Skip to content

[ SEZNAM ] - Módy do BG1:EE

EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
edited June 2022 in čeština
Na velkou část současných a většinu budoucích módů budete potřebovat upravenou verzi BG:EE, jinak vám to nepůjde. Návod jak si upravit svou verzi BG:EE jsem napsal zde: http://forum.baldursgate.com/discussion/13378/navod-jak-sprovoznit-mody-v-bgee .

Starých módů z BG1 které by byli kompaktní prozatím moc není, ale samotné BG:EE už obsahuje obdoby asi 10 zmámých módů, které různě upravují herní mechaniku ( k lepšímu ) takže nic podobného už není třeba instalovat. Každopádně se ale pár nových módů oběvilo a jedná se o opravdu dobré kousky které bychom neměli minout. Mody lze povětšinou nainstalovat tak, že je rozbalíte do hlavní složky s hrou a spustíte jejích exe soubor. Budu sledovat situaci kolem módů a vždycky když se něco zajímavého oběví, tak vám to tady uploadnu a přidám návod a popis.


MÓDY DO BG:EE:


01 ) Návrat starého videa = Taky vás tak štvou předělávky starých dobrých 3D animací na příšernou sestříhanou verzi beamdogu kde navíc chybí i důležité věci týkající se příběhu ? Snadná pomoc ! Stačí si stáhnout upravené formáty pro BG:EE a můžete si zase užít staré dobré videa z BG1. Stahujte zde: http://www.uloz.to/xAep4B4/bgeeclassicmovies-rar ( Pokud si videa zkopírujete manuálně tak nepotřebujete mít upravenou verzi BG:EE pro instalaci modu )


02 ) Pryč s příšernými psychedelickými barvami = Nelíbí se vám jak hrozně křiklavě a nepřirozeně je obarveno menu, nastavení, výběry postav a vůbec všechno ? Opět snadná pomoc stačí si stáhnout jednoduché přebarvení a vaše oči si budou moc odpočinout. ( Náhled: http://imageshack.us/a/img844/5239/69614979.png ) Mód stahujte zde: https://uloz.to/file/SDt6A0lQLpsc/gui-zip#!ZGLlAGR2AQAzBJHkBGRkBTMuZ2H5ZTAmpRkGqJpjA0InnwuxLD== ( Mód nevyžaduje mít upravenou verzi hry, data stačí pouze zkopírovat do složky "override" v hlavní složce s hrou )


03 ) Swashbuckler, útok podle pravidel = Irituje vás že navzdory tomu že když máte dva dovedností body ve zbrani, nikdy nemáte se Swashbucklerem ( raději uvádím aglickou verzi protože fakt nevím jak bude nakonec v češtině přeložen, zatím je tam Dobrodruh a jedná se o poddruh zloděje, specializovaného na boj z blízka ) více než jeden útok za kolo i když by jste měli mít jeden a půl ? Po stažení tohoto módů dostane váš zloděj pasivní bonus + 0,5 útoku za kolo, ať drží jakoukoliv zbraň. ( nebylo možné udělat aby to dostal jen se zbraní na které má dva dovedností body, ale stejně kdo by používal zbraň na kterou není zaměřený ). Stahujte zde: http://www.uloz.to/xgQp24u/swashattack-zip ( Tento mód vyžaduje mít upravenou verzi BG:EE ) P.S. : Tento mód byl vytvořen speciálně pro mě, na mou žádost :D


04 ) Zrušení omezení maximálního lvl = Tady není moc o čem mluvit. Hra je omezená na dosáhnutí určitého lvl ( v závislosti na povolání, ale je to zhruba 8 - 10 lvl ) a tanto jednoduchý mód ruší toto omezení. Dle mého to není ani třeba, proto ke konci už jdou zkušenosti opravdu pomalu a neleveluje se zas tak rychle, ale kdo má zájem, může si to stáhnout zde: http://www.uloz.to/xRSp24u/xpcap-zip ( Nevyžaduje upravenou hru, stačí zkopírovat do složky "override" )


