Zatial posledna verzia 1.02008. Z toho co som videl sa kupa urcite vyplatila. Uz len fakt ze vyvojari aktivne opravuju chyby ktore v hre ostali a spolupracuju s komunitou je obrovska vyhoda oproti minulosti. Mozno to bude subjektivne ale po grafickej stranke to na 14 rokov staru hru "po vylepseni" vypada vyborne, hned ma napadlo ze by bolo super urobit nieco podobne aj s Tormentom.
Mozno to bude subjektivne ale po grafickej stranke to na 14 rokov staru hru "po vylepseni" vypada vyborne, hned ma napadlo ze by bolo super urobit nieco podobne aj s Tormentom.
Do tormentu existuje naprosto úžasný mod který ti umožňuje libovolně měnit rozlišení. Když to pak hodíš třeba do 1280 x 1024 ( místo dříve na pevno daných 640 x 480 ) tak hra vypadá naprosto nádherně, klidně by jsi na to mohl dát nálepku 2012 a nikdo by nepoznal že je to už skoro 15 let stará hra.
@Edvin: za sebe si nedávám rozlišení větší, než okolo osmi set řádků, jinak jsou hrozně malé postavy a vypadá to spíš jako strategie. A drobné rýpnutí, máš tam překlep, normální rozlišení je pevně věřím 640x480.
@Edvin: za sebe si nedávám rozlišení větší, než okolo osmi set řádků, jinak jsou hrozně malé postavy a vypadá to spíš jako strategie.
1280 x 1024 považuji za nejlepší rozlišení pro tormenta. Postavy nejsou ani moc malé, ani moc velké.
PS: A to ti postavy v BG malé nepřipadají ? V tormentu jsou dokonce i na 1280 x 1024 jsou větší než ty v BG.
( Jestli chceš, tak jetě odpověz a pak s tím skončíme. Jakkoliv si tormentu vážím, toto je forum [ a hlavně téma ] týkající BG, které taky patří mazi moje srdcovky, takže bych ho nerad zneuctil tím, že tady budu spamovat o jiné legendě )
Pro mně zatím BG:EE zklamání. Jelikož mám Intelovskou grafickou kartu série 4000, tak mi hra lítá asi stejně rychle, jako šváb v poušti. U mně zatím žádné úpravy uvedené na fóru nepomohly... Snad se dočkáme nějakého oficiálního řešení. Nicméně jak čtu vaše ostatní reakce, tak asi stejně není moc kam spěchat, neboť bych se asi moc daleko nedostal.
Tak už je to týden a zatím nic nevyšlo...toho je teprve peklo. Když už to máme a stejně nemůžeme hrát, jak dát psovi na čumák flák masa a nenechat ho to sežrat.
P0dbi - Dej si režim kompatibility na windows 95, 2 lidem co znám to pomohlo.
Díky za info. Už jsem prolezl celou anglickou část fóra, která se této "chyby" týká a docela dost toho vyzkoušel, zatím však bez uspokojivého řešení. Nicméně mód kompatibility pro Windows 95 a další speciáln nastavení trochu pomůže.
Je nějaký seznam věcí co opravuje? jestli už má smysl začít hrát nebo ještě čekat, nerad bych narazil na něco co se teprve opraví a budu muset začít znova protože to nebude kompatibilní
Zdravim, dik za cestinu. Hru urcite dohrajete, hratelne to je, ale bude jeste dost prace s cestinou. A hodne sikovnych korektoru Takze drzim palce! Jako pomyslna kralovna RPG si to zaslouzi.
Mam dotaz ohledne Osobniho Deniku. Neradi se zaznamy za sebou, ani podle data, kdyz dopisuji zaznam nebo ho upravuji. A da se Osobni denik nekde najit a upravit v editoru?
Nevíte někdo jak je to s podporou GMA 945 u noťasů po těch 3 updatů?
