Super Gratulację realizacji projektu. Pytanko - czy faktycznie dzisiaj tj. 28.11 będzie możliwość pogrania w polską wersję językową? Jak to się odbywa? Mam zassane 1,8GB gry i info, że pre-load`a mam ukończonego... co dalej?
@skrzek: Cherry pisał kilka postów wyżej, że dzisiaj będzie można już grać w PL. Pewnie będzie jeszcze jakiś mały update na premierę i wsio! Do grania!
Super, sorka za niedoczytanie aczkolwiek podniecenie sprzed wieli lat do BG wraca ze zdwojoną siłą Trafiłem też na spekulacje odnośnie godziny 21 czasu polskiego ;/ Niech ktoś skrobnie jak już będzie... xD
Dzięęękuuuujeeemy ! I pomyśleć tylko że gdyby nie wysiłek takich grup zapaleńców, fani chcący cieszyć się ze smaczków BG w ojczystym języku, zostaliby przez wydawcę delikatnie mówiąc spuszczeni w ubikacji na nie wiadomo jak długo. Jeszcze raz dzięki.
@Awern: Dzięki za info. Trochę późno, ale przynajmniej może zrobię sobie postać. Nie mam zamiaru zarywać nocki, mimo że na grę jestem nakręcony jak diabli. Jednak do pracy na następny dzień trzeba być wypoczętym.
W świecie Ludzi inteligentnych, brak dostatecznej ilości pięknych słów, którymi można wyrazić podziękowanie za waszą pracę. Dodam tylko jeszcz swoje - Dziękuję.
@cherrycoke21: No trudno, ale nie będzie można chociaż odpalić dub angielskiego z polskimi napisami? Ty będziesz tworzył alternatywnego tlk-a? Czemu Overhaul się tym nie zajmie? (wiem głupie pytania, ale nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej sytuacji)
@ireniqs – chcę właśnie zrobić tak, by był dub angielski i napisy polskie. Jeśli będziecie grali na tym, co dostaniecie od Beamdoga, będzie słyszalna tylko muzyka i dźwięki otoczenia
Jak ja coś zrobię i przetestuję, to wiem, że będzie działało. @viader wcześniej przygotował template'a, na którym testowaliśmy wersję PL, a gra bez dźwięków jest bez sensu. Tylko coś mi się dzisiaj akurat zaczęło mieszać i mój alternatywny tlk nie działa jak trzeba. Teraz nad tym pracujemy.
@cherrycoke21: Jak dla mnie jest to całkiem bez sensu... miała chyba być możliwość wyboru języka przed rozpoczęciem gry... mylę się? Myślałem, że będzie to coś na zasadzie - wybieram jaki chcę dubbing, a później jakie chcę napisy. No cóż. Dobrze, że już nad tym pracujecie.
@ireniqs – ja też tak myślałem, ale najwyraźniej nie ma tak, przynajmniej na razie. Domyślnie generowane tlk-i nie zawierają informacji o tym, jak dźwięk ma być przy nich generowany. Dzięki template'owi dodajemy tę możliwość.
@favik tzn. jak nic nie będziecie robić, to w PL będzie tylko muzyka i dźwięki otoczenia.
Jak użyjecie nowego tlka (wczoraj jeszcze działało, dzisiaj już nie ale powinno być zaraz ok) to będzie angielski dubbing, polskie napisy
Przy spełnieniu powyższego warunku i pewnej sztuczce nad którą pracujemy (będziecie musieli ściągnąć jeszcze dodatkowe pliki) będzie i dubbing PL. Teraz nad tym siedzimy.
Może najlepszym rozwiązaniem będzie prosto ze strony danego portalu, np. gry online mają dosyć rozbudowany dział kontaktowy http://www.gry-online.pl/pomoc.asp
Z kolei na gram.pl w dziale kontakt właściwie nic nie ma, ale kliknąłem nick jednego z autorów i wyszedł kontakt z redakcją i mail http://www.gram.pl/autorzy.asp#Mateusz
To co próbujemy załatwić teraz. Plik dialog.tlk i dialogF.tlk wygenerowany. Cóż właśnie update idzie polskiego dubbingu. U nas gadają po polsku to i u was będą . Jeśli wszystko się uda to wystarczy będzie potem ten update zrzucić rozpakowany do folderu override. I będą 2 możliwości grać tylko po polsku, lub w miejsce każdej brakującej ścieżki mieć podkład angielski.
Comments
Pytanko - czy faktycznie dzisiaj tj. 28.11 będzie możliwość pogrania w polską wersję językową?
Jak to się odbywa? Mam zassane 1,8GB gry i info, że pre-load`a mam ukończonego... co dalej?
Z góry dziękuję i Pozdrawiam,
Trafiłem też na spekulacje odnośnie godziny 21 czasu polskiego ;/
Niech ktoś skrobnie jak już będzie... xD
Edit:
http://www.timeanddate.com/countdown/generic?p0=80&iso=20121128T13&msg=BG:EE Release
Czy będzie już dzisiaj....
Nie będzie dzisiaj dołączonego do gry dubbingu PL. Postaram się stworzyć alternatywnego tlk-a, który będzie obsługiwał chociaż dźwięki angielskie.
Dubbing w przyszłym tygodniu.
Jak ja coś zrobię i przetestuję, to wiem, że będzie działało. @viader wcześniej przygotował template'a, na którym testowaliśmy wersję PL, a gra bez dźwięków jest bez sensu. Tylko coś mi się dzisiaj akurat zaczęło mieszać i mój alternatywny tlk nie działa jak trzeba. Teraz nad tym pracujemy.
Jak użyjecie nowego tlka (wczoraj jeszcze działało, dzisiaj już nie ale powinno być zaraz ok) to będzie angielski dubbing, polskie napisy
Przy spełnieniu powyższego warunku i pewnej sztuczce nad którą pracujemy (będziecie musieli ściągnąć jeszcze dodatkowe pliki) będzie i dubbing PL. Teraz nad tym siedzimy.
http://www.gry-online.pl/pomoc.asp
Z kolei na gram.pl w dziale kontakt właściwie nic nie ma, ale kliknąłem nick jednego z autorów i wyszedł kontakt z redakcją i mail http://www.gram.pl/autorzy.asp#Mateusz
Tutaj wrzucicie link do ściągnięcia plików z polskimi napisami i dubbingiem i instrukcje co należy z tym zrobić?
BG:EE. Pierwsza gra, która została zmodowana przed premierą.