Fakt, sprawdziłem niechcący wersję OSX, dla której instalator jest w wersji 2.6.0.12. W przypadku Windows jest to w obu wystąpieniach 2.3.67.3 - ale nie 2.0.0.1 jak pisał Rafał.
@RobeN Linux ma tak samo jak windows ale jak widać już sam autor posta nie wypowiada się na ten temat i nawet nie podał informacji o które prosiłem wiec... samo przez siebie wszystko mówi, jak dla mnie nie widzę problemu.
Mam kłopot z zainstalowaniem spolszczenia do BG2 EE. system - windows wersja gry - GOG 2.3.67.3 (CS)
Po kilku próbach udało się zainstalować spolszczenie. Menu, napisy, dźwięki po polsku. Stworzyłem postać, rozpocząłem rozgrywkę i zaraz na początku (po pierwszej rozmowie z Imoen lub przed rozmową z Jaheirą) gra wiesza się. Kilka razy próbowałem i sytuacja się powtarza. Czy mogę prosić o pomoc?
Mam kłopot z zainstalowaniem spolszczenia do BG2 EE. system - windows wersja gry - GOG 2.3.67.3 (CS)
Po kilku próbach udało się zainstalować spolszczenie. Menu, napisy, dźwięki po polsku. Stworzyłem postać, rozpocząłem rozgrywkę i zaraz na początku (po pierwszej rozmowie z Imoen lub przed rozmową z Jaheirą) gra wiesza się. Kilka razy próbowałem i sytuacja się powtarza. Czy mogę prosić o pomoc?
To spolszczenie wypakowujesz, wklejasz do folderu z gra i odpalasz exe, dalej pozwalasz na instalacje. Co do zawieszek, proponuje reinstalacje oraz usuniecie wszystkich śladów gry z komputera.
Także mam problem z instalacją. Ściągnąłem najnowszą wersję spolszczenia, przeinstalowałem do katalogu z grą, dałem setup, lecz wyskakuje następujący error:
Od pewnego czasu dzięki uprzejmości administracji strony Children of Bhaal, tłumaczenie dostępne jest również na serwerze CoB. Link do pobrania znajduje się w pierwszym poście tego tematu.
Podmieniłem plik dialog.tlk, folder sounds i wrzuciłem folder overdrive do folderu z grą. Generalnie teraz to wygląda tak, że:
1. Treść zadań w dzienniku, dialogi z postaciami, opisy przedmiotów, opis np. rasy i klasy przy tworzeniu postaci, oraz napisy na ekranie (w sensie jak jest cut-scenka i ktoś coś mówi) są po polsku.
2. Ale postacie-lektorzy dalej mówią po angielsku, menu gry jest po angielsku i wszystkie zakładki np. w oknie postaci i ekranie ekwipunku również są po angielsku.
To powinno tak wyglądać, czy czegoś nie zrobiłem do końca dobrze?
Jak pobierzesz najnowsze archiwum, to dla OSX masz tam plik binarny setup-BG2EE_PL.command. Można go uruchomić np. z poziomu terminala albo dwuklikiem.
RobeN Posts: 22 June 7 Spróbuj pobrać paczkę i umieścić (zmerge'ować) folder 'game' w katalogu BG2EE. "
Witam, …i mam prośbę o ponownie udostępnienie pliku, awaria dysku «wykończyła» mi system i wszystko co na nim się znajdowało. A pliku w odnośniku już nie widzę… Pozdrawiam, pwm
Niestety mam problem z instalacją spolszczenia na wersji steam na Win7. Zgodnie z instrukcją wypakowuję pliki do folderu z grą. Następnie odpalam instalator setup-BG2EE_PL.exe. Wyskakuje okno instalatora, w którym pojawia się komunikat: ERROR: error loading [.\weidu.conf]] FATAL ERROR: Unix.Unix_error<20, "open", ".\\weidu.conf">
Ponowne zainstalowanie gry nie pomogło. Proszę o pomoc. · Share on Google+ Share on TwitterShare on Facebook
Co mam zrobić, gdy chcę zainstalować ładną wersję polską (cały tekst, w tym interfejs), ale bez polskiego dubbingu (wolę angielski - jest bardziej poważny i mniej "aktorski", jakiś taki przyjemniejszy i może bardziej spontaniczny)? Jakoś sobie z tym nie radzę.
@Royalczyk niestety SHS i G3 padły. Obie strony działają o ile mi wiadomo na tych samych serwerach i raz na kilka miesięcy zaliczają kilkudniowy pad. Nie marwiłbym się zbytnio, zawsze do tej pory wracały do żywych (chociaż ostatnim razen na SHS poleciało w diabły kilka miesięcy postów na forum). Tak czy siak administratorzy są świadomi problemu i pracują bad przywróceniem stron do działania.
@Cahir dziękuję za odpowiedź, w takim razie poczekam, aż strony zaczną znów działać
edit: W sumie.. czy znacie jakiekolwiek inne strony, które zawierają w sobie mody do BG:EE? Od tweaksow, po bantersy? Mniej więcej próbowałem na własną rękę poszukać, ale napotykałem problemy, bądź brak plików.
@Royalczyk w tym temacie zamieściłem listę stron różnych modderów na portalu Github. Znajdziesz tam wiele (choć nie wszystkie) modyfikacji, które znajdowały się na SHS i G3, a także takie, których na obu stronach nie uświadczysz.