To budu vědět po vánocích, koupil jsem totiž hru tchánovi, který právě tuhle grafiku má. Pokud vydržíš hru do té doby nekoupit, nebo to nezjistíš jinde, tak poreferuji.
Nevíte někdo jak je to s podporou GMA 945 u noťasů po těch 3 updatů?
To budu vědět po vánocích, koupil jsem totiž hru tchánovi, který právě tuhle grafiku má. Pokud vydržíš hru do té doby nekoupit, nebo to nezjistíš jinde, tak poreferuji.
Tak hru jsem zatím nekoupil.Našel jsem na netu verzi z nejnovějším pacthem, tak když budou fungovat hru koupim a pak napíšu. Tohle mě v podstatě zatím zdržuje od koupě a nebo počkám na Android verzi.
Je on ten slavný stopovací " bug " které umožňuje přenášení omezeného počtu věcí do BG2 vlastně bug ?
Když na nad tím tak zamyslím, tak pokud jsem si imortoval postavu s kterou jsem si " přenesl " drizztovy scimitary z jedničky a měl jsem je v ruce při setkání s driztem ve dvojce, tak se dá říct, že z toho příliš nadšený nebyl... Abych řekl pravdu, tak jsem vlastně ani neměl možno reagovat protože řekl pár vět a hned se na mě vrhnul.
Pokud je hra připravená na takovou situaci, neznamená to že ten bug vlastně není bugem, ale skrytým herním mechanismem který je tam úmyslně, jelikož o něm autoři musel vědět, když už mu přizpůsobili i herní mechaniku. Proč jinak přidávám speciální situace a dialogové linie, když by nemělo být možné ty scimitary mít ?
zdravim, potreboval by som poradit... Dohral som BG:EE, zabil som Sarevoka a v hre mi vypisalo, ze postava bola ulozena pod nazvom char.org (tu koncovku si uz presne nepamätam), ale neviem ten subor nikde najst. Final save tam mam ale ten char nikde. Ked chcem zahrat BG:EE odznova a naimportovat si postavu, dam import, soubor s postavou a char nikde. Len s ulozenou hrou ho mozem importovat. Potom ak bude BG2:EE tak si ani postavu nenaimportujem ak nemam ten char subor.
A proč by jsi chtěl znovu začínát hru s postavou s kterou jsi ji už dohrál ? Každopádně je to stejně jedno a to ze tří důvodů.
1) V BG neexistuje něco jako přenášení rozhodnutí, takže by jsi si do dvojky mohl naimportovat třeba i první lvl a hra by brala že jsi hru stejně dohrál.
2) Díky předešlému důvodu se nemusíš ostýchat kdykoliv si postavu iportovat z charakterového menu.
3) Všechno je stejně zbytečné, protože bylo oficiálně oznámeno že se pracuje na rozšíření hlavní dějové linie pro BG:EE ( věci co se staou až po zabití Sarevoka ) takže když už budeš chtít používat nějaký final import tak až po tom.
no preto, ze si takto zvysim vlastnosti hlavnej postavy. Kazdou hrou precitam vsetky knizky zvysujuce vlastnosti a po troch hrach mam silu, obratnost a odolnost 21 pokial som ich mal 18 : ) mudrost ide zvysit o 3 body za jednu hru. Tak som to kedysi robil a ak vysla dvojka tak som si importoval postavu so vsetkymi vlastnostami 25 bez toho aby som podvadzal, len to trochu trvalo, lebo BG1 som presiel asi aj 10x : )
A teraz neviem najst ten char subor, aj ked mi v hre po zabiti Sarevoka vypisalo, ze bol ulozeny.
Je on ten slavný stopovací " bug " které umožňuje přenášení omezeného počtu věcí do BG2 vlastně bug ?
