Skip to content

oprava chyb/bugu v BG:EE

1246710

Comments

  • MrRincewindMrRincewind Member Posts: 4
    Tak jsem si nainstaloval hru s patchem 1.0.2010 a stále jsou to šnečí závody první dvě lokace jsem hrál přes 2 hodky zatím zcela nehratelné odinstalováno s koupí eště chvilku počkám a doufám že nebudu čekat na viřešení toho problému s pomalím chodem hry na integrovaných grafikách příliž dlouho.Pokud to neviřeší do konce ledna tak si holt budu muset koupit hru i s novou grafikou čímž se cena vyšplhá ze 4 stovek na 14 grrr.
  • sarethsareth Member Posts: 54
    edited December 2012
    Nerozumiem, hra vám na integrovaných grafikách seká alebo sa len pomaly pohybujú postavy? Pretože tento problém som vyriešil nasledovne:

    Odporúčam prepnúť si frame rate na 60fps. (Dokumenty/Baldur's Gate - Enhanced Edition/baldur.ini, nastaviť 'Maximum Frame Rate', '60',)

    Mne to pomohlo, ale nemal som integrovanú grafiku. Skús pohľadať novšie ovládače na stránkach výrobcu základnej dosky.

  • MrRincewindMrRincewind Member Posts: 4
    To cos radil nefunguje i na 60 fps to jde stejně pomalu. Když se postavy rozejdou z dolního konce obrazovky a dojdou na horní konec trvá jim to zhruba 40 vterin a je to neuvěřitelně pomalé a trhané. V klasickém starém baldurs gate za 40 vteřin při 60 fps (které jste eště ktomu nemuseli lovit a přepisovat v baldur ini ale mohli ste si je nastavit posuvníkem v menu mimo hru) prolítli postavami hnedle celou mapu.
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    Je to tak, na těch integrovaných grafikách to stále běží takhle špatně, pomalu a trhaně. Jen jedna rada, třeba to někomu pomůže, pokud máte noťas, jako třeba můj bratr, kde máte 2 grafiky, integrovanou a normální, tak hra si při spuštění automaticky zaměří tu integrovanou grafiku a používá ke svému běhu ji. V tomto případě stačí jen ve winech natvrdo vynutit používání pouze té normální grafiky a vše poběží v pohodě. :)
  • VitekSVitekS Member Posts: 8
    A nebo to na starších noťasech ani nespustíš. Jen doufám že to fakt pořeší
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    @Mariachi @Edvin V BG2 byla možnost importovat celý finalní savegame. V takovém případě se importovala nejenom hlavní postava hráče, ale i všechny herní proměnné z BG1, včetně proměnné, kde bylo uloženo, jestli jste zabili Drizzta, nebo mu pomohli. Proto podle toho mohl v BG2 reagovat. S jeho scimitary to, myslím, nemá nic společného. Do BG2 se naimportovaly kromě zlatých kalhot i další předměty, pokud jste je měli u sebe. Nějaká tuším kožená zbroj, Balduranova helma a možná i něco dalšího. Šlo to najít kdesi v Irenicově dungeonu, nevím přesně kde, ale určo to šlo. :)
    Jinak zařídit si, že do BG2 se přenesly všechny předměty, je podle mě teda dost cheat. :D Je přeci zcela logický, že Irenicus všechno vaší partě vzal, když vás zajal, navíc to říká hned na začátku Imoen, že nejspíš všechno vybavení ti věznitelé rozprodali. Nedává smysl, aby vám všechno nechávali. I když v BG1 je taky situace, kdy vás zatknou nejdřív ve Svítící tvrzi, pak znovu v Baldurs Gate, a vždycky vám všechno zůstane, takže ono je to takový na pováženou :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @PJ_Trewor
    Nemáš tak úplně pravdu. Já jsem Drizzta zabíjel vždycky a stejně jsem měl v BG2 pokaždé možnost říct že jsem mu pomohl. Hra ti vlastně nabízí možnost ještě jednou zvážit svá minulá rozhodnutí. Stejně tak jak když v jedničce v rámci Q zabiješ Edwina ( ale kdo by to dělal ?! ) tak to neznamená že by se ve dvojce neobjevil, nebo ti nadával že jsi ho zabil. Pokaždé máš v dvojce během prvního rozhovoru s ním na výběr dvě věty z nichž jedna začíná " Neměl by jsi být mrtvý ? " a druhá " Kdysi jsme spolu cestovali... ". Jedinou vyjímku v tomhle jednání jsem zaznamenal pouze když mám u sebe při rozhovoru s Drizztem jeho scimitary, pak to už může dopadnout jenom špatně... ( pro něj :D ). Co se předmětů v Irenicově dungeonu týče, tak se ti z jedničky importují pouze ty kalhoty. Ze známých předmětů lze v žaláři najít ještě Balduranovu přilbu a pak ještě destičkovou zbroj +2 ( Ochránce mrtvých, či jak se jmenuje ), ale tyto dva předměty jsou tam pokaždé nehledě na okolnosti.

