým příběhem (nicméně přímočarý je až až).

    DA a Zaklínače 3 jsem nehrál nicméně ti to verim.

    Tudíž beru.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Southpaw said:

    Co ja jsem zachytil, tak se importuje hlavni postava a skupina s vecima, co meli.Pak musis vetsinu postav posbirat ve meste, ale pravdepodobne budou mit svoje stare veci a ne nejake "vseobecne".

    To zní v teorii idealne, ale otázka je jak to bude řešeno, když budes mít v partě jen postavy, které "pak ve městě už nabrat nepujdou".
    Co jsem viděl ve videu, tak hráč nabíral ze starych postav Minsca, Dynaheir, Safanu a Rasaada. Dal by tam měli byt Khalid, Jaheira, Edwin, Viconia, Neera a Dorn (a tusim ještě Baeloth). Průvodce po městě dělá hráči lucistnice Corwin, důstojnické Ohnivé pesti.
    Imoen bude krom prologu (a možná konce) jen nenabratelne NPC a zadavatel questů. To samé platí o Skie, která je na začátku v paláci.

    Je mozne, že při odchodu postav vybavení dropnou někde do truhly. Navíc tam bylo trochu naznačeno, že o peníze myslím prijdes.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2016
    Mirak said:

    Navíc tam bylo trochu naznačeno, že o peníze myslím prijdes.

    To mě netrápí.
    Kvůli toho mám v inventáři drahokamy asi za 30 000 zlatých :smiley:
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Mirak said:

    Je mozne, že při odchodu postav vybavení dropnou někde do truhly. Navíc tam bylo trochu naznačeno, že o peníze myslím prijdes.

    To zni docela pravdepodobne. Je to jako kdyby to byla nova hra. Pustit do datadisku hrace se vsi jeho nejlepsi vybavou a hromadou penez aby si mohl koupit cokoliv nezni moc zabavne. Pravdepodobne o penize nejak prijdes a budes muset setrit zase od zacatku. Na druhou stranu, jelikoz prijdes s "nejakou vybavou", nova vybava bude silnejsi a lepsi aby mel hrac duvod upgradu. A budes moct prodat magicke veci.

    Hlavne se tesim a doufam, jestli dodaji neco pro mnichy. V puvodnim BGEE toho moc nebylo - a jenom pro Rasaada.

    Skudlit drahokamy nezni jako zly napad, pokud nam daji moznost si ponechat alespon veci.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Nových předmětů bude asi tuna a hodně i pro postavy, který toho maji malo.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No tak oni jsou v případě předmětů nemaj žádný "omezení", protože na konci/začátku BG2 stejně o všechno příjdeš. Tudíž tam můžou být věci o síle BG2 a výš a podle mě i budou. Prakticky u jakéhokoliv rozšíření rpg jde především o silnější itemy
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Jasně no, ale já se přiznám, že jsem si kdysi užíval tu určitou "chudost" na kvalitní předměty během jedničky (a ToSC tě předmětově až tak strašně nevytrhne), obzvlášť když jsem to hrál poprvé. Měl jsem z každého nového lepšího předmětu strašnou radost. Podle mě to EE trochu narušuje, minimálně pro úplně nové hráče.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2016
    Kvantita nutně neznamená kvalita.
    Není tak těžké vytvořit velké množství pouze průměrně silných magických předmětů, které nemají univerzální použití, ale hodí se jen za určitých okolností. Já mám radost i z magic junk :smile:

    @Idaho
    Jestli fakt vymažou prachy, tak bude dobré nakoupit i zásoby svitků.
    Vyšší lvl mají slušnou hodnotu a dobře se skladují.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Mno s těmi itemy - já neřekl, že se mi to tak líbí :D To je jedna z věcí, kterou je nutno pečlivě balancovat. Pokud se nepletu, tak v původní jedničce se i nemagické zbraně častěji rozbíjeli (nebo sem měl prostě smůlu) a o to víc bylo nalezení nějakého magického kousku vskutku událostí. To bylo super, ale mám pocit, že během jedničky se pak relativně rychle dají sehnat i solidní předměty co vystačí po zbytek hry. Nemám mysli zrovna broukozbroj v oranici na poli a asi ani snad Greywolfův mečík, to sou věci které spíš odmění hráče co prolezají každý kout ( i když obě jsou víceméně "na cestě"). To spíš od půlky hry mám pocit, že tam chybí zajímavější předměty. V BG2 si to už moc nepamatuju, ale mám pocit, že to bylo podobné i když okořeňěné o sbírání a sestavování. Sem zvědav jak to bude dál. Hádám, že hlavním zdrojem bude invazní armáda + nějako předměty které jsme jakože dostali za své činy. Nějak by totiž nedávalo smysl, že by se najednou prodávali v BG silnější předměty než do té doby a to i přes bandity (v kožené zboji a nemagickou výzbrojí)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2016
    A proč by to nedávalo smysl? Železná krize skončila, bandité jsou pryč a karavany zase proudí (dřív podle Sarevokova rozkazu nesměla do Baldurovy brány dorazit jediná karavana). Obchodníci mají zase co prodávat. Navíc se město připravuje na ozbrojený konflikt a někdo musí vyzbrojit všechny ty vojaký. To znamená spoustu nových obchodníků a kovářů. Podle mě to všechno dává perfektní smysl.
    Post edited by Edvin on
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mimochodem, zhruba před 5 hodinami konečně vydali všechny nové texty, které bude obsahovat rozšiřující SoD patch pro BG1 a BG2. Makal jsem na tom 5 hodin v kuse a už mám hotovo přesně 50% (ale jsem úplně vyřízený :smiley:).
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Tak přijde mi, že v BG2 ziskavas kvalitnější nové předměty prakticky neustále, což je podle mě naprosto v pořádku.

