Skip to content

[ SEZNAM ] - Módy do BG2:EE

1910111214

Comments

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2019
    jastey wrote: »
    The links in the first post are inofficial mirrors, and most of them outdated.
    I politely request those links being taken down immediately.
    They are against the site rules, for one. Outdated mirrors are a nuisance for modders, as well. I didn't report the post to the forum moderation yet, but I will. EDIT: if links are not removed, I mean.

    You don't even have to be polite.

    This topic is a relic of the distant past, which I created more than 5 years ago.
    I should have deleted it a long time ago, but I was distracted by other projects.
    (Not to mention that all versions were incredible outdated and some links have stopped working.)

    Not everyone in my country is proficient in English and this was supposed to help them.
    Today I know that there are much better ways.

    P.S.
    Funny thing about forum moderator.
    He was among the first who give me "like" when I created this :D
  • jasteyjastey Member Posts: 2,669
    I had the impression this thread was still alive. I agree that good intentions of the past can turn into boomerangs no one anticipated. Thank you for your understanding.

    I can only repeat myself: this is exactly the reason why I am so strictly against mirrors of any kind other than my own. Even with the best intentions, they do get outdated.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2019
    @jastey
    I agree, that's why I am working on HUGE modpack, which will work on the principle of automatic downloading of current versions of the mods from the official mirrors. A much better and more practical way.
    jastey
  • VicqVicq Member Posts: 73
    @jastey
    Of course you're right, but I have to stand up for @Edvin resolutely. Thanks to people like him or @christof (the leading translator of the original Baldur's Gate 1 and 2 from Black Isle), many people in the Czech Republic can play Baldur's Gate (and other games) in their mother language. Not everyone can speak English well enough to play games in the original. Thanks to these enthusiasts, the Czech Baldurs Gate community has existed for 20 years. The fact that some information (or link) becomes obsolete over time is insignificant to this. (Especially when there are outdated links or information on some of Baldur's Gate official sites, too.)

    Currently @Edvin is organizing the completion of the official translation of BG2: EE into Czech for Beamdog. It is sophisticated and time-consuming work and our community is already waiting for it, because Czech is still not one of the official languages of BG2: EE. Thanks to @Edvin and a few other enthusiasts (including myself), they would finally see the result.
  • jasteyjastey Member Posts: 2,669
    @Vicq An inofficial mirror remains an inofficial mirror no matter who uploads it. ;)
    Reasons why modders usually do not like this have been discussed throughout times and most if not all "great"/known/active modders share this opinion becasuse we spend our time dealing with players playing older or even inofficial versions.
    I understand that it was created for players to bring them the variety of mods and as a modder I am happy to see mods I care about on the list.
    I raised the topic of inofficial mirrors and maybe now there a some more people who are sensitive to the topic so we will have less or maybe even no inofficial mirrors in the future.
    Vicq
  • MiroslavCZMiroslavCZ Member Posts: 1
    Zdravím, asi jsem nějak tuto sekci nepochopil...je tu seznam modů do BG2EE a odkazy na všeho všudy asi tři z nich...takže, pokud si chci ten zbytek stáhnout, tak si je mám jako vygooglit???
  • waeregildwaeregild Member Posts: 1
    Co jsem pochopil z anglické koncerzace tak je proti pravidlům umisťovat neoficiální linky takže předpokládám že to Edvin stáhnul pryč a teď dělá na nějakém novém projektu módy, ale předpokládám že to žere hodně času a zatím není hotovo..To je alespoň můj pocit:D
    Edvin
  • aligatoraligator Member Posts: 6
    Ahoj,
    Edvine. mohl bys uploadovat alespoň těch pár módu, co už jsou v češtině resp. češtiny na ně? Tuším, že tu v minulosti na to linky tady byly.
    Díky.
  • VénaVéna Member Posts: 1
    Ahoj, taky se přidávám k dotazům na pana mistra Edvina.

