@Siedemi - Jak to je se subrasama to zjistí jen christof ale jelikož i já mám přístup k překladu (i když jsem zatím přeložil jen 4-6 záznamů do deníku protože se potácím mezi nemocí a zdravím takže stíhám sotva to co mám) tak jsem zahlídnul (ke konci textu) na přeložení pár zajmavejch věcí který jsem v životě ve hře nepotkal...
Nedoporučuju otvírat ale jestli chcete... Nic zas tak tajnýho tam není (jde to v pohodě najít když znáte číslo stringu (nebo máte hodně času) i v dialog.tlk)
Například je tam (nepřeloženej) štít s armor class +5 (to znamená obraný číslo o 5 dolu...)
A jestli to půjde se subrasama jako s vydáním hry tak je tady do 2 let máme...
@Edvin No ono chvíli trvá než se celej ten dokument načte... přece jenom těch stringů je tam hodně... a o drowech se taky občas píše v BGEE i teď... a taky existuje podobný angl. slovo drown
EDIT: Jediný co jsem našel zajímavýho (mimo rozhovorů s nynějšíma drowama který jsou ve ve hře, zmínkama o nich a historickejma knížkama) je string 26013: Drow Transformation / Proměna na Drowa. Jinak nic.
Ahoj, tak ňák jsem koukal na verzy BG EE v1.0.2012 a nejde mi narozum jedna věc pokud si vytvořim v klasickém bg1 postavu například válečníka a dám mu 2 body specializaci do luků tak má počet útoků (2½) ale pokud vytvořím tu samou postavu v BG EE tak má počet útoků pouze (2) nevíte čím to je ? přitom dva body specializace si myslím že mají přidávat 1Thac0 a ½ do počtu útoků, ale tímto si nejsem uplně jistej... díky )
Tak se mi dneska načetl nový upgrade 1.0.2014 a mám pocit, že tím pro mne BGEE skončil. Moje družina se zřejmě stala skupinou 6 pacifistů, místo aby bojovali, tak přijdou k nepříteli a nechají se umlátit k smrti. Ani nechtějí mluvit s jinými postavami, prostě k nim jenom přijdou a stojí. Čtu si tady v anglických diskusích, ale nikdo si na nic podobného nestěžuje. Takže je to jen můj problém? (Zkoušel jsem samozřejmě přeinstalaci, začal jsem i novou hru s novou postavou, ale pořád totéž.) Jde udělat nějaký downgrade na verzi 2012? Ta ještě fungovala dobře.
@Edvin Nevím, jestli jsem se špatně vyjádřil, nebo zda jste jenom špatně četl mou zprávu. Takže to zkusím vysvětlit ještě jednou: Dokud jsem měl předchozí verzi, tj. upgrade č. 6 (2012), hra fungovala bez problémů. Po včerejším upgrade na verzi 7 (2014) mne přestaly postavy poslouchat. Jenom chodí, ale s nikým nemluví, nesbírají předměty, zloděj neodemyká zámky, nebojují. Neotevřou dveře, nevejdou do hospody, i když je otevřená. Zkoušel jsem i novou hru s novou postavou a je to totéž. Skripty moje postavy mají, bez nich bych se asi taky daleko nedostal, ale s tím to nesouvisí. I postava bez skriptu musí poslouchat, i když třeba bojuje neefektivně. Ty moje prostě nedělají nic. Prostě záhada.
Zkoušel jsem to ještě ve hře a podle všeho je problém v tom, že moc pomalu klikáš myší Když totiž podržím stisknutý tlačítko na myši asi půl vteřiny, dělá mi to přesně to, co popisuješ. Když kliknu a rychle tlačítko pustím, vše je v pořádku. Divný, to ano. V příštím patchi to určitě bude opravený
Podle všeho se nejspíš jedná se o bug kterej vznikl, když opravovali bug kterej se taky týkal povelů (muselo se kliknout pomalu aby hra povel zaregistrovala). Takže teď jde pro změnu o to klikat rychle. A čím vyšší máš fps, tím musíš klikat rychleji.
@PJ_Trevor @Pecca Díky kluci, je to ono, opravdu to souvisí s myší a s framerate. Vrátil jsem se poslušně na 30 fps, najednou všechno funguje, jenom je to jak zpomalený film. Takže počkám na příští patch.
když to tu čtu tak je to samá chyba a asi proto jsem se ještě neodhodlal si to koupit, protože těch chyb je tam tolik, že mě to prostě dycky odradí a hraju raději starej BG, jsem zvědav zda se jim někdy povede to vyladit...
Někdy určitě. Měj na paměti, že strará BG má za sebou bezmála 14 let vylaďování. Já si jsem úplně jistej, že se jim nakonec podaří vyladit BG:EE stejně. Chce to jen trpělivost...
Tak to tě teda @mloko nechápu. Pokud si to koupíš a budeš hlásit do bugreportu chyby bude to dřív. A I přes chyby se to dá v pohodě celý dohrát aniž bys musel něco kvůli bugům vynechat. A šlo to už hned po vydání...
ak si dobre pamätam tak bhaalspawn je meno pre smrtelnych potomkov bhaala nie ? je medzi nimi aj Balthazar, Yaga-Shura aj este jeden drak, ale uz nepamätam tako sa volal...