    Jj v SoD už se zbraně rozbíjet nebudou, to přímo řekli.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Edvin said:

    Pokud bych nebyl ten kdo nakopal ty bandití zadky, tak bych řekl, že to zní logicky. A teď vím, že už to je fakt trochu nadrealitou herních světů, ale silně pochybuju, že ti břídilové-banditi s výbavou nakoupenou v lidlu, by zastavili karavanu převážející zbraňě a zbroje +2 a výš. Však podle ekonomiky BG by obchodník disponující takovými věcmi by měl mít dost zdrojů na to, aby najmul pořádnou stráž karavany či rovnou vymlátil všechny bandity v kraji. Nemluvě o tom, že samotný BG je přístav a jedna loď by zazásobila veškerý obchodníky ve městě a to i přes machinace kupeckýho svazu a železného trůnu. Jistě, že vnitrozemí trpí nedostatkem je logické, to jo.
    A jak sem řekl, tohle je až přehnaný drobnohled, ale i tak by mi přišlo divný, kdyby najednou v BG byli najednou mání nabušený věcičky.
    Ok by mi přišla nějaký nabídka typu "speciálně pro našeho hrdinu" v počtu pár kousků, případně snad něco z vévodovi sbírky, ale i v zájmu hry by bylo lepší, kdyby dostupnost věciček byla stejná jako na konci v BG a ty lepčí věci by se získávali postupem v příběhu (tedy na sever pokud se nepletu a z "invzazních" jednotek)

    V BG dva to prostředí podporuje onu nabídku. Přeci jen se Amn prezentuje jako země hodně zaměřená na obchod a není to tak uzavřená krajina jako severní soused. Speciální nabídka dobrodruhova krámku taky působí přijatelně, nemluvě o tom, že ty silné magické veci už tam jsou, jen nedostupné finančně či kůli tomu kdo je stráží

  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    ...docela souhlasim s @Idaho (Idahem ... mimochodem, je to ten Duncan Idaho ?)
    Na druhou stranu ja byl rad za kazdou zajimavou magickou zbran/item v obou hrach...takze pokud jich bude vic a budou zajimave (ne jenom "Dlouhy mec+1", tak budu stejne hodne rad.
  • chris212chris212 Member Posts: 20
    Edvin said:


    To mě netrápí.
    Kvůli toho mám v inventáři drahokamy asi za 30 000 zlatých :smiley:

    Tyhle drahokamy... Vždycky když jsem měl plný "váček" kamenů a náhrdelníků a prstenů, tak jsem běžel do obchodu a těšil jsem se jakou z toho budu mít škváru, ale ve výsledku z toho byly max 3000 třeba. Vyplatí se teda sbírat všechno nebo jen určitý druhy kamenů? :open_mouth:

  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Southpaw - ano, pojmenoval jsem se podle Duncana z Duny. Nejdřív to byl vyloženě Duncan, ale za těch 10 let se z toho (mě) stal Idahou :)

    Ono podle mě nebude potřeba tolik peněz a hlavně by to mohlo být i kontraproduktivní. Pokud si s tím opravdu pohráli, tak ta začáteční ekonomika může být provázaná s atmosférou a zábavou. Příkladem budiž BG1 i 2 když jsme je hráli poprvé
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    chris212 said:


    Tyhle drahokamy... Vždycky když jsem měl plný "váček" kamenů a náhrdelníků a prstenů, tak jsem běžel do obchodu a těšil jsem se jakou z toho budu mít škváru, ale ve výsledku z toho byly max 3000 třeba. Vyplatí se teda sbírat všechno nebo jen určitý druhy kamenů? :open_mouth:

    To záleží na tom, jestli bude možné přenést kotejnery.
    Jestli ani, tak se vyplatím sbírat skoro všechno.
    Jestli ne, tak vyplatí sbírat jen ty opravdu cenné.

    Pokud nepůjdou přenést peníze, bude dobrý nápad dát všechnu škváru za svitky.
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    ...kdy to ma vlastne oficialne vyjit? Konec Brezna?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Jop, 29.03.
    Bylo to oficiálně oznámené.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,185
    Edvin said:

    Jop, 29.03.
    Bylo to oficiálně oznámené.

    31.3. :)http://www.siegeofdragonspear.com/
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Přísahl bych, že když jsem se naposled díval, tak tam bylo 29.30 ...
Sign In or Register to comment.