Skip to content

Off Topic

1568101132

Comments

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mirak said:

    Jako uprimne nechapu, proc je linearita v dnesnim hernim svete skoro jako sproste slovo.

    Ono je to hlavně tím, že oni sami slibovali nelinenární RPG :-)

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    @‌Edvin

    Nemuzes prosimte sjednotit ta temata “vse co potrebujete vedet“ do jednoho? Je docela otrava porad scrollovat k tem zhruba dvema zivym forum. Dik.
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Potreboval by som poradit nieco mimo BG. Hrajem teraz trocha Diablo 3 s kamosom a eng nie je moja silna stranka a serie ma jedna dolezita vec v tej hre. Ak mi padne legendarny predmet, tak ho nemozem kamosovi ukazat (to iste plati u nho)
    Je to fakt tak hnusne obmedzene, ze legendarne veci si hraci nemozu vymienat medzi sebou ?
  • sarethsareth Member Posts: 54
    EdvinEffiny
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Musím říct, že to vypadá mnohem lípe než Pillars of Eternity.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Souhlasím s Edvinem, taky mě to Torment: Tides of Numenera zaujalo více, než Pillars of Eternity. Nemůžu si pomoct, ale, i když grafika u mě opravdu nehraje téměř žádnou roli, tak ty animace pohybů postav/npc/nepřátel v Pillars je taková divná, prostě taková nepřirozená.
    EdvinPecca
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Bladesip
    Nejde jenom o grafiku. V izometrických RPG nikdy nešlo o grafiku, ale lokace, pohyb postav, zpracování postav, krásně přehlední dialogová okno, v Tides of Numenera vypadá všechno lépe. Pillars of Eternity má "takový divný" i celý combat systém. Nikdo tam neumírá a všichni se na konci boje zase probudí, tohle mi vadí asi nejvíc. Navíc mě strašně serou systémy "vytvoř si sám celou družinu".

    Kde jsou ty doby, kdy jsi si musel pečlivě hlídat každý fireball, protože nechtěné zpopelnění člena družiny (nebo nedej bože hlavní postavy) byla velmi nepříjemná záležitost, jelikož oživovací kouzla byla velmi drahá a vyžadovala dlouhou cestu do města. Člověk se musel pečlivě rozmýšlet koho sebou vezme, protože bylo třeba aby se schopnosti postav navzájem doplňovaly. V dungeonu byl pak každý krok nejistý, protože šikovně umístěná past taky mohla zlikvidovat polovinu družiny. Boje byly pak hlavně o taktice a chytrém rozmístění postav, protože když se vám za mága připlíží zloděj, tak máte po něm.

    Jenže v dnešní době se všechno stále víc a víc zjednodušuje a nejvíc na tom trpí hratelnost :-(
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Vypadá to skvěle, těším se. Torment i PoE jsem podpořil na KS, tak doufám že bude aspoň jedna z nich pecka. Torment má zatím našlápnuto daleko lépe. Snad bude PoE aspoň zábavné, to neumírání je strašná blbost, hodilo se to možná do Mass Effectu, ale ne do izometrického RPG. Tam člověk očekává výzvu :)
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Edvin
    Jo, s tím, co jsi tu napsal, se naprosto ztotožňuji. Já jsem jen argumentoval tou první věcí, co mě napadla a co mě vyloženě bije do očí. Nechtěl jsem se tu tak rozepisovat jako ty. :) A když jsi to teď rozepsal za mě, tak ani nemusím. :D
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Hm, trochu mě překvapilo (a příjemně), že i graficky se Tides of Numenera dost podobá PST a dialogové okno je skoro identické.

    Tides of Numenera měl už od počátku mnohem vyšší ambice, než PoT, takže žádné překvapení.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Trochu mimo topic, kdo se těší na posledního witchera? :-)
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Witcher 1 a 2 jsou jediné moderní RPG, které miluju stejně jako BG, IWD, PST a Fallout. Takže se těším doslova brutálně :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2014

    Trochu mimo topic, kdo se těší na posledního witchera? :-)

    Nevěřím že bude poslední.
    CD projekt nezabije svou největší dojnou krávu.

