Skip to content

BG 2:EE

1356714

Comments

• DudoDudo Member Posts: 361
    Oni len maju kuzlo ochrana pred magickymi zbranami. Staci ho zrusit kuzlom zlom alebo nieco podobne...
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Asi kouzlí imunitu proti magickým zbraním.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    pouzivaji kamennou kuzi, zlom na ne a zabit driv nez ji pouzijou zas
  • raiderpesiraiderpesi Member Posts: 48
    Jak mam dat moji hl.postavu z BG1EE do BG2EE
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    V jedničce navolíš export, uložíš pod nějakým jménem, vyhledáš jméno ve složce characters, zkopíruješ do složky characters od BG2 a pak vybereš import při vytváření postavy v BG2.

Ty složky se standartně nachází v C:\Users\XXX\Documents\Baldurs gate 1-2\characters
    Přes final save už to nefunguje? to mi přišlo vždycky o něco jednodušší.
    @Mirak
    Je to prakticky ten samý postup, akorát místo postavy překopíruješ uloženou hru.
    No hlavně nemusíš nikde nic ve hře exportovat.
    dik uz hraju
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    nacist postavu muzes pres jakykoliv save a nemusis nikde nic rucne kopirovat
    Vsimol som si jednu vec, a to ze v pekle pri skuske priatelstva, kde mate obetovat bud niekoho z druziny alebo nejake svoje vlastnosti, tak som dal obetovat jedneho zo spolocnikov, toho potom demon zabil. Ale ja som ho ozivil, pozbieral veci a hral s nim normalne dalej. Nemal ho ten demon zabit permanentne ?
    @Dudo
    Hraješ na nízkou obtížnost, takže ti postavy nemůžou trvale zemřít.
    Hrej "Podle pravidel D&D" a pak si to zkus :-)
  • bukvabukva Member Posts: 71
    @edwin
    já to hraju na nejtežší a stalo se mi to samé
  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    edited December 2013
    Nikde ve vlákně čeština jsem nenašel odpověd na mou otázku:
    Pro import do Dvojky je potřeba posl. save před soubojem se Sarevokem a jeho poskoky nebo musím použít save až po jeho zabití?
    Jsem totiž už v Chrámu a nedaří se mi nijak zabít Sarevoka a ty dva exoty. :-(
    Už jsem se dost natrápil s tanari, kde mi zařvala nakonec jen Dynaheir, kterou jsem si oživil v Temple a přemýšlím, že bych Sarevoka nechal být, protože jsem taková lama, že ho ani na nejnižší obtížnost nedám. ;-)
    ... ale takový Daemon Knight byl úplně v pohodě, toho jsem dal raz dva a ani jsem se moc nezapotil. :-D

P.S. Myslím tím pro správnou chronologickou návaznost děje a questů ve Dvojce. :-)
    Post edited by Danny_S on
    Edvin said:

@Dudo
    Hraješ na nízkou obtížnost, takže ti postavy nemůžou trvale zemřít.
    Hrej "Podle pravidel D&D" a pak si to zkus :-)

Nikdy som nehral na nizkej obtiaznosti, stale hrajem podla pravidiel AD&D
    @ Danny_S

Moc nechápu, jak je to možný, protože pokud máš třeba hůlku povolávání příšer, tak by to mělo být dost easy. Jinak Edvin tady tuším psal, že můžeš použít jakýkoliv save a hra určitě nekontroluje, jestli jsi nechal Sarevoka naživu.
    edited December 2013
    @Mirak>
    No, rozhodně jsem zjistil, že když nemá hlavní postava u sebe v Inventory zlaté kalhoty, ale jiná postava, tak se nepřenesou do Dvojky a nenajdu je za tím obrazem. ;-)
    Zkusím ty 3 maníky v Bhaalově chrámu ještě jednou pocuchat, abych si navýšil EXP do Dvojky. :-D

P.S. Tak jsem konečně zabil Sarevoka a jeho 2 poskoky, ale nejprve jeho, takže Final-Save se mi uložil dříve, než jsem zabil Tazoka, Semala a Angela, ale napodruhé jsem nejdříve killnul Tazoka, Semala a Angela a nakonec Sarevoka, takže už mám naprostý klid a BG1 po tolika letech je kompletně dohraná a až na pár questíků vše splněno. :-P
    Takže jsem BG1 odinstaloval a smazal i instalačku. :-D
    Tazoka aj tak z nevysvetlitelnych pricin zabijes znova v dvojke aj ked si ho uz zabil v jednotke...
    edited December 2013
    @Dudo
    Tazoka také?
    Já měl za to, že jen Sarevok se objeví znovu ve Dvojce, ale že by i další nepřítel?