05 ) Drizzt podle pravidel = Drizzt je úmyslne udělaný o dost silnější ( zhruba o třetinu ) než by měl být vzhledem ke svému povolání, lvl a výbavě. Pomocí tohoto jednoduchého módů ho může " oslabit " do takového stavu v jakém by měl podle pravidel být. Stále ale bude dost silný. Tento mód nedoporučuji, protože mám rád silnějšího Drizzta jelikož je to větší výzva. Kdo by ho ale přesto chtěl, může stahovat zde: https://uloz.to/file/pEpDUZ0u1Bnl/drizzt-rar#!ZJLmMQR2AJHmAwD3ZGWuZQyzMzIxLJkhDwS0ZGMCp3SbZQR3Zt== ( Nevyžaduje upravenou hru, stačí zkopírovat do složky "override" )

06 ) Isra = Nová hratelná postava paladinky.
Vcelku slušná postava určená pro postavy s dobrým přesvědčením, má alespoň 2 rozhovory s každým jiným NPC + pár i s hlavní postavou. Háklivá na nižší reputaci a nepřipojí se pokud budete zlého přesvědčení. Pokud máte charisma 13+ můžete se "pokusit" o romanci.

Staty: 16,12,16,13,14,17,18
K nalezení na mapě Nashkelských dolů.

image
Stahujte zde: http://ulozto.cz/x46guWs/isra-v1-4-rar

07 ) Viconia = Původně jsem se chtěl vyhnout tomu abych tady dával portréty po jednom, ale jsou dva případy kdy musím udělat vyjímku. Tou první vyjímkou je tento portrét Viconie, který je zatím nejlépe vypadající nahrazení portrétu originálního. Jedná se o modifikaci portrétu z BG2 aby ( slovy autora ) " Vypadala více jako Drow ".

image
Stahujte zde: http://ulozto.cz/xrJ9eRz/viconia-portrait-zip

08 ) Raven = Netuším kdo to udělal, nebo jak se to jmenuje, ale tohle je dle mého jeden z nejlépe vypadajících portrétů co kdy byly udělány ( sám ho pořád používám a pojmenoval jsem ho podle mojí postavy ).

image
Stahujte zde: http://ulozto.cz/xmdc8R1/raven-portrait-zip

09 ) Baldurs Gate NPC project = Zřejmě nejznámější a nejpopulárnější mód pro původní BG. Každé ( opravdu každé ! ) z najimatelných postav přidává TUNY nových rozhovorů a přidává 5 romancí ( Branwen, Coran, Dynaheir, Shar-Teel and Xan ). Celkově s vámi postavy ( i mezi sebou ) vedou zhruba 3x více rozhovorů než tomu tak bylo v BG2. Mód se zrovna upravuje pro BG:EE, ale má být velmi brzo hotový ( a na 100% bude vyžadovat upravenou verzi hry ). Jakmile bude dokončen, bude zde. ( Posledních cca 7 let se pracovalo na jeho překladu ale nakonec od toho bylo upuštěno. Teď když vyšlo BG:EE se k němu lidi zase vracejí, takže možná že se dočkáme i češtiny )

10 ) Baldurs Gate - Dark Side of the Sword Coast = Jedná se o neoficiální datadisk, protože vzhledem k rozloze jej už není možné považovat za mód. Přidáváme nové příšery, nové oblasti, nové úkoly, nové předměty a 9 nových NPC ( včetně nějakých romancí ). Zrovna se taky přeďělává pro BG:EE a atoři se rozhodli udělat víc než to, jelikož ho ještě rozšířili a přidali kupudalších věcí, včetně 4 dalších NPC ( to už dělá 13 nových hratelných postav ). Postavy to nejsou němé a nabízí spostu dialogů. Mnohé z vás určitě potěší, že ( púvodní ) datadisk byl přeložen do češtiny a očekává se i práce na jeho updatu. Zde přidávám na ukázku obrázek původních postav:
image
a i postav nových:
image

11 ) SKUTEČNÁ romance pro Neeru = káždý kdo už BG:EE musí uznat že to co beamdog nazývají romance, rozhodně žádná romance není. Tento malý dodatek přidá takzvané flirt menu ( můžete ji dát třeba i pusu ) a nějaké nové rozhovory. Pořád to sice nebude na úrovni BG2, ale bude to o 500% lepší než to bylo do teď.
http://ulozto.cz/x9omepw/neera-v1-rar