Jo to jsou oni, ale né všichni jsou tak cool. Bhaal moc nehleděl na kvalitu jako spíše na kvantitu, doslova vo*ukal všecho a všechny co mohl. Někteří jsou dost slabí ubožácí, třeba koboldí bhaalspawn.
Určitě znáte ten quest, ve kterým si vás najme šlechtična ubytovaná v Three Old Kegs (Tří starých sudů), abyste odstranili Cyrdemaca v Elfsong Tavern a pak je z dohodnutý ceny 2000gp schopná zaplatit jen 500gp? Pak se k ní můžete obden vracet a vydírat jí, což by vám pokaždý mělo hodit 500gp a snížit reputaci o 1.
Teď jsem se k tomu dostal, ale vždycky mi to jen sníží reputaci a nedostanu ani měďák, i když z dialogu jasně vyplývá, že mi to "držhubný" předává... Takže usuzuju, že je to BUG. Na fóru jsem o tom nic nenašel, tak se chci zeptat, jestli nemáte stejnou zkušenost?
Uz mi nejde spustit hru co prisiel ten update s talianskym prekladom... dal som apply update a odvtedy nic. Ani ho nenaistalovalo, ani nejde spustit hru. Len tam stale pise please wait... Neviete co s tym ? Stalo sa to este niekomu ?
Uz mi nejde spustit hru co prisiel ten update s talianskym prekladom... dal som apply update a odvtedy nic. Ani ho nenaistalovalo, ani nejde spustit hru. Len tam stale pise please wait... Neviete co s tym ? Stalo sa to este niekomu ?
Lol. Ten samej problem. Uz googlim a snad neco najdu.
Lol. Ten samej problem. Uz googlim a snad neco najdu.
Tak mi stacilo preinstalovat OpenAl a uz to zase jde.
Neviete preco mi niekedy v hre pri subojoch nejde zvuk ? Ide len ta hudba v pozadi, ale zvuky kuziel, zbrani a zvuky postav nepocut vobec.... Kde moze byt problem ?
Comments
Naprosto chápu
Nedoporučuju otvírat ale jestli chcete... Nic zas tak tajnýho tam není (jde to v pohodě najít když znáte číslo stringu (nebo máte hodně času) i v dialog.tlk)
A jestli to půjde se subrasama jako s vydáním hry tak je tady do 2 let máme...
Zkus to pravidelně kontrolovat na slovo " Drow "
No ono chvíli trvá než se celej ten dokument načte... přece jenom těch stringů je tam hodně... a o drowech se taky občas píše v BGEE i teď... a taky existuje podobný angl. slovo drown
EDIT: Jediný co jsem našel zajímavýho (mimo rozhovorů s nynějšíma drowama který jsou ve ve hře, zmínkama o nich a historickejma knížkama) je string 26013: Drow Transformation / Proměna na Drowa. Jinak nic.
A co takhle nastavit svým postavám nějaký script ?
( Nechápu jak bez toho může někdo hrát )
Nevím, jestli jsem se špatně vyjádřil, nebo zda jste jenom špatně četl mou zprávu. Takže to zkusím vysvětlit ještě jednou:
Dokud jsem měl předchozí verzi, tj. upgrade č. 6 (2012), hra fungovala bez problémů. Po včerejším upgrade na verzi 7 (2014) mne přestaly postavy poslouchat. Jenom chodí, ale s nikým nemluví, nesbírají předměty, zloděj neodemyká zámky, nebojují. Neotevřou dveře, nevejdou do hospody, i když je otevřená. Zkoušel jsem i novou hru s novou postavou a je to totéž. Skripty moje postavy mají, bez nich bych se asi taky daleko nedostal, ale s tím to nesouvisí. I postava bez skriptu musí poslouchat, i když třeba bojuje neefektivně. Ty moje prostě nedělají nic. Prostě záhada.
Edit:
našel jsem o tom už dvě diskuze
http://forum.baldursgate.com/discussion/16405/something-strange
http://forum.baldursgate.com/discussion/16329/post-patch-trouble-opening-doors-and-containers
Nikde není řešení, pouze zmínka o tom, že na to má vliv nastavený framerate, který by měl být na 30 a při vyšších hodnotách to blbne.
@Pecca
Díky kluci, je to ono, opravdu to souvisí s myší a s framerate. Vrátil jsem se poslušně na 30 fps, najednou všechno funguje, jenom je to jak zpomalený film. Takže počkám na příští patch.
EDIT: Reinstall pomohl.
Ale to, že to bude v "blízké době" tvrdí už hodně dlouhou dobu.
Bhaal moc nehleděl na kvalitu jako spíše na kvantitu, doslova vo*ukal všecho a všechny co mohl.
Někteří jsou dost slabí ubožácí, třeba koboldí bhaalspawn.
Teď jsem se k tomu dostal, ale vždycky mi to jen sníží reputaci a nedostanu ani měďák, i když z dialogu jasně vyplývá, že mi to "držhubný" předává... Takže usuzuju, že je to BUG. Na fóru jsem o tom nic nenašel, tak se chci zeptat, jestli nemáte stejnou zkušenost?
Hraju verzi 1.0.2014.