Za jakou dlouho dostanu zpět do grupy zase Imoen?
    Je dobrá tato sestava: já-paladin (kavalír) +

(Imoen Člověk Thief/mage Neutral good 2)

Minsc Člověk ranger Chaotic good 1
    Aerie Elf Cleric/mage Lawful good 5
    Anomen Člověk  Fighter/cleric  Lawful neutral 5.3
    Nalia člověk Thief/mage Chaotic good 4
    Mazzy ½ elf figter Lawful good 4 ?
    Za dlouho, doporučuju si vzít Yoshima, protože hra s tím v jedné fázi příběhově docela počítá. Vyhoď Nalii, je to kráva :)
    A pokud nechceš Yoshima, tak si vem aspoň Jansena. Ale samozřejmě partu si radši vybuduj podle toho jak ti to vyhovuje a kdo je ti sympatický.
    @Mirak>
    Tak ti děkuji za tip a za radu. :-)
    Yoshima v partě zatím mám, ale uvažoval jsem, že vyhodím Jaheiru, sic doted byla hlavní součástí hry.
    Prostě druid je pro mě k ničemu, kdežto klerik se mi už více zamlouvá. :-)

Jansena v návodu pro původní hru jsem nenašel.
    Co on má za profesi a přesvědčení?

Dvojku jsem ještě nikdy pořádně nehrál, takže neznám celý průběh děje, ani to, jaké se v ní objeví postavy.
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Jansen - gnom zlodej/iluzionista :) rozhodne dobra volba
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Mimochodem, tech predmetu, ktere si muzete prenest z BG1 do BG2 je vic.
    Standardne to je Balduranova Helma a Chainmail +2.
    Taky se da presunout Koverasuv prsten ochrany (+1 prsten) (napr pro mnichy atd), Fallorainovo platove brneni (+1 platove brn) pro bojovniky, nebo Leather +2 (Ochrance druheho nebo tak nejak) pro zlodeje a podobne tichoslapky, kterym se hodi ze zacatku BG2 lepsi brneni.
    Jeste by to melo jit s Kaz-Garothovou prackou a rohem, ale to jsem nezkousel.
    Zatim.

Pozor ale, ze kdyz budete mit u sebe nejake brneni, nedostanete ten Chainmail +2. Stejne s Balduranovou helmou - pokud mate u sebe treba Koverasuv prsten, tak se helma neobjevi ale jenom ten prsten.
    @Danny_S

Jansen je neutrální. Podle mě je to skvělá postava, ale jak říkám, pokud jsi BG2 nikdy pořádně nehrál je lepší mít v partě Yoshima, protože příběh s tím prostě trochu počítá.

Co se Jaheiry týče. Pokud jsi měl Jaheiru v jedničce, tak je podle mě záhodno mít ji i ve dvojce byť jako co se vlastností týče je to bída. Lépe řečeno, pokud na Jaheiře nelpíš kvůli jedničce nebo s ní neplánuješ mít romanci, tak se nevyplatí ji vydržovat v partě.

Když máš Anomena, tak bych stejně tak zvážil vyhození Aerie a možná volil kombo Yoshimo & Jansen.

Každopádně moje hlavní rada zní - nehleď na statistiky a zkrátka si vezmi ty postavy, které tě baví.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Danny, já tě znám, k tvojí povaze se Jansen vůbec nehodí, je to takovej hajzlík. :) A navíc chorobný lhář. A druid, že je ti k ničemu? C'mon son! Vždyť má na 5. levelu kouzlo Insect plague, český název si nemůžu vzpomenout, něco jako Hmizí mor. To je ultimátní kouzlo proti nepřátelským kouzelníkům.
    Hmizí mor? Ty jsi dělal korekce na bg? :D
    mel bych dotaz v jake kapitole se vrati Imoen a hlavne na jake urovni bude jestli na te samé co ji odvedli nebo bude na vyssi urovni
    edited December 2013
    @raiderpesi
    To záleží na tom, jestli jsi budeš plnit úkoly, nebo se nejdříve vrhneš na příběhovou linii.
    Když půjdeš nejdříve na na příběhovou linii, dostaneš Imoen zpět docela brzo, ale tak jako tak bude SILNĚ podlevelená. Když budeš chtít plnit i okolní Questy, bude to ještě horší. V době když už jsem měl postavy na 18-20 lvl měla lvl 13.
    Post edited by Edvin on
    zahaleny carodejove hned jak vyjdu z vezeni
    a az budu mit Imoen zpatky muzu se hned vratit do hl. mesta
Sign In or Register to comment.