Když na nad tím tak zamyslím, tak pokud jsem si imortoval postavu s kterou jsem si " přenesl " drizztovy scimitary z jedničky a měl jsem je v ruce při setkání s driztem ve dvojce, tak se dá říct, že z toho příliš nadšený nebyl... Abych řekl pravdu, tak jsem vlastně ani neměl možno reagovat protože řekl pár vět a hned se na mě vrhnul.
Pokud je hra připravená na takovou situaci, neznamená to že ten bug vlastně není bugem, ale skrytým herním mechanismem který je tam úmyslně, jelikož o něm autoři musel vědět, když už mu přizpůsobili i herní mechaniku. Proč jinak přidávám speciální situace a dialogové linie, když by nemělo být možné ty scimitary mít ?
Jestli se nepletu (už je to nějakej ten rok, co jsem to hrál naposledy, takže je celkem možné, že se pletu), tak část vybavení, které měla postava u sebe po importu, byla roztroušená v truhlách v počáteční úrovni Irenicova dungeonu. Možná ten dialog s Drizztem navazoval na možnost, že v některé z těch truhel právě najdeš zabraně, které jsi mu v minulosti sebral.
Nebo, což je pravděpodobnější, tato Drizztova reakce (dialog + script) je prostě kousek programu, který navazuje na nějakou situaci/možnost ze začátku hry, která se akorát nedostala do finální verze.
Pokud je ta možnost pauzy do černé obrazovky na začátku dvojky úmyslná a autory zamýšlená, tak pokud bych ji nenazýval cheat, tak bych zvolil shovívavější pojem easter egg . Nicméně takhle se z jedničky dalo propašovat více věcí, které měly ve dvojce nějakou návaznost. Třeba zlaté spodky z Friendly Arm.
@Mariachi Zlaté kalhoty jsou bohužel jediný předmět který pokud jsi měl u sebe tak najdeš ( tuším že to bylo v obraze ) hned vedle vězení. Ale zajímavé je, že si takhle můžeš iportovat i spoustu výbavy která v BG2 neexistuje, takže je zbytečné mít její modely v databázi.
To že je to zbytek něčeho co se nedostalo do finalní verze nepovažuji za moc pravděpodobné, protože mi přijde logické, že o tom jestli se budou moc importovávat předměty do BG2 rozhodovali hned na začátku.
Každopádně si také nemyslím že je to cheat ( protože na cheaty si musíš aktivovat konzoli a upravit textové soubory ) a označení jako "odměna pro poctivé hráče" ( však my jsme ty předměty museli pracně nasbírat ) či "easter egg" se mi líbí mnohem víc.
No já jsem o tom původně přemýšlel pouze v souvislosti s tím, jak je možné že Drizzt má komentář k tomu že držím jeho scimitary když bych je ani neměl mít.
Nazdar Baldur's Gate šílenci (slovo šílenec si neberte osobně. sám jsem jedním z těch šílenců co si zahrají Baldura minimálně jednou do roka a dohrají ho) Narazil jsem na opravení chyby o které si myslím že chybou býti neměla a to hned na začátku když 30x kliknete na Firebeada Elvenhaira tak byste měli dostat 300 zlatých to jsem vždy uvítal niní to nejde.Dál jsem se nedostal protože patřím k těm málo lidem co hrajou na 5 let staré integrované grafice a jde jim to pomalu jak na šnečích závodech.
Comments
Osobne si pockam na dokoncenie cestiny.
Ak ste z tych ktorym sa nechce zvykat na nove modre UI (ako mne) existuje uz prvy mod pre BG:EE http://www.shsforums.net/topic/55547-classic-gameplay-windows-for-bgee-10/
Když to pak hodíš třeba do 1280 x 1024 ( místo dříve na pevno daných 640 x 480 ) tak hra vypadá naprosto nádherně, klidně by jsi na to mohl dát nálepku 2012 a nikdo by nepoznal že je to už skoro 15 let stará hra.