Hej, ostatnio postanowiłem dorzucić sobie najnowszą wersję spolszczenia. Ściągałem z obu serwerów, na którym zostało zamieszczone. Niestety mam problem z wypakowaniem: próbowałem różnymi wersjami WinRara, ale ciągle wyskakuje "błąd sumy kontrolnej" oraz komunikat, że "archiwum jest uszkodzone". Poniżej zamieszczam link do screena. Jak cieszyć się najnowszym spolszczeniem?
Hej, ostatnio postanowiłem dorzucić sobie najnowszą wersję spolszczenia. Ściągałem z obu serwerów, na którym zostało zamieszczone. Niestety mam problem z wypakowaniem: próbowałem różnymi wersjami WinRara, ale ciągle wyskakuje "błąd sumy kontrolnej" oraz komunikat, że "archiwum jest uszkodzone". Poniżej zamieszczam link do screena. Jak cieszyć się najnowszym spolszczeniem?
Pobierz jeszcze raz? Jeżeli jest uszkodzony to nic na to nie poradzisz. Tylko uploader może wrzucić w razie czego jeszcze raz spolszczenie. Albo cierpliwie czekać, bo następny patch będzie miał już lokalizacje pl.
Ty tak serio? Czy po prostu gorszy dzień? Przecież to oczywiste, że najpierw kilkakrotnie sprawdziłem czy to nie problem po mojej stronie. Ściągnięte kilka razy + próby rozpakowania różnymi programami/wersjami.
Ty tak serio? Czy po prostu gorszy dzień? Przecież to oczywiste, że najpierw kilkakrotnie sprawdziłem czy to nie problem po mojej stronie. Ściągnięte kilka razy + próby rozpakowania różnymi programami/wersjami.
TAK! Tak na serio. Nie raz się spotkało osoby które tak nie zrobiły jak ty to teraz opisałeś. Po za tym napisze znowu, skontaktuj się z uploadorem spolszczenia bo widocznie on coś popsuł, jak by to nie brzmiało. Albo czekaj na oficjalnego patcha.
Comments
W przypadku Windows jest to w obu wystąpieniach 2.3.67.3 - ale nie 2.0.0.1 jak pisał Rafał.
Mam kłopot z zainstalowaniem spolszczenia do BG2 EE.
system - windows
wersja gry - GOG 2.3.67.3 (CS)
Po kilku próbach udało się zainstalować spolszczenie. Menu, napisy, dźwięki po polsku. Stworzyłem postać, rozpocząłem rozgrywkę i zaraz na początku (po pierwszej rozmowie z Imoen lub przed rozmową z Jaheirą) gra wiesza się. Kilka razy próbowałem i sytuacja się powtarza.
Czy mogę prosić o pomoc?
Co do zawieszek, proponuje reinstalacje oraz usuniecie wszystkich śladów gry z komputera.
Także mam problem z instalacją. Ściągnąłem najnowszą wersję spolszczenia, przeinstalowałem do katalogu z grą, dałem setup, lecz wyskakuje następujący error:
Proszę o pomoc
Działa wam ta strona?
Czy to spolszczenie jest dostepne jeszcze w jakims innym miejscu?
Jeszcze jedna sprawa...
Wiem, że juz pewnie o to pytano ze 100 razy, ale nie moge znalezc odpowiedzi...
Jak zainstalowac to spolszczenie do gry zainstalowanej na steamie (windows)?
Mozecie dać link do miejsca w ktorym ktos to opisal?:)
Generalnie teraz to wygląda tak, że:
1. Treść zadań w dzienniku, dialogi z postaciami, opisy przedmiotów, opis np. rasy i klasy przy tworzeniu postaci, oraz napisy na ekranie (w sensie jak jest cut-scenka i ktoś coś mówi) są po polsku.
2. Ale postacie-lektorzy dalej mówią po angielsku, menu gry jest po angielsku i wszystkie zakładki np. w oknie postaci i ekranie ekwipunku również są po angielsku.
To powinno tak wyglądać, czy czegoś nie zrobiłem do końca dobrze?
June 7
Spróbuj pobrać paczkę i umieścić (zmerge'ować) folder 'game' w katalogu BG2EE. "
Witam,
…i mam prośbę o ponownie udostępnienie pliku, awaria dysku «wykończyła» mi system i wszystko co na nim się znajdowało. A pliku w odnośniku już nie widzę…
Pozdrawiam, pwm
ERROR: error loading [.\weidu.conf]]
FATAL ERROR: Unix.Unix_error<20, "open", ".\\weidu.conf">
Ponowne zainstalowanie gry nie pomogło. Proszę o pomoc.
· Share on Google+ Share on TwitterShare on Facebook
edit: W sumie.. czy znacie jakiekolwiek inne strony, które zawierają w sobie mody do BG:EE? Od tweaksow, po bantersy? Mniej więcej próbowałem na własną rękę poszukać, ale napotykałem problemy, bądź brak plików.
ostatnio postanowiłem dorzucić sobie najnowszą wersję spolszczenia. Ściągałem z obu serwerów, na którym zostało zamieszczone. Niestety mam problem z wypakowaniem: próbowałem różnymi wersjami WinRara, ale ciągle wyskakuje "błąd sumy kontrolnej" oraz komunikat, że "archiwum jest uszkodzone".
Poniżej zamieszczam link do screena.
Jak cieszyć się najnowszym spolszczeniem?
LINK: s5.ifotos.pl/img/bledyjpg_qxsraap.jpg