12 ) Odkrytá mapa = Tady není moc co psát, odkryje celou mapu, takže bude moct hned od začátku cestovat kde bude chtít ALE neodkrývá oblasti spojené s hlavní příběhem ( ty zůstanou hnědé nebo neodkryté dokud nepokročíte v příběhu ).
Kokrétně se to týka Nashkelu, Přátelské Náruči, Baldurovy Brány, Táboru banditů, Dolu banditů a nových oblasti od nových NPC
Může se celkem hodit, pokud si hned za startu chce narekrutovat oblíbené postavy a nechcete kvůli tomu probíhat šest map.
http://ulozto.cz/xkupwkT/worldmap-rar

13 ) Žádný autolevel = Velmi užitečné udělátko inspirované ToB. Automaticky nastaví počáteční levely všech rekrutovatelných postav na minimum ( je to 1-4 lvl ). Takže když máte lvl 8 a někoho nabere do party, tak už nebude taky na lvl 8 ale na lvl 1 při čemž si ho okamžitě můžete povýšit až na lvl 8 a můžete mu rozdělit schopnosti jak chcete ( už to za vás nebude dělat PC ). Rozhodně doporučuji.
http://ulozto.cz/x4bSiYD/low-lvl-npc-zip

Post edited by Edvin on
irendieIdahoHor89Stratosj
«1345

Comments

  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited December 2012
    No zatim ty módy používat nebudu. S level cupem vydržim protože sem ho přesáh jen minimálně při minulý hře, Drizzt čim silnější tim lepší (přece jenom je to legendární hraničář takže by měl bejt silnej), za Swashbucklera sem nikdy nehrál a ještě dlouho nebudu (těch povolání teď můžu zkoušet tolik... :D), modrý interface je příjemná změna a když už je to BGEE tak tam nechám nový videa.

    Ale i tak - dobrá práce. Na to jak malou dobu je to vydaný je to celkem dost módů.
  • bukvabukva Member Posts: 71
    k modu 4 - kde najdu tu slozku override ?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    bukva said:

    k modu 4 - kde najdu tu slozku override ?

    Složka override se nachází v hlavní složce hry. Pokud ji tam z nějaké nepochopitelného důvodu nemáš, tak si ji vytvoř.
  • bukvabukva Member Posts: 71
    Diky, prave ze ji tam z nejakeho nepochopitelneho duvodu nemam O.o
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    ona tam normálně není :) já jí tam taky neměl, ale jak už říkal Edvin, stačí vytvořit
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    Pár nových věcí už je na obzoru, takže v příštích pár dnech provedu update.
    Post edited by Edvin on
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Proveden malý update, další budou následovat.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Edvin: Dobrá práce, je to fajn mít to takhle pohromadě. Jináč dobře vypadá i Archaic GUI for BG:EE, chvíli jsem s ním hrál a je to rozhodně lepší než originální BG:EE GUI :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    @tatok
    Jo čekám až to dokončí ( těď je to tuším z 94 % ).

    Přemýšlím ale, jestli bych tady měl zveřejní i takzvané owerpower mody ( ke kterým mám silný odpor ).
    Já osobně nemám moc zájem hrát rasy, povolání a předměty vytvořené módy, které jsou neskutečné přesílené.
    Nejvíc nesnáším takzvané GOD items, třeba prstýnek který dává +100 do všech statů a HP nastaví na 999 [ už jsem bohužel viděl jeho mód ]. Nebo třeba existuje mod na Drowskou rasu ( součásti teď docela populárního modu více ras ) kde drowové dostávají 40% magickou odlonost + 2% každou úroveň. Takže pokud si vytvoříte čarodějobijce tak máte na lvl 20 přirozenou odolnost na magii 100 % ( nebo by prostě stačil normální Drow na lvl 18 a Balduruv plášť ). Takové módy mě prostě štvou.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Takové mody bych dal možná do kolonky Cheaty/ulehčení hry, nebo něco takového. Ty subraces bych sem dal, však můžeš napsat do popisu že je OP, oni se lidi rozhodnou zda jim to za to stojí :)
  • MariachiMariachi Member Posts: 20
    Good work, diky :)
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    Přidal bych mod Sword Coast Stratagems, který je sice pořád v betě, ale funguje více méně bez problému.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited March 2013
    Tak, konečně módy po kterých mé srdce prahne...