    Sice je potvrzené, že trojka je závěrečné finále Geraldova příběhu, ale stejně tak byl Mass Effect 3 poslední Shepardův příběh a stejně už pracují na dalším Mass Effectu. Já bych tipnul (nebo spíš nejvíc uvítal) kdyby další zaklínač vyprávěl příběh úplně od začátku. Například nový mladý zaklínač/ka studující na škole vedené Geraldem. Preqvel z Geraldova mládí by ale taky nebyl špatný.

    P.S.
    Máte taky pro trojku připravený ultimátní save dohraný na temnou obtížnost? :D
    Já mám dohráno na maximální obtížnost (nejvyšší obtížnost přidává do hry nové věci), maximální lvl, 10 tisíc, nejlepší možná výbava a dokonce jsem zabil i Operátora (to hovado je silnější, než všichni ostatní bossové dohromady).
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Je mi jasný, že v tomhle budu v menšině vzhledem k reakcím na fórech, ale jakkoliv byla Witcher 1 úžasná hra a jednou za čas si jí ještě z nostalgie zapnu, dvojka mne nijak zvlášť neoslovila. 1)v jedničce byla hezká grafika se slovanskou krajinou, která se pěkně hodila do Geraltova světa, což dvojka změnila. 2) si dvojka udělala z knižního univerza trhací kalendář, přeci jenom zabíjet ve velkým postavy, co vystupovaly v každý druhý povídce - resp. v nich byly zmiňovány - mi přišlo dost necitlivé. 3) nesnášim quick-time-eventy a kdykoliv se objeví v jakékoliv hře, otráví mne. 4) herní Triss je mi dost nesympatická. Ve dvojce byla o něco snesitelnější, ale i tak jsem byl docela rád, když jí unesli. V jedničce se Geralt rozhodoval mezi ní a Shani a jakkoliv chápu, že úloha Shani byla v knížkách hodně marginální, vzhledem ke konceptu jedničky mi přišlo hodně divný, že bez ohledu na rozhodnutí byl ve dvojce zase Geralt s Triss a Shani úplně zmizla. Prostě jednou něco nakousli a ve dvojce řekli "tohle se nám nehodí do krámu, necháme jenom Triss".
    Zkrátka a dobře jsem dvojku jednou dohrál, odinstaloval a odložil.
    Lynx29Effiny
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2014
    @Kivan‌
    A co takhle nevýhody jedničky?

    1) Malo modelů NPC
    2) Podívný "klikavý" styl boje.
    3) Neuvěřitelně nízká obtížnost (i na nejvyšší obtížnost je hra pohodička)
    4) Zásahy do děje byly spíše menší, rozhodně se nedají srovnávat s dvojkou.
    5) Kostky se hrály o směšně vysoké sumy peněz.

    Já mám rád oba díly, ale dávám přednost dvojce, právě díky komplexnějšími příběhu, lepšímu systému boje, vyšší obtížnosti a možnosti více ovlivňovat okolní svět.

    P.S.
    Hele, mám to chápat tak, že jsi znalec knih o zaklínačovi? (Ještě nemám načteno, ale chystám se)
    Jestli jo, tak bych ti moc rád položil tři otázky, ohledně Geraldovy historie.
    Post edited by Edvin on
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Já mám načteny všechny :) dvojka se mi taky líbila víc, sice spam roll byl trochu otravný, ale kdo koukl na video z 3(30 minut witcherorgasmus :D) tak to bude epické.

    @Edvin doufám, že to neskončí. Protože to je snad jediná hra krom BG kterou jsem dohrál několikrát. Dark mám taky a operátora jsem zabil jednou. Víckrát se mi to nepovedlo. (nepočítám killy s bugem) Spoiler: Jakou stranu jsi jel? Já si raději bral Elfy a zachraňoval Saskii. A zabil jsi Letha? :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2014
    @HadrianBlackwater
    Jo, Leta jsem zabil, protože na tom nezáleželo. Savy se berou z doby před závěrečným soubojem.
    Ale i kdyby ne, tak bych ho stejně zabil. Věřím, že Leto tak trochu sám cítil vinu a proto tam na tebe čekal.
    Hrál jsem samozřejmě taky za elfy. Mají celkově lepší příběh a i jejich ideály jsou mi bližší.

