Skip to content

Off Topic

BladesipBladesip Member Posts: 199
edited December 2012 in čeština
Původně jsem chtěl založit téma Viconia, ale tohle bude mít asi větší smysl, jelikož se sem budou moci dávat všechny možné věci. :)

Víte o tom, že předloha pro portrét Viconie pochází od nás z čech? Autoři BG se nechali inspirovat fotkou české gymnastky, modelky, herečky a později i pornohvězdy Zdeňky Podkapové.

imageimage
Post edited by Bladesip on
StratosjlolienYupImMadBro
«13456732

Comments

  • VitekSVitekS Member Posts: 8
    Neskutečná podoba, až na tu barvu kůže :D
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Tady to už sem viděl na nějaký anglický části fóra ale už nevim kdy a kde...
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @irendie Jj, taky jsem to tu na anglickém fóru viděl, díky tomu jsem to sem taky dal, protože jsem si vzpomněl, že jsem to dřív někde četl. :)
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    To fakt? Tak to je síla :D
  • sarethsareth Member Posts: 54
    edited December 2012
    Mohol by som poprosiť o radu. Neviem čo mám vylepšovať mojim lučišníkom (Imoen a Kivan)? Pri postupe na ďalšiu úroveň sa mi už viac nedá vylepšovať luk. Ovplyvňujú nejako boj s lukom skilly - dvojručná zbraň alebo jedna zbraň - ktorá z nich je vhodná pre luk?

    Alebo dá sa nejako prinútiť Edwina, aby ostal v parte aj bez zabitia Dynaheir?
    Post edited by sareth on
  • SidemiSidemi Member Posts: 70
    @sareth

    Pokud nezabiješ Dynaheir, Edwin odejde. Odejde taky v případě, že se na jeho úkol vyprdneš.
    Imoen je pořád zlodějka, můžeš jí hodit short swordy a těžit z backstabů. Kivana jsem v partě nikdy neměl, obvykle hraju za zlou postavu.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @sareth Střelné zbraně (luky, kuše...) nejsou dovednostmi, jako je dvouruční zbraň, jedna zbraň atd. vůbec ovlivňovány, tyto schopnosti ovlivňují pouze zbraně pro boj na blízko. Jinak co se týče toho, co dál vylepšovat, tak záleží na tom, jaké máš celkové složení party a na jakou zbraň se ti jaká postava specializuje. Já se třeba snažím o to, aby se každá postava specializovala na jinou zbraň, aby si pak navzájem "nekradli" ty unikátní zbraně. Co se týče Kivana, tak po luku bych šel pak asi do halapartny a pak do dvouruční zbraně, vždycky se hodí mít ošetřený i boj z blízka. U Imoen pak záleží na tom, jestli ji používáš jako střelce, nebo jako bojovnici na blízko (hlavně pro probodnutí ze zálohy). Pokud jako střelce, tak bych jí po krátkém luku hodil bod i do lehké kuše, pokud ji používáš na blízko, tak určitě krátký meč, nebo dýku a pak záleží na tobě, buď k tomu jako doplněk schopnost jedna zbraň, nebo boj se dvěma zbraněmi, záleží na tobě, jak ji chceš vybavit.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    sareth said:

    Dá sa nejako prinútiť Edwina, aby ostal v parte aj bez zabitia Dynaheir?

    Ano, dá ale musíš mít HODNĚ vysoké charisma. ( Teď si nejsem jistý jestli to bylo 17 nebo 18, ale spíš 18 )
    Tohle je jedno z málo míst kde charisma opravdu využiješ.
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    pred chvili jsem si koupil BG:EE, stahnul klienta, nainstaloval a na uvodni obrazovce (tam kde jsou vypsany patche), me to nechce pustit dal a hlasi "your account isnt provisioned for this title"...co s tim?
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Promo16 Tak nejprve bych zkusil komplet odinstalovat klienta a smazat celou jeho složku a pak ho nainstalovat znova. Pokud to nepomůže, tak ti asi nezbude nic jiného, než kontaktovat podporu Beamdogu: support@beamdog.com
  • hornaphornap Member Posts: 29
    @Promo16 Věřím, že na první spuštění musí mít přístup na internet, neblokuje to třeba firewall?
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    tim to neni...kdyz se prihlasim do sveho uctu na beamdog.com, tak v zalozce "my games" nic nemam i kdyz bych tam mel podle me mit BG:EE, uz jsem napsal na support, myslim ze bude stacit kdyz mi aktualizuji acc, snad jim to nebude trvat moc dlouho...:(
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Zkoušeli jste někdy někdo hrát za postavu se staty určenými jen "hodem"? A dohráli jste hru?
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    irendie said:

    Zkoušeli jste někdy někdo hrát za postavu se staty určenými jen "hodem"? A dohráli jste hru?

    ne, podle me je to blbost hrat za nejakeho mrzaka, to prece nemuze nikoho bavit...kdyz si budu chtit hru co nejvic stizit, tak si zvednu uroven obtiznosti a pojedu to solo
  • KailKail Member Posts: 84
    Hrát za "mrzáka" je docela sranda naživo, třeba v DrD nebo ADaD, kdy ti PJ/DM může nabídnout motivace nebo odměny za úspěchy s takovým jelitem. PC hry takové možnosti přirozeně nemají, je jedno jestli zabiješ draka s bojovníkem s každou vlastností na 20 nebo na 10, ačkoliv ten druhý by za to měl například dostat víc zkušeností apod... Myslím, že proto také v pozdějších hrát od konceptu nahazování vlastností vývojáři upustili, ačkoliv v klasickém ADaD tento princip, jako volitelný, zachovaný zůstal. Na druhou stranu se nemůžu zdaleka ztotožnit ani s tvrzení, že:

    ne, podle me je to blbost hrat za nejakeho mrzaka, to prece nemuze nikoho bavit

    Každá postava je ztvárnění člověka měla by s sebou nést jeho silné i slabé stránky. Značná část diskuzí na fórech podobných tomuhle je o tom, jak tahle negativa odstranit (nikoliv minimalizovat, v tom je obrovský rozdíl). Tomu moc nerozumím, já si podobné defekty na postavách hýčkám, stávají se tak reálnější a zábavnější. Mimochodem @irendie, trochu oklikou se tak vracíme k tomu, proč mě tak strašně irituje Drizzt :D

    irendieValshares
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @Kail - v případě toho že je to lepší na živo s tebou souhlasím. Ve hrách na PC je to prostě jenom omezení zatímco když jsem nedávno hrál s přáteli DrD a hraničářka měla sice od pána jeskyně snížený staty ale zato charisma 23... Takovou zábavu jsem dlouho nezažil. Nebo Když s Kroll válečník hodil na sílu 6 a na inteligenci 12...
  • ValsharesValshares Member Posts: 6
    Já to tak hraju, válečnice staty 17/17/7/10/10/17...je to sranda.
  • KailKail Member Posts: 84
    Valshares said:

    Já to tak hraju, válečnice staty 17/17/7/10/10/17...je to sranda.

    jako BG1, odolnost 7? to je hodně podobné jako má má oblíbenkyně Shaar-Teel
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Och, jak já se stydím...

    Můj zloděj swashbuckler má 19/19/19/12/17/19
    ( samozřejmě po aplikaci všech knížeček )

    Zatím druhý nejlepší hod co se mi kdy povedl

    Ale zase mi skoro upadla ruka když jsem to nahazoval, strávil jsem nad tím cca 3 hodiny ( s pauzami na čtení )
    Hor89
  • KailKail Member Posts: 84
    @edvin
    když jsem začínal s BG trochu víc, tak jsem taky absolvoval tyhlety maratony v házení kostkama. Pak jsem někde sehnal pěknej Save, kde byla postava, která měla v inventáři všechny knížky, a pokud sis ji do multi nakopíroval 5x společně se svým charakterem, nastavil si všechny vlastnosti jak jsi potřeboval. No a pak jsem si někde přečetl, že tohle umí i nějaký cheaty. A pak jsem si připravil postavu se všema vlastnostma na 18 a vůbec mě za ni nebavilo hrát, protože jsem si připadal jako největší podvodník světa :(
  • ValsharesValshares Member Posts: 6
    Kail said:

    Valshares said:

    Já to tak hraju, válečnice staty 17/17/7/10/10/17...je to sranda.

    jako BG1, odolnost 7? to je hodně podobné jako má má oblíbenkyně Shaar-Teel
    přesně tak, odolnost. Je to můj třetí průlez enhanced edicí a chtělo to trochu okořenit.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited January 2013
    @Kail

    Přesně !

