Skip to content

podrobnosti o BGEE

christofchristof Member Posts: 224
edited July 2012 in čeština
a konečně nějaké podrobnější info na http://www.baldursgate.com/

Nové dobrodružství: Black Pits http://www.baldursgate.com/blackpits.en.html
"Vstávat, zavšivení povaleči. Do pozoru a pozdravte svého nového pána, Baelotha Baviče!"

Mocné a slavné osoby z celých Říší dostávají magickým způsobem svitek. Po rozvinutí se dozví, že byli vybráni jako jedni z mála, kteří si mohou vychutnat nejlepší možnou formu zábavy...

Přistupte, přistupte! Baeloth Bavič vás srdečně zve na nejúžasnější podívanou, jakou mohou Říše nabídnout - člověk proti člověku v zoufalém boji o přežití! Vzrušující souboje, jiskřící magie a pochmurná vidina smrti nad všemi, nejúžasnější představení! Toto vše a mnohem víc si užijete v ČERNÝCH JAMÁCH!

Hluboko v Underdarku, kam se odváží vkročit jen málokdo, využívá šílený drow Baeloth svou mistrovskou magii, aby přinutil kolonii duergarů vytvořit zábavní komplex podle svých představ. Pozval hosty z celého světa, od Mazticy po Menzoberranzan, kteří s radostí přijedou - Baeloth je známý jako jedinečný showman.

Černé jámy jsou rozšíření Baldur's Gate: Enhanced Edition, ve kterém se s celou družinou musíte probít přes patnáct pekelných bitev v zoufalém pokusu o únik. V Underdarku vás čekají obtížné úkoly, jedinečné bitvy a bizarní sbírka postav!

* Samostatné dobrodružství v hlubokém podzemí
* Patnáct úrovní soubojů v aréně
* Plná kontrola nad vytvořením družiny až šesti členů
* Více než 6 hodin hry

Nová postava: Rasaad yn Bashir http://www.baldursgate.com/rasaad.en.html
"Tváří v tváří lžím nabízíme pravdu. Tváří v tvář nenávisti nabízíme slitování."

Z mladíka Rasaada yn Bashira vyzařuje nezvykle dospělá aura klidu a moudrosti. Po katastrofální misi do kláštera v Athkatle se nyní potuluje po Mečovém pobřeží a hledá osvícení.

Rasaad a jeho bratr Gamaz museli jako sirotci přežívat na ulicích Calimportu. Při krádeži je přistihl mnich Řádu sluneční duše, který bratrům místo trestu nabídl první lekci. Brzy oba bratři vynikali ve fyzickém, mentálním a spirituálním cvičení v klášteře zasvěceném Selûne, bohyni měsíce.

Po smrti svého bratra Rasaad opustil řád a hledá útěchu. S velkou radostí využije příležitosti přenést své vnitřní světlo na potřebné.

Rasaad je calishitský mnich, který lidem v Nashkelu předvádí umění svého řádu. Jeho pouť ho zavede až na nejvyšší vrcholky Mračných vrchů, kde musí čelit nečekané nemesis.


• Mnich Rasaad yn Bashir, nová postava, která se může přidat k družině
• Nové dobdrodružství
• Nová oblast: Mračné vrchy
* Rasaadovo dobrodružství v nových Mračných vrších přidává až čtyři hodiny hry.


Nová postava: Neera Divoký mág http://www.baldursgate.com/neera.en.html

"Hrátky s divokou magií jsou jako hrát na flétnu jen z odposlechu. Abych to vysvětlila magicky - můžu hrát celkem hezkou melodii, ale ujede mi jedna nota a flétna začne chrlit plameny."

Když katastrofální náraz divoké magie zmrzačil její spolustudenty, Neera utekla z domu a potuluje se po Vysokém hvozdu. I tam ovšem její nestálá magie ohrožuje les, a proto mocný ent Turlang vypověděl Neeru ze svého panství. Na pouti si Neera užije jen občasné setkání, než ji dohoní Rudí mágové.

Její vrtošivá nálada se sráží s vinou, kterou si stále nese za škody, které způsobila v minulosti. Doufá, že najde způsob, jak svou divokou magii ovládnout, i když ji těší překvapení, které může přinést každé kouzlo.