    Bylo by možné nasměřovat fanoušky tvé práce a tvého doporučení na dobré módy kde se k nim dostat?

    Děkuji a držím ti palce v tvé práci
  • ArianorrArianorr Member Posts: 15
    Ahoj, taky zdravím a taky se přidávám k dotazu, jestli jsou Edvine někde odkazy na ty módy? A přidávám velkej aplaus za to co děláš! Je úžasné, že i po 20ti letech někdo ve volném čase venuje tolik energie nejlepší hre ever ;)
  • CaszidyCaszidy Member, Translator (NDA) Posts: 299
    @Arianorr @Véna @aligator1 Ok pánové, na tohle asi není úplně třeba, aby odpovídal Edvin.
    Tady na Beamdog fóru je vynikající seznam všech modů kompatibilních s EE a to zde: https://forums.beamdog.com/discussion/34882/list-of-bg2ee-compatible-mods/p1 navíc krásně a přehledně rozdělený do kategorií. Stačí si jen vybrat, kvalitou jsou dobré, některé až vynikající.

    Obecné doporučení je - cokoliv od moddera Lava Del Vortel je vynikající (tzn. z novějších Tangled Oak Isle, Southern Edge, The Oozes Lounge; a ze starších třeba Innershade). Ke stáhnutí ze stránek Spellhold Studios Forums nebo Weaselmods.

    Aktuálně je hodně populární vynikající mod https://forums.beamdog.com/discussion/71473/megamod-2-33-mazzy-romance-clara-npc-darkside-anomen-winged-aerie-minsc-neera-and-more/p1 který přidává opravdu obrovskou porci rozhovorů a interakcí mezi postavami, romanci pro Mazzy a z Clary dělá regulérní hratelnou postavu, kterou si můžete nechatpo celou dobu hraní.

    Z čistě NPC modů se dají okamžitě doporučit Sirene, Xan, Haer'Dalis romance, D'Arnise romance, Fade, Ninde, Dace, Beaurin Legacy, Tyris Flare.
    Hodně se čeká na dokončení modu Wings, kterého se teď chytil nový autor a který značně rozšiřuje příběh Aerie a dává tomu daleko větší hloubku a dospělost.
    Pak se taky hodně čeká na pokračování NPC modu Aura z BG1, ale tam se autor bohužel nějak zaseknul.

    Jinak ale pokud Vám jde jen o mody v češtině, tak tam vás musím zklamat, jelikož v oficiálních verzích, které jsou ke stažení v seznamu výše, v sobě mají češtinu zahrnutou jen Unfinished Business a Tower of Decption (pokud se nepletu, o dalších nevím, nebo jde jen o neoficiální verze překladů o které by se s vámi musel někdo podělit, já ale o žádných nevím. Navíc mám rád, když mám základní verzi hry v češtině a mody v angličtině, takže hned vidím, co je dodatečný obsah... ).
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Kedze je Tower of Deception v cz tak som ho skusil a obcas ma vyhodi z hry a vyskoci toto okno. Da sa to opravit ? cjdhm87y9ee0.png
  • CaszidyCaszidy Member, Translator (NDA) Posts: 299
    @Dudo tady bohužel nemůžu sloužit - hraju jen na tabletu a tam jsem s Tower of Deception nikdy problém neměl.
    Dudo
  • MazdicMazdic Member Posts: 17
    edited May 2021
    Nemáte prosím někdo balík počeštěných modu do BG II ? díky moc za info

    Nikdo nic? ?
    Post edited by Mazdic on
  • HoubičHoubič Member Posts: 1
    Ahoj, mám nějak problém s tím zprovoznit mody. Nikdy jsem s nimi nehrál a rád bych to zkusil. Nicméně po instalaci modů nedošlo k žádné změně... nepřibyly NPC předměty ani nic jiného. Prosím o radu :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Vypadá to, že je jedno v kolika jiných tématech to napíšu, protože jak není aktuální zpráva tady, tak si toho nikdo nevšimne :D

