Swoją drogą ciekawe co to będzie za aktualizacja. Jakaś mniejsza czy może 3.0.
Wersja 3.0 oznaczałaby jakiś duży dodatek lub rozszerzenie. Wygląda to w następujący sposób:
- Wydanie "Siege of Dragonspear" do BG:EE zbiegło się z wersją 2.0 - Wydanie "White March Part 1" dla Pillars of Eternity zbiegło się z wersją 2.0 - Wydanie "White March Part 2" dla Pillars of Eternity zbiegło się z wersją 3.0
Niestety praca obecnie uniemożliwia mi dokończenie tego, ale szykuje mi się wolny i spokojny weekend, więc trzymajcie kciuki. Jak dobrze pójdzie może uda się w te 2 dn skończyć...
A gdybym teraz kupił na Steamie BG2 ee które nie zawiera wersji polskiej, to czy później stałaby się ona dla mnie dostępna wraz z patchem? I czy moje save'y działaby po zmianie języka?
Pobrałem, spolszczenie oraz instalator, wypakowałem wszystko do głównego folderu. Odpaliłem instalator, rozpoczęła się instalacja po czym wyskoczył błąd z jakimiś trzema plikami. Odpalam grę i dalej jest po angielsku. Myślałem, że skoro instalator i całość będzie w głównym folderze to wszystko pójdzie bez problemu.
Comments
- Wydanie "Siege of Dragonspear" do BG:EE zbiegło się z wersją 2.0
- Wydanie "White March Part 1" dla Pillars of Eternity zbiegło się z wersją 2.0
- Wydanie "White March Part 2" dla Pillars of Eternity zbiegło się z wersją 3.0
Tak więc spodziewaj się wersji 2.4
Jeśli chodzi o BG1:EE, to aktualizacja tekstów w grze pojawi się przy okazji ewentualnego update'a gry.
Polubcie, podbijcie, podajcie dalej, re-tweetnijcie.... Może zauważą
PS. Ten post powinien iść do tego tematu a nie tu może będzie więcej ciekawskich z forum.
https://forums.beamdog.com/discussion/42401/tlumaczenie-baldurs-gate-siege-of-dragonspear#latest
A gdybym teraz kupił na Steamie BG2 ee które nie zawiera wersji polskiej, to czy później stałaby się ona dla mnie dostępna wraz z patchem? I czy moje save'y działaby po zmianie języka?
@Jamboo82 – w momencie jak Beamdog zaktualizuje wersję na Steam, tak.
Brakuje tego exaca.
jest nowa paczka z tym samym tłumaczeniem, powinna działać ok, bo zrobił ją ekspert w weidu, a nie noob jak ja, który tylko podmienił pliki: http://www.shsforums.net/files/file/1113-polish-language-localization-for-bg2ee/