Neera prchá před Rudými mágy, snaží se pochopit svou sílu a doufá, že najde přátele, kteří jí pomohou uniknout před lovci i její vlastní magií.

Neera je půlelfí divoká mágyně, která se teprve seznamuje se svou ohromnou mocí.

* Divoký mág Neera, nová postava, která se může přidat k družině
* Poutavé romantické dobrodružství
* Až čtyři hodiny nové hry
* Nová oblast: skrytý útulek severovýchodně od Durlagovy věže


Nová postava: Dorn Il-Khan http://www.baldursgate.com/dorn.en.html
"Neotravuj mě tak zjednodušeným pojetím morálky."

Dorn se narodil na Páteři světa a se svou lidskou matkou uprchl do Luskanu, když soupeřící kmen vyhubil kmen jeho otce. V Luskanu si Dorn svou krutou silou brzy získal věhlas a pozornost tlupy žoldáků, jejichž podlost předčila dokonce i Dornovu. Dorn byl uvězněn za zločiny celé tlupy a přistoupil na ďábelskou dohodu, která mu zaručila ještě větší moc a možnost odplaty.

Dorn je mlčenlivý Černý strážce, který se spojil s Gorionovým svěřencem a svým černým mečem prolévá krev na Mečovém pobřeží, ovšem jen pokud ho jejich společná cesta dovede ke zrádci, kterému se chce pomstít.

Dorn je půl-ork Černý strážce, jehož nadpřirozený strážce mu propůjčil hrozivou moc v podobě černého meče a temných kouzel.

* Černý strážce Dorn II-Khan, nová postava do družiny
* Až čtyři hodiny hry
* Nový kit Černý strážce pro vlastní postavy

«13456714

Comments

  • azuritazurit Member Posts: 182
    uz sa na to tesim :) len skoda, ze Black Pits (udajne) nebude sucast hry ale samostatny doplnok, do ktoreho je nutne postavy naimportovat
  • azuritazurit Member Posts: 182
    edited July 2012
    este by som uviedol, ze rozdiel v cene pre PC/Mac (20 dolarov) a iPad/Android (10 dolarov) je sposobeny tym, ze iPad/Android verzia nema vsetky novinky priamo v sebe ale je nutne ich postupne dokupovat (vysledna cena za hru aj so vsetkymi novinkami by tiez mala byt 20 dolarov)
  • christofchristof Member Posts: 224
    je to tak, v tabletové verzi chybí Dorn a Neera
  • suchosssuchoss Member Posts: 16
    Jen malé doplnění - pokud si hru předkoupíte, máte ji za 18 $.
  • BhaallBhaall Member Posts: 15
    Pánové, nevíte jestli je oficiálně potvrzená impletace 1PP do téhle EE? Jinak viděl jsem tedka 1PPv4 a ta je doslova nádherná :-) jen se koukněte...http://www.shsforums.net/topic/55047-1ppv4-rc6-download-discussion/
  • christofchristof Member Posts: 224
    jestli jsem dobře pochopil, co se řešilo v devel diskusi, bude tam 1PPv4
  • BhaallBhaall Member Posts: 15
    Jj pravda všiml sem si toho až sem to odeslal, mé omluvy.
  • christofchristof Member Posts: 224
    já to četl v neveřejné diskusi, ani jsem si nevšiml, že je to už oficiální :)
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Bhaall nejake blizsie info, o co ide? z toho webu to vyzera na nejake graficke vylepsenia
  • BhaallBhaall Member Posts: 15
    Klikni na ten link odemě o pár postů výše, tam máš veškeré info + screeny
  • SpeedynekSpeedynek Member Posts: 11
    Chtěl jsem se zeptat jestli BGEE obsahuje i datadisk Tales of the Sword Coast? Je to asi hloupá otázka ale tak za zeptání nic nedám :) díky!
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Speedynek ano, obsahuje
  • SpeedynekSpeedynek Member Posts: 11
    Jak to bude vůbec s volbou jazyka? Buď bude komplet v angličtině a nebo se přepne do češtiny? Já bych docela uvítal rozhovory a questy v češtině ale třeba názvy itemů kdybych si mohl nechat v angličtině, to by bylo docela super.. :)
  • BhaallBhaall Member Posts: 15
    Podle toho co jsem četl a pochopil, tak by se jim měl poslat překlad a oni ho impletují do installace imho...takže tam bude 20+ jazyků :) jinak Adam tady jasně psal, že upravuje svoji původní češtinu(za kterou si u mě získal božskej status btw:) na EE verzi + novej obsah.
  • azuritazurit Member Posts: 182
    jazyk sa vraj bude dat nastavit online priamo v hre a bude mozne zvolit samostatne jazyk pre text a audio
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2012
    azurit said:

    jazyk sa vraj bude dat nastavit online priamo v hre a bude mozne zvolit samostatne jazyk pre text a audio