( Předem se omlouvám že tady spamuju )
Tady máš ukázku před:
http://2.bp.blogspot.com/_BDCqpuwRnf4/TDTiNUhawWI/AAAAAAAAGA8/mrI5NsqTxBc/s1600/planescape+before.png
A tady po:
http://3.bp.blogspot.com/_BDCqpuwRnf4/TDTiOO243RI/AAAAAAAAGBE/adlH2N68R3M/s1600/planescape+after.png
To je rozdíl, co ?
PS: A to ti postavy v BG malé nepřipadají ? V tormentu jsou dokonce i na 1280 x 1024 jsou větší než ty v BG.
( Jestli chceš, tak jetě odpověz a pak s tím skončíme. Jakkoliv si tormentu vážím, toto je forum [ a hlavně téma ] týkající BG, které taky patří mazi moje srdcovky, takže bych ho nerad zneuctil tím, že tady budu spamovat o jiné legendě )
Nicméně jak čtu vaše ostatní reakce, tak asi stejně není moc kam spěchat, neboť bych se asi moc daleko nedostal.
A krom toho, co je tam napsané, ten patch opravuje prej konečně to, že v jednotlivých jazykových lokalizacích už konečně fungují všechny zvuky správně.
Mam dotaz ohledne Osobniho Deniku. Neradi se zaznamy za sebou, ani podle data, kdyz dopisuji zaznam nebo ho upravuji. A da se Osobni denik nekde najit a upravit v editoru?
Potom ak bude BG2:EE tak si ani postavu nenaimportujem ak nemam ten char subor.
Každopádně je to stejně jedno a to ze tří důvodů.
1) V BG neexistuje něco jako přenášení rozhodnutí, takže by jsi si do dvojky mohl naimportovat třeba i první lvl a hra by brala že jsi hru stejně dohrál.
2) Díky předešlému důvodu se nemusíš ostýchat kdykoliv si postavu iportovat z charakterového menu.
3) Všechno je stejně zbytečné, protože bylo oficiálně oznámeno že se pracuje na rozšíření hlavní dějové linie pro BG:EE ( věci co se staou až po zabití Sarevoka ) takže když už budeš chtít používat nějaký final import tak až po tom.
Tak som to kedysi robil a ak vysla dvojka tak som si importoval postavu so vsetkymi vlastnostami 25 bez toho aby som podvadzal, len to trochu trvalo, lebo BG1 som presiel asi aj 10x : )
A teraz neviem najst ten char subor, aj ked mi v hre po zabiti Sarevoka vypisalo, ze bol ulozeny.
Nebo, což je pravděpodobnější, tato Drizztova reakce (dialog + script) je prostě kousek programu, který navazuje na nějakou situaci/možnost ze začátku hry, která se akorát nedostala do finální verze.
Pokud je ta možnost pauzy do černé obrazovky na začátku dvojky úmyslná a autory zamýšlená, tak pokud bych ji nenazýval cheat, tak bych zvolil shovívavější pojem easter egg . Nicméně takhle se z jedničky dalo propašovat více věcí, které měly ve dvojce nějakou návaznost. Třeba zlaté spodky z Friendly Arm.
Ale z praxe bych řekl, že je to feature a ne bug
Zlaté kalhoty jsou bohužel jediný předmět který pokud jsi měl u sebe tak najdeš ( tuším že to bylo v obraze ) hned vedle vězení. Ale zajímavé je, že si takhle můžeš iportovat i spoustu výbavy která v BG2 neexistuje, takže je zbytečné mít její modely v databázi.
To že je to zbytek něčeho co se nedostalo do finalní verze nepovažuji za moc pravděpodobné, protože mi přijde logické, že o tom jestli se budou moc importovávat předměty do BG2 rozhodovali hned na začátku.
Každopádně si také nemyslím že je to cheat ( protože na cheaty si musíš aktivovat konzoli a upravit textové soubory ) a označení jako "odměna pro poctivé hráče" ( však my jsme ty předměty museli pracně nasbírat ) či "easter egg" se mi líbí mnohem víc.