    Co se týče mých otázek:

    1) Co je vlastně zač ta Paní jezera? (Vím že jedna kniha se jmenuje podle ní.)
    2) Geraldovi se občas říká i Řezník z Blawikenu. Co přesně udělal, že si to zasloužil?
    3) Kolik je vlastně Geraldovi let? Bylo někde v knihách naznačeno, že by zaklínačská proměna zpomalovala stárnutí?
    Post edited by Edvin on
    Southpaw
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    ok k 1) paní jezera je stvoření, nejsem si jistý zda to je přímo bohyně, nebo jen bytost s nadpřirozenou mocí, která vidí osud(y) které Geralda čekají. Každopádně se Sapkowski inspiroval Artušovskou legendou. Také ji potkáš v jedničce a můžeš s ní mít sex. Otázka taky je, jestli se paní jezera nemyslí Ciri (odkaz na knihy). Můj názor, bude jich víc.

    k 2) Tohle je příběh myslím z druhé knihy, kdy Gerald potkává Mága, kterého zná a ten potřebuje pomoc. Jak to tak bývá u Geralda, musel si vybrat. Buď ochrání mága před bandou žoldnéřů a její vůdkyní princeznou Renfri(myslím, že byla prokletá, nebo očarovaná právě kouzelníkem, kterého Gerald chránil, taky ji znal už z dřívějka a miloval ji), nebo ho vydá. Když ho nevydá, banda zmasakruje vesnici. Dopadlo to tak, že Gerald se utkal s bandou na tržišti, a po boji mu starosta(velmi dobrý přítel) řekl, ať odejde a nikdy s nevrací. Z bandy neodešel nikdo(podle mě stříkala krev, lítaly střeva a kusy údů 5 metrů daleko) proto řezník

    k 3) myslím, že mu je okolo 60(možná starší) vliv na věk to určitě má, myslím, že to je i zmíněno v knihách.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Každopádně doporučuji přečíst. Je to dost komplikovanější, než to popisuji
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Skoda, ze jsem cetl o Geraltovi hlavne povidky + myslim jenom Krev Elfu 1 ale ty odpovedi by mne taky zajimaly.
  • KivanKivan Member Posts: 159
    ad1) v podstatě souhlas. Paní jezera je taky název posledního dílu ságy o Zaklínači, a sice kniha, kterou jsem (záměrně) jako jedinou nečetl(donesly se ke mně spoilery, co v ní má být, a dosud jsem se psychicky neodhodlal ke čtení. Fakt nevím, jestli ji vůbec kdy přečtu). Tajemná bytost se zvláštními schopnostmi, odvozená z Paní Jezera z Artušových legend.
    ad 2) jednalo se skutečně o princeznu Renfri a její bandu. Renfri byla jednou z mnoha dívek, narozených za určité konstelace hvězd a díky tomu zlých, způsobujících chaos (údajně!). V jedničce Zaklínače jsi měl doprovodné dobrodružství o jiné z těchhle dívek a mohl jsi rozhodnout, jestli ji vydáš tuším Sabrině Glewissig nebo ne. Renfri měla nevyřízené účty s mágem a pokud si dobře vzpomínám, chtěla po Geraltovi, aby mu ho vydal, nebo začne na náměstí plném lidí zabíjet obyvatele Blawikenu. Geralt se postavil na stranu mága a Renfriinu partu pobil, aniž by obyvatelé města věděli, co zamýšleli (odtud přezdívka). Pointa byla v tom, že není 100% jisté, jestli opravdu chtěla ty lidi pobít, nebo blafovala, jestli byla nebo nebyla monstrum a že měla dobrý důvod jít mágovi po krku.
    ad 3) typuju mu taky přes šedesát a ano, zkouška trav výrazně zpomaluje stárnutí. I když ne tak, jako u čarodějek, protože Geraltova matka vypadá o poznání mladší, než sám Geralt. Ale v případě čarodějek se může jednat částečně i o iluzi, tohle vědí jen ony samy:)
  • KivanKivan Member Posts: 159
    @Edvin tohle je otázka preferencí :)
    1) to jo, ale vyvažovaly to nádherný scenérie, dodnes se mi žádný nelíbily víc. 2) tohle mi vůbec nevadilo 3) stáhnul sis mód, který vytvořila komunita a zvětšoval obtížnost? 4) tohle mi dokonce naprosto vyhovuje; moc nemusim hry, kde zachraňuješ svět před zkázou, osvobozuješ princezny a každý ti poklepává po ramenou. Vždycky jsem byl spíš ten typ, co radši týden bojoval v kobce, aby našel mocnej artefakt a když se mu to povedlo, nikdo ani nezjistil, že ho má. Slávu ať si ponechá někdo jinej:) Taky jsem v TES věršinou kašlal na hlavní dějovou linku a spíš prolézal jen tak dungeony. 5) nevim, tohle je spíš doprovodný problém. Peníze šly vydělat jakkoliv, třeba preparovánim zabitých monster. Ve dvojce zas byl lehkej zápas:)
    Ale jak jsem psal, jsem si vědom toho, že ohledně Witchera 2 mám menšinovej názor.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2014
    @Kivan
    O té události s princeznou Renfri, vím.
    Poslouchal jsem audioknihu prvního zaklínače (vysoce kvalitně udělaná, hodně doporučuji) a viděl jsem i seriál (dost špatně zpracovaný), takže nějaké to malé povědomí mám. Ale že se stal obávanou legendou jenom pro to, že na náměstí pobil pár banditů, to mi připadá dost divné...