    I audio ? Dobrý bože, doufám že se nenajde někdo kdo by to chtěl nadabovat do češtiny :D

  • azuritazurit Member Posts: 182
    no bolo by to urcite poriadne vtipne :)
  • PeccaPecca Member Posts: 2,185
    Mám otázku. Mám v úmyslu hrát hru s módy unfinished bussiness a NPC project. Existuje (nebo bude k nim existovat) překlad? Jinak už několik let hraju BG v angličtině, ale to pak hodně odklikávám:)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited September 2012
    Pecca said:

    Mám otázku. Mám v úmyslu hrát hru s módy unfinished bussiness a NPC project. Existuje (nebo bude k nim existovat) překlad? Jinak už několik let hraju BG v angličtině, ale to pak hodně odklikávám:)

    NPC project je částečně přeložený, ale ještě ho nevydali ( a brzo se ho taky nedočkáme )
    Co se tvého rozhodnutí hrát s těmito dvěma módy týče, doporučuji aby jsi si to rychle rozmyslel...

    1) Tentokrát češtinu nebudeš nahrávat, ale bude obsažena přímo ve hře, takže když nahraješ nějaké mody tak přepíšeš české texty:

    2) V unfinished bussiness je naprosté minimum nového obsahu a více méně obsahuje hlavně hodně oprav. Podobné věci však budou obsaženy i v BG:EE a tímle by jsi akorát rozhasil scripty, nebo " špatně " opravil už lépe opravené věci.

    3) NPC project nedoporučuji ( minimálně do první hry ). Hlavní výhoda tohoto modu jsou romance s postavama, pokud to ale budeš chtít využívat, tak vlastně vyměníš romance z modu, za romance z hry ( nebudeš moc mít romanci s novýma postavama s BG:EE ) Navíc se tento mód týká pouze starých postav, takže pokud budeš chtít hrát ty 3 nové, tak by ti zbyl jen pro 2 členy družiny.

    4) Navíc netuším jestli bude v BG:EE zachováno stejné číslování scriptů ( když toho prý tolik opravili a předělali ) takže bych do první hry raději nepoužíval žádné mody a počkal ( maximálně pár dnů ) na zřízení nexu pro BG:EE kde se VELMI rychle objeví OBROVSKÉ množství nových nebo starých a upravených modu.


  • PeccaPecca Member Posts: 2,185
    aha, díky za odpověď. první hru teda zahraju čistou.
  • christofchristof Member Posts: 224
    nějak mě zpomalily pracovní povinnosti, ale už je hotový i Dorn a Rasaad z části, plus nějaké věci okolo (měnil se třeba systém deníku, takže záznamy o questech je potřeba předělat, úpravy předmětů, nový tutorial...), nechci slibovat, že to stihnu do 18., ale budu se snažit (každopádně co nejdřív)
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @christof ak by si to nahodou nestihol, bude BG:EE obsahovat aspon ciastocny preklad s tym, ze sa to neskor doplni cez nejaky patch?
  • irendieirendie Member Posts: 421
    christof said:

    tak to vypadá, že překlad bude do vydání

    To je super. Už se těším na úterý a nemůžu se dočkat. Jo, nevíš kolik GB to bude mit?
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    @irendie
    Zhruba 3GB
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Díky.
  • christofchristof Member Posts: 224
    už je to oficiální, tak můžu říct, proč se to stihne :)http://forum.baldursgate.com/discussion/4796/ship-date-delay
  • PeccaPecca Member Posts: 2,185
    nejdřív prohibice a teď tohle. fakt špatnej den:)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Hmmm, prohibice by nevadila, ale tohle...
Sign In or Register to comment.