    Jo a co se toho " cheatu " týče, tak bych to neviděl zas tak horké, protože v BG2 se už prakticky ze začátku na každém rohu válí zbraně +2 i +3. Jasně, kdybych si vzal místo drizztových scimitarů čepel růží a šarlatové ninjato, bylo by to lepší, ale tady jde o ten pocit, že jsem Drizzta zabil a můžu nosit jeho zbraně jako trofej. Kromě těch scimitarů a Balduranova pláště už toho v jedničce stejně není zas tolik co by vůbec mělo cenu přenášet.
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    @Edvin
    Jen pro upřesnění, Balduranova helma se nenachází v Irenicově žálaři naprosto pokaždé. Dávno je tomu co jsem s mágem ( mimo jiné ) prošel jedničku, poté jsem ho importoval do dvojky (s khazgarothem) a světe div se, v tom jeho vězení jsem na úplně stejném místě nenašel helmu nýbrž khazgaroth (mám tím na mysli pařát neboli claw of khazgoroth, prodávající se toho času v high hedge).
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Slaya5
    Ty nemáš platinovou verzi BG2, že ?
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    @Edvin
    Aha, řeč je o platinové verzi, v tom případě se omlouvám, vlastním pouhou originální kopii hry. Pročítal jsem si některé komenty, ale tento mne zarazil. A stejnak mi přijde lepší pařát místo helmy.. ale to zase záleží na tomhle a tomhle.

    Nic, už mlčím. :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    No, jelikož je platinová verze nejaktuálnější, je považována na verzi konečnou a nejméně problémovou. Každopádně máš ale pravdu v tom, že v standartní verzi je khazgarothuv dráp a né přilba ( je to uváděno i ve všech návodech ). Navíc já také považuji tento "prsten" za celkem užitečnou drobnůstku, hlavně ze začátku a proto si ho přenáším. Bohužel je v BG2 nerozdíl od BG1 velmi velké množství kouzelných prstenů, takže ho lze rychle nahradit.

    Technická poznámka:

    Khazgaroth byl nejmocnější Baalův služebník vůbec. Bestie tak krutá a proradná, že byla sama schopná vyvraždit celé národy. Navzdory největší snaze se ho ani po jeho pořážce nepodařilo úplně zničit a části jeho těla stále chovají velkou temnotu a moc. Ví se o třech ( pařád, roh a hlavně srdce ) ale je možné, že jich je ještě více.
  • sarethsareth Member Posts: 54
    edited December 2012
    Zdravím, začal som hrať datadisk. Konkrétne z mapy Ulgothúv vous som sa dostal na Balduranov ostrov. Mám quest zabiť vlkodlakov. Dostanem sa do lode na severe, ale na hornom poschodí je "velký vlkodlak", ktorý je nesmrteľný. Bijem do neho 10 minút a stále sa lieči. Je to bug alebo na neho potrebujem špeciálnu zbraň? (fungujú na neho len magické zbrane, ale ako píšem, keď ho zraním tak sa hneď vylieči)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Není to bug, konkrétně velký vlkodlak je docela pěkně silná potvora s VELMI velkou regenerací HP. Musíš na něj soustředit co největší dmg v co nejkratší době. Ideální by bylo, kdyby se ti ho podařilo zastunovat, protože pak ho tvoji bojovníci na blízku skoro pokaždé trefí.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited December 2012
    Nic takovýho neni potřeba. V tý lodi se dá najít Dýka proti vlkodlakům - dáš jí válečníkoj a boss je během chvilky dole (i když v ní nemáš žádnej bod). A nebo za bosem v zapasťovaný místnosti se stolem je ve stole zlatej balduranův dlouhej meč proti vlkodlakům ale na to potřebuješ pár lektvarů neviditelnosti, zloděje a velkou odvahu :D (ten meč se ti pak bude hodit)

    A hra se v poho dohrát dá celá, ale po projití téměř všech oblastí (neprošel jsem jen 1 ze zákl. hry a neměl sem Dorna ani Rashada) sem sundal Sarevoka ani ne za minutu.

    EDIT: Kdybys tu dýku nemoh najít tak v každý místnosti zmáčkni TAB. Zobrazej se ti vybratelný místa (modře budou svítit). Ale jedno má třeba jen pár pixelů takže pak na něj musíš bejt schopnej ještě najet myší.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    irendie said:

    Nic takovýho neni potřeba. V tý lodi se dá najít Dýka proti vlkodlakům - dáš jí válečníkoj a boss je během chvilky dole.

