No dobra... dzisiaj po kilku miesiącach w znowu zainstalowałem BGEE. Odpalam grę, wchodzę w opcje, ustawiam język polski, restartuje grę i co? Dalej po angielsku. WTF?
@manero – aaaa, to nie wiem czemu. Mam betę i u nasz bywa inaczej Zrób to, co jest napisane w instrukcji, włącznie z pobraniem tego pliku dialog.tlk i wklejeniu go gdzie należy czyli lang\pl_PL albo en\EN.
BG EE znowu ruszyło, znowu można kupić i jak rozumiem wszystkie problemy prawne zostały już rozwiązane? Coś wiadomo o nowych poprawkach i wersjach językowych? pewnie nic ale wolę się upewnić
@gaxxx – pytali nas, czy dodawać nowe pakiety dźwięków w wersji angielskiej i podobne rzeczy. JA się muszę zabrać do roboty i poprawić jeszcze 1000 stringów, ale mnie ostatnio wciągnęło granie w Crusader Kings 2
cherrycoke2l - nie wytrzymałem i w końcu zrobiłem sobie polski dubbing metodą z pierwszej strony, bo nigdy się nie doczekam na oficjalny. Macie może już jakieś bliższe info o BG2EE ?
Z ciekawostek: gram wojownikiem, z biegłością na topory i style walki dwie brońmi. Za każdym razem gdy odpalam grę znika mi topór który trzymam w lewej ręce. narazie mam tam zwykły niemagiczny ale jak będę miał jakiś fajny i mi zniknie to się wkurzę
Też wątpię. Myślę, ze najprędzej marzec-kwiecień. Chciałbym szybciej, bo mam przeogromną ochotę pograć w odświeżoną dwójkę, ale niech nad tym popracują trochę dłużej, żeby nie było żadnych jaj, jak przy premierze jedynki.
wiadomo czy już wersja niemiecka dostała to pełne wsparcie językowe? bo tak czekam i czekam, ale skoro już za dwójkę się biorą to pewnie nie ma co liczyć na pełne wsparcie językowe polskiej wersji?
Hej ponowwna instalacja po formacie kompa i kilku przygodach. Ściąga mi się gra, jak aktualny stan? Jest oficjalnie polski jęzor czy trzeba zznów bawić się w podmienianie plików? Anyone?
@wojtek no pacz. zawsze mi się mieszają te miesiące pod koniec roku niemniej pytanie pozostaje. czy można liczyć na dobrego człowieka, który wyekstrahuje dźwięki z dwójki i udostępni wiernym fanom?
A ja mam inne pytanie: jak wygląda stan tłumaczenia w stosunku do beta-patcha? Z tego co zauważyłem, BD dodał trochę tekstu, choćby informacje o bonusach rasowych/klasowych.
W pathu jest wersja nieaktualna bo ciągle sietekst zmienia np u Tancerza Cieni. Dopiero po wyjsciu path'a można zabrać sięza poprawki i ew monitorować przyszłe updaty.
http://www.youtube.com/watch?v=bD6Q2F1QBRM , taak kiedy oglądam ten filmik przypomina mi sie jak genialny jest dubbing w BG2 , @cherrycoke2l , prosze zainterweniuj żeby przynajmniej do 2ki wstawili oficjalnie stary dubbing a nie znów rok czekania
@cherrycoke2l wlaśnie czytam ze dubbing zabrali francuzom w ostatniej chwili i jednak nie będą mieli więc może rzeczywiście upakują nas razem już niedługo :-) A swoją drogą jak Niemcom sie udało (poza tym ze im sie zawsze wszystko udaje) dodać pełny dubbing, razem z nowym contentem ?? Ktoś wyłóżył forse na profesjonalne głosy czy może grupa amatorów?
@mackos – nie wiem, do końca. Rozmawiałem z kangaxxem przez skype'a kiedyś i on mówił, że mieli dostęp do ich dubbingujących aktorów. Być może wyłożyli kasę, ale nie wiem, nie pytałem tak szczegółowo.
w sumie nie jest tego duzo tylko pytanie czy znalazłby sie ktoś, kto by sie tego podjął. Ja oczywiście chętnie sie do projektu dołoże ale wydaje mi sie ze sypnięcie kasą rzędu 50 czy 100 zł to jest akurat ten mniejszy problem ^^.
@cherrycoke2l mam rozumieć że oni nagrywali wszystko od nowa??
Comments
@viader
Z ciekawostek: gram wojownikiem, z biegłością na topory i style walki dwie brońmi. Za każdym razem gdy odpalam grę znika mi topór który trzymam w lewej ręce. narazie mam tam zwykły niemagiczny ale jak będę miał jakiś fajny i mi zniknie to się wkurzę
Zapewne zostanie dodana z patchem, który jest w drodze.
ponowwna instalacja po formacie kompa i kilku przygodach. Ściąga mi się gra, jak aktualny stan? Jest oficjalnie polski jęzor czy trzeba zznów bawić się w podmienianie plików? Anyone?
Niestety...
edit:
jest gdzieś jeszcze wrzucony dubbing polski do ściągnięcia?
W ogóle jaka wersja tłumaczenia jest w patchu?
@cherrycoke2l mam rozumieć że oni nagrywali wszystko od nowa??