    Co se týká toho stárnutí, tak bych tipnul, že to může být zhruba tak o polovinu, nemyslíš?
    Takže teď by měl tělo zhruba 30-40 letého muže. I když herní Vesemir tuhle teorii trochu kazí...
    Je v knihách Vesemir (pokud je ještě naživu) stále aktivní zaklínač?
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    zaklínači jsou aktivní, dokud neumřou :D Vesemir spíš učil nové zaklínače, ale pořád je aktivní
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    btw. knihy jsou události před hrou. A pár to nebyl, ale vysoce známá banda hrdlořezů mám pocit.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Já jsem to spíše myslel tak, jestli pořád běhá po bažinách a loví utopence :D
  • KivanKivan Member Posts: 159
    edited September 2014
    Tak jsem zapátral "v grimoárech" a mág se jmenoval Stregobor, té takzvané posedlosti, způsobené zatměním Slunce, se říkalo "Prokletí Černého slunce" a mělo jí trpět několik desítek dívek z významných rodů. Rozpoutalo takový menší hon na čarodějnice. No a obětí v Blavikenu bylo sedm, ale byli to dobře vycvičení zabijáci.
    Ohledně věku, to jsou jenom dohady. Já myslím, že Vesemirovi bude víc, než dvojnásobek toho, na co vypadá:) Ona taky zkouška trav nepůsobí na každého stejně - vlasy zbělely jen Geraltovi. ale u Geralta bych tipl, že v povídkách vypadal přes třicet a bylo mu přes šedesát. Každopádně Geraltova matka je pořád ve formě, zatímco po jeho otci není vidu ani slechu...
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Jinak se nesmíš nechat ovlivnit hrou, sedm mrtvých lidí je v povídkách hodně. Obzvlášť před vpádem Nilfgaardu, kdy vládl relativní mír. Celá věc navíc vypadala opticky tak, že ozbrojenci čekali na náměstí, přišel k nim Geralt, vytáhl meč a začla bitka. Takže se mohlo zdát, že byl útočník a oni se bránili...
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2014
    @Kivan‌
    Jsi měl ale dodat, že to bylo "údajné" prokletí, protože se nikdy neprokázalo a dokonce i Stregobor přiznal, že byli vedle jak ta jedle a zbytečně vykuchali spoustu dívek. :D
    (Je to z první knížky, kterou mám ještě v živé paměti)

    BTW:
    Geraldův otec se jmenoval Korin a byl to (Rivský?) rytíř.
    Každopádně už je dávno po smrti.
  • KivanKivan Member Posts: 159
    Myslel jsem, že jsem to už psal někde nahoře, že to bylo údajné:)
    Rytíř ano, rivský ... to netuším. Jestli narážíš na přídomek Geralta "z Rivie", tak to si zvolil náhodně sám. Na jednom místě ságy říká, že v Rivii nikdy nebyl.
Sign In or Register to comment.