    Célé tohle téma se zrovna předělávám a aktualizuje.
    Na stránce už je desítka přeložených módů a každou chvíli přidávám další.
    Rovněž jsem přepsal i návod na instalaci.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Edvin Super, hlavně dej vědět až bude vše ze současné přeložené várky nahozené, docela bych si dal BG 2 letos :smile:

    btw přidáš pak do své Legendární edice i ty menší mody, jako je ta Lucy the Wyvern? Co to sakra je za minimod, to su zvědavý :smiley:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    tatok wrote: »
    @Edvin Super, hlavně dej vědět až bude vše ze současné přeložené várky nahozené, docela bych si dal BG 2 letos :smile:

    btw přidáš pak do své Legendární edice i ty menší mody, jako je ta Lucy the Wyvern? Co to sakra je za minimod, to su zvědavý :smiley:

    Já už teďka pojedu pořád a každých pár dnů budu přidávat něco nového ;)
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Edvin wrote: »
    Já už teďka pojedu pořád a každých pár dnů budu přidávat něco nového ;)

    Super, těším se, konečně si budu moct zase BG2 trochu ozvláštnit :smile:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Přidal jsem další tři přeložené mody (i když dva jsou jen takové menší).
    Rovněž teď začínám velké testování překladu, během kterého instaluju celkem 50 módů.
    Plánuju je trochu probrat a přeložit vám ty nejlepší kousky.
  • ArianorrArianorr Member Posts: 15
    Zdar, zkoušeli jste někdo Legacy of Bhaal spolu s Tactics? je vůbec možný to projet? Prošel jsem BG1 na LOB, ale zpočátku to bylo utrpení když jsem pobíjel koboldy a skuruty po jednom. Nyní mám nainstalováno Tactics spolu s dalšími 30 módy a nechce se mi to všechno preinstalovávat. A taky již nechci hrát bez tactics - jeden z nejlepších modů. Nicméně, přemýšlím jestli to není moc hardcore. Nejsem až takový veterán, zatím jsem prošel BG2 pouze 5x na insane, nikdy ne sólo.
  • DudoDudo Member Posts: 361
    Nemate niekto cestinu na mod Southern Edge ? Ak to teda vobec je prelozene....
    A nainstaloval som si mod Unfinished business ktoreho sucastou su dva nove kity pre rangera. Lenze ak si v hre vytvaram postavu, zvolim rangera, tak mi tam pise: Invalid 104790 a Invalid 104799. Nevie niekto preco ?
  • MazdicMazdic Member Posts: 17
    Ahoj, nebyl by prosím někdo ochotny nasdílet balíček českých modu, diky moc
  • MazdicMazdic Member Posts: 17
    nikdo nic nema ? :)
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Ahoj @Mazdic , seznam módů, včetně infa o tom, které jsou počeštěné, máš na první stránce tohohle tématu, do kterého si tu o ně píšeš: https://forums.beamdog.com/discussion/32769/seznam-mody-do-bg2-ee/p1
  • MazdicMazdic Member Posts: 17
    Ahoj, jj to vím :smile: já jen jeslti doma někdo nemá něco navíc :smile: např. Sheena :)
  • SolomonSolomon Member Posts: 22
    Cao, nebylo by možné poupravit odkazy k modům na první straně, když teď do toho uloz.cz hodilo vidle.
  • ListrListr Member Posts: 2
    Zdravím,
    neleží náhodou prosím někomu na disku opravená čeština na Saerileth?
    Byl bych opravdu vděčný za nahrání kamkoli...
  • VicqVicq Member Posts: 73
    @Listr Snad ti poslouží tohle... čeština pro Saerileth.
  • VicqVicq Member Posts: 73
    Solomon wrote: »
    Cao, nebylo by možné poupravit odkazy k modům na první straně, když teď do toho uloz.cz hodilo vidle.

    Texty na první straně může upravit jedině správce tohoto vlákna, a tím je @Edvin .
Sign In or Register to comment.