    Neexistuje i nějaká angl. stránka s módama pro BG:EE? Rád bych se podíval i na to co tu není...
    Post edited by irendie on
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @irendie
    Ani moc ne. Já můžu s hrdosti prohlásit že tu teď mám víc módů do BG:EE než kterákoliv existující stránka :D Je tu prakticky všechno, co je k něčemu a nejsou to betaverze nebo OP rasy a povolání.

    P.S.

    Zase jsem něco přidal, ale už mi pomalu docházejí možnosti.
    Mariachi
  • tatoktatok Member Posts: 174
    edited March 2013
    btw, na BG:EE funguje i známý a důležitý BG2 Tweak Pack, který obsahuje mimojiné důležitou featuru "odstranit hlášku You must gather your party before venturing forth". :)
  • Hro3aHro3a Member Posts: 1
    upřímně si myslím že hláška "You must gather your party before venturing forth" prostě do BG patří ale to je pouze můj subjektivní názor..:o)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Hro3a
    Taky mám rád ten hlas :D

    Navíc, ti kteří hráli BG alespoň 20 minut tak vědí, že když chtějí cestovat z mapy na mapu tak musejí mít družinu pohromadě, takže ho prakticky neuslyší a nemůže jim začít lézt na nervy.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Edvin

    Jak se to vezme, když chci opustit lokaci, prostě najedu na kraj mapy, kliknu, a oni si tam dojdou. A někdo je prostě rychlejší (Rasaad, boty rychlosti) :)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @tatok - Též, prostě to k tomu patří.
    @PJ_Trewor - Díky.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    @PJ_Trewor
    Rád bych jenom poupravil že se nejedná o seznam všechno módů, ale o seznam módů na tomto foru.
    Každopádně na tom seznamu nenajdeš moc užitečných věcí který bych tady už neměl a to co tady nemám je teprve v Alfa nebo Beta verzi.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited March 2013
    Nevíte někdo o modu který přidává víc možných kombinací u multi-classu?
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Taky bych chtěl... Válečník-Zloděj-Klerik-Mág :D
  • bukvabukva Member Posts: 71
    ja taky, premenovatel / ucednik cerveneho draka
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Já chci být Paladin/Nekromancer !!!
    OsiridHor89
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited March 2013
    Já bych bral barbar/dragon disciple.
    Tak sem si aspoň v EE-Keeperu nahodil multi bersekr/mág; zajímavé je že hra, asi kvůli kitu bersekra, bere moji postavu jako specializovaného mága (což není) a přidala jí navíc 1 kouzlo na level :)

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited March 2013
    Teď ale chvíli vážně, třeba já osobně jsem proti tomu aby postavy s kity mohli mít dualclas. Pak akorát vznikají šílené kombinace jako je kensai/mage nebo kensai/zloděj. Dualclas je už i tak dost silný a některé kombinace jsou směšné jako třeba Paladin/Nekromancer nebo Čarodějobijec/Čaroděj.

    Ironie je, že tady na foru bylo jedno dost populární hlasování kde lidi dokonce chtěli aby dualclas mohl dva kity :D
  • EffinyEffiny Member Posts: 378
    Ahoj! Dá se zvrátit mé nastavení na původní? Dala jsem si do hry to hnědé GUI, ale přemýšlím o návratu k modrému. Původní override jsem si samozřejmě nezazálohovala...:-/ Taky by mě zajímalo, zda, když si nechám to upravené hnědé, tak jestli mi ho nový patch automaticky změní na nové GUI. Byla bych opravdu nerada, kdyby mi úpravy blokovaly změny, které přinese patch. Díky!
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Effiny
    V pachi bude ( mimo jiné ) možnost měnit barvu GUI.
    Takže žádný strach.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,174
    @Edvin: Kde jsi to četl? Každopádně nic takového v novém patchi bohužel nebude.

    @Effiny: Pokud chceš odinstalovat hnědé GUI, musíš smazat všechny soubory toho módu ze složky override. A ano, každý nový patch všechno v override maže, takže po novém patchi musíš všechno nainstalovat znovu.
Sign In or Register to comment.