    Jsi trochu moc velký optimista na to že ani nevíš na jakém lvl má postavy a jakou má u nich výbavu.
  • sarethsareth Member Posts: 54
    edited December 2012
    Postavy mám lvl8. Už som ho konečne dal. Použil som meč aj náhrdelník (Vlčí mor) proti lykantropom a druhá postava mala tiež dýku proti lykantropom. Kúzelníčka húlku paralizácie a potom húlku mrazu viac krát.
    Post edited by sareth on
  • Heh... To musel být ale overkill :D
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited December 2012
    @Edvin hele když se vrhnul na původní datadisk tak počitám s tim že má alespoň level 7-8 (přece jenom musel dojít pro námořnický mapy do Baldurovy Brány). Ale pravda já jsem ještě před tim než sem šel na bandity v lese tak jsem vymlátil Durlagovu věž...
  • azuritazurit Member Posts: 182
    Ja som si velkeho vlkodlaka nechal az na koniec, nech ostatni neotravuju. Nasadil som magicke zbrane a tiez spominane zbrane proti vlkodlakom, s bojovnikmi som ho mastil a popritom kuzelnikom neustale vrhal rozne strely - po chvili navzdy zalahol. Ale bol to kruty boj :)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    No já do něj nejdřív 10 minut bušil než jsem si vzpoměl na věci na lykantropy :D Ale pak v poho
  • BarbarBarbar Member Posts: 18
    Zdravím nejsem si jist jestli je to Bug....

    Našel jsem Minska a vzal úkol na záchrany jeho drahé ( v deníku se oběvil quest) , cestou jsem potkal Gnolla Ignota (nebo Ingota?:) ) a ten mě řekl o uvězněné ženě takže v deníku přibyl další quest prisoner of Gnoll...vysekal jsem to našel Minskovu milou lapl do party a zmizel od tamtaď. bohužel se mě ale Dynhair nehodí takže jsem je vykopl ve městě v hospodě...

    Problém je ten že pořád mám questy jako aktivní...nevím co s tím:(

  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    bohužel je tohle už dlouhodobý problém, kteří se programátoři snaží dlouhodobě vyřešit. Tenhle problém se stává u vícero questů, některé nejdou snad zatím ani dokončit.
  • BarbarBarbar Member Posts: 18
    to jako že se jen neodmažou a nebo nejdou dokončit vůbec? Pokud je to tak tak v tom případě pěkně na pytel:( Kdy se cyhstá další update CZ a oprav ???
  • BarbarBarbar Member Posts: 18
    opravuji aktualizace i věci primo ve hre když mám uloženo? Nebo budu muset hrát znova?
  • BladesipBladesip Member Posts: 199
    @Barbar Tak to by bylo kapku hloupé, kdyby se aktualizace nevztahovali už na rozjetou hru ne. :) Nehledejte v tom, že je BG:EE stará hra jen "zmodernizovaná", žádné záludnosti. Ve všem, co se týče technických věcí (patchů atd.) je naprosto stejná, jako ostatní dnešní hry. ;)
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    upgradujou přímo ve hře :) spustil jsem si další hru a dostal jsem za něco větší odměnu :) ani ty menší změny nepoznáš.
  • GonzaloGonzalo Member Posts: 8
    Ahoj.
    Nevím, jestli to píšu do správné diskuse, ale mám dotaz.

    Stalo se vám někomu, že jste se nemohli dostat do Cloud Peak M.
    Normálně po bitce s mnichama v Baldurs Gate si přečtu ty dopisy a na mapě se mi objeví ta lokace, ale je zašedlá jako když na ní není přístup. Nevím, jestli něco nedělám blbě. Mohli byste mi prosim s tímto pomoct?

    Diky:)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Gonzalo said:

    Ahoj.
    Nevím, jestli to píšu do správné diskuse, ale mám dotaz.

    Stalo se vám někomu, že jste se nemohli dostat do Cloud Peak M.
    Normálně po bitce s mnichama v Baldurs Gate si přečtu ty dopisy a na mapě se mi objeví ta lokace, ale je zašedlá jako když na ní není přístup. Nevím, jestli něco nedělám blbě. Mohli byste mi prosim s tímto pomoct?

    Diky:)

    Jo to je známe, odejdi z oblasti Nashkelské doly směrem doprava.
    ( Fakt hloupé umístění a taky jsem to musel dlouho hledat )
  • bukvabukva Member Posts: 71
    edited January 2013
    sory ze to pisu sem, nejde mi to smazat, Nevíte někdo kdy výjde verze pro Android ? Případně jestli půjdou uložený pozice nebo soubory s postavou přesouvat z pc verze do android a naopak ?
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    patrně ano, pokud se dá překopírovat soubor, tak by neměl být problém.
Sign In or Register to comment.