    Existuje dokonce cheat který ti během vytváření postavy nastaví všechno na 25, ale kdo by ho používal ? Já jsem byl také mnohokrát v pokušení si sehnat nějaký editor a staty si "poupravit" protože už jsem jednou přece naházel náhodou úplně šíleně vysoké staty, takže technicky by neměl být špatné "vrátit" si něco co už jsem přece dříve jednou měl a poctivě. Stejně to ale pořád nebylo ono a taky jsem si připadal jako podvodník. Hold je to úplně jiný pocit když hraje za poctivě náházenou postavu než za něco uměle vytvořeného. ( I kdyby to mělo trvat hodiny :D )
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    U poslední postavy (půlelf Boj./Mág) sem to vzdal asi po 30 minutách se staty 18/18/18/18/7/11 (bez knížek), kdybych u nahazovaní neměl zaplý metal tak to zabalím v polovině : )

    Jinak s postavou se staty určenými jen hodem sem jednou zkoušel hrát a vydržel sem to jen do Naskhelu.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    já se musím stydět :D Já mám staty už na 20 protože běžím s postavou už podruhé :D nevím proč, ale strašně jsem si oblíbil Elfa figter/thief s dual wieldem. Už aby byli ti drowove :D udělat si zaporného Drizzta
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244

    Já mám staty už na 20 protože běžím s postavou už podruhé :D

    To je jediná věc kterou neuznávám. K čemu to je hrát s postavou na vysokém lvl ? Jednak je to už od začátku příliš lehké a jednak to ovlivní i levely nabratelných postav takže to některé opravdu zkazí. Předpokládám že jsi si asi vypnul zkušeností strop ( což bych sice uznal, ale jen do takových 250 000 XP ).
  • KailKail Member Posts: 84
    Taky tomu nerozumím, ale spíš proto, že ten děj je pěkně nastavený a vybalancovaný, začínáš jako nula, končíš jako kandidát na boha. Příběh a atmosféra Mečového pobřeží jsou hlavní důvody, proč jsem si BG tolik oblíbil.

    Ale když už k tomu boji dojde, tak mě prostě víc potěší porazit po dlouhé a zničující bitvě mnohem silnější nepřátele, než drtit a zašlapávat desítky Xvartů s válečníkem na 15 úrovni. A pokud běžíš BG1 podruhé s postavou, se kterou jsi to už jednou dohrál, tak to opravdu nemůže být nic jiného, než nekončící spanilá jízda... Přiznej se @HadrianBlackwater, že ty sis naimportoval i nějaký ty kouzelný udělátka, abys těm těm šmoulům s krátkýma mečema a jedním rezervním medvědem pořádně ukázal, zač je toho loket...
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Ale niekedy sa dalo importovat postavu pomocou suboru char a zacinal som od prveho lvl a bez veci, ktore som nazbieral a kazdou hrou som si zvysil staty o jeden bod. Teraz sa da len pomocou save hry, vsetky veci tam su a aj ten 7-8 lvl co uz nie je take zabavne...
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    @Kail jenom level abych mohl solo zabít Drizzta a běhat pak o hře jako anti drizzt sám.

    @Edvin odstranil jsem si ten cap protože i po datadisku jsem dosáhnul max lvl dávno před dojezdem do cíle. Tak i trošku kvůli tomu. A beru to jen jako oddechovku, jinak si všechno začínám od znova. Taky jsem to udělal, abych mohl nabrat Pana B hned na začátku
  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    edited February 2013
    narazil jsem na problem, pri boji v palaci sarevok zabil belt, ktera by me (pokud by prezila) teleportovala do gildy stinovych zlodeju a odtud bych mohl dal sarevoka pronasledovat, tim ze ale zemrela, tak nevim jakym zpusobem pokracovat dal

    a nebo nevi nekdo jak nahrat svoji postavu z BG1 do BG2 (v manualu jsem nenasel nic co by mi rikalo kam bych mel co presunout)? jde to vubec bez finalniho save? nikdy jsem nehral BG2 s postavou z BG1
    Post edited by Promo16 on
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Belt je chlap, jenom pro upřesnění :) A nesmí umřít. Takže musíš souboj absolvovat znovu a ochránit ho.
    V BG2 je při vytváření nový hry tlačítko Import savegame.
